kytara 25-30 tisíc

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: kytara 25-30 tisíc

Příspěvek od Fade »

Omyl, není to bajka. Bajka je věřit na to, že když je na něčem CS, tak to okamžitě musí nutně hrát nejlépe. Když je v tom takový rozdíl, tak proč proboha jsem měl v ruce Gibson SG Standard a dala mu na p***l kytara za 8 tisíc? Vždyť tam je dokonalé dřevo, všechno musí znít skvěle. Třeba to SG totálně roznesl Fokus LP od mého známého. Svoji Ibanezu jsem kupoval za 22 tisíc a to jsem se rozhodoval mezi nástroji za 30 až 35. Prostě hrála tak dobře, že jsem vzal i tu levnou navzdory tomu, že jsem chtěl drahou. Taky jsem kdysi na tohle věřil. Nechci nikoho přesvědčovat, jsou to vaše prachy, ale přesně jak říká Bull - Když mu vtlučete do hlavy, že musí nutně být CS lepší, tak i kdyby hrál ten STD lépe, tak on si vezme CS kvůli psychoakustiky a zbytečně vyhodí peníze jen kvůli toho, že jedna paní povídala tady na fóru. Ať se sám rozhodne co mu bude lépe znít.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

pre niekoho to tak je pre niekoho mozno nie .... akurat potom nechapem naco by ten custom shop existoval keby nezarucoval nejaku kvalitu a lepsie materialy

mne sa tiez vzdy potvrdilo to ze CS proste hrali lepsie, a to som k tomu vobec nepristupoval stylom ze musi byt
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
kubog

Příspěvek od kubog »

Pozrite sa, ja tu nepotrebujem nikoho presviedčať ako to je :wink: Ja som sám mal vedla seba aj CS, aj bežnú USA produkciu, niekolko gitár mi už pod rukou prešlo a verte tomu že ta USA produkcia sa na ten Custom Shop vôbec nechytá. Tipujem že ste tu 2/3 ľudí Gibsony z Historic Custom shopu ani nedržali.
Tie gitary v sebe nemajú žiadne diery a vážia 3,5-4kg, ako to robia? Niektoré dutinové standardy majú kludne 4 až 4,5kg.
Prečo sa idú všetci utĺcť za čo najlahším LP bez dutín? Lahky rezonantny mahagon jednoducho hrá ovela lepšie, ale kludne si verte čomu chcete :wink:
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Fade:
A ten Gibson SG Standard je CS ? Nějak mi ta logika uniká.
Původně jsi psal, pokud se nepletu, o rozdílech mezi běžnou produkcí a CS, ne ?
Nebo dokonce Ultra CS :lol:

Nebo historky, jak dala kytara za 8 na p***l Sgčku.. no proč ne, zvlášť
když se to pořádně vohulí to pak hrajou fakt všechny stejně. Nebo skoro

Nicméně si myslím, že na Customshopovej LP jsi nikdy nehrál - když nepočítám sundat v krámu ze zdi.
To bys viděl, jak "Jedna paní povídala".. jaká je to Psychoakustika ... :mrgreen:

Nikdo není takovej magor, aby vyhazoval peníze zbytečně, aspoň teda já ne.
Ale tenkrát jsem zkoušel (najednou, v jednom krámu - chvíli jednu, pak druhou a furt dokola) asi 8 CS LP, 3 LP Customy a několik Standardů.
A kdyby hrál nejlíp Standard, rád bych s ním odešel domů, děkuju mockrát a hodně jsem ušetřil.
Ale ono to tak fakt nefunguje.

EDIT - meztitím Kubog to, co jsem myslel, napsal celkem přesně..
I´m wheels... movin´wheels
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tonda píše:
Nero píše:Upřímně nechápu, proč by standard nemohl být kytarou na celý život, pokud si člověk najde dobrý kus...

protože ty nový nehrajou tak - ani ten "dobrý kus" - jako nechambered les pauly.. ( = když už, tak bych bral Traditional ) .

A taky si pak nesmíš nikdy vzít do ruky nějaký CS, to bys přišel o radost :wink:

Jako ten cenový rozdíl zas není tak velký, aby to člověk nepřekous.. si myslím.

Nejhorší je mít takovou tu středně drahou kytaru :
Je lepší -teď to přeženu :lol: - "vyhodit" 40 tisíc - nebo mít za 60 tisíc skvělej nástroj ?
Hele, bacha, já nikdy neřekl, že CS nemůžou být lepší - jen jsem poznamenal, že pro mnohé lidi může být i Gibson LP Standard kytarou na celý život. A to jsem člověk, o kterém je pravděpodobně známo, že Gibsony moc nemusí :mrgreen:

Když udělám paralelu k PRS, tak si můžu říct, že ten můj Custom taky není úplně top - mohl bych si pořídit Modern Eagla nebo zavolat Paulovi, aby mi v Private Stocku udělali nějakou krásku. Věřím tomu, že bude mít třeba lépe rostlé a opracovávané dřevo, asi bude lépe zpracovaná a třeba bude i lépe hrát. Ale i tak můžu Customa považovat za nástroj, který můžu mít na celý život. A dost možná i budu mít...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bazmekgrat

ale v PRS je to cele trochu inak lebo napriklad v Custome nemas ziadne dutiny kvoli lacnejsiemu materialu :)

a aj k tomu porovnaniu s modern eagle .... ME je/bol ina gitara a cele to bolo zalozene hlavne na krku z brazilskeho palisandra a nie mahagonu, krajsie maple topy a nitro povrchovka uplne ine snimace ..... nic take ze by bol teraz Custom horsi ako modern eagle .... to je proste iny nastroj

podla mna Gibson a PRS je v tomto uplne v inej situacii
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bazmekgrat píše:
Kinx píše:uz jsem se o tomhle hodne rozepsal v tom threadu o padelcich nebo kopiich, ja na tuhle klasifikaci proste neverim. zahraju si a vyberu, tj. ja bych zacal od toho levnejsiho.
a skoncil by si u toho CS :wink:
nikoliv, skoncil bych u te co me bavi nejvic :)

je mozne ze to bude CS, je mozny ze ne. jinak sem taky nikde nepsal o lp standardu ktery ty CS valcuje, proste si jenom myslim ez to jsou casto dobry kytary a nemaj se pred tema CS vubec za co stydet. me derovany LP osobne nijak nevadi, mozna to bdue tim ze nejsem nejakej vyhranenej fanousek lespaulu :) proste bavi / nebavi. Vsechno ostatni uz me zajima min (barva, diry, drevo, puvod...).

taky se tady ale bavime o kytarach do 2k euro a tam je vyber customshopovych lespaulu dost omezeny .

spousta tech stredne drahych kytar jsou spickovy nastroje ze proste neni potreba vyhazovat tech dalsich 20 tacu ;) kdyz nepocitam nejaky osobni GAS.
Naposledy upravil(a) Kinx dne 27.01.2011 16:14, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

bazmekgrat píše:ale v PRS je to cele trochu inak lebo napriklad v Custome nemas ziadne dutiny kvoli lacnejsiemu materialu :)

a aj k tomu porovnaniu s modern eagle .... ME je/bol ina gitara a cele to bolo zalozene hlavne na krku z brazilskeho palisandra a nie mahagonu, krajsie maple topy a nitro povrchovka uplne ine snimace ..... nic take ze by bol teraz Custom horsi ako modern eagle .... to je proste iny nastroj

podla mna Gibson a PRS je v tomto uplne v inej situacii
Dutiny, nedutiny - to mě nezajímá. Řeším, jak ta kytara hraje...

Custom a ME nebyly (dnes už kvůli těm divným modelům jsou) jiné kytary - rozdíl v materiálu krku nepovažuju za zas tak zásadní, použití hezčího topu a jiné povrchovky je pro mě paralelní s tím, že někdo schová na CS lepší dřevo :wink: Navíc pouze toto by nestačilo k tomu cenovému rozdílu, pokud by tam nebyla i jiná přidaná hodnota... Na mě vždy ME působily dojmem vyšší třídy a řekl bych, že nejsem sám.

Neříkám, že je to stejné, ale je to přirovnatelné.

Stejné je porovnání Gibson Custom Shop a PRS Private Stock, o kterém jsem se taky zmiňoval.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No já jsem se teď dostal do takové situace, kdy ne že bych vybíral, ale už jsem vybral kytaru, která vcelku spadá to tady té kategorie 25-30. Je to Ibanez JPM P2 v ne uplně top stavu, ale taky žádná katastrofa. Zdravý rozum šel stranou a když jsem ji viděl na bazaru, neváhal jsem a jel jsem si zahrát. Netrvdil bych, že je lepší než moje RG570, ale prostě “trochu“ jiná. Je to první kytara, kterou pořizuju jako sběratelský kousek :D
Další mám na mušce PRS custom, ale na ten jsem nikdy nehrál, ale když tady o nich pořád básníte, tak to musí být uberkytara. Kdyby ji někdo v okolí Zlína měl, rád bych si zahrál :twisted:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jinak bychom mohli v tehle debate (koupil jsem si kytaru za 10 a je lepsi nez ta za 60!) v tom UG threadu, nemyslite? :) prijde mi skoda to tu zasirat timhle vleklym OT

OT aneb kazu vodu piju vino: na zaklade kytar co jsem mel v ruce nemam o gibsonovskym CS nejaky moc valny mineni za ty prachy. ostatne to ale nemam ani o tom fenderackym :D Private Stock PRS jsem v ruce jeste nemel. ibanezackej customshop treba bude zajimavej, ale je strasne drahej a jeste jsem to v cechach nevidel. J-custom nepocitam za custom shop :)
Naposledy upravil(a) Kinx dne 27.01.2011 16:19, celkem upraveno 1 x.
bazmekgrat

No rozdiel medzi palisandrovym krkom a mahagonovym je praveze dost velky .... a PRS privatestock a Gibson Custom Shop je podla mna uplne nieco ine .... ten gibson CS je tak porovnatelny s beznym PRS Custom ci uz kvalitou aj cenou .... Bezne USA LP sa na PRS Custom napriklad podla mna nechyta
Naposledy upravil(a) bazmekgrat dne 27.01.2011 16:24, celkem upraveno 1 x.
bazmekgrat

Kinx píše:jinak bychom mohli v tehle debate (koupil jsem si kytaru za 10 a je lepsi nez ta za 60!) v tom UG threadu, nemyslite? :) prijde mi skoda to tu zasirat timhle vleklym OT

OT aneb kazu vodu piju vino: na zaklade kytar co jsem mel v ruce nemam o gibsonovskym CS nejaky moc valny mineni za ty prachy. ostatne to ale nemam ani o tom fenderackym :D Private Stock PRS jsem v ruce jeste nemel. ibanezackej customshop treba bude zajimavej, ale je strasne drahej a jeste jsem to v cechach nevidel. J-custom nepocitam za custom shop :)
ibanez LA custom shop je zadarmo :wink: jediny problem je ze musis mat endorsement :) inak si tam gitaru nekupis
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bazmekgrat píše:
Kinx píše:jinak bychom mohli v tehle debate (koupil jsem si kytaru za 10 a je lepsi nez ta za 60!) v tom UG threadu, nemyslite? :) prijde mi skoda to tu zasirat timhle vleklym OT

ibanez LA custom shop je zadarmo :wink: jediny problem je ze musis mat endorsement :) inak si tam gitaru nekupis
myslim ze vsichni pekne calujou (a castka se odviji od toho jakej maj endorsement) :) obcas se da na ebayi nebo nekde nejaka koupit, nicmene v evrope jsem to moc nevidel. taky je pravda ze to moc nesleduju, ale pred par lety jich bylo dost malo kdyz jsem se o tyhle kytary jeste zajimal.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tonda píše:Fade:
A ten Gibson SG Standard je CS ? Nějak mi ta logika uniká.
Původně jsi psal, pokud se nepletu, o rozdílech mezi běžnou produkcí a CS, ne ?
Nebo dokonce Ultra CS :lol:

Nebo historky, jak dala kytara za 8 na p***l Sgčku.. no proč ne, zvlášť
když se to pořádně vohulí to pak hrajou fakt všechny stejně. Nebo skoro
Nicméně si myslím, že na Customshopovej LP jsi nikdy nehrál - když nepočítám sundat v krámu ze zdi.
To bys viděl, jak "Jedna paní povídala".. jaká je to Psychoakustika ... :mrgreen:

Nikdo není takovej magor, aby vyhazoval peníze zbytečně, aspoň teda já ne.
Ale tenkrát jsem zkoušel (najednou, v jednom krámu - chvíli jednu, pak druhou a furt dokola) asi 8 CS LP, 3 LP Customy a několik Standardů.
A kdyby hrál nejlíp Standard, rád bych s ním odešel domů, děkuju mockrát a hodně jsem ušetřil.
Ale ono to tak fakt nefunguje.

EDIT - meztitím Kubog to, co jsem myslel, napsal celkem přesně..
Logika je taková, že stejně jako se předpokládá, že CS hraje vždy lépe než nižší modely, tak i Standard SG by mělo hrát lépe než kytara za 8 tisíc. Jinak samozřejmě nějaký Ultra CS je nadsázka :D Zkoušel jsem to na Mesa F50 kombu. Zkoušel jsem prasárny, blues, jazz (i když ten mi moc nejde přiznám se), čistý zvuk jen tak na obyčejný doprovod. Takže se nemusíš bát, že tady nějak zkresluju protože zrovna tak já bych mohl říct, že ty jsi ta LPčka zkoušel taky na "pořádně vohuleném" aparátu ;)
Máš pravdu, že na CS LP jsem ještě nehrál, ale pořád je to jen dražší kytara když to vezmu v okruhu Gibsona. Pokud tobě hrál lépe ten CS a vzal jsi ho, tak samozřejmě blahopřeju! ;) Určitě hraje dobře, alejá se jen snažím říct, že je zbytečné říkat dopředu, že CS bude lepší. Musí se jen zkoušet. Ne teoretizovat tady jako my u PC ;)

Chápu Custom Shop třeba ESP, kde je to opravdu custom shop. Sjednáš si s nimi kytaru, materiály a oni ti udělají kytaru přímo pro tebe. Jestli toto Gibson nedělá, tak to není úplně CS, ale spíše kytary další série kytar. Pokud to tak dělá, tak v každém LP bude jiné dřevo podle toho co si kdo zvolí. Jak to teda je?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bazmekgrat

pokial ja viem neplatis nic akurat podla urovne endorsementu mas moznost si vybrat nastroj. na najnizsej urovni si mozes vybrat vpodstate bezny seriovy model s inymi snimacmi a inou farbou ak by si chcel nejake specialne drevo to si musis zaplatit respektive zohnat .... potom cim vyssia uroven si mozes vybrat materialy alebo ak si GIlbert Vai alebo Dino tak ti spravia uz fakt hocico :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bazmekgrat píše:pokial ja viem neplatis nic akurat podla urovne endorsementu mas moznost si vybrat nastroj. na najnizsej urovni si mozes vybrat vpodstate bezny seriovy model s inymi snimacmi a inou farbou ak by si chcel nejake specialne drevo to si musis zaplatit respektive zohnat .... potom cim vyssia uroven si mozes vybrat materialy alebo ak si GIlbert Vai alebo Dino tak ti spravia uz fakt hocico :)
no jak je to primo u ibanez nevim, ale jestli takhle rozdavaj nastroje zadarmo tak je to hodne fer :) co ja vim tak u vsech ostatnich platis, ale mas vyraznou slevu + zajisteny servis popr zalozni kusy. nebo ten nastroj je v zapujcce a pak se za nejakou castku pripadne odkoupi (myslim ze takhle to bylo u ibanez v cechach? nejsem si ted jistej).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

bubucci píše: Další mám na mušce PRS custom, ale na ten jsem nikdy nehrál, ale když tady o nich pořád básníte, tak to musí být uberkytara.
Je to stejná "überkytara" jako jiné nástroje s cenovou okolo 60 - 70 tisíc za nový kus :wink: Někomu sedne, někomu ne, kvalitu to samozřejmě má, ale to neznamená, že to je vhodný a ten pravý nástroj pro každého...
bazmekgrat píše:No rozdiel medzi palisandrovym krkom a mahagonovym je praveze dost velky .... a PRS privatestock a Gibson Custom Shop je podla mna uplne nieco ine .... ten gibson CS je tak porovnatelny s beznym PRS Custom ci uz kvalitou aj cenou .... Bezne USA LP sa na PRS Custom napriklad podla mna nechyta
Ach jo - já to dával jen jako srovnání. Ne jako dogmatické vyjádření typu GCS = PRS PS... :roll:

Samozřejmě že palisand vs. mahagon je rozdíl, ale ne 50 000 korun, což je zhruba rozdíl mezi Custom 24 Anniversary a Modern Eagle II Anniversary podle českého distributora.

PetrPeter 1975 - 2008
bazmekgrat

moze byt, ale to uz je vpodstate len vec distributora nie priamo ibanez.

gitaristi z periphery o tom jedneho casu pisali ked ziskali endorsement od ibanezu ze to funguje tak ako som pisal plus aj nejake zdroje na nete
panedge

Příspěvek od panedge »

Já bych asi jel někam k Thomanovi,kde je záruka,že maj více kusů a zkoušel.Moje poslední zkušenost ale opět potvrdilo to,že čím dražší tím lepší(ano vím,jsou vyjímky).Z 6 americkejch stratů nehrál ani jeden tak,jak bych si představoval,až ten E.Claptom sig..Jinak za sebe s klidným svědomím můžu doporučit řadu Traditional,já jsem nadmíru spokojenej.Kdybych si ji nekoupil tak bych se zaměřil na R7.Customa má kamarád a je taky výbornej.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bazmekgrat píše:moze byt, ale to uz je vpodstate len vec distributora nie priamo ibanez.

gitaristi z periphery o tom jedneho casu pisali ked ziskali endorsement od ibanezu ze to funguje tak ako som pisal plus aj nejake zdroje na nete
je pravda ze v tehlech zemickach jako CR to resi spis distributor. clovek pak ma maximalne nekde hluboko v tabulce jmeno ze an to hraje :) budou nejaky urcity druhy endorsementu a bulb ma nejaky vyssi level (precijen je znamejsi nez nejaka lokalni CR kapela).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“