Jestli máš hluchý sousedy nebo sou z dosahu tak by sem se toho nebálBasák píše:... Líbí se mi představa pěkně vybuzené lampy s přijatelnou hlasitostí pro obytnou místnost, jen mám obavy, že i těch 5W ve spojení s kvalitním reproduktorem, který bude mít 100dB bude asi pořád dost....
Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
záleží, co myslíš za zvuk, já mám 5W a 2x12 reprobox s 98dB, na čistý zvuky to klidně můžeš vytavit, na nejakej větší gain to ale naplno nedáš 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Jsem v podobném stádiuBasák píše:Minulý týden jsem ochořel a čirou náhodou zabloudil na tohle fórům. Ihned jsem se chytil a začal prolézat šuplíky a dávat dohromady součástky. Použité zapojení z PLEXIny se mi docela líbí a jsem zvědav na výsledek. Napájecí trafo mám z rádia Tesla Poézia a výstupák jsem použil z rádia Tesla Variace, které jsem zakoupil na Aukru. V tomto rádiu je moc pěkné napájecí trafo i s lampou EZ80 (určitě použiji pro nějaký další projekt). Součástky budu pájet na lištu, kterou jsem kdysi zakoupil v GESu a budu se snažit o malé rozměry, aby mi manželka tolerovala přítomnost toho to zařízení v obýváku. ..........................
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Rudie> pokud tam chces mit 2x gain a 2x volume - koukni spise na HO-octane. Pomoci jednoho prepinace z toho budes mit p1 .... a podle meho z toho ziskas daleko univerzalnejsi zesik (co se tyce slozitosti, tak to neni o moc slozitejsi nez ta p1)
Co se tyce repraku, tak urcite aspon 10 palcu ...
CHci to s FSwitchemlunchie píše:Rudie> pokud tam chces mit 2x gain a 2x volume - koukni spise na HO-octane. Pomoci jednoho prepinace z toho budes mit p1 .... a podle meho z toho ziskas daleko univerzalnejsi zesik (co se tyce slozitosti, tak to neni o moc slozitejsi nez ta p1)
A mezi ty 12ax7 dát přepínač ?aby jela buď jedna nebo obě elektronky v preampu? nebo to udělat odděleně na každý kanál jedna?
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Normalne bypassnes ty 2 triody co ma HO navic. Tohle by imho byla lepsi volba, kdyz chces delat 2kanal. Kdyz totiz mas jen jedno zapojeni a pro prechazeni drive/clean prepinas jen potaky, tak to zni tak divne stejne, protoze oby ty kanaly maji stejny charakter (jsou stejne, jen jinak nakroucene). Proto je lepsi imho mit cast obvodu jinou (treba jako v tomto pripade bys neco vynechal), hned se kazdy z tech kanalu chova a zni trosku jinak a uz to nepusobi tak stroze.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Jak tak koukám po YT ten Hi octan je to v pohodě
asi udělám rovnou tohle až budou peníze. Ale pořád uvažuju o te osmičce repraku. Vim že desitka je lepší, ale chci to udělat co nejmenší a ve zkušeně to můžu řešit boxem. Na doma a na jamovani u někoho doma mi to bude stačit.
Jinak mám ještě pár dotazů.
Chci tam dát Preamp Out. Stačí jen dát za volume jack s přepínacími kontakty? Předpokládám že na ext. box se to dá řešit stejně že?
Poraďte odkud obědnávat pokud máte nějaký tip.
Jinak mám ještě pár dotazů.
Chci tam dát Preamp Out. Stačí jen dát za volume jack s přepínacími kontakty? Předpokládám že na ext. box se to dá řešit stejně že?
Poraďte odkud obědnávat pokud máte nějaký tip.
No, bud to muzes udelat jak pises, nevim k cemu to potrebujes, jen pocitat s tim ze signal z preampu bude dost velky, nebo myslet dopredu a hned pocitat i s efektovou smyckou. V pripade jednoduche seriove je to par soucastek navic a urcite ji vyuzijes, casem ji treba vylepsis na prepinatelnou serie/para a popravde, kdo z nas umi solovat bez nejake berlicky ala reverb, delay...
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Ok asi je to fakt zbytečnost, ta efektová smyčka má lepší využití.Lukus píše:No, bud to muzes udelat jak pises, nevim k cemu to potrebujes, jen pocitat s tim ze signal z preampu bude dost velky, nebo myslet dopredu a hned pocitat i s efektovou smyckou. V pripade jednoduche seriove je to par soucastek navic a urcite ji vyuzijes, casem ji treba vylepsis na prepinatelnou serie/para a popravde, kdo z nas umi solovat bez nejake berlicky ala reverb, delay...
Tak šasí je vymyšlené, vyvrtané a ohnuté, pokud bude zítra čas, dám to do laku a osadím součástky na lištu. Udělal jsem několik fotek, jestli zjistím jak je sem dostat dam k nahlednutí.rudie píše:Jsem v podobném stádiuBasák píše:Minulý týden jsem ochořel a čirou náhodou zabloudil na tohle fórům. Ihned jsem se chytil a začal prolézat šuplíky a dávat dohromady součástky. Použité zapojení z PLEXIny se mi docela líbí a jsem zvědav na výsledek. Napájecí trafo mám z rádia Tesla Poézia a výstupák jsem použil z rádia Tesla Variace, které jsem zakoupil na Aukru. V tomto rádiu je moc pěkné napájecí trafo i s lampou EZ80 (určitě použiji pro nějaký další projekt). Součástky budu pájet na lištu, kterou jsem kdysi zakoupil v GESu a budu se snažit o malé rozměry, aby mi manželka tolerovala přítomnost toho to zařízení v obýváku. ..........................mám doma dva druhy power transformátorů i vystupáků na EL84 jeden klasika tesla a druhý tušim z bulharskeho radia....má minimalne jedno vinuti navic tak nevim jeste k čemu to je. Já to budu stavět jako kombo Z praktických důvodu protože to budu asi často přenášet. Schéma bude vycházet z klasicé P1 s tím že potenciometry gain a vol tam budou 2x (přepínaní dvou urovní přes relatko takže vlastně dvoukanal). Přepínač 3/5 watů a přemýšlim jestli 8 nebo 10 palcu reprak... Vzhledem k tomu že to budu často přenášet by byla ta osmička asi lepší a navíc tam chci stejně udělat výstup na ext. box
Jsem v podobném stádiu
mám doma dva druhy power transformátorů i vystupáků na EL84 jeden klasika tesla a druhý tušim z bulharskeho radia....má minimalne jedno vinuti navic tak nevim jeste k čemu to je. Já to budu stavět jako kombo Z praktických důvodu protože to budu asi často přenášet. Schéma bude vycházet z klasicé P1 s tím že potenciometry gain a vol tam budou 2x (přepínaní dvou urovní přes relatko takže vlastně dvoukanal). Přepínač 3/5 watů a přemýšlim jestli 8 nebo 10 palcu reprak... Vzhledem k tomu že to budu často přenášet by byla ta osmička asi lepší a navíc tam chci stejně udělat výstup na ext. box[/quote]
Tak šasí je vymyšlené, vyvrtané a ohnuté, pokud bude zítra čas, dám to do laku a osadím součástky na lištu. Udělal jsem několik fotek, jestli zjistím jak je sem dostat dam k nahlednutí.[/quote]
Šásko je v laku a čeká na osazení. Odpoledne budu letovat.
Tak šasí je vymyšlené, vyvrtané a ohnuté, pokud bude zítra čas, dám to do laku a osadím součástky na lištu. Udělal jsem několik fotek, jestli zjistím jak je sem dostat dam k nahlednutí.[/quote]
Šásko je v laku a čeká na osazení. Odpoledne budu letovat.
Tak jsem stačil osadit součástky na lištu. Je to co šuplík dal.
to šasí vypadá dobře... mohl bys mi ho vyfotit prosím z boku? Taky dělám lampáčka a nějak nevím, jak to tam pak přidělat... že bych se kouknul, jak to máš naohejbaný.
díky
díky
Sasi vypada dost dobre, ty diry na patice jsi asi nepiloval (jsem snad jediny kdo to tak jeste dela
!?)?
Nevim jestli tvemu layoutu rozumim dobre, ale ty kondiky 22n/100V jsou blokovaci z anod? Pokud jo, tak tech 100V urcite nestaci, urcite budou drzet pres 140VDC, takze urcite vymenit. Celkove vsecky kondiky by meli mit nejakou rezervu, bezne se pouzivaji do 1kV, 650V nebo 400V, podle B+ daneho zesaku.
Nevim jestli tvemu layoutu rozumim dobre, ale ty kondiky 22n/100V jsou blokovaci z anod? Pokud jo, tak tech 100V urcite nestaci, urcite budou drzet pres 140VDC, takze urcite vymenit. Celkove vsecky kondiky by meli mit nejakou rezervu, bezne se pouzivaji do 1kV, 650V nebo 400V, podle B+ daneho zesaku.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
ikdyž to neni na mě tak se taky podělim.Pikus píše:to šasí vypadá dobře... mohl bys mi ho vyfotit prosím z boku? Taky dělám lampáčka a nějak nevím, jak to tam pak přidělat... že bych se kouknul, jak to máš naohejbaný.
díky
stim sem si taky lámal hlavu nakonec sem to naohejbal takle http://core88.rajce.idnes.cz/AX84.com_2 ... AG0315.jpg ty záhyby sou cca 5cm široký .do nich sem navdtal díry a dovnitř sem nalepil chemoprenem matičky , zespodu do bedny sem udělal 4 díry ze stejnou roztečí jako v šasi skrz gumový packy sem protah šrouby a dotáh . nikde nic nepřekáží hlava štoubu je schovaná v tý pacce .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Basák: pěkný, moc pěkný, už mě svrbí prsty že bych něco začal zase páchat
Ale nemůžu se domluvit s lampama, vymýšlím a hledám nějakou metodiku měření, mám spoustu lamp v bůhvíjakým stavu...
Lukus: díry na patice předvrtávám největším vrtákem co mám (13mm) a pak je dopiluju. Stromečkovej vrták je v Baumaxu nebo OBI drahej a vlastně bych ho ani nevyužil.
Core88: takže vlastně to samý uchycení jako ve starejch rádiích, akorát tam je vyřízlej závit přímo v šasi
Lukus: díry na patice předvrtávám největším vrtákem co mám (13mm) a pak je dopiluju. Stromečkovej vrták je v Baumaxu nebo OBI drahej a vlastně bych ho ani nevyužil.
Core88: takže vlastně to samý uchycení jako ve starejch rádiích, akorát tam je vyřízlej závit přímo v šasi
If ain't broken, don't fix it!
- Dan Rohanský
http://www.eva.cz/zbozi/44303/vrtak-stu ... tol-20055/mia píše:díry na patice předvrtávám největším vrtákem co mám (13mm) a pak je dopiluju. Stromečkovej vrták je v Baumaxu nebo OBI drahej a vlastně bych ho ani nevyužil.
Už jsem s tím vrtal 3 šasi a Stanley s ním taky dělal vetšinu aparátů. Když se stupí tak mů přejedu plexou tu hranu a řeže jako nový. Do 1,6 mm železnýho plechu to je dobrý, do tlustších se mu už moc nechce, ale šasi stejně dělám z 1 mm.
Je tam naletováno co jsem našel v šuplíku LUKAS a určitě se nejedná o finální podobu. Na té liště není problém něco upravit, vyměnit. Ty kondiky snad první pokusy vydrží a při finální úpravě určitě dojde ke změnám (musím navštívit nějakou prodejnu se součástkami). Všechny díry jsou vrtané vrtákem (velké na patice mají přesoustruženou stopku na průměr 10mm abych je dostal do hlavičky ) Aku vrtačkou. Ze spodu jsou nanýtované matky pro uchycení Včera večer jsem ještě na šásko vše našrouboval. Snad je na obrázku vidět to, o co se zajímá PIKUS.
Basák: neměl by být výstupák proti síťáku otočený o 90°? Teď nevím, jestli vertikálně nebo horizontálně... vlastně jo, ty tvoje trafa mají střední sloupky každý jinak.
If ain't broken, don't fix it!