Pedalboard: Kneekalova evoluce

Pedály, multiefekty, procesory, ...
citizen.one

Re: Pedalboard: Kneekalova evoluce

Příspěvek od citizen.one »

sakra sakra, je to peknejsi a peknejsi :)

jediny co mi pripada podivny, je to rozmisteni efektu na boardu...

ten WMD me uz dlouho laka, z Prahy asi nejsi, ze bysme se dohodli na nejaky pardenni zapujceni (samozrejme bych nabidl pujcit neco na protivahu)? I kdyz ono je to jedno, jedinej vysledek by byl, ze bych si to o to rychlejs poridil :D
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Latam píše:Proč nedáš zdroj a prodlužku zespodu? Ušetříš místo. (předpokládám, že to plánuješ, až to místo budeš potřebovat, ale já su poňťa co to chce mít rovnou tak, jak to bude mět finálně :) )
Časem se tak skutečně stane :) Zatím to není potřeba.
citizen.one píše:sakra sakra, je to peknejsi a peknejsi :)

jediny co mi pripada podivny, je to rozmisteni efektu na boardu...

ten WMD me uz dlouho laka, z Prahy asi nejsi, ze bysme se dohodli na nejaky pardenni zapujceni (samozrejme bych nabidl pujcit neco na protivahu)? I kdyz ono je to jedno, jedinej vysledek by byl, ze bych si to o to rychlejs poridil :D
Je to tak rozhozené částečně kvůli velmi krátkým propojkám nebo kvůli tomu, že jsou orientované jinak než se mi to hodí (viz případ MXR a BBE). Časem až budu mít čas se tomu věnovat, tak to udělám pěkně na míru. Beztak přidám ještě nějaké krabky. Jak s tím člověk začne, tak nemá dost. Ale uvidíme jak to bude fugnovat na živo, momentálně máme s kapelou zkouškové, takže první test vypadá na březnovou Starou Pekárnu.
Shodou okolností v Praze pracuji, takže bychom se na zapůjčení určitě mohli dohodnout. Napiš mi kdyžtak na icq 250179074 nebo brnkni na 776725597 a můžeme se nějako domluvit :)

Jinak stále platí výzva, jestli vás napadají zajímavé krabky co by se mi mohly líbit a hodit tak sem s nimi :)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
citizen.one

a do pekel!! no mozna toho vyuziju :D

nicmene ted na ebay zadny WMD v evrope neni, tak je to stejne bledy, ledaze by me to nepresvecilo, ale to vzhledem k moznostem asi sotva...
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Možná bych k tomu WMD měl napsat nějakou recenzi. Koupil jsem si ho vlastně díky vláknu FUZZ na místním foru, kde video s ním prezentoval tuším mr. Axel. Hnedle jsem si říkal, že taková čuňačina je přesně pro mě, a tak jsem si ho objednal rovnou z USA.

Efekt je to nesmírně variabilní a je možné z něj dost naprosto cokoli. O jemného nakřáplého lampoidního zvuku až po masivní zkreslení prolisovné skrz těžké lo-fi. V jeho variabilitě je jeho ohromná studiová síla - až konečně vydáme desku, tak postnu nějaké linky, kde si tuhle mašinku můžete poslechnout v akci. Opravdu jsem si s ním vyhrál a kombinace Geiger-Fender zkreslení a mezi ně kvákadlo je vskutku maso. :)

Na druhou stranu, efekt by to byl o třídu geniálnější, kdyby bylo možné ukládat jednotlivá nastavení. Vzhledem k možnostem je pak člověk při živém hraní nucem krabku dost přeštelovávat (a u šíleností kolikrát i milimetry na poťáku hrají roli), což je strašně nepraktické a u mě to vede k tomu, že používám na živo 1-2 nastavení, které koriguji tím bespeco expression pedálem (hlavně snižuji sample rate pro lo-fi vyznění). Naživo je to myslím daleko praktičtější ten WMD Geiger Counter Civilian Issue, který je komponován daleko uživatelsky striktněji co se nastavení týče, ale zase mám ty zvuky pěkně již přeprogramované.

Každopádně je to moje nejmilejší krabička a nevěřím, že ji kdy dám z ruky. (ledaže by přišli s nějakou verzí 2.0 a umožnili ukládní presetů - tuším, že tohle vylepšení udělali EHX s POGem). Jak říkám, zapůjčení se přes týden nebráním, s bordem si hraji stejně jen o víkendech. :)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
citizen.one

jj, me prave nejvic zajimaji ty lo-fi zvuky, kdyztak se dohodneme pak pres icq, takhle by to bylo na dlouhy lokte...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“