Ukulele neudrží ladění

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Ferenc1

Ukulele neudrží ladění

Příspěvek od Ferenc1 »

Mám celkem dosti závažný problém. Pokaždé, když si naladím ukulele, za pár sekund je ihned rozladěné i bez hraní. Dá se to nějak spravit? Děkuji
jastud

Re: Ukulele neudrží ladění

Příspěvek od jastud »

trošku dotáhni ladicí mechaniky, nebo si kup nový struny...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Ferenc1

Příspěvek od Ferenc1 »

Nové struny už mám, mechaniky jsem utahoval, ale pořád mi to nějak neštimuje...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jaká máš ukulele a jaké mechaniky? Měl jsem podobný problém, když jsem ukulele dostal, vyřešil jsem to koupí nových uzavřených mechanik. Převrtal jsem hlavu a hned to je bez problému.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Ferenc1

Příspěvek od Ferenc1 »

Mechaniky mám úplně obyčejné, ukulele snad nejlevnější, co je k dostání na trhu, ale nikdy předtím mi to nedělalo problém. Nejvíce mi ale vrtá hlavou, že se to sice rozladí, ale pokaždé to klesne na stejný stupeň a pak už to dále nejde, několikrát jsem to kontroloval na elektrické ladičce.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tak to zkus nakřídovat, pokud máš jen kolíky podobné houslovým.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

To budou kolíky "houslové" měl jsem je na ukulele taky, u těch levných značek je IMHO účinnost na nic, protože podložka se mi zarývala do hlavy, a stejně nedržela, i když jsem mechaniky dotahoval. Pro usnadnění budoucí práce bych já osobně (a i jsem to tak udělal) zainvestoval do pořádných mechanik.

původní
Obrázek

nové
Obrázek

Výsledek
Obrázek

Ferenc1

Příspěvek od Ferenc1 »

Děkuji, kolíky zakoupím :) Jen jsem se ještě chtěl zeptat, jestli nemáš typ, kde na netu by to mohli mít... A kupoval jsi mechaniky přímo na ukulele, nebo to jsou nějaké jiné? A ještě jsem se chtěl zeptat, jestli dá nějak vylepšit ozvučná deska a tím docílit lepšího zvuku nástroje...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ozvučná deska se nadá "vylepšit", buď je to dřevo, nebo je to čínský papundekl :lol: A kolíky nové taky nekupuj, nemá to smysl, stačí je dotáhnout a taky chvíli vydržet, nylonovým strunám chvíli trvá, než se usadí. IMHO, za nové, kvalitní mechaniky bys dal víc než za celý nástroj Tvé kvality... :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Atkins píše:Ozvučná deska se nadá "vylepšit", buď je to dřevo, nebo je to čínský papundekl :lol: A kolíky nové taky nekupuj, nemá to smysl, stačí je dotáhnout a taky chvíli vydržet, nylonovým strunám chvíli trvá, než se usadí. IMHO, za nové, kvalitní mechaniky bys dal víc než za celý nástroj Tvé kvality... :lol:
Nesouhlasím v ničem. Taky jsem dotahoval, ale mechanika se protáčela zpátky, neudržela právě ani tah nylonů. Kupoval jsem normální kytarové mechaniky, u BaCH music - jejich nejlevnější 500,-Kč s poštou nové a dostaneš jich 6, dvě mam doma pro strýčka příhodu. Mému Uke to dost pomohlo nové mechaniky sice hodně zatížily hlavu nástroje, ale díky stabilnímu ladění se nástroj pěkně "rozezněl" trápit se s nefunkčními mechaniky kazí naprosto pocit ze hry. Lepší nějakou tu kačku obětovat. Jinak je možnost, že někde seženeš jednotlivý prodej mechanik a to by tě to nevyšlo ani tak draho. Převrtat díry na hlavě nástroje není žádný problém a zvládne to každý.

S tuningem desky ti nepomohu, prostě od výroby by to tam mělo být.

Ferenc1

Příspěvek od Ferenc1 »

No je pravda, že se mi zdá, že se ty nylonky usazují...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Mno, RedBull, aniž bych Ti do toho chtěl kecat, do nástroje za litr bych nedával mechaniku za pětikilo - ostatně mechanika za pětikilo taky nebude "best choice and best quality"... :lol:
Zrovna teď tady mám jedno hračkové kulel pro vnučku a když se mechanika opravdu dotáhne - drží.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Atkins píše:Mno, RedBull, aniž bych Ti do toho chtěl kecat, do nástroje za litr bych nedával mechaniku za pětikilo - ostatně mechanika za pětikilo taky nebude "best choice and best quality"... :lol:
Zrovna teď tady mám jedno hračkové kulel pro vnučku a když se mechanika opravdu dotáhne - drží.
Jde o to jaké kdo ukulele má, můj savannah točil mechaniky zpátky, i když byla dotažená, takže výměna byla nutnost, ne výmysl. Nechápu proč, když už mám ukulele, tak nemam chtít aby ladilo a drželo ladění. Ty BaCH mechaniky proti těm houslovým co tam byly jsou úplně o něčem jiném. Osobně nemam rád věci, které sotva fungují. Radši utratím, nějakou korunu, abych na nástroj mohl plnohodnotně hrát. Ukulele jsem dostal darem, 500,- za mechaniky jsem zaplatil, kvůli vysokému poštovnému a navíc jsem kupoval mechanik 6, ne jen 4. Na bazaru by se určitě při troše štěstí dali najít doslova za pár korun. Investice to sice je, ale k užitku.

Pokud ale drží, tak není proč je měnit, ale má zkušenost byla, že jsem je utáhnul třikrát pootočil mechanikou a ta se sama povolovala.

Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe.killer »

Jestli necheš vrážet moc do mechanik, tady máš za 250 6ks a jsou v pohodě :)
http://muziker.cz/kytarove-prislusenstv ... 03-cr.html
Obrázek
Obrázek
tirionek

Příspěvek od tirionek »

Red Bull píše:
Atkins píše:Mno, RedBull, aniž bych Ti do toho chtěl kecat, do nástroje za litr bych nedával mechaniku za pětikilo - ostatně mechanika za pětikilo taky nebude "best choice and best quality"... :lol:
Jde o to jaké kdo ukulele má, můj savannah točil mechaniky zpátky, i když byla dotažená, takže výměna byla nutnost, ne výmysl. Nechápu proč, když už mám ukulele, tak nemam chtít aby ladilo a drželo ladění. Ty BaCH mechaniky proti těm houslovým co tam byly jsou úplně o něčem jiném. Osobně nemam rád věci, které sotva fungují. Radši utratím, nějakou korunu, abych na nástroj mohl plnohodnotně hrát. Ukulele jsem dostal darem, 500,- za mechaniky jsem zaplatil, kvůli vysokému poštovnému a navíc jsem kupoval mechanik 6, ne jen 4. Na bazaru by se určitě při troše štěstí dali najít doslova za pár korun. Investice to sice je, ale k užitku.

Pokud ale drží, tak není proč je měnit, ale má zkušenost byla, že jsem je utáhnul třikrát pootočil mechanikou a ta se sama povolovala.
Já jsem si původně Savanah taky pořídil a tam se ty mechaniky protáčely zpátky taky. Ihned mi to vzali jako reklamaci s tím, že to je vada těchto nástrojů. Doporučuji vrátit protože Savanah je provedením i kvalitou docela šuntík. Nejsem zkušený hudebník, ale pocitově to tak vidím.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Když už to provrtal, tak to těžko vrátí,
ale ani není důvod, pokud mechaniky slouží dobře a je jinak spokojen.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Savannah jsem dostal darem od přítelkyně k vánocům, pro ni byla cena stěžejní. Ty technické nedokonalosti jsem dotáhl do úspěšného konce, a po výměně mechanik to je slušný nástroj. Příští ukulele bude už kvalitou úplně jinde.

Patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrik »

Pořizoval jsem pro dceru na hraní také nejlevnější ukulele, co jsem našel. Mahalo, tuším. Škoda tisícovky, naladit to nejde, buď to ladí na nuláku nebo na pražcích, struny jsem měnil, kolíky kontroloval. Je to hračka a ne hudební nástroj, takže i škoda peněz za novou mechaniku. Uke-banjo od Rosti Čapka mi drží, ale cena je samozřejmě řádově někde jinde.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“