Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Basák

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od Basák »

Umístnění transformátoru by mělo být bez problémů. Povedlo se mi vše prodrátovat, no a zítra snad bude čas vše znovu projít, proměřit a snad vyloudit nějaký pazvuk.
Přílohy
P1080750.JPG
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Basák píše:Umístnění transformátoru by mělo být bez problémů. Povedlo se mi vše prodrátovat, no a zítra snad bude čas vše znovu projít, proměřit a snad vyloudit nějaký pazvuk.
sakra ty se stim nepářeš :twisted: . jinak musim říct že ten lak se ti fakt poved je jako zrcadlo . To ty sám nebo lakovna ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Basák

Příspěvek od Basák »

Ještě pohled z druhé strany.
Přílohy
P1080748.JPG
Basák

Příspěvek od Basák »

Já ne, jen mám možnost to strčit do lakovny, tahle barva šla zrovna na nějakou Octavku a docela se mi líbila k těm žlutým knoflíkům.
Basák

Příspěvek od Basák »

Tak hlavička je hotová, a po malých úpravách se mi i zvukově líbí. Začal jsem nanášet
popisy a raději jsem přestal,totálně jsem to zprasil :oops: a půjdou dolů, předělám hned jak se na to budu cítit.
Brnkám na to přes Hughes & Kettner 4X12 no a je to docela mazec. Nechá se nastavit široká paleta barev zvuku. Zkreslení při vybuzení má charakter starých aparátů. Slyším v tom zvuk nahrávek 60tých let. Krásná klasika bigbítu. Po úplném dodělání něco nahraji. Dopil jsem kafe, nabral sil a jdu udělat bedýnku na tu hlavu. Kombo jsem zavrhnul. Půjde pod ní kopii boxu Mesa Boogie 1x12" Thiele s reproduktorem Celestion V 30.
Přílohy
P1080759.JPG
Pikus

Příspěvek od Pikus »

podle jakýho schéa si to dělal a jak si nanášel popisky?

Jinam, moc hezká práce ;).
Basák

Příspěvek od Basák »

Je to v podstatě to, co navrhoval Stenly, Marshall Plexi jako preamp a v konci 1xEL 84. Ten popis je udělaný propisotem, mám ho ještě ze starých zásob a stoji už za ho…, ale pořád se nechá koupit. Dodělal jsem bedýnku a hned to vypadá jinak.
Přílohy
P1080762.JPG
Basák

Příspěvek od Basák »

Tady už je hlava uvnitř.
Přílohy
P1080765.JPG
Basák

Příspěvek od Basák »

Tady už i potažená kobercem, našroubované rohy a madlo, a já sfetovanej od lepidla. Ještě musím vymyslet nějaké zakrytí lamp. Snad v pondělí.
Přílohy
P1080789.JPG
Basák

Příspěvek od Basák »

Pět nažhavených watů svítí do tmy.
Přílohy
P1080788.JPG
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

nádhera !!! na zakrytí lamp by sem použil tahokov neho pruhledný plexi

nešlo by těch několik příspěvků dát příště do jedinýho ? :) aby se to vlákno zbytečně nenatahovalo .
Obrázek
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jen takový doporučení... předělej si "IMPUTS" na "INPUTS", bude to vypadat líp ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To by musel zeditovat sám Basák, protože jak dával obrázky do příloh, tak já to sloučit (i s obrázkama) nemůžu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Nero píše:To by musel zeditovat sám Basák, protože jak dával obrázky do příloh, tak já to sloučit (i s obrázkama) nemůžu.
jasný já to myslel přímo na basáka .

jedno blbý písmenko a hned si toho každej všimne :D muj foodswitch taky hned vodhalily :D
Obrázek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Foodswitch je náhodou suprovej :P :D
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Žlutý kroutítka na potíky no dobře, otázka v kusu. Ale co ty děsný šrouby na rohách, nebylo by lepší použít vruty se zápustnou hlavou?
Jinak pěknej amp a přídávám se k tahokovu na zakrytí :)

edit: Ten výstupák poznávám, v mese jsem měl stejný, jak máš zapojený sekundár? To já jenom jeslti jsem to pochopil stejně :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Trik na propisot: udělat si linky tužkou, odměřit si vzdálenosti písmen, hlídat si svislou linku podle hrany archu.
Trik na popis obecně: vybodnout se na propisot a zkusit vodní obtisky (pokud na to seženeš materiál).

Pěkné to máš. Jen mě trochu překvapil potah kobercem když na boxu máš koženku :D
Basák

Příspěvek od Basák »

Díky za upozornění ke vstupu, normálně jsem si toho vůbec nevšiml, byl jsem dost nas....., že se mi ty popisy nedaří dát jak chci a m je hned vedle n, tak tam skončilo. No vruty na rohách jsem přišrouboval tím co jsem mě a knoflíky to samé.On vlastně celý ten zesilovač je poskládaný z toho co jsem našel doma. Jen výstupák jsem pořídil i s rádiem na Aukru. Navštívím železářství a polepším se. Napájecí trafo je z Tesly 427A tady je odkaz na zapojení. http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... O-56657673
To zakrytí asi udělám z tahokovu. Ten doma nikde nemám.
Basák

Příspěvek od Basák »

woro90-1 píše:Trik na propisot: udělat si linky tužkou, odměřit si vzdálenosti písmen, hlídat si svislou linku podle hrany archu.
Trik na popis obecně: vybodnout se na propisot a zkusit vodní obtisky (pokud na to seženeš materiál).

Pěkné to máš. Jen mě trochu překvapil potah kobercem když na boxu máš koženku :D
Ten propisot co mám bude cca 20 let starý a už si dělá co chce, spíš nelepí než lepí.
Na boxu není koženka, ale lak :wink: A ten box 4x12 240W by byl asi na 5W přepich?. Na tom jsem to jen zkoušel. Bednu k tomu budu teprve dělat.
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Basák: Nádhera!!! Jedeš jak pila :-) Kdyby to bylo na holým kovu, tak bych tam ty popisy zkusil nažehlit postupem co se používá na tišťáky. Na laserovce si natiskneš popis na barevný lepící papír (na tu stranu s lepidlem), asi 2 minuty zažehluješ a pak namočíš do vody. Až se to rozmočí, tak papír stáhneš a zůstane ti na tom ten popis. Samozřejmě to musíš natisknout zrcadlově. Pak to přestříkneš lehce bezbarvým lakem a potom ještě jednou. Akorát bys to musel vlastně celý odstrojit anebo popisy dělat jako první. Někde na netu byl přesnej postup. Ale na nalakovaným šasi by asi ta žehlička udělala binec.
If ain't broken, don't fix it!
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“