ibanez gax 30

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
pospa
Kontaktovat uživatele:

ibanez gax 30

Příspěvek od pospa »

Nazdar vím že tady toho je hodně ale docela se mi líbí tahle kytara http://eshop.kytary.cz/ibanez-gax-30/82 ... Ibanez:1:0
myslíte že je to dobrá volba? na akustiku hraju dlouho ale na elektriku sem hrál jen párkrát...myslíte že se hodí na punk,..?chtěl bych do toho vrazit tak do 4500,ale radši míň(do samotný kytary) myslíte že to má smysl?
Dík za všechny rady
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Na začátek ti to bude v pohodě stačit....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

a kdyz vymenis snimace tak to bude docela dělo (ale osobně bych bral bilou verzi :lol: :lol: )
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Tady se ta kejtra docela řeší, hlavně její neduhy...
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=3153
Radim ti, checkni ještě fokus, cort, bazar... a nekupuj přes net
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Clovece, priste pouzij funkci hledat, tato kytara uz se tady nekolikrat probirala. Urcite dobrej kauf, nevim, jestli ma uplne punkovej zvuk, ma zvukove bliz k SGcku a LPcku, na punk se asi vic hodi neco se singlama, ale v tehle cenove kategorii stejne nic nebude mit slusny singly, takze ji klidne kup.

Ragnar; fokuska lepsi nebude ani z bazaru... spatnou pristupnost na vyssi prazce nema jen tahle kytara, s tim hranim vsede je to horsi, jinak je ale slusna.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Wohma píše:Clovece, priste pouzij funkci hledat, tato kytara uz se tady nekolikrat probirala. Urcite dobrej kauf, nevim, jestli ma uplne punkovej zvuk, ma zvukove bliz k SGcku a LPcku, na punk se asi vic hodi neco se singlama, ale v tehle cenove kategorii stejne nic nebude mit slusny singly, takze ji klidne kup.

Ragnar; fokuska lepsi nebude ani z bazaru... spatnou pristupnost na vyssi prazce nema jen tahle kytara, s tim hranim vsede je to horsi, jinak je ale slusna.
Hrál sem na LP od fokusu kolem 5500 a me prišlo rozhodně lepší. Kolem peti tisic se daj v bazaru sehnat taky o dost lepší kousky(vyšší řady ibanez) etc.
Zvukově jako SG, no nevim, to mi teda nepříde, ale to může bejt tim že mám původní snímače a 15W tranďák. Nicméně krkovej snímač má zvuk pro mě strašnej, vůbec ho nepoužívám. Na punkrock myslim že singly nepotřebuje... vubec.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

na punkrock prave potrebujes vysokej tenkej zvuk narozdil od metalu :roll: castecnym resenim by byly rozepinatelny humbuckery, ale to je dalsi investice.
a gax ma rozhodne zvukove bliz k sgcku ci lpcku nez ke stratu ci teleti, coz jsou rekl bych nejhranejsi kytary v punkovych vodach. A sorry, ale posuzovat podle 15W tranzistoru :?
Somnus Aeternus
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

no...ja bych v tyhle cenovy kategorii volil fokus...

tendle strat by misim stacil http://www.fokuskytary.cz/156-kytara-ky ... &typ=Strat

nebo todle http://www.fokuskytary.cz/157-kytara-ky ... 50&typ=SWD
________
Rock'n'Roll !!!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

hagridek píše: tendle strat by misim stacil http://www.fokuskytary.cz/156-kytara-ky ... &typ=Strat
ano, kdyz uz i vyrobce napise, ze je to preklizka, tak to bude urcite skvela volba ;]
tahle uz je aspon z levnejsi varianty mahagonu, ale stejne se na singly nebude dat hrat, uprimne nevim, proc jit do stejne drahe fokusky, kdyz tam mas vetsi sanci, ze bude spatne smontovana ci serizena :?: navic tremolo bude spis na obtiz... muze mi nekdo vysvetlit, jakou ma tato fokuska vyhodu oproti te gaxce :?:
Somnus Aeternus
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Wohma píše:
hagridek píše: tendle strat by misim stacil http://www.fokuskytary.cz/156-kytara-ky ... &typ=Strat
ano, kdyz uz i vyrobce napise, ze je to preklizka, tak to bude urcite skvela volba ;]
tahle uz je aspon z levnejsi varianty mahagonu, ale stejne se na singly nebude dat hrat, uprimne nevim, proc jit do stejne drahe fokusky, kdyz tam mas vetsi sanci, ze bude spatne smontovana ci serizena :?: navic tremolo bude spis na obtiz... muze mi nekdo vysvetlit, jakou ma tato fokuska vyhodu oproti te gaxce :?:
Nevim, rikam jen, ze sem hral na lepsi fokusky nez je moje gaxka... to je vsechno.(Ale myslim tim LPcka, u tech stratu nevim)
majkie

Příspěvek od majkie »

ten fokus swd mam ja a jsem spokojeny :) ale na gaxku sem nehral tak nevim co je lepsi
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
JK

Příspěvek od JK »

Wohma píše: muze mi nekdo vysvetlit, jakou ma tato fokuska vyhodu oproti te gaxce :?:
Ptas se v cem je lepsi ta Fokuska ? V mnoha vecech clovece. Pred 14 dny jsem byl s kamosem primo ve skladu vybirat kytaru pro jeho syna. Jel jsem tam s tim, ze v tehle cene je to stejne vsechno o nicem, a tak nejak stejny... Ted bych chtel pochvalit majitele, byl fakt moc ochotnej, mohli jsme si tam zahrat a zkouset do sytosti. On fakt dokaze poradit, pomoct, nevadi mu ze kvuli nam vytahne spoustu kytar abysme mohli vybirat a srovnavat.
Nakonec vyhrala ta kytara SWD, ta drazsi, celomahagonka. Fakt peknej kousek, zpracovani velmi dobre, a ten zvuk... Malem jsem padl na p***l, bylo to fakt dost dobry. I ty ostatni kytary co jsme meli v ruce byly v pohode, zadny zkrouceny krky jak se casto resi v diskuzich, a ver ze jsem si na to daval fakt majzla. Musim tedy rict, ze jsem byl prijemne prekvapenej, a i ja si v nejblizsi dobe zajedu vybrat k te sve kytare nejakeho Les Paula. Kam jinam nez k Fokusu :-)

Jinak k te GAX... Vis, taky jsme ji meli pred casem v ruce, a kamosovi jsem ji pro jeho syna nemohl doporucit. Ona ta Ibaneza byla nejaka cela "rozhybana" (!!!) a taky znelo to dost blbe. Holt blby snimace na blbym drevu, a i to zpracovani vo nicem.... Ja myslim ze ty laciny shity od "svetovejch" znacek nema moc smysl kupovat. To uz fakt ten Fokus za stejny prachy nabizi nesrovnatelne vice.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

JK; jsem rad, ze tu konecne napsal nekdo, kdo si je opravdu zkousel ;] Ale myslim, ze jsi GAXce trochu ukrivdil, protoze porovnavas vyberovou Fokusku s jednim kusem GAXky. Pokud ma nekdo moznost vybirat primo na sklade z desitek kusu, tak si muze koupit i Stagga a bude to dobra kytara, protoze snimace v kategorii do takovych 6-7K jsou vzdycky naprd a zbytek je vicemene o dilenskym zpracovani, protoze pouzity materialy [pokud to neni preklizka] jsou srovnatelny. Kamos mi treba vykladal o znamym bubenikovi, ktery uz hraje nejaky ten patek a kazdy tyden chodil do prodejny hudebnin a zkousel novou zasilku cinelu od Staggu, takhle chodil pul roku [ :!: ] a nakonec si vybral cinely, ktery se kvalitativne blizi i Istanbulum :arrow:
No ale zpet k tematu. Stale si myslim, ze minimalne tremolo na te SWDce bude chtit zaspalkovat, vymenit ci jinak doladit, tam je omezeny dany ciste vyrobni cenou a ani u kvalitniho kusu to nebude zadna slava...

S tou rozhybanosti GAXky - mel jsi asi zrovna hodne spatny kus v ruce, jedina zavada na te me byl neprilis utazena jackova samice, coz si doma 'opravi' i drzitel karty ZTP. A co se tyce kvality zpracovani, chvalil mi ji clovek, od ktereho jsem kupoval kombicko a ktery na kytaru hraje 20 let, 10 let se tim zivil... Myslim, ze tohle je zrovna hlas cloveka, ktery uz ma porovnani s hodne ruznyma kytarama a tim mym kusem byl docela nadsen. Takze mame presne opacne nazory a ted babo rad :wink:
Ja osobne jsem mel Strata od Fokusu a rozhodne jej doporucit nemohu, zas to mozna byl spatnej kus, protoze jsem si ho nevybiral [tehdy bych si ani poradne nevybral], ale snimace byly opravdu odpad a celkovy zpracovani bych taky nehodnotil nijak kladne. Na druhou stranu jsem chvili hral na LPcko od Fokusu a tam jsem byl docela spokojen, takze Fokus jako takovy nezavrhuji, ale Strata od kohokoli do 5K bych nechtel uz z toho duvodu, ze jeho komponenty proste potrebuji urcitou kvalitu [tremolo, singly], kterou u levnych kytar nenajdes ani kdyby ses hodne snazil. Proto radsi doporucuju cokoli co ma nejlepe dva humbuckery a pevnou kobylku, dva levny humbuckery zni proste lip nez dva levny singly a na pevne kobylce neni moc co pokazit a nemas takovy problemy s rozlazovanim apod. Toz tak :)

ono bude mozna lepsi, kdyz autor napise, jestli bude kupovat pres net [to doufam ne], nebo na nejake bezne kytarove prodejne, nebo je ochoten si zajet napr. do toho skladu Fokusu, to by pak docela menilo situaci...
Somnus Aeternus
pospa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pospa »

no tak přez internet ji kupovat rozhodně nechci a potom co tady čtu fakt nevim co by bylo lepší možná se zkusím poradit s nějakým kytarářem nebo tak a ten sklad fokusek by taky nebyl k zahození ale nemyslím si že by to bylo tak jednoduchý že by si tam kdokoli mohl zajet a vybírat si tam kytaru, ale když mě napíšete kde to je tak bych to možná zkusil a nemáte třeba někdo krátkou ukázku těch jejich zvuků? třeba nezkreslenejch můj mail je pospa5@seznam.cz
a dík za ty názory
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

čistě designově je to pěkná kytara,hlavně v bílé verzi...ale zkušenosti žádnou nemam...
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
JK

Odpovedi pro Pospu a Wohmu...

Příspěvek od JK »

To Pospa:
No hele, mozna se Ti to nezda, ale fakt to tak funguje. Proste takovej "prodejni sklad".Driv jsem o tom jen cetl, a pred 14 dny jsem tam sam byl :-) Proste je dobry zavolat, a domluvit se, aby tam byl. A klidne se po tel. zeptej jestli bude mozny vyzkouset vic kousku, a uvidis ze jo :-) Sef je fakt ochotnej, okouknes, vyberes, prasknes do komba co tam ma a zkousis. On tomu taky rozumi, pripadne ochotne pomuze, poradi.

To Wohma:
Jo, mozna mas s tou GAX-kou pravdu, byl to fakt jeden kus kterej neoslnil, mozna jiny kousky jsou v pohode. Fakt je ze tech fokusek jsem mel v ruce vicero, a nemuzu rict ze bych tam narazil na neco spatnyho, ani jsem nevidel zadnej zkroucenej krk jak se siri v diskuzich. Nekdo muze rict nahoda, ale na takovy nahody az tak neverim. Ovsem netvrdim ze se to nekdy stat nemohlo.
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Ta GAX je kus od kusu jiná, chce to vybírat... jsou tam obrovský propady v kvalitě, jako u všech číňanů, korejců a tak...
To Wohma: na punk rock určo Humbuckery, ne AlNiCo nebo aktivní, ale prostě humbuckery, nejsem na punk rock žádnej odborník, ale máme spoustu spřízněnejch kapel punkáčů, a v životě jsem viděl jen jednoho hrát na singly a to byl Behringer ze setu na rozsekání nakonci koncíku...
Ale možná se pletu
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

co to tady řešíte, který snímače se hodí na punk?
to je jako když se nějaký puberťačky hádaj jestli jsou jejich hadry dostatečně punk...punk nemá žádný pravidla, prostě punk...punk můžeš hrát se singlama i s hb,ty snímače to neurčujou, akorát maji ty zvuky jiný specifika.
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Mahoney píše:co to tady řešíte, který snímače se hodí na punk?
to je jako když se nějaký puberťačky hádaj jestli jsou jejich hadry dostatečně punk...punk nemá žádný pravidla, prostě punk...punk můžeš hrát se singlama i s hb,ty snímače to neurčujou, akorát maji ty zvuky jiný specifika.
Zděluji informaci na základě vizuální zkušenosti, netvrdím že mám pravdu
Ale v základu záleží na zvuku co z toho chceš dostat, i punkáči používaj zkreslenej zvuk, nebo ne? Zkreslenej zvuk jde pro mě v ruku v ruce s humbuckerem, ale možná mi z toho metalu dřevnatí mozek
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja bych rekl, ze punk ma specificky zvuk, pokud se teda bavime o oldschool punku a ne tech novotinach typu Blink182 apod. A podle me maji na tom zvuku podil i singly... Nerikam, ze na humbuckery nejde hrat punk, ale tvrdsi metal se vetsinou hraje na humbuckery, tohle je imho analogie...

a btw, zkreslenej zvuk je dobrej i se singlama
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“