Washburn

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
fru

Washburn

Příspěvek od fru »

Ahoj, nemáte někdo nějaké info, nebo zkušenost s touto? Děkuji

Myslim ze to bude ten javor a to nebude zvukově nic moc, ale nemám s tím zkušenost.
Naposledy upravil(a) fru dne 25.01.2011 17:57, celkem upraveno 1 x.
Washburn šestka a Epi dvanáctka
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Washburn D11

Příspěvek od Nero »

Není to javor, ale jasan. Což je ještě podivnější materiál... Ale osobní zkušenost nemám.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Rek bych, ze jak javor, tak jasan, jsou oba podobne nevhodne na vrchni desky. Zvlast ve forme preklizky. Kdyz uz, tak Washburn D 10s, s masivni smrkovou deskou.
fru

Příspěvek od fru »

to maj nějak divně značený když 11 bude překližka a 10 masiv. :(

Ta nová řada WD 5 a 7 bude v dané cenové relaci v pohodě asi, akorát mi vrtá hlavou ta lípa.
Naposledy upravil(a) fru dne 23.01.2011 22:51, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

...EDGE... píše:Rek bych, ze jak javor, tak jasan, jsou oba podobne nevhodne na vrchni desky. Zvlast ve forme preklizky. Kdyz uz, tak Washburn D 10s, s masivni smrkovou deskou.
Kdyby jen přední deska, oni z toho snad dělají celou kytaru...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

fru: Me ta lipa taky vrta hlavou, abych pravdu rekl, ale delaji prece i normalni modely se smrkovou masivni deskou a telem z mahagonu, tak se zamer na ne.
fru

Příspěvek od fru »

edge: no na kytarách mají matroš ještě catalpu, jinak samá lípa. Experimentují, ale proč by to dělali, když to "divně" zní.

Klasický matroš mahagon - smrk je samo v jiné cenovce /D10, možná cedr - palisandr.
...EDGE...

fru píše:Klasický matroš mahagon - smrk je samo v jiné cenovce /D10, možná cedr - palisandr.
Prosim? Tuhle vetu jsem nejak nepochopil, ikdyz je pravda, ze sve uz mam vypito, a je pozde.. mohl bys to prosim zopakovat?
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

fru píše:edge: no na kytarách mají matroš ještě catalpu, jinak samá lípa. Experimentují, ale proč by to dělali, když to "divně" zní.
Já bych řekl že účel je nalákat lidi na materiály, které se na jiných kytarách v téhle cenové relaci neobjevují... Pak si někdo přečte že je tam jakási Catlapa a hned se na to zaměří více než na ostatní smrk / mahagon.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hlavně jsou to dřeva snadno dostupná a levná. Přitoma akusticky poměrně vhodná - z catalpy se například dělaly hudební nástroje už ve starověku.

PetrPeter 1975 - 2008
fru

Příspěvek od fru »

...EDGE... píše:
fru píše:Klasický matroš mahagon - smrk je samo v jiné cenovce /D10, možná cedr - palisandr.
Prosim? Tuhle vetu jsem nejak nepochopil, ikdyz je pravda, ze sve uz mam vypito, a je pozde.. mohl bys to prosim zopakovat?
myslel sem to jednoduše tak, že wash nabízí materiály jak bylo napsáno výš a potom o litr a výš nabízí klasické materiály v D10 třeba. Tak sem to myslel, nejde o litr ale o matroš v určitých modelových řadách. Možná ten marketing
fru

Re: Washburn

Příspěvek od fru »

Chlapi zahráli jste si na WD5, či WJ5 na kytarách, co zvuk a pocity srovnání. \já bohužel nemám možnost nikde vyzkoušet. Musel bych do Phy. Z těch levnějších polomasivů měl gut krk a zvuk Yamaha 700 a Takamine 320 s masivním smrkem, ta měla dohmat jako víno i zvuk. Zkoušel jsem, i LAGovku, ale Cortka 100LH NS mi sedla víc. Věřím, že Wash nemá podobný krk a zvuk jako Oscar OG6, neboť to je made by. Oscar mi z nich přišel zvukově nejslabší.
fru

Příspěvek od fru »

To zde není Pražák co na ně hrál :D ?
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

fru píše:To zde není Pražák co na ně hrál :D ?
Ale je. Míval jsem D10SB (černou) a byla fajn, za ty peníze to hrálo přímo božsky. S jinými řadami Washburnů však nemám zkušenost (ale nebráním se ji udělat). Nicméně bych Washburny doporučil pro jejich kvalitní zpracování, které si mě opravdu získalo. Fandím Washburnům!

Nevím, jestli lze zkušenosti s D10 aplikovat i na jiné řady. Na D10 připravuju recenzi (pro mé stránky), ale v podstatě bych v systému, kde nejhorší dostane 0 a nejlepší 10 dal 7. Vytknul bych zejména chybějící "dual action truss rod", neboli, že napínák v krku je pouze jednočinný, umožňuje pouze utahovat, tj. zvyšovat dohmat. Pokud šroub povolíte na konec, začne ve vybrání plandat a nic se neděje, což je problém, pokud používáte silnější struny. Při 13 Elixírech bylo nutné krk maximáně povolit, tak jsem se dostal na 2 mm na oktávě, což bylo sice kapánek víc, než bych si představoval, ale hratelné to nakonec bylo.

Druhá výtka by se týkala polyuretanového laku - ten je sice krásný a odolný, ale vliv na zvuk má.

Popisuju to proto, že se domnívám, že určité věci budu všem Washburnům společné a bude to pravděpodobně právě truss rod a lak.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
...EDGE...

Ja tento problem s vyztuhou nemam. Mam model F10S, pribuzny D10 s mensim telem.
S lakem uz tuplem nevidim problem- Jaky jiny lak bysis predstavoval u kytary za tyhle prachy?
Ol'Dawg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

...EDGE... píše:Ja tento problem s vyztuhou nemam. Mam model F10S, pribuzny D10 s mensim telem.
S lakem uz tuplem nevidim problem- Jaky jiny lak bysis predstavoval u kytary za tyhle prachy?
No jo, jenže na F10 asi nehraješ raubírny jako bluegrass, tudíž nepotřebuješ struny jak lana od výtahu :-) Já zkoušel všechny síly strun a do 12 byl krk bez problémů, štelovatelný oběma směry. Navíc některé značky strun táhnou míň.

Lak - určitě nitro. Cenově to vychází cca stejně, jako polyuretan. Je sice fakt, že ztvrdne, časem popraská a udělá "zrcátka", ale masivní vrchní deska bude mít lepší šanci se trochu vyhrát...
AER Alpha
...EDGE...

Ale obcas raubirny hraju, mozna byses divil, nicmene to sem nepatri.
Trinactky uz jsem na ni taky mel a problem jsem opravdu nemel, dohmat sel az pekne dolu.
S nitrem, samozrejme, souhlasim, nicmene jsem jeste tak levnou kytaru s nitrem nenasel...dneska uz.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Já mám taky D10S a taky nepociťuju problém s tou výztuhou... Hlavně čím tvrdší struny, tím více tu výztuhu musím utáhnout aby se zmenšil dohmat, a ne povolit ... Tak proč píšeš, že se třináctkami jsi měl výztuhu úplně povolenou??
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Ol'Dawg píše:Lak - určitě nitro. Cenově to vychází cca stejně, jako polyuretan. Je sice fakt, že ztvrdne, časem popraská a udělá "zrcátka", ale masivní vrchní deska bude mít lepší šanci se trochu vyhrát...
Nitro nikdy nevychází stejně jako polyur., a to proto, že to výrazně prodlužuje (=zdražuje) výrobní proces.
Nejde o cenu plechovky, ale o to, že poly se stříkne 1 vrstva a je hotovo, zato nitro se dělá víc vrstev a musí se mezitím čekat (teď si možná nevzpomenu přesně, ale gibsoni myslím píšou 3-4 dny celkem, na obvyklých 6 vrstev) .
Takže u levný kytary nitro určitě nenajdeš.

A pak tomu nerozumím s tím trussrodem - (ale možná je to tím, že mám na všech kytarách jednocestnej - a nikdy jsem nezaznamenal potřebu 2cestnýho) - když táhnou silný struny, a chceš krk "narovnat", tak ho snad naopak potřebuješ utáhnout, ne :?:
I´m wheels... movin´wheels
Ol'Dawg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

S tím lakem má Tonda pravdu a mě se podařilo vyrobit dezinformaci. Nějak mi uniklo, co s čím srovnávám a v jakém cenovém segmentu se pohybuji. Výrobce, který prohlašuje, že je to jedno (=stejná cena) nepatří do nižší cenové kategorie.

S tím napínákem v krku jsem byl asi příliš stručný. Moje zkušenost s Washburnem D10SB: kytaru jsem dostal do ruky s 10 strunami. To moc nehrálo, tak jsem natáhl Martin 12 SP fosfory. Musel jsem vyměnit sedlo (kobylkový plátek) za nižší a zatočit šroubem (povolit přes ½ otáčky). Pak jsem natáhl Elixíry fosfory 13 a musel jsem opět povolovat. Optimální dohmat nastal při prakticky povoleném šroubu. Kobylkové plátky byly u kytary dva s různou výškou. Silnější struny chtěly ten nižší a vypadalo to, že ten nižší plátek by již dál snižovat nešel. Kytara měla nejlepší (nejširší) možnosti nastavení s 12 Martiny SP. S 13 Elixíry to bylo sice OK, ale na hraně.
AER Alpha
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“