Digital piano - cca 30.000,- - yamaha, roland, kurzweil ?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Peťanisko

Digital piano - cca 30.000,- - yamaha, roland, kurzweil ?

Příspěvek od Peťanisko »

Zdravím,
chci si pořídit dig. piano. Mám doma i pianino, ale hodil by se mi i nějakej přenosnej nástroj a né vždy, když chci hrát, mají sousedi zrovna pochopení :-) Jde mi hlavně o zvuk piana a mechaniku nástroje (!!!), tzn. aby šlo na nástroj krom hraní v nouzi i cvičit techniku a dalo se to s trochou fantazie pokládat za reálný, pokud se to vůbec dá od nějakýho digitálu očekávat. Mám pár tipů, na některý jsem hrál, některý ne, takže pokud máte zkušenosti a stály by nevyzkoušený nástroje taky za zvážení, prosím poraďte.

Yamaha P 155 - kámoš má, mám ho osahanej dostatečně, myslím že v konkurenci je to dobrej nástroj, navíc má repráčky, který sic nepotřebuju, ale rozhodně neurazí

Kurzweil SP 3X - nevím, neznám... nicméně piano sound kurzweilu žeru !!!

Yamaha CP 33 - ???

Roland FP 4 BK - máme v hudebce jeho staršího bráchu (fp7) a ten je myslím super. Nicméně za 40 litrů mi přijde docela předraženej, máte někdo zkušenosti s tímhle ? Jakej je rozdíl ?

Roland RD 300GX - tady už to voní spíš samplerem, což určitě není na škodu :-) Jen nevím, jak je na tom s mechanikou, starší model ji moc slavnou neměl.

tím končí můj výčet, co vím, znám :-) Můžete někdo poradit, případně doporučit i nějakej jinej nástroj, jste-li spokojeným majitelem ? :-) Díky
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Digital piano - cca 30.000,- - yamaha, roland, kurzweil ?

Příspěvek od Atkins »

GEM - bezpečně nejlepší zvuk klavíru a kvalitní mechanika Fatar.
Yamahu bych zcela vypustil, její klavíry jsou jednoduše umělé.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Peťanisko

Příspěvek od Peťanisko »

nějakej konkrétní model ? Já vím, že dřív se jim moc nevedlo, ale asi se to změnilo... nemám tu značku v podvědomí. U yamahy se mi zdála mechanika dobrá, zvuk mi taky moc neseděl pravda, ale jde mi hlavně o pocit z hraní, chápu, že to nebude znít jak křídlo..
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já bych se možná podívat i po levnějším M-Audio ProKeys 88, má to výbornou mechaniku.. a zvuky taky nejsou špatné :)

http://www.m-audio.com/products/en_us/ProKeys88.html

Jinak kamarád měl roland RD300SX a byl to parádní kousek :)

Jo, a ta FP-7, mi to přijde zvukově teda dost hrozné :)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja bych jeste mrknul na KAWAI, nektery kousky sou hodne zajimavy.
http://www.kawai.de/homepage_en.htm
Peťanisko

Příspěvek od Peťanisko »

DJmanasek píše:Já bych se možná podívat i po levnějším M-Audio ProKeys 88, má to výbornou mechaniku.. a zvuky taky nejsou špatné :)
Jednou jsem měl to "štěstí" si na něj sáhnout a utíkal jsem , jak to šlo :-))

Zítra si jedu sáhnout na ten Kurzweil, uvidíme. Ohledně FP7 - myslím, že má mechaniku daleko vpředu od ostatních, proto mě zajímá levnější verze...
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Peťanisko píše:
DJmanasek píše:Já bych se možná podívat i po levnějším M-Audio ProKeys 88, má to výbornou mechaniku.. a zvuky taky nejsou špatné :)
Jednou jsem měl to "štěstí" si na něj sáhnout a utíkal jsem , jak to šlo :-))

Zítra si jedu sáhnout na ten Kurzweil, uvidíme. Ohledně FP7 - myslím, že má mechaniku daleko vpředu od ostatních, proto mě zajímá levnější verze...
Mi teda zpracování těch prokeys přišlo docela solidní, ale nejsem aktivní hráč, mám za sesbou jenom 8 let hudebky :D A zvukově si myslím, více než dobré... A hlavně, nepleť si to s Prokeys88 Sono, nebo Prokeys88SX. Ty nástroje opravdu jsou děsné :)

Jinak ty FP7, chápu, že můžou být mechanicky dobré, ale zvukově jsou otřesné
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
jara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara »

Já jsem po vyzkoušení ve fázi, kdy jsem zavrhla yamahu, právě kvůli určité umělosti (i když jsem zkoušela CLP 370) a pomlau začínám objednávat Roland HP 307. Je to cena úplně jinde než je tvůj požadavek, ale pokud potřebuješ klasiku a přirozenost, pak jen šetřit a odrazit se od těhoto modelu nebo případně o stupeň níž – Roland HP 305.
Jara
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

beztak už to máš dávno vybrané a koupené, ale já mám RD300 dx od Rolandu a jsem z toho opravdu unešenej... zvuk klavíru si navolíš jakej chceš, má to v sobě piano aranžer...
ale jak je napsáno už výše, tak GEM je opravdu skvělá značka na digitální klavíry, takže kdybych si kupoval teď něco jinýho, tak jdu určitě buď do GEM nebo Clavia :)
Robotnik
Nový uživatel

Digitální piano: Yamaha Clavinova CLP525R nebo Roland RP401R

Příspěvek od Robotnik »

Dobrý den,
učím se hrát na klavír a uvažuji o koupi digitálního piana v cenové relaci 35000,- Kč. V zásadě se rozhoduji mezi dvěma modely dvou výrobců:
- Yamaha Clavinova CLP525R
- Roland RP401R

Můžete mi, prosím, pomoct nějak srovnat tyto dva nástroje? Pročítal jsem si technické parametry, Clavinovu jsem měl možnost vyzkoušet osobně na prodejně, Roland jsem slyšel jen na YouTube videích... Ptal jsem se několika "zasvěcenějších" na názor, bohužel půl na půl mi doporučili Clavinovu i Rolanda... Nebo je jiný model v této cenové hladině, o kterém nevím?
Budu moc rád za Vaše názory a za jakoukoli radu.
Děkuji a přeji hezký den.
PtJaa
Moderátor

Re: Digital piano - cca 30.000,- - yamaha, roland, kurzweil

Příspěvek od PtJaa »

Ještě hodně stojí za zvážení Kawai CN-25 - výborná klaviatura a slušný zvuk.

Co se týká zmíněných:
- Yamaha CLP525 mi osobně nepřipadá moc lepší než Arius YDP 162. Vzali starší technologie a udělali z toho nejlevnější Clavinovu 5. generace.
- Roland RP401 - Mně se hodně líbí Rolandí zvuk, má dynamiku, expresivitu, živost...to jsou ale kvality, které zjistíš při hře, že tě zvuk poslouchá a nechá tě vyjádřit, co chceš. Při poslechu to není tolik znát a někomu se naopak zdá umělý (dozvuk je syntetizovaný). Klaviatura je ale třeba u toho Kawai IMHO lepší.

Celkově těžko poradit, radil bych zajet si někam, kde mají všechny 3 (nebo aspoň nějaké podobné modely ostatních výrobců), a ručně si je vyzkoušet, jak se ti bude které piáno líbit (nejlépe na dobrá sluchátka a pořádně a dost dlouho si zahrát).
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
bamboocha

Příspěvek od bamboocha »

Zdravím,
taky vybírám a pokouším se zůstat s cenou pod 30 000,-... momentálně váhám mezi Kurzweilem MP10F (chápu dobře, že varianta s Fatar klaviaturou je o 1500 levnější?) a Rolandem F-140R. Papírově se mi zdá Roland o něco kvalitnější, ale nejspíš nebudu mít příležitost obě vyzkoušet. Ocením každou radu nebo jiný návrh :)
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

A vyzkoušel sis je někde? Co se týká hratelnosti je IMHO mezi nimi velký rozdíl (ve prospěch Rolandu).

Čistě dle stránek Kurzweilu je s fatarem varianta končící na F a ta mi vychází dražší, nevím, jaké ceny používáš.

Ještě je tu Yamaha S52/S51, Kawai CL36 a možná i Casio PX850, kdybych vybíral v této cenové kategorii a nemohl přidat na Kawai CN25, asi bych nejvíce váhal mezi Rolandem, Kawai CL36 a Yamahou.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
bamboocha

Příspěvek od bamboocha »

Na ceny koukám tady http://www.muziker.cz/klavesy/digitalni ... RK-MP10-BP a tady http://www.muziker.cz/klavesy/digitalni ... K-MP10F-SR. Cena je pro mě důležitá a CN-25 je už bohužel fakt trochu přes limit. Jinak hledám hlavně zvuk a klaviaturu co nejblíže akustickému pianu, funkce stranou.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Nemůžeš porovnávat povrch BP (blackwood polished?) a SR (stained redwood). Podle heuréky stojí SR verze bez F méně.

O co ti jde u zvuku především - hratelnost (tj. jak reaguje na tvoji hru) nebo o reálný zvuk piana? V prvním případě má výhodu Roland, v druhém Yamaha.
bamboocha

Příspěvek od bamboocha »

Aha! To bude ten můj fail :) Přikláním se spíš k té hratelnosti, takže asi další plusové body pro Roland. Každopádně už mám trochu představu, na co se kdyžtak u zkoušení zaměřit, díky! Zkusím potom dát vědět jak jsem dopadl.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“