Fender Super Champ XD
Pravidla fóra
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fender Super Champ XD
Takže po roce užívání Super Champu jsem se rozhodl, že ho pustím do světa. Nemůžu si na něj stěžovat, paleta zvuků, kterou tohle kombo dokáže vyloudit, je opravdu široká. Přesto mě to už jaksi omrzelo a zatoužil jsem po něčem britštějším.
Můj dotaz zní: Je možné, že by po roce rozumného používání odešly lampy takovým způsobem, že by kombo teď hrálo na max tak potichu jak před rokem na 20-30% hlasitosti? Na doma je to teď ideální, ale vzhledem k tomu, že to chci střelit, tak mě zajímá, jestli to je opravdu elektronkama a můžu do inzerátu s klidným svědomím napsat, že potřebuje akorát přelampovat.
Bohužel teď nemám ani tu tisícovku, abych si koupil nové lampy a zkusil to sám... Doba je zlá
Můj dotaz zní: Je možné, že by po roce rozumného používání odešly lampy takovým způsobem, že by kombo teď hrálo na max tak potichu jak před rokem na 20-30% hlasitosti? Na doma je to teď ideální, ale vzhledem k tomu, že to chci střelit, tak mě zajímá, jestli to je opravdu elektronkama a můžu do inzerátu s klidným svědomím napsat, že potřebuje akorát přelampovat.
Bohužel teď nemám ani tu tisícovku, abych si koupil nové lampy a zkusil to sám... Doba je zlá
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Však je tam jen jedna, ne (v konci samozřejmě)?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
V konci jsou dvě 6V6, nové z GESu vyjdou na nějakých 7-8 kil...Bummer píše:Však je tam jen jedna, ne (v konci samozřejmě)?
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Hm, na Kytarách kecaj! Nero!fundametalista píše:V konci jsou dvě 6V6, nové z GESu vyjdou na nějakých 7-8 kil...Bummer píše:Však je tam jen jedna, ne (v konci samozřejmě)?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Není to špatné kombo, ale uvidíš, že celolampovka je o něčem jiném. Vlastní zkušenost.fundametalista píše:Takže po roce užívání Super Champu jsem se rozhodl, že ho pustím do světa. Nemůžu si na něj stěžovat, paleta zvuků, kterou tohle kombo dokáže vyloudit, je opravdu široká. Přesto mě to už jaksi omrzelo a zatoužil jsem po něčem britštějším.
Co bys chtěl kupovat?
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Něco vyloženě na doma, rozhoduji se mezi Laney Cub 10/12, VOX AC4TV nebo Blackhart BH5/BH15. Zatím to vypadá na BH5, ale ještě uvidím.Jester píše:Není to špatné kombo, ale uvidíš, že celolampovka je o něčem jiném. Vlastní zkušenost.fundametalista píše:Takže po roce užívání Super Champu jsem se rozhodl, že ho pustím do světa. Nemůžu si na něj stěžovat, paleta zvuků, kterou tohle kombo dokáže vyloudit, je opravdu široká. Přesto mě to už jaksi omrzelo a zatoužil jsem po něčem britštějším.![]()
Co bys chtěl kupovat?
S Fenderem jsem byl spokojený, zvlášť po výměně továrního repra za Eminence Ragin Cajun, to hrálo parádně. Ale už mě moc nebaví, čistý kanál vůbec, voicy akorát 1, 4 a 6.... Doufám, že celolampa mě jen tak neomrzí
A nevěděl bys, Jestere, jak je to s těmi lampami? Mám strach, aby to kombo nebylo pokažené...
Ano to repro (Ragin Cajun) tomu pomohlo hodně.
S lampami nevím, chtělo by se to zeptat spíš kluků od elektriky- např. mmjuze. Já jsem lampy měnil cca po roce a zvuk se určitě také zlepšil, ale rozhodně to nebylo tak, že by šla celková hlasitost komba dolů. Zkusil bych někoho poprosit, aby se ti na to podíval. Lampy bych zatím nekupoval, možná to bude zbytečné.
S lampami nevím, chtělo by se to zeptat spíš kluků od elektriky- např. mmjuze. Já jsem lampy měnil cca po roce a zvuk se určitě také zlepšil, ale rozhodně to nebylo tak, že by šla celková hlasitost komba dolů. Zkusil bych někoho poprosit, aby se ti na to podíval. Lampy bych zatím nekupoval, možná to bude zbytečné.
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Tak snad si tohohle tématu mmjuz a podobní frajeři všimnou 
Nenašla by se tu na fóru nějaká dobrá duše z Prahy, jíž by se doma zbytečně válely dvě elektronky 6V6 a jedna 12AX7?
Nenašla by se tu na fóru nějaká dobrá duše z Prahy, jíž by se doma zbytečně válely dvě elektronky 6V6 a jedna 12AX7?
přidám boží video
Zkusím oživit téma: má někdo zkušenost s G10 Greenback nebo Jensen P10R Alnico Vintage v kombu Super Champ XD ?