jak se starat o kytaru
Pravidla fóra
jak se starat o kytaru
Když koukám na svoji kytaru tak mě napadá - já ji vlastně nikdy nijak neudržoval, neseřizoval, a to už ji mám možná 10 let. A jelikož sem tu toto téma nikde nenalezl, tak sem se chtěl zeptat, co se má vůbec dělat s takovou akustickou kytarou, aby nezašel její lesk a sláva?
Nebo popřípadě jestli někdo nezná nějaký dbrý servis poblíž Hradce Králové?
děkuji za rady
Nebo popřípadě jestli někdo nezná nějaký dbrý servis poblíž Hradce Králové?
děkuji za rady
-
woro90-1
Re: jak se starat o kytaru
Se španělkou není potřeba dělat téměř vůbec nic, jen z ní občas utřít prach a špínu, semtam vydrhnout hmatník, a hlídat si opotřebení pražců, nultého pražce, kobylky a ladicích mechanik. A chovat se k ní slušně, tzn. nenechat ji přeschnout u topení.
hm zajímavé díky, ale napadlo mě je možné že se mi postupem času ohnul krk? připadámi že je nějak vyšší dohmat než tomu bylo dřív, musím na struny tlačit silněji aby (i když třeba jen trošičku) nedrnčely
jo mám, možná je to jen nešikovností ale prostě občas to drnčí a nehraje to co by mělo
a ještě jedna otázka - je normální že se dohmat směrek od hlavy k tělu kytary zvyšuje?
a ještě jedna otázka - je normální že se dohmat směrek od hlavy k tělu kytary zvyšuje?
-
woro90-1
Kdyby struny byly rovnoběžně s hmatníkem, v nízkých polohách by drnčely o pražce, resp. u kytar s pravm nultým pražcem by ležely na hmatníku, navíc by to nejspíš neladilo.
díky za skvělé vysvětlení, tohle mě vůbec nenapadlo
a přitom je to úplně jasný, a já blb se děsil že se mi ohnul krk 
- ...EDGE...
Naopak by to bylo zvlastni, ne? Joa krk se muze prohnout vlivem sesychani.Pít píše:a ještě jedna otázka - je normální že se dohmat směrek od hlavy k tělu kytary zvyšuje?
no prohnutý snad tedy není pokud se má zvyšovat, a ta otazka mi nepřijde divná...EDGE... píše:Naopak by to bylo zvlastni, ne? Joa krk se muze prohnout vlivem sesychani.Pít píše:a ještě jedna otázka - je normální že se dohmat směrek od hlavy k tělu kytary zvyšuje?
- ...EDGE...
Jasne, v pohode, ja jen potvrdil woruv prispevek, ma to tak byt. Samozrejme do urcite miry.
-
woro90-1
Prohnutí krku zkontroluješ snadno - pokud přimáčkneš strunu na prvním a posledním pražci, nemělo by pod ní být téměř žádné místo.
no tak to jsem zkoušel uprostřed krku byla mezera cca 1mm možná trochu míň od vrcholku pražce
P.S. tak to sem rád
P.S. tak to sem rád
Naposledy upravil(a) Pít dne 29.01.2011 16:34, celkem upraveno 1 x.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Hned vedle hudebniho centra je nejaka "opravarna hudebnich nastroju", kdyby te jeste zajimalo... a mozna i v Music Hellu u strelaku, akorat vzhledem k celkovymu "stylu" prodejny by ti byli schopni seridit leda tak elektriku - par akustik tam maj, ale akustiky je zrovna prilis nezajimajPít píše:Nebo popřípadě jestli někdo nezná nějaký dbrý servis poblíž Hradce Králové?
Hodně budem někde...