Aktivní kabely GWires
Pravidla fóra
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Aktivní kabely GWires
Máte to někdo? Jak to funguje? Dá se to ukrmit 9V baterkou? Na jak dlouho?
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 22.05.2010 11:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odstraněny dvě i za sebou z názvu :)
Důvod: odstraněny dvě i za sebou z názvu :)
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Re: Aktiivní kabely GWires
Měl jsem aktivní kabely podobného stylu zapůjčené v roce 1995 na testování. Vymyslel to myslím pan Kohout z Brna a nechal si po pár kusech vyrobit u lidí, co vyráběly aktivní elektroniky a preampy pro kytary. Jeden jsem si tenkrát nechal pro akustickou kytaru bez elektriky. Co vím tak se to vůbec neprodávalo : nebyl zájem.
Sám za sebe si myslím že je to slepá cesta. Jestli chceš něco kvalitního pro zesílení u akustiky nebo blbé elektriky, tak si to nechej vestavět dovnitř, budeš mít jednodušší zacházení s tím vším. V kabelu je vždycky nutný kompromis: v jacku není dost místa. A ještě : kabely jsou spotřební zboží. Žádný nevydrží dýl jak dva roky intenzivního používání - takže ten aktivní stejně vyhodíš :doláme se. Jestli potřebuješ "nakopnout" lampáč, tak to spíš krabičkou u které můžu kontrolovat aspoň tone a volume.
Lepší než aktivní kabel se mi jeví pickup preamp ve velikosti malé krabičky s jackem, co strčím do kytary, má to baterku v sobě a do toho strčím jakýkoliv kabel. Tak to dělala firma PB pickups a je to dobrá záchrana když hrajete kytarou jenom do linky nebo přeze nějaké efekty s truebypass a ten čistý zvuk úplně kolabuje na dlouhých kabelech do mixu.
Sám za sebe si myslím že je to slepá cesta. Jestli chceš něco kvalitního pro zesílení u akustiky nebo blbé elektriky, tak si to nechej vestavět dovnitř, budeš mít jednodušší zacházení s tím vším. V kabelu je vždycky nutný kompromis: v jacku není dost místa. A ještě : kabely jsou spotřební zboží. Žádný nevydrží dýl jak dva roky intenzivního používání - takže ten aktivní stejně vyhodíš :doláme se. Jestli potřebuješ "nakopnout" lampáč, tak to spíš krabičkou u které můžu kontrolovat aspoň tone a volume.
Lepší než aktivní kabel se mi jeví pickup preamp ve velikosti malé krabičky s jackem, co strčím do kytary, má to baterku v sobě a do toho strčím jakýkoliv kabel. Tak to dělala firma PB pickups a je to dobrá záchrana když hrajete kytarou jenom do linky nebo přeze nějaké efekty s truebypass a ten čistý zvuk úplně kolabuje na dlouhých kabelech do mixu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Aktivní kabely GWires
Na kytarách.cz jsem dnes objevil novou značku kytaových efektů GWires - http://kytary.cz/kytary/gwires/ - po chvilce hledání jsem zjistil, že jde o českou značku, která krom efektů vyrábí i kabely. A pravděpodobně jde ještě o větší kouzelníky, než najdete v Monster Cable, nebo přišli s nápadem, který změní svět elektrických hudebních nástrojů jednou pro vždy
http://shop.gwires.com/index.php?l=product_list&c=1
popř.
http://www.gwires.com/index.php?categoryid=68
Doporučuji věnovat pozornost popisu, kupříkladu:
P.S.: ty efekty ale nevypadají zas tak zle...
http://shop.gwires.com/index.php?l=product_list&c=1
popř.
http://www.gwires.com/index.php?categoryid=68
Doporučuji věnovat pozornost popisu, kupříkladu:
či lépe anglické verzeGWires RC53A-3 je analogový aktivní kabel se zvukovou charateristikou určený pro hudebníky zaměřené na rock a metal. Aktivní kabel má plný tón bez ztráty frekvenčního spektra a zachovává charakteristický zvuk nástroje.
Kdo by si kdy myslel, že se dočkáme doby, kdy budou speciální kabely pro rockery, jazzmany, popíkovce, basáky, akustikáře - a ještě k tomu na baterku!High-performance multi-instrument cable engineered to provide the full frequency response and distinctive characteristics for acoustic guitar musicians.
- Delivers punch, clarity and warmth by using construction "TRUE TONE".
- Rejects RFI and EMI for a lower noise floor and increased resolution.
- Extra-flexible outer jacket for superior reliability.
- Gold contact connectors are durable and corrosion resistant.
Exclusive GWires construction rejects noise and hum, and preserves warmth, presence, and full-bodied overtones.
GWires preserves the fast transients, clean highs and vivid harmonics for accurate sound.
P.S.: ty efekty ale nevypadají zas tak zle...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktivní kabely GWires
Ty se sice směješ, ale ty kabely opravdu nakopávají zvuk jako TSko. Je to fixně nastaveno. Rozdíl ve zvuku u aktivních kabelů poznat jde a nezní to špatně. Chápu, že každý kabel má te EQ jakoby jinak nastavený a uzpůsobený. Mi na tom nepřijde nic směšného 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Namátkou nějaké video aktivního kabelu.
- Nero
- Rádce
1) potřebuju kabel, který nakopává zvuk jako TS?
2) potřebuj kabel, který upravuje ekvalizaci?
Ani na jedno neodpovím ano.
Očekával bych, že to se zvukem udělá podobnou "prasárnu" jako aktivní snímače, pokud to tedy něco udělá.
Směšné to není - spíš bych řekl úsměvné. Směšné je, že Monster Cable kreslí na kabely šipky, protože jsou ty kabely údajně "směrový".
Mimochodem - jak se liší ta ekvalizace pro jazzmeny od ekvalizace pro rockery? A jak vypadá ekvaliace pro basáky? To je prostě šílené... A hlavně jsem alergický na kabely, které zachovávají "full-bodied overtones" nebo "vivid harmonics" - buď nedělají nic, nebo nedělají dobrotu
2) potřebuj kabel, který upravuje ekvalizaci?
Ani na jedno neodpovím ano.
Očekával bych, že to se zvukem udělá podobnou "prasárnu" jako aktivní snímače, pokud to tedy něco udělá.
Směšné to není - spíš bych řekl úsměvné. Směšné je, že Monster Cable kreslí na kabely šipky, protože jsou ty kabely údajně "směrový".
Mimochodem - jak se liší ta ekvalizace pro jazzmeny od ekvalizace pro rockery? A jak vypadá ekvaliace pro basáky? To je prostě šílené... A hlavně jsem alergický na kabely, které zachovávají "full-bodied overtones" nebo "vivid harmonics" - buď nedělají nic, nebo nedělají dobrotu
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak tam jde asi i o nastavení gainu, ne? Nenapadá mě nic jiného co by se tam mělo měnit. To jsem asi špatně napsal.
1) To, že to nepotřebuješ ty, neznamená, že to nepotřebuje někdo jiný
2) Potřebuje někdo jiný kabel, který upravuje ekvalizaci, zkreslení, bla bla bla?
Teď tu dojde nějaký malý klučina, který uvidí, že moderátor si tady dělá srandu z kabelů aniž by je zkoušel a třeba ani on sám si je nevyzkouší. To samozřejmě přeháním. Je to ale přece o tom jak komu to sedne.
Zrovna od tebe bych nečekal, že jen tak od pasu střelíš něco takového a je určen verdikt.
Rasputine, moc se na tebe zlobím
Smazal sis u mě plus, které jsi měl 
2) Potřebuje někdo jiný kabel, který upravuje ekvalizaci, zkreslení, bla bla bla?
Teď tu dojde nějaký malý klučina, který uvidí, že moderátor si tady dělá srandu z kabelů aniž by je zkoušel a třeba ani on sám si je nevyzkouší. To samozřejmě přeháním. Je to ale přece o tom jak komu to sedne.
Zrovna od tebe bych nečekal, že jen tak od pasu střelíš něco takového a je určen verdikt.
Rasputine, moc se na tebe zlobím
-
Teorge
Možná je to novinka ve světě kytar, ale aktivní kabely se používali už jinde. Pro mě je to zatím kabel s buferem 
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Aha, takže už řešíme i TB? 
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Mě to přijde kapku ujetý... Ale možná se to hodí pro nějakýho fanatika co má aktivní snímače, aktivní kabel, nějakej booster ideálně, zesilovač a ještě aktivní repráky ...
Aktivní kabel se podle mě hodí akorát na nějaký opravdu dlouhý vzdálenosti, kde by docházelo ke ztrátám, ale zase si moc nedovedu představit kdo by ke kytaře potřeboval třeba dvaceti až padesátimetrový kabel...
Jinak teda ta firma má zajímavé věci na stránkách, jen by mě zajímalo jak ty jejich efekty hrají, když ceny těch kreslítek mají o dost vyšší než co by stály podobné věci třeba od BOSSe
Aktivní kabel se podle mě hodí akorát na nějaký opravdu dlouhý vzdálenosti, kde by docházelo ke ztrátám, ale zase si moc nedovedu představit kdo by ke kytaře potřeboval třeba dvaceti až padesátimetrový kabel...
Jinak teda ta firma má zajímavé věci na stránkách, jen by mě zajímalo jak ty jejich efekty hrají, když ceny těch kreslítek mají o dost vyšší než co by stály podobné věci třeba od BOSSe
no nevym ale podle mě udělá stejnou službu nějaká boosterová škatule . kterou když nepotřebuju tak se dá vypnout (nevym teda jak ten kabel) a nekecá nijak do signálu . 1k za 3m káble to je taky nádherná cena.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Už z toho videa mi to zní hůř, ale možná bych pro to měl praktický využití...udělat toho šedesát, sedmdesát čísel a hodit si to před bodypack, tím pádem nebude muset bejt na vysílačce tolik gainu a bude čistší příjem...Otázka je, co bude menší zlo
A hlavně už se vidím, jak budu mít na řemenu ty krabičky dvě 
Die Hard or Die Home
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
Tohle podle mě taková kravina není. Můj ProCo má šipky taky a prý je to proto, že je kolem kabelu stínění, připojený jen na straně aprátu tuším, a má to snižovat šumy a ruchy, který chytá kabel... Zkusím o tom ještě něco najít.Nero píše: Směšné to není - spíš bych řekl úsměvné. Směšné je, že Monster Cable kreslí na kabely šipky, protože jsou ty kabely údajně "směrový".![]()
EDIT:
zdroj: GearpageProbably the only directionality in guitar cable that matters has to do with sheilding when you're using twinax cable (or sometimes double shielded cable with one shield carrying the ground signal) and the sheild is a third conductor connected only at one termination. In that kind of cable geometry you want to have the shield connection closest to ground for the lowest resistance path to ground for the noise the shield might be carrying. So the end where the shield is connected would be plugged into your amp (or the signal direction closest to the amp) presuming that your amp chassis is carrying the ground for the whole system.
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Mám takové deja vu... podobná diskuse o jednosměrných kabelech tady už běžela, ne?
Co vím od táty-šíleného hifisty, tak jednosměrné kabely se používají v hi-fi docela běžně.
Co vím od táty-šíleného hifisty, tak jednosměrné kabely se používají v hi-fi docela běžně.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
takže jestli to chápu správně , když si koupim kabel (v metráži) co má 2 vrstvy stínění tak jednu stínicí vrstvu připojim na obou jackách a tu druhou vrstvu připojim jen v jacku co se strká do zesilovače ?Dubla píše:Tohle podle mě taková kravina není. Můj ProCo má šipky taky a prý je to proto, že je kolem kabelu stínění, připojený jen na straně aprátu tuším, a má to snižovat šumy a ruchy, který chytá kabel... Zkusím o tom ještě něco najít.Nero píše: Směšné to není - spíš bych řekl úsměvné. Směšné je, že Monster Cable kreslí na kabely šipky, protože jsou ty kabely údajně "směrový".![]()
EDIT:zdroj: GearpageProbably the only directionality in guitar cable that matters has to do with sheilding when you're using twinax cable (or sometimes double shielded cable with one shield carrying the ground signal) and the sheild is a third conductor connected only at one termination. In that kind of cable geometry you want to have the shield connection closest to ground for the lowest resistance path to ground for the noise the shield might be carrying. So the end where the shield is connected would be plugged into your amp (or the signal direction closest to the amp) presuming that your amp chassis is carrying the ground for the whole system.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Nero
- Rádce
I admin má právo na vlastní názorFade píše:Tak tam jde asi i o nastavení gainu, ne? Nenapadá mě nic jiného co by se tam mělo měnit. To jsem asi špatně napsal.
Rasputine, moc se na tebe zlobímSmazal sis u mě plus, které jsi měl
Jinak by mě opravdu zajímalo, jestli existuje někdo, kdo chce, aby kabel měnil ekvalizaci. Od čeho máme nebo chceme mít kvalitní kytary, krabičky a aparáty?
Ony ty efekty mají docela zajímavý vychytávky - třeba zabudované DI boxy. Proto je cena vyšší.jakub.kubaaa píše: Jinak teda ta firma má zajímavé věci na stránkách, jen by mě zajímalo jak ty jejich efekty hrají, když ceny těch kreslítek mají o dost vyšší než co by stály podobné věci třeba od BOSSe
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Právě že na aktivní snímače je ten kabel k prdu, protože hlavní funkcí toho preampu je pracoat jako aktivní DI box, silnější výstup už je jen taková třešnička na dortu pro metalisty. To samé ten aktivní kabel. Hodí se to pro lidi s pasivními snímači, kteří chtějí přenos sinálu nezkreslený kabelem a nemají kam do kytary nacpat preamp nebo nechtějí do kytary zasahovat.To, že ten preamp mění ekvalizaci mi ale přijde jako prasárna. Kdyby tambyl obyčejný hi-fi preamp, líbilo by se mi to.jakub.kubaaa píše:Mě to přijde kapku ujetý... Ale možná se to hodí pro nějakýho fanatika co má aktivní snímače, aktivní kabel, nějakej booster ideálně, zesilovač a ještě aktivní repráky ...
Nero, vyrovnaná frekvenční charakteristika aktivních snímačů není daná preampem ale tím, že jsou ty snímače nízkimpedanční. Klasickým snímačům s přidaným preampem zůstává původní charakteristika, pokud má preamp neutrální ekvalizaci.
- Nero
- Rádce
... o čemž ale pochybuji, pokud píšou o úpravě vhodné pro ty nebo támhlety hudebníky...woro90-1 píše: Nero, vyrovnaná frekvenční charakteristika aktivních snímačů není daná preampem ale tím, že jsou ty snímače nízkimpedanční. Klasickým snímačům s přidaným preampem zůstává původní charakteristika, pokud má preamp neutrální ekvalizaci.
PetrPeter 1975 - 2008
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Tak Monster Cable taky tvrdí že má kabel na rock, pro akustiku a tak podobně... Myslím že rozdíly budou akorát v barvě konektoru a barvě kabelu...Nero píše:... o čemž ale pochybuji, pokud píšou o úpravě vhodné pro ty nebo támhlety hudebníky...woro90-1 píše: Nero, vyrovnaná frekvenční charakteristika aktivních snímačů není daná preampem ale tím, že jsou ty snímače nízkimpedanční. Klasickým snímačům s přidaným preampem zůstává původní charakteristika, pokud má preamp neutrální ekvalizaci.
-
woro90-1
To jsem myslel jako odpověď na:Nero píše:... o čemž ale pochybuji, pokud píšou o úpravě vhodné pro ty nebo támhlety hudebníky...woro90-1 píše:Nero, vyrovnaná frekvenční charakteristika aktivních snímačů není daná preampem ale tím, že jsou ty snímače nízkimpedanční. Klasickým snímačům s přidaným preampem zůstává původní charakteristika, pokud má preamp neutrální ekvalizaci.
Měl jsem na mysli preamp obecně, vestavěný, mezi kabelem a efekty před vstupem (buffer), v kabelu, v jacku nebo třeba v zadku... Ostatně dál jsem psal, že to je dobré řešení, až na to, že jejich nejspíš mění ekvalizaci, což je prasárna. Přemýšlím o tom, že bych si něco takového vyrobil.Nero píše:Očekával bych, že to se zvukem udělá podobnou "prasárnu" jako aktivní snímače, pokud to tedy něco udělá.