Kosak píše:zalezelo by na tom, co z toho chces dostat za zvuk
Ekvalizery
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ekvalizery
Objevil jsem parametrický EQ v Majorovi, tak si tím ořezávám různé frekvence a ladím do dokonalosti. Akorát ještě pořád nevím které jak osekat. Asi podobné jako jsou znázorněné na tom grafickém Mark IV EQ. Doteď mi nedošlo, že ten mulťák má vlastně EQ
Zatím jsem odstranil nepotřebné spodky kolem 80Hz. Potom budu muset seříznout výšky, které rvou uši a pak se vrhnu na ty zpropadené středy
Kdo by mi mohl být nápomocný dostane zákusek 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zaměř se hlavně na oblast nějakých 400 - 800, 900 Hz. Tyhle frekvence dělají s kytarovým zvukem opravdu divy. Správně si už odříznul cokoli pod 80, to je u kytary skoro i zbytečné, podobně můžeš odřezávat frekvence nad cca 5500 Hz - to už zahraje málokterý box. Ty řezavé výšky, které bude chtít stáhnout, budou někde cca 2000 - 3500 Hz.
Ale neber to jako dogma. Jen moje zkušenosti s tím, když se mi do ruky dostal 31 pásmový grafický EQ...
Ale neber to jako dogma. Jen moje zkušenosti s tím, když se mi do ruky dostal 31 pásmový grafický EQ...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Už jsem to zmiňoval jinde... pro úplnost dávám i sem:
Parametric Distortion Filter 1 od Stone Deaf FX
Originální Maestro MPF-1 jsem sice nikdy v reálu neslyšel, ale pokaždé jsem byl z jeho různých nastavení nadšený, ovšem z jeho velikosti pro změnu zděšený!
Parametric Distortion Filter 1 od Stone Deaf FX
Originální Maestro MPF-1 jsem sice nikdy v reálu neslyšel, ale pokaždé jsem byl z jeho různých nastavení nadšený, ovšem z jeho velikosti pro změnu zděšený!
- blind boy of Alabama
Tvaruje zvuk podle potřeby vaší kytary a eliminuje zpětnou vazbu pomocí 7-pásmového ekvalizéru.
- Kytary.cz (věta v popisu Boss GE7)
O jakou vazbu se asi jedná?? Mně to totiž při vyšších hlasitostech vazbí jako když to přeženeš s hlasitostí mikrofonu. Takový to velice agresivní pištění...myslíte že eq může něco takového vyřešit, aniž by se ubíralo na hlasitosti samozřejmě.
- Kytary.cz (věta v popisu Boss GE7)
O jakou vazbu se asi jedná?? Mně to totiž při vyšších hlasitostech vazbí jako když to přeženeš s hlasitostí mikrofonu. Takový to velice agresivní pištění...myslíte že eq může něco takového vyřešit, aniž by se ubíralo na hlasitosti samozřejmě.
A jaké máš snímače na kytaře? Původní - tovární z obchodu?
- blind boy of Alabama
jo ty původní P90
Myslím si, že to ekvalizér až tak nezachrání. Možná pro začátek pomůže najít si jiné postavení před zesilovačem (dál od něj nebo prosté otočení zády s kytarou). Anebo jednoduše ztlumit hlasitost, snížit gain.blind boy of Alabama píše:jo ty původní P90
- blind boy of Alabama
No dělá to nejspíš to dřevo...když do toho klepnu, tak se to rozjede i při nižší hlasitosti...Dá se to vůbec nějak vyřešit??(kromě ubírání hlasitosti samozřejmě
)
Už jsme dost OT - můj přístup by byl však nekompromisní - jiná kytara. 
- blind boy of Alabama
Nějaké jiné návrhy
???....když jsi začal o snímačích....nebude chyba tam?? Nenechávají se třeba převoskovat nebo tak? Já už jsem se v tom totiž jednou hrabal, protože se ten snímač nějak uvolnil nebo co a ztráty na vosku sice byly malé, ale byly...
Označil bych to za "a must have" záležitost. Alespoň pro každého, kdo rád průběžně pracuje se zvukem a neustále se snaží jej "vyvíjet" ke své spokojenosti. Nejvíce jsem byl potěšen tím, že to dá všem věcem (kytary, efekty, zesilovač i hraní) novou svěžest! Paráda pro kterou stálo za to ty necelé tři měsíce čekat (měli nějaké komplikace, ale prý je to pořešené).wikxzen píše:Parametric Distortion Filter 1 od Stone Deaf FX
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
mám takovou speciální sestavu - krabičkový preamp a koncový zesilovač.
jedná se o AMT B-1 do koncového zesilovače marshall 8008, zní to moc hezky, ten AMT se fakt povedl. ale zesilovač musím hulit na více než 3/4. level na preampu mám nastavený na max. pomohl by ke zvýšení hlasitosti ještě nějaký ekvalizer mezi preampem a koncem? potřeboval bych o chlup větší randál
na novou bednu s lepším reprem zatím nemám 
jedná se o AMT B-1 do koncového zesilovače marshall 8008, zní to moc hezky, ten AMT se fakt povedl. ale zesilovač musím hulit na více než 3/4. level na preampu mám nastavený na max. pomohl by ke zvýšení hlasitosti ještě nějaký ekvalizer mezi preampem a koncem? potřeboval bych o chlup větší randál
Podle mě by k tomu měl stačit normální booster, který ti ten signál zesílí. Ekvalizer ti to taky zesílí, ale musí to mít v možnostech nastavení (některé ekvalizery upravují jen jednotlivá pásma zvuku a nezesilují signál).
Já bych zkusil kopii Boss ekvalizéru od Behringeru. Je tak levný, že by nákup nebolel. Má volitelné zesilování, navíc by při zapojení mezi preamp a poweramp fungoval jako ekvalizér u Mesa Mark aparátů, jestli se nepletu.
Každý vypínatelný equalizer (krabička) má nastavitelnou úrověň hlasitosti efektu, aby se dala srovnat celková hlasitost nahoru či dolu vůči ziskům či ztrátám na jednotlivých pásmech. Nejdřív si ale vyzkoušej, jestli vůbec takové vybuzení vstupu Tvůj koncák snese.
A já myslel, že třeba dunlop six band eq to nemá

Ano MXR je vyjímka, jako jeden z mála je nemá a neměl je ani na EQ ze 70.let (ten zase neměl vypínač, proto ho nepotřeboval). Důvod, proč ho nemá současná verze, neznám, ale pro mě se tím stává při rozsahu +/- 18dB na pásmo nepoužitelným. U desetipásmovýho už je to jiná... Navíc MXR (6pásmový) je pro Pigdestroyera svazující, protože každé vytažené pásmo se zesílením i výrazně ovlivní jeho zvuk.
AMT u těhle efektů udává výstup +10dB při max. výstupní hlasitosti, takže bych se spíš zaměřil na repra. Koncák má mít 2x80W do 4 Ohmů, kolik Ohmů má bedna?
AMT u těhle efektů udává výstup +10dB při max. výstupní hlasitosti, takže bych se spíš zaměřil na repra. Koncák má mít 2x80W do 4 Ohmů, kolik Ohmů má bedna?
Tu kopii GE-7 od Behringeru bych určitě nebral kvůli šumu. Měl jsem ji doma, přepájení švábů podle vzoru "sniper mod" u GE-7 sice pomohlo, ale šumělo to stejně. Z vlastní zkušenosti můžu naopak doporučit Dano Fish&Chips, ten šumí minimálně. Než jsem ho začal shánět po bazarech, tak jsem pročetl x fór na téma "best eq" a musím říct, že jsem neprohloupil. Momentálně se válí na aukru za 600,-, ale kdoví, kam ta aukce vyleze.klobasnik píše:Já bych zkusil kopii Boss ekvalizéru od Behringeru. Je tak levný, že by nákup nebolel. Má volitelné zesilování, navíc by při zapojení mezi preamp a poweramp fungoval jako ekvalizér u Mesa Mark aparátů, jestli se nepletu.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
díky za reakce, no objednal jsem už před časem ten behringer, je to asi za 4 stovky. sice není teď na skladě, ale stejně jsem ekvalizer chtěl zkusit. četl jsem dokonce, že ten behringer naopak šumí míň jak boss.
mám právě pocit, že ač teda u AMT je udáváno +10dB, tak nějak podvědomě té malé krabičce co se týče právě podávaného výstupu věřím méně
repro je 8 ohmů, o tomhle problému vím, ale i tak.. nicméně s lampama ta bedna řve jak pomatená.. navíc výměna bedny je finančně náročnější, než ekvalizér
když už se to tady nakouslo - když ten výstup teda přebudím, nemůžu ten zesilovač odrovnat?
jinak ten amt má na netu hromadu velmi špatných ukázek, ve skutečnosti jsem velmi překvapený jak to hrne.. doporučuju zkusit
mám právě pocit, že ač teda u AMT je udáváno +10dB, tak nějak podvědomě té malé krabičce co se týče právě podávaného výstupu věřím méně
když už se to tady nakouslo - když ten výstup teda přebudím, nemůžu ten zesilovač odrovnat?
jinak ten amt má na netu hromadu velmi špatných ukázek, ve skutečnosti jsem velmi překvapený jak to hrne.. doporučuju zkusit