Čím jednodušší tím lepší.
Já používám Cubase (myslim že už jsem to psal) a nechce se mi popravdě moc přesedlávat.
Díky za tip!.pavlii píše:No do černý díry - jak se to vezme; pokud přežiješ to, že to nebude jen 2/2 interface, ale třeba 8/8 (a ty těch 6/6 využívat peostě nebudeš), tak je výběr relativně veliký....MOTU tu má hráče, R.M.E. Babyface by nemusel být taky špatný (ale potřebuje dokoupit převodníky s ADAT rozhranním)....ten Focusrite (Saffire 24, 40)....
P.
To vypadá dost dobře:-)Paris píše:hele ... dneska mi prisel email, ze MH neco vyhrali (TEC Award) a maji naky akce, tak sem k nim nakouk.
tohle http://www.mhsecure.com/v5mm/ULN2_2dExpanded.html sice v akci zrovna neni, ale vypada to na prvni pohled velmi zajimave (akorat to bude mozna jen pro Macy).
Mě to celý přijde trochu přitažený za vlasy. Chceš kvalitní zvuk. To ale není jen o kartě. Potřebuješ nějakou nahrávací místnost kde si připravíš podmínky pro kvalitní snímání zvuku. A když to nahraješ, tak ty nahrávky stejně potřebujou nějakej postprocesing aby se daly dát na CD a znělo to jako ze studia.frgi píše:Jak jsem psal, tak bych rád nahrával kytaru, zpěvy. Stačí 2 vstupy. Více nepotřebuji. Mám mikrofon Rode K2 a Shure beta 57 A. Do budoucna plánuji koupit Rode Classic II.
Jsem schopný za zvukovku i připlatit. Chtěl bych opravdu kvalitní zvuk.
Ok tak to je jasný. Mě tam nějak nehrálo, že píšeš že nemáš moc zkušeností a přitom chceš investovat do hodně drahýho vybavení. Asi to beru moc podle sebe a nevžil jsem se do tvý situace. Doufam že se ti to povede. Možná že by ses domluvil s obchodníkama který tyhle karty prodávaj, že by ti s tvým vybavením nechali různý karty vykoušet. Ty prachy který jim chceš dát by jim určitě rozjasnily tváře. A jestli ne u nás, tak bych zajel kousek za hranice k německejm "soudruhům". Kolikrát je tam mnohem lepší přístup než u nás. Až to dotahneš tak dej nějaký odkazy na ukázky.frgi píše:to Vlastimil: Díky za názor, ale abych to uvedl na pravou míru, tak nehodlám doma dělat CD své kapely = tím myslím věnovat se zvučení, nahrávání, mixu, masteringu a všemu okolo.
Jelikož mám za sebou několik zkušenosti ze 4 studií (např. Biotech), tak vím, že pro mě je zbytečné nahrávat kytaru a zpěvy v takovémto studiu za 650,-/hod. Zvláště pokud náš zpěvák zpívá 1 song 3 hodiny.
Mým cílem, je doma nabrat podobně kvalitní zvuk jako v profi studiu (srovnávám to ze studií ve kterých jsem byl) se kterým se bude dále "operovat" už někde jinde = přenechám odborníkům ve studiu.
Berte to tak, že na to peníze mám, mám na to prostory a mikrofony, ale nemám na to onu zvukovou kartu (interní, externí, preamp,...) Z toho důvodu jsem založil toto téma.
Chápu, že pro někoho to může být nesmyslné, ale já si opravdu raději budu v klidu doma točit basu a kytaru, zpěvy do hotových bicích, než abych počítal každý den strávený ve studiu. Mimo to poslední naší věc jsme stejně nahrávali zpěvy v zapůjčeném studiu sami, takže proč bych to nemohl dělat doma zadarmo, zvlášť když mě to baví