Efekt pro jednokanálovou lampu

Pedály, multiefekty, procesory, ...
ais

Efekt pro jednokanálovou lampu

Příspěvek od ais »

Ahoj,
protože nemám zkušenost, potřebuju poradit.
Mám novou jedokanálovou hlavu (4 x 6L6) a pololubovou kytaru se snímači P-90. ZAčal jsem hrát v nový kapele, je to hard rock, takže je vyžadováno zkreslení. Hraju solovou kytaru.
Potřebuju to nakopnout, aby to bylo ke stylu co hrajem.
Takže jakou krabičku by jste mi doporučili.. ?

Ideální by bylo, kdyby jste měli zkušenost podobnou kombinací hlava-kejtra-snímače..

Mám tak 2000,-

Dík za rady...
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
woro90-1

Re: Efekt pro jednokanálovou lampu

Příspěvek od woro90-1 »

Narvi to pěkně postaru nějakým boosterem, když už to máš takhle vintyč. Hrály tak dvě nebo tři generace a zní to lépe než nějaká distortion krachle.
ais

Příspěvek od ais »

a když to přiblížíš, ... co by jsi doporučil ??
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Asi něco jako LPB-1, a pokud by to nestačilo, nějaký mosfetový boost. Prostě tomu trochu očadit vstup a nechat to, ať si to kreslí samo. Do zkreslovací krabičky bych se nehnal. Prostě oldschool.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Hraju taky na lampovej jednokanal a krmim to pres overdrive, bud Danelectro CTO-1 nebo Digitech Bad Monkey. Oboji jsou to vlastne variace na Tubescreamer, akorat maji vetsi hlasitost a oddelene ovladani basu a vysek. Cistej linearni booster by mohl taky fungovat, zalezi na tom jestli je potreba zvuk kytary pred zkreslenim jeste nejak dobarvovat, nebo staci jen zesilit.
Naposledy upravil(a) Abu dne 20.01.2011 22:46, celkem upraveno 1 x.
Hraju výhradně na šrot.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Pokud z toho chceš dostat nějaký táhlejší zvuk, tak s boosterem pochodit můžeš, ale taky nemusíš. Zkus nám trochu přiblížit ten aparát, na který hraješ, nikdo jej tady asi znát nebude krom tebe a Berkersera. Má ten aparát master volume, jak jde do zkreslení, jestli jej máš nastavený na čistý zvuk a nebo na nějaké zkreslení.

Taky jak chceš hrát - jestli třeba pořád jen zkreslený zvuk a solovat a nebo hrát i čistý kila, no prostě se rozepiš. Taky jaký chceš vlastně ten solový zvuk - jestli nějaký higain, kdy se ti to bude tvořit skoro samo (např. můj "velmi oblíbený" Malsteem) a nebo jestli chceš spíš míň zkreslení a chceš mít zkreslený zvuk vydřený spíš rukama (taková ta stará škola).
ais

Příspěvek od ais »

Tak k aparátu...
Předně musím pochválit zvuk co z toho jde, fakt se mě to líbilo na první pokus.. Berserker (alias Jakub) je třída. Od komponentů, zpracování, trafa, součástky, tak až po jednání..., můžu složit poklonu.

Aprát má zleva :
2xVstup ala Vox - low a high
Předzesilovač/Gain
3x korekce
Volume
Presence
dále přepínač bright , a pentoda/trioda

Kytaru mám Epiphonu Wildkat..

Sám hraju rock a blues, a bylo to víc než dostačující.

Včera jsme měli první zkoužku, pro mě nový styl a jediný efekt který jsem měl byl zoom G2 (po včerejšku visí na bazaru). S tím zoomem to vazbilo a dělalo pazvuky. Prostě jsem tam hořel, ať jsem kroutil jak jsem chtěl.
Pak jsem to pích do marschala valvestata oranžová pololampa - hodil zkreslený kanál a bylo to celkem ok.

Na mým aparátu jsem zkoušel spíše vstup high, ale máme menší zkušebnu, když jsem to začal tavit, tak pololubovka začala až nepříjemně vazbit.
Chci hrát lechce crunchlí kila a solo našťavit s občasným jetím s druho zkreslenou kytarou...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Já myslím, že by ti právě Berserker (Jakub) mohl nejlépe poradit. Dělá přece i boostery (aspoň jsem to kdysi viděl na webu, ale ceny jsem nezjistil)? Jinak o boosterech a nakopávadlech se toho tady už napsalo opravdu hodně. Od zmíněného LBP-1 od EHX až po naprostou klasiku Tubescreameru od Ibanezu. Pak tu máme ještě šikuly, co dělají efekty za dobré ceny. Electronic Orange z tama bych si vybral Screaming Treen nebo za sebe mohu doporučit Vodka&Juice
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Heads up for Electronic Orange :) V&J doporučuju taktéž. A dělá toho mnohem víc...
Já jsem používal boost a drive v jednom (MXR CAE, Danelectro AO-1) obojí má něco do sebe a obojí se hodí.
Levné kvalitní možnosti jsou Danelectro Cool Cat - CTO a CO (at uz verze 1 - kradeze kultovnich zapojeni Timmy a OCD nebo verze 2 - upravene po protestech, ale hraji taky dobre)
Proste moznosti jsou spousty a bohuzel nezbyva nez hledat a zkouset, ktera sedne tvemu aparatu, uchu ale hlavne libidu :)
Jinak nejklasictejsi varianta je samozrejme tubescreamer (nebo nejaky z jeho tisicu klonu)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Takže Crunch z toho tedy v pohodě dostaneš... zkus tedy i booster, možná by ti to pak stačilo (s pololubovkou stejně asi nemůžeš vymýšlet nějaký šílený higain). Boostery jsou různé, o tom ti tady řekne třeba nekdo víc (když se tady objeví třeba sám stavitel efektů Electronic Orange) - v základu FET, Germaniové, pak ty s klasickým opampem.

Pokud bys chtěl táhlejší zvuk, který asi půjde o chlup líp za rukou, tak jsi do nějakého overdrivu. Od toho Electric Orange bych proto určitě zkusil třeba ten Vodka & Juice, který navrhnul Wikxzen, vypadá to fajn.

Jinak Zoom G2 -> bazar = dobrý nápad :wink:

Ještě k tomu Berkerserovi - nemáš třeba nějaké fotky toho aparátu? Kolik tě stál? A to máš kombo a nebo hlavu? Jaké máš repro? Kdysi jsem viděl nějaké aparáty od Berserkera na bazaru a musím říct, že je to asi jediný český "malovýrobce", u něhož bych měl chuť si aparát nechat postavit...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

muzes zkusit i overdrive i distortion - Satriani hral peknou radku let s boss ds-1 pred cistym kanalem peavey jsx. Btw ten jeho vox ice-9 nebo satchurator vubec nezni blbe ... ale cenove jsou asi vice nez 2kkc
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

lunchie píše:Btw ten jeho vox ice-9 nebo satchurator vubec nezni blbe ... ale cenove jsou asi vice nez 2kkc
Asi určitě. A ani na bazaru zrovna často nejsou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ais

Příspěvek od ais »

K otázce Berserkerových (JAkubových) aparátů....
Red Plate 30w .. cena pro mne byla 13 tis za hlavu, dovoz , předvedení na Ježkárně na boxu i s maníkem, co hrál na to asi 100 x líp než já.. Ale zato jsem přišel domů a slavnostně hlásil, hej, já se konečně dostal na konzervu !!! :lol:

No nic...
Takže zpátky k věci...
Berserkera jsem vyhledal na základě reportáže v muzikusu, chtěl jsem to testnout.. A můžu říct, nezklamal.. V tý hlavě není jediná čína, vše nej komponenty. Zpracování, zvuk, vše ok. Snad jen.., tlačítko Bright by bylo lepší popsat pod než nad přepínač kvůli lepší viditelnosti ze zhora..

Moc se taky omlouvám všem kdo to četl, nevím proč ale lampy jsou 4 x EL84 v "A" třídě , ne 6l6 jak jsem psal..
Všem díky za typy, vypadá to, že v pondělí nebo v úterý se vydám s touhle hlavou a svojí kytarou do kytar.cz , a poprosím prodavače ať mi tady jmenované krabičky donesou a jáje tam odzkouším. Lepší řešení mě nenapadá.. Jo a kdyby se chtěl někdo mrknout na hlavu berserker, je vítán k recenzi :lol: .. Termín záleží na tom, kdy mi přijdou peníze za dnes prodaný zoom :P
30W.jpg
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

13t. za takovou věc je super cena.

Tak hodně štěstí se zkoušením. Osobně bych asi preferoval si ty pedály koupit a vyzkoušet na zkušebně pěkně v klidu, pak je kdyžtak vrátit když nesednou (kytary.cz mají myslím měsíc lhůtu na vrácení zboží). Aparát nakopnutý pedálem hraje při velké hlasitosti úplně jinak než při malé - přímo na prodejně by mohl být se zkoušením docela problém :D
ais

Příspěvek od ais »

No pokud ta možnost je, rád vyzkouším.. Ono nejen kvůli hlasitosti, ale hlavně při hraní v kapele to člověk až pozná, zda je to to pravé....
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nero píše:
lunchie píše:Btw ten jeho vox ice-9 nebo satchurator vubec nezni blbe ... ale cenove jsou asi vice nez 2kkc
Asi určitě. A ani na bazaru zrovna často nejsou.
Chyba lávky... http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =50&order= Satchurator za 1800,- Kč
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ais

Příspěvek od ais »

Mám teď nabídku z bazaru tohle BLACKSTAR HT-DUAL, líbí se mi to na youtubu, .. co my o tom řeknete, máte nějaký zkušenosti ???
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

variabilni dvoukanalove kreslitko..pouzivam ho pres kombem, na kterem mam cisty zvuk, veskere zkresleni beru z blackstara, jestli je za 3000-3500 sle ybch do nej;-)
pohledej na foru, urcite bude napsane vice...jen zhruba doplnim, co dela tendle pedal pedalem...ma to dva kanaly - crunch a distortion, ale neni problem na crunchi nakroutit vetis bordel, dale klasicky 3 pasmovy EQ a ISF- nalevo to ma brtisky a napravo americtejsi nadech-zajimava vec!!
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ais píše:Mám teď nabídku z bazaru tohle BLACKSTAR HT-DUAL, líbí se mi to na youtubu, .. co my o tom řeknete, máte nějaký zkušenosti ???
Kdyby sis prošel fórum nebo hledal, jistě bys narazil na mou recenzi - recenze-vasi-vybavy-f55/blackstar-ht-du ... 22631.html

PetrPeter 1975 - 2008
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Kdo by to nekupil za 2,5.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“