Protože je dřevák... Chápu......aivn86 píše:Tak to je sice pravda, ale každý má tu laťku trochu někde jinde. Ale rozhodně to prostě není pravidlem. Jde o to jak moc člověk dokáže využít potenciál toho aparátu. Někdo má aparát za 20tis a stejně mu to hraje blbě.Dr.Stein píše: ...Dobrý věci něco stojí. Krom toho...
Best of - Bass Amplifiers
Pravidla fóra
Re: Best of - Bass Amplifiers
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
...stejne jako tobe hral blbe MarkbassDr.Stein píše:Protože je dřevák... Chápu......aivn86 píše:Tak to je sice pravda, ale každý má tu laťku trochu někde jinde. Ale rozhodně to prostě není pravidlem. Jde o to jak moc člověk dokáže využít potenciál toho aparátu. Někdo má aparát za 20tis a stejně mu to hraje blbě.Dr.Stein píše: ...Dobrý věci něco stojí. Krom toho...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Jsem přesvědčen že hlavně u toho kdo hraje nahlas hraje velký vliv bedna. Na dobrou bednu dokáže zahrát i Behringer na lacnou šupu ani Eden.
bedna je to poslední co na tom hraje.na prvním místě je ucho a ruce a pak az Nástroj zes a potom bedna
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Jak hraje ucho?
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Fakt jo ? Tak já bednu vyhodímpermooon píše:bedna je to poslední co na tom hraje.na prvním místě je ucho a ruce a pak az Nástroj zes a potom bedna
Myslím, že uchem byla myšleno ucho hráčovo a to takové, které dokáže posoudit co hraje. 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Ja myslim, ze vetsi podil na zvuku ma bedna nez zesak..permooon píše:bedna je to poslední co na tom hraje.na prvním místě je ucho a ruce a pak az Nástroj zes a potom bedna
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
začal bych tím prvním z kterýho to vůbec leze a to je nástroj.když to proleze přes dobrej zes (ovšem kterej sedí do ucha hráčovi) tak bedna už pak dá maximum co zvládne ale jesli to proženeš přes mizernej zes tak to bedna už nedožene.tohle je postup kterej se uplatní nejen v muzikantský branži.nebo když máš motor v autě slabší a naliješ do něj 98 oktan tak myslíš že pojede líp jak lepší motor s 95 oktanem?nebo myslíš že když to pustíš do backline a vyvedeš RBX bednou že to bude lepší jak když to protáhneš RB a vypsustíš backline bednou?divili byste se co dokže udělat warwick s dvouma humbuckerama s VX410 od hartke ale pochybuju že kdybych to pustil přes zesilovač nízký třídy do bedny střední třídy.nakonec ještě zvuk je posílán zvukaři přes zes takže čím lepší zes tím kvalitnější tóny z PA systému.
permooon píše:začal bych tím prvním z kterýho to vůbec leze a to je nástroj.když to proleze přes dobrej zes (ovšem kterej sedí do ucha hráčovi) tak bedna už pak dá maximum co zvládne ale jesli to proženeš přes mizernej zes tak to bedna už nedožene.tohle je postup kterej se uplatní nejen v muzikantský branži.nebo když máš motor v autě slabší a naliješ do něj 98 oktan tak myslíš že pojede líp jak lepší motor s 95 oktanem?nebo myslíš že když to pustíš do backline a vyvedeš RBX bednou že to bude lepší jak když to protáhneš RB a vypsustíš backline bednou?divili byste se co dokže udělat warwick s dvouma humbuckerama s VX410 od hartke ale pochybuju že kdybych to pustil přes zesilovač nízký třídy do bedny střední třídy.nakonec ještě zvuk je posílán zvukaři přes zes takže čím lepší zes tím kvalitnější tóny z PA systému.
Pokud jde o nastroj a ruce, tak se shodneme ze ty jsou na prvnim miste. Resime zesak x box.
Taky neresme hledisko zvukare, ktery v drtivych pripadech zvuci linkou, v tom pripade je samozrejme taky jasne. Resime pouze zesak x box, jen tak. A ja hral s dobrym zesakem pres Behringer box (vzpomnel jsem si na Edgara - Nevermore) a naopak s nejakym priblblym zesakem pres nejake dobre box (jiz bohuzel neidentifikuji presne). A vysledek je pro me jasny. Hledisko benzinu v aute me nezajima
názorů je milión a já jsem svůj řekl
to že zvukař právě bere linkou je i využitelnost lepšího zesilovače a ve studiu je to stejný případ pokud basák netrvá na tom že to chce táhnout mikrofonem z bedny.většinou tam stačí zes bez beden.A beringr bych sem vůbec netahal
I když měl sem na domácí cvičení 1800BX zes a paárkrát na zkušebně a zaty prachy................no dalo se to 
Přikláním se taky k zesáku. Jako jasný obojí má svůj podíl a rozhodně bych si nepořizoval špatnej box ale prostě zesák se pro moje ucho podílí na zvuku velikou měrou a abych byl upřímnej tak rozdíl mezi mým 2x10 Edenem a 8x10 Marshall VBC mi nepřišel zas tak markantní (Ano samozřejmě rozdíl tam je, ale zesáky by ten rozdíl měly větší)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Já fandím Ashdown. Klasika, žádné zbytečnosti, zato analogový indikátor vybuzení je neocenitelný.
Houly
Houly
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
U něj jsem nikdy nechápal, k čemu to je - kromě designuHouly píše:... zato analogový indikátor vybuzení je neocenitelný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hlavně to hlídá přebuzení, a tím nežádoucí zkreslení.Nero píše:U něj jsem nikdy nechápal, k čemu to je - kromě designuHouly píše:... zato analogový indikátor vybuzení je neocenitelný.
Takovou věc bych taky docela ocenil. Na většim pódiu je občas umění aby se mi nevybudily repra a nemusel přitom hrat na hlasitost 10/10Houly píše:Hlavně to hlídá přebuzení, a tím nežádoucí zkreslení.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak samozřejmě funkčnost chápu, ale osobně to považuju za více méně designovou věc, protože uši mi to dokážou kontrolovat stejně spolehlivě. A neumím si představit, že bych při hraní sledoval ručičku, jestli náhodou nelítá do červeného.Houly píše:Hlavně to hlídá přebuzení, a tím nežádoucí zkreslení.Nero píše:U něj jsem nikdy nechápal, k čemu to je - kromě designuHouly píše:... zato analogový indikátor vybuzení je neocenitelný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mě teda ten indikátor vybuzení spíš deprimuje, pořád se bojím že když mě to na chvilku vyleze na červenou tak me bouchne zesilovač. Ušima to hlídám, ale příde mě lepší když to občas trošičku jemně přebuzený je. Každopádně to jeslti to má indikátor přebuzení není podle mě zas tak podstatný. Na Gallienu jsem měl jenom diodku peak a teď mám 3 diodky, a při hře to fakt nijak nepomůže.
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Hrál sem na 3 zesy s ručkou je to nesmysl. Přišlo to do módy tak to dělaj. Jesli někdo neslyší že to má převalený a musí čumět na rafyku toho lituju. Dobrá indikace dvě -tři barvy good/limit nebo clip k tomu nebo bargraph ale barevně odlišený.
dalobo má pravdu... na gallienu je clip a tím to končí. Pokud to vyloženě svítí tak uberu. (ale to aby se stalo...
)
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...