Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký efekt je použit?
Já se v efektech teda v podstatě vůbec nevyznám, ale mě to zní jako nějaký flanger ... Ale hodně podivný ... Nebo ne flanger, možná mám na mysli něco jiného a nevím že se to nejmenuje flanger, ale určitě jsem podobný zvuk jednou vyloudil z multiefektu ..
taky si myslim ze je to reverse delay
- citizen.one
reverse delay rekl bych s nejakym tremolem jeste...
Dávám další hlas pro reverse delay ...
To umí skoro každej Roland už skoro dvacet let, už i Behringerovy echa za 800, je skoro jedno, jaký je to výrobce, tady si to přetoč ke konci na 6:05 a je to v TC Nova Repeateru taky...
Pokud je to jenom samostatný, tak to neumí o moc víc, nefalšovaná divočina nastává, když se to propojí s pětihlasým harmonizérem, jak to umí třeba můj starej Roland...
Pokud je to jenom samostatný, tak to neumí o moc víc, nefalšovaná divočina nastává, když se to propojí s pětihlasým harmonizérem, jak to umí třeba můj starej Roland...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Reverse delay s nastavením kolem 300-400 milisekund, mix kolem 45% a repeat taky kolem 40%
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Poznáte někdo prosím ten efetk uplně na začátku?
http://www.youtube.com/watch?v=GCRgm_LLMVU Snažím se sehnat minimálně něco podobnýho.
Yamaha Stage Custom:)
Re: Poznáte někdo prosím ten efetk uplně na začátku?
tech 5s na zacatku?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Lampovy kombo a vsechny cudliky doprava 
Hraju výhradně na šrot.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Tak, žádný efekt tam neslyším 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Asi mas na mysli zkresleni.
-
lord_bodom
Zvuk Roba Marcella z ukazky
Zdravim, chtel jsem se zeptat zda by mi nekdo nedokazal poradit jak se alespon lehce priblizit zvuku kytary z tohohle videa http://www.youtube.com/watch?v=6l_NYxTEnz8 . Chapu ze je to tezke ze zalezi na aparature, snimacich a efektech. Me jde jen o to zda mi by mi nekdo pomohl priblizit jake efekty jsou pouzite a jake zkresleni cca. Za kazdy nazor budu rad, diky moc. PS: Mam Gt-10ku ta to musi taky zvladnout ne?? Ale je tam toho hodne a nevim kde zacit, proto budu rad za kazdou radu. Dekuju 
- citizen.one
Re: Zvuk Roba Marcella z ukazky
clovece tohle mi pripada jako nejvic v rukach a tom multiefektu, jinak bych ani nerek, ze to je nekde jinde...
-
lord_bodom
Je to nadhernej zvuk, tomuhle se priblizit tak nevim 
- citizen.one
rekl bych hodne zkresleni, ale nejak divne zatahlyho...neznam ten multak, takze nevim, ale na ME5 mi neco podobnyho slo udelat na vytocenej overdrive s kompresorem, drobnej delay a ekvalizer...
-
lord_bodom
JJ ja mam prave Gt-10 a je tam toho tolik ze nevim kde mam zacit, zkusim si pohrat teda s kompresorem taky jeste... Je to vazne zajimave co z toho vytahnul, je to mozna i lehce prikreslene pri nahravani nevim, ale verim ze neco podobneho se da z toho dostat i normalnea i z Gt-10ky. Diky moc za radu
- citizen.one
toho kompresoru je tam rekl bych skoro nejvic, pak asi zkresleni, moc nemam s timhle typem zvuku zkusenosti, ale podle toho, ze mu to moc nebzuci me nic jinyho nenapada...