Mikrofon pro amaterské nahrávky
Pravidla fóra
Mikrofon pro amaterské nahrávky
Zdravím,
potřebuji poradit nějaký mikrofon pro amatérské domácí nahrávky prostřednictvím LEXICON ALPHA. Jsem kytarista a mikrofoní technika je pro mne španělská ves. Mám v plánu zapojit do Lexiconu elektroakustickou kytaru a spolu sní nazpívat pár písní, mám však obavu že při současném nahrávání mi mikrofon bude snímat spolu s vokálem i zvuk kytary. Zhruba jsem pochopil, že potřebuji mic s "kardioidní charakteristikou" a to dynamický vzhledem k absenci phantom napájení na Lexiconu alpha. Mohl by mi někdo zkušený poradit nějaký opravdu levný (nechci z počátku investovat) mikrofon, který by splňoval požadované? Pokud je to vůbec technicky možné.
Díky předem za tipy
potřebuji poradit nějaký mikrofon pro amatérské domácí nahrávky prostřednictvím LEXICON ALPHA. Jsem kytarista a mikrofoní technika je pro mne španělská ves. Mám v plánu zapojit do Lexiconu elektroakustickou kytaru a spolu sní nazpívat pár písní, mám však obavu že při současném nahrávání mi mikrofon bude snímat spolu s vokálem i zvuk kytary. Zhruba jsem pochopil, že potřebuji mic s "kardioidní charakteristikou" a to dynamický vzhledem k absenci phantom napájení na Lexiconu alpha. Mohl by mi někdo zkušený poradit nějaký opravdu levný (nechci z počátku investovat) mikrofon, který by splňoval požadované? Pokud je to vůbec technicky možné.
Díky předem za tipy
Re: Mikrofon pro amaterské nahrávky
jen poznamka: technicky to mozne je.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Když chceš jít "cestou jistoty a davu", tak Shure SM58. Když se nebojíš, tak skoro jakýkoli jiný
a vem jed na to, že ti bude brát i zvuk kytary.
P.
P.
Toho jsem se bál:-))) Takže jediná možnost je nahrát Kytaru a vokál samostatně?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, pokud chceš 100% oddělení, tak ano.
P.
P.
ale takle (ze by to vubec neslo) to pavlii asi nemyslel (ze ne?
). mikrofon ji brat bude, s tim se neda nic delat ... a pokud mas v nazvu topicu "amaterska nahravka", je to tak v poradku.
samozrejme, ze to malicko omezuje moznosti v praci s vokalni stopou (editace, efekty), ale to pak neni problem prezpivat na uz nahranou kytaru (ta je cista), pokud by ti to vadilo....
samozrejme, ze to malicko omezuje moznosti v praci s vokalni stopou (editace, efekty), ale to pak neni problem prezpivat na uz nahranou kytaru (ta je cista), pokud by ti to vadilo....
Superrychlé odpovědi:-)Děkuji moc za pomoc 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Paris: ale samozřejmě
já de-facto zareagoval na ten povzdech
P.
P.
Ještě bych měl jednu otázku zda by mi někdo neporadil nějaké slušné struny na elektroakustiku do 200Kč, desítky. Jde mi o zvuk a výdrž. Nemám zkušenosti a koupil jsem jakési a,daria a stratily zvuk po dvou měsících a to opravdu brutálně.
Díky za tipy
Díky za tipy