No já sem to teď zkoušel na mý akustice a u dvanáctek vytáhnu basový E uprostřed krku o 3 tóny a to žádnej Jimi Hendrix nejsem, takže to určitě je v pohodě možný. Krom toho pokud SRV hrál na 17ky, tak myslim že tahle otázka je nepodstatná, protože pochybuju že by se SRV dobrovolně vzdal možnosti vytáhnout strunu aspoň o ty dva tóny. Takže takhle.
tak si to zkus třeba na háčku nebo vysokym éčku , nevim jestli to zvedneš vo tři tony, z desítkama tahám max. o dva celý tony a to už se mi podlamuje kobylka
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
No já sem to teď zkoušel na mý akustice a u dvanáctek vytáhnu basový E uprostřed krku o 3 tóny a to žádnej Jimi Hendrix nejsem, takže to určitě je v pohodě možný. Krom toho pokud SRV hrál na 17ky, tak myslim že tahle otázka je nepodstatná, protože pochybuju že by se SRV dobrovolně vzdal možnosti vytáhnout strunu aspoň o ty dva tóny. Takže takhle.
tak si to zkus třeba na háčku nebo vysokym éčku , nevim jestli to zvedneš vo tři tony, z desítkama tahám max. o dva celý tony a to už se mi podlamuje kobylka
pod to bych se podepsal
nelze srovnavat Ecko s eckem
navic v krajnich polohach a umet to pouzit pri hre, Ti to driv proreze prsty, ale nerikam ze je to nemozny.
jsem rekneme novacek, prsty mam zatim jak decko, takze ted mastim 9tky /nekdy 9hybrid/, 10tky hybrid mi uz temer ohybaly krk, je to holt mlady drevo.. budu hrat ve skolkách.
/r
Na elektrice mám desítky a tenký éčko vytáhnu max o 4 ale to už fakt řeže. Hele dyť říkám že nejsem žádnej Hendrix a při rychlý hře bych neuměl použít na tý elektrárně tenký e ani o ty tři, ale takovýhle kytaristi už maj prostě betonový prsty to se nedá srovnávat...
Jinak taky netahám jedním prstem že...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Ty s sebou vždycky taháš kytaru, za každejch okolností?
Občas se holt stává, že kytaru přinese i někdo jinej a pak koluje a hráči se mezi sebou trumfujou... předpokládam, žes to určitě někdy zažil
nebo příklad je taková situace táborák - hráč na kytaru odehraje svý dva naučený songy a zábava upadá, co s tím? no rozhodně nevytáhnu kazoo a nebudu se doprovázet na podpaždí
Trao píše:Ty s sebou vždycky taháš kytaru, za každejch okolností?
Občas se holt stává, že kytaru přinese i někdo jinej a pak koluje a hráči se mezi sebou trumfujou... předpokládam, žes to určitě někdy zažil
nebo příklad je taková situace táborák - hráč na kytaru odehraje svý dva naučený songy a zábava upadá, co s tím? no rozhodně nevytáhnu kazoo a nebudu se doprovázet na podpaždí
jasny
ja jsem holt trochu jinej matros
lepsi neresit
vsem dik za rady ohledne strun, dalsi otazky zatim nemam
c@o
Mám 011ky a ladím od standart do standart C a u všeho pohoda...tahám občs fakt hodně a s prstama nemám problém, spíš se musím občas hlídat abych netahal moc, ať to nerupne
Trao píše:teď mě dostal jeden kluk na prodejně Děkanská Vinice:
Hraju na kytaru podlazenou o dva tóny a chtěl bych na to nějaký pořádný struny?
A jaké byste si představoval?
No, tak alespoň nějaký patnáctky
Jo, to je klasika.....
Ale vazne.... my co hrajeme na LP na desitky a na Superstratech (Stratech) na devitky jsme mekkousi....
Na LP narvat aspon trinactky na normalni ladeni, at to ma poradne kulatej ton a je to krasne citelny (na lampe je to hodne poznat)
Prsty uz si holt musi zvyknout...
Taky samozrejme zalezi na typu kytary - tim myslim uhly vedeni strun za nultym prazcem a za kobylou - cim ostrejsi uhly, tim "tvrdsi" struny na pohmat, to samy delka menzury...
takze je rozdil mezi LP (628mm menzura) a Strat (648mm menzura)...
A na podladovani urcite vzdycky tlustsi, vzdyt podladenim snizis tah strun, takze se 11 chovaji jako 10 pri normalni ladeni... (obecne, cca...)
Na podladeny "blato" se opravdu hrat neda, vsechny zvuky se slivaj dohromady, a rozladuje se to...
Naposledy upravil(a) petrpeter dne 18.09.2007 21:50, celkem upraveno 1 x.
rasomaso píše:Na elektrice mám desítky a tenký éčko vytáhnu max o 4 ale to už fakt řeže. Hele dyť říkám že nejsem žádnej Hendrix a při rychlý hře bych neuměl použít na tý elektrárně tenký e ani o ty tři, ale takovýhle kytaristi už maj prostě betonový prsty to se nedá srovnávat...
Jinak taky netahám jedním prstem že...
Presne... kdyz se podivas na koncerty, na ruce, oni to tahaji vsemi prsty (sevrenymi u sebe), celou rukou, maj silny predlokti, ne jen zapesti....
petrpeter píše:Taky samozrejme zalezi na typu kytary - tim myslim uhly vedeni strun za nultym prazcem a za kobylou - cim ostrejsi uhly, tim "tvrdsi" struny na pohmat, to samy delka menzury...
takze je rozdil mezi LP (628mm menzura) a Strat (648mm menzura)...
No zrovna nad timhle jsem premyslel, kdyz tu rasomaso nadhodil, ze na akustice se hraje i na dvanactky bezne... Jakej vliv ma menzura na vyslednou tvrdost teoreticky by mel stejnej ton [ladeni] mit stejny pnuti, ale pri delsi menzure to asi vic lita a tim padem se na to asi i 'lip' hraje... Snazil jsem se to nejak logicky a fyzikalne odvodit, ale ztroskotal jsem
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
při delší menzuře je při stejném pnutí pomalejší kmitání = nižší tón. Takže když chceš mít stejný tón při delší menzuře, musíš to víc utáhnout -> bude se to hůř mačkat. Proto se kejtry s větší menzurou hodí spíš na podlazené tóny.
A kytary s kratší (tam to naopak múžeš více povolit (a tímpádem se to bude lépe mačkat) na normální ladění ... NI ? (nebo jsem to moc přefaral a podělal to)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
Demilich píše:při delší menzuře je při stejném pnutí pomalejší kmitání = nižší tón. Takže když chceš mít stejný tón při delší menzuře, musíš to víc utáhnout -> bude se to hůř mačkat. Proto se kejtry s větší menzurou hodí spíš na podlazené tóny.
A kytary s kratší (tam to naopak múžeš více povolit (a tímpádem se to bude lépe mačkat) na normální ladění ... NI ? (nebo jsem to moc přefaral a podělal to)
Myslim, ze to rikas spravne, delsi struna pri stejnem "naladeni" na stejny kmitocet (ton) je tvrdsi na pohmat.
Proto nam prijdou na LP(628mm) desitky pocitove stejny jako devitky na Stratovi(648mm)...
smarja, no jasne kdyz mackam struny na prazcich, tak tim menim delku struny a ne jeji pnuti... a ton to meni. takze zalezi na delce struny, pokud je stejny pnuti potreboval jsem najit nejaky vhodny predstavitelny primer
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
ještě mezi náma - na akustice už jsem vystřídal všelicos, ale až ty 010 co jsem tam dal teď jsou to pravé...bylo to moc tvrdý, nedalo se vůbec bendovat atd, teď je vše OK
a když říkám, že se nedalo bendovat, tak to myslím vážně