Zvuková karta FW do 25.000,-

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
frgi

Re: Zvuková karta FW do 25.000,-

Příspěvek od frgi »

Takže jsem se trefil do černý díry :-)
Čím jednodušší tím lepší.
Já používám Cubase (myslim že už jsem to psal) a nechce se mi popravdě moc přesedlávat.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No do černý díry - jak se to vezme; pokud přežiješ to, že to nebude jen 2/2 interface, ale třeba 8/8 (a ty těch 6/6 využívat peostě nebudeš), tak je výběr relativně veliký....MOTU tu má hráče, R.M.E. Babyface by nemusel být taky špatný (ale potřebuje dokoupit převodníky s ADAT rozhranním)....ten Focusrite (Saffire 24, 40)....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

frgi: chapu (a respektuju), taky by se mi nechtelo na druhou stranu ;) (i kdyz uznavam, ze kazdy software ma svy kvality a prace v nem je ve vetsine pripadu jen otazkou zvyku)

(btw, u toho MBoxu pisou tohle: "Just pair Mbox Pro with your favorite audio recording or music creation software such as Pro Tools, Logic, Live, Fruity Loops, Cubase, and more. No matter what you choose, you’ll always sound amazing, as Mbox Pro was designed by the same team who created our top-of-the-line Pro Tools HD Series interfaces, giving you the sonic clarity of interfaces costing much more."

pavlii: ano, prezit se to da. jam mam napriklad vstupu, ze ani nevim, kolik jich mam (mozna 50, zaroven pouzitelnejch asi 32)... a pouzivam vetsinou jen dva. edit: analogovy vlastne jen jeden. druhy mikrofon jde po digitalu.
Naposledy upravil(a) Paris dne 24.01.2011 16:06, celkem upraveno 1 x.
frgi

Příspěvek od frgi »

pavlii píše:No do černý díry - jak se to vezme; pokud přežiješ to, že to nebude jen 2/2 interface, ale třeba 8/8 (a ty těch 6/6 využívat peostě nebudeš), tak je výběr relativně veliký....MOTU tu má hráče, R.M.E. Babyface by nemusel být taky špatný (ale potřebuje dokoupit převodníky s ADAT rozhranním)....ten Focusrite (Saffire 24, 40)....

P.
Díky za tip!.
Samozřejmě nevylučuji i vícevstupou interface. Někdy by se třeba mohly hodit.
Raději bych zakoupil přímo interface s předzesilovači, než dokupovat něco navíc.
Co říkáte na již mnou zmíněný RME?
http://www.audiotek.cz/product-23234-rm ... -m3-zdarma
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Ja mam Saffire 56 a myslim, ze profi nahravka se na tom udelat da celkem v pohode. Ma dva Liquid Preampy ktery jsou hodne prijemny a v pripade potreby tech dalsich sest taky udela v pohode svoji praci. Plus prijemny zpracovani a ovladani, dost dalsich vychytavek a moznost velky rozsiritelnosti do budoucna (az zjistis, ze bys precejen rad nejaky externi preampy prevodniky atd;) Novej se ted myslim prodava asi za 17K, takze by ti rovnou i zbylo na dalsi mikrak nebo treba rovnou nejakej spesl preamp. A myslim, ze urcite nekdy zjistis, ze je treba fajn mit zapojenych vic veci najendou, nebo ze ke stereo ambientum chces treba jeste nejakej close mike a dalsi vstupy a preampy se ti budou hodit. Asi bych neco takovyhodle poridil ted jako slusnej zaklad a v budoucnu uvidis, jestli potrebujes jit vejs nebo ne. Varianty jako je steinberg mr816 nebo tc connect uz byly zmineny. U RME trochu priplacis za znacku, ale zrejme i za neochvejnou stabilitu.

Pokud bys chtel jit rovnou jinou cestou a stacily by ti opravdu ty dva preampy, tak to co jsem zatim slysel z DAV Bg1 se mi libilo a k tomu mozna ta RME baby face nebo Apogee duet by mohly zajistit slusnou signalovou cestu.

co se tyce rme ff400, tak ukazky nahrane pres jeji preampy, ktere jsem slysel, se mi moc nelibily.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Neměl jsem v ruce, ale zjevně asi proč by ne?

P.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

hele ... dneska mi prisel email, ze MH neco vyhrali (TEC Award) a maji naky akce, tak sem k nim nakouk.
tohle http://www.mhsecure.com/v5mm/ULN2_2dExpanded.html sice v akci zrovna neni, ale vypada to na prvni pohled velmi zajimave (akorat to bude mozna jen pro Macy).
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To vypadá jako dost coooool záležitost.

P.

frgi

Příspěvek od frgi »

Paris píše:hele ... dneska mi prisel email, ze MH neco vyhrali (TEC Award) a maji naky akce, tak sem k nim nakouk.
tohle http://www.mhsecure.com/v5mm/ULN2_2dExpanded.html sice v akci zrovna neni, ale vypada to na prvni pohled velmi zajimave (akorat to bude mozna jen pro Macy).
To vypadá dost dobře:-)
na P- music za necelých 34k
frgi

Příspěvek od frgi »

No nějak extrémně na to nepospíchám, takže si ještě počkám na další rady, ale děkuji za názory.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Hezká potvůrka.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Vlastimil

Příspěvek od Vlastimil »

frgi píše:Jak jsem psal, tak bych rád nahrával kytaru, zpěvy. Stačí 2 vstupy. Více nepotřebuji. Mám mikrofon Rode K2 a Shure beta 57 A. Do budoucna plánuji koupit Rode Classic II.
Jsem schopný za zvukovku i připlatit. Chtěl bych opravdu kvalitní zvuk. :-)
Mě to celý přijde trochu přitažený za vlasy. Chceš kvalitní zvuk. To ale není jen o kartě. Potřebuješ nějakou nahrávací místnost kde si připravíš podmínky pro kvalitní snímání zvuku. A když to nahraješ, tak ty nahrávky stejně potřebujou nějakej postprocesing aby se daly dát na CD a znělo to jako ze studia.
Co se týká ceny za nahrávání ve studiu, tak jsou mimo Prahu studia kde jedna skladba vyjde s ubytováním i postprocesingem za 2500,- a kolikrát mají i super vybavení který půjčujou.
Takže je sice zdánlivě dobrý koupit kartu za cenu 10 skladeb, ale k tomu je potřeba upravit místnost za cenu 20 skladeb, koupit program za cenu dalších třeba 5 skladeb, studiový bedny za dalších 5skladeb, povermix za dalších 10 skladeb, kabely... a pak u upravování strávit hodiny a hodiny a pak zjistit že ta výsledná nahrávka je podstatně horší než studiová kde se o vše postaraj profíci a v konečnym důsledku to bude levnější. Takže bych radši prachy ušetřil a až budeš mít skladby secvičený, tak je za cenu domácího vybavení nahraješ v profi studiu.

Ber to jen jako můj názor ale nenech se jím ovlivnit pokud je tvůj sen mít domácí studio. Záleží jestli je pro tebe prioritnější hrát a komponovat a nebo zda se babrat s nahrávkama doma.

Pokud to potřebuješ jen pro nahrávky ze zkušebny který jen nějak ořízneš a pospojuješ do výsledný skladby bez nějakejch výraznejch úprav, tak bych asi dřív než bych zainvestoval 20-30 tisíc pořídil na zkoušku externí kartu z bazaru(Tapco cca 2000,-) a nějakej free program a třeba zjistíš že ti to stačí.
Pokud zjistíš že to nestačí, tak kartu pošleš po bazaru dále, vemeš cca 100-200 tisíc a uděláš trochu lepší než amaterský studio.

Ale třeba se mýlím a nebo jsem nepochopil správně co přesně řešíš. Já to jen porovnávam s tim co vidim kolem sebe= investice cca 50000(pokud by to bylo koupený nový -naštěstí vše koupeno za zlomek ceny po bazarech) a furt to není studio.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pravda, ale tohle jsme nějak neřešili; alespoň já ne, protože mi přijde, že uvažuje-li někdo aspoň výhledově o mikrofonu typu Rode Classic II, tak to má v hlavě nejspíš srovnané 8) pokud ne, tak můžeš mít ve většině bodů pravdu ty.

P.

Moleek

Příspěvek od Moleek »

Sám autor píše, že místnost, monitory a takový věci má, tak mu to věřte :wink:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
frgi

Příspěvek od frgi »

to Vlastimil: Díky za názor, ale abych to uvedl na pravou míru, tak nehodlám doma dělat CD své kapely = tím myslím věnovat se zvučení, nahrávání, mixu, masteringu a všemu okolo.
Jelikož mám za sebou několik zkušenosti ze 4 studií (např. Biotech), tak vím, že pro mě je zbytečné nahrávat kytaru a zpěvy v takovémto studiu za 650,-/hod. Zvláště pokud náš zpěvák zpívá 1 song 3 hodiny.
Mým cílem, je doma nabrat podobně kvalitní zvuk jako v profi studiu (srovnávám to ze studií ve kterých jsem byl) se kterým se bude dále "operovat" už někde jinde = přenechám odborníkům ve studiu.
Berte to tak, že na to peníze mám, mám na to prostory a mikrofony, ale nemám na to onu zvukovou kartu (interní, externí, preamp,...) Z toho důvodu jsem založil toto téma.
Chápu, že pro někoho to může být nesmyslné, ale já si opravdu raději budu v klidu doma točit basu a kytaru, zpěvy do hotových bicích, než abych počítal každý den strávený ve studiu. Mimo to poslední naší věc jsme stejně nahrávali zpěvy v zapůjčeném studiu sami, takže proč bych to nemohl dělat doma zadarmo, zvlášť když mě to baví :-)
Vlastimil

Příspěvek od Vlastimil »

frgi píše:to Vlastimil: Díky za názor, ale abych to uvedl na pravou míru, tak nehodlám doma dělat CD své kapely = tím myslím věnovat se zvučení, nahrávání, mixu, masteringu a všemu okolo.
Jelikož mám za sebou několik zkušenosti ze 4 studií (např. Biotech), tak vím, že pro mě je zbytečné nahrávat kytaru a zpěvy v takovémto studiu za 650,-/hod. Zvláště pokud náš zpěvák zpívá 1 song 3 hodiny.
Mým cílem, je doma nabrat podobně kvalitní zvuk jako v profi studiu (srovnávám to ze studií ve kterých jsem byl) se kterým se bude dále "operovat" už někde jinde = přenechám odborníkům ve studiu.
Berte to tak, že na to peníze mám, mám na to prostory a mikrofony, ale nemám na to onu zvukovou kartu (interní, externí, preamp,...) Z toho důvodu jsem založil toto téma.
Chápu, že pro někoho to může být nesmyslné, ale já si opravdu raději budu v klidu doma točit basu a kytaru, zpěvy do hotových bicích, než abych počítal každý den strávený ve studiu. Mimo to poslední naší věc jsme stejně nahrávali zpěvy v zapůjčeném studiu sami, takže proč bych to nemohl dělat doma zadarmo, zvlášť když mě to baví :-)
Ok tak to je jasný. Mě tam nějak nehrálo, že píšeš že nemáš moc zkušeností a přitom chceš investovat do hodně drahýho vybavení. Asi to beru moc podle sebe a nevžil jsem se do tvý situace. Doufam že se ti to povede. Možná že by ses domluvil s obchodníkama který tyhle karty prodávaj, že by ti s tvým vybavením nechali různý karty vykoušet. Ty prachy který jim chceš dát by jim určitě rozjasnily tváře. A jestli ne u nás, tak bych zajel kousek za hranice k německejm "soudruhům". Kolikrát je tam mnohem lepší přístup než u nás. Až to dotahneš tak dej nějaký odkazy na ukázky.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

frgi: Nesmysl to určitě není, je to podle mě jedna z nejlepších cest, jak ušetřit nějaké peníze a nebýt časově omezen a bejt pěkně v klidu. Ať ti to vyjde.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
frgi

Příspěvek od frgi »

Ahoj, tak nakonec po dlouhém spekulování a dní strávených na netu mám doma Focusrite Liquid saffire 56 z Kytary.cz za 15.500,-.
Musim říct, že jsem moc spokojený, ale ještě tomu potřebuju dát čas.
Říkal jsem si, že když budu točit kytary, tak použiju víc mikrofonů, abych z toho dostal zvuk který chci a v případě zvukovky se 2 vstupy bych moc experimentovat nemohl. Takto nejsem omezený a kvalita je výborná. Navíc budu chtít do budoucna rozšířit o preamp a společně s touto zvukovou kartou, která má výborné preampy liquid a k tomu emulace různých jiných preampů budu mít velkou variabilitu a možnosti.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jen mala poznamka k nabirani kytar - pokud rovnou pocitas naberem vice mikrofonu, tak si to dost komplikujes. Lepsi je podle me zacit jen s jednim mikrofonem, najit co nejlepsi polohu a pak pripadne jen pridat room nebo zkusit nejakou alternativu. Posledni dobo mi prijde, ze cim vic ma clovek moznosti, tim horsi to ve vysledku je :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pravda. Já - obvykle podle nároku hráče/skladby - nabírám jedním nebo max. dvěma různými typy mikrofonů; room dávám každopádně uměle, čili z daného pohledu mi 1-2 vstupy postačují. Nemyslím si, že (kromě toho ROOM mikrofonu) mají další vstupy výrazný přínos výsledku (čili shoda s Wohmou). Ale to je už dost subjektivní rovina a umím si představit, že si to může aspoň jednoho oponenta najít.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“