Jimi Hendrix
Re: Jimi Hendrix
Která verze Voodoo Child se vám líbí nejvíc?
The Jimi Hendrix Experience Official Page
"Most guitarists will tell you that, top to bottom, 'Voodoo Child' is the single greatest electric guitar song ever recorded. So there's that. The truly scary part? Hendrix and the band nailed the track on a lark, when a visiting TV crew asked them to look busy in the studio."
"Most guitarists will tell you that, top to bottom, 'Voodoo Child' is the single greatest electric guitar song ever recorded. So there's that. The truly scary part? Hendrix and the band nailed the track on a lark, when a visiting TV crew asked them to look busy in the studio."
- Habala
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/habala
Ta pomalá. Ale z těchhle asi Woodstock...Kubrick04 píše:Která verze Voodoo Child se vám líbí nejvíc?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Woodstock je jednoznačný, to byl prostě užasný výkon 
Hendrix a jeho Gibsony, zajimavy pocteni a pokoukani 
-
tominko.1980
Re: Jimi Hendrix - Bůh s kulatým hárem
Byg Dadag píše:Tuž hoši a děvčata,
Nevim co to tu hrajem, když se tváříme, jako kdyby jsme nevěděli kdo je nejlepší kytarista. Copak jste v šedesátém devátém také nehopsali na Woodstocku a neobdivovali toho velkého týpka na podiu s bílým fenderem? Jea it's Byg JIMI Hendrix, who I'm talkin' 'bout!!! Vzdejme mu nyní všichni poctu minutou ticha. Inu samozřejmě Vám nemám co kecat do toho, co posloucháte jo... Ale myslím, že by bylo osvěžující alespoň na moment zapomenout na ty různé komerční hity a připomenout si, jaké to je na pět, deset minut žít jen pro ty zvuky, jež ta naše milovaná kytara vyluzuje...
Vlastně to asi všichni víte a vubec máte někteří asi lepší EXPERIENCE, nežli já, tak nevim, co se tu snažim Vás poučovat. Ale prostě jsem se neudržel a musel jsem se nějak vyjádřit k Jimiho procítění, stylu... Jsem si jist, že některé ze současných hvězd by si to měly osvěžit.
JEDINÉ, CO MŮŽU PO PŘEČTENÍ TOHOTO PŘÍSPĚVKU ŘÍCI, JE FAKT, ŽE JEHO AUTOR DOOPRAVDY ŽIJE, VNÍMÁ, CÍTÍ. KONEČNĚ SI TO FÓRUM PROBRAL... V MÝCH OČÍCH URČITĚ. DÍK DRAKU
- luckyduck
- Kontaktovat uživatele:
Vrele doporucuju dokument "BBC - Jimi Hendrix The Uncut Story". Nedavno jsem to stahnul a ted se podival na prvni dil (ma to celkem tri dily, kazdy po hodine) a je to vynikajici vec. Prvni dil se venuje jeho detstvi v Seattlu, spousta rozhovoru s jeho rodinou, spoluzaky ze skoly a kamarady. Dokument detailne rozebira jeho zivot a co ho ovlivnilo v jeho ceste stat se nejvetsim kytaristou vsech dob, i puvod nekterych pisnicek (Angel je o jeho mamince, Castles made of Sand o jeho rozpadle rodine a detstvi).
Opravdu "must see" pro Jimiho fanousky a nasledovniky
Opravdu "must see" pro Jimiho fanousky a nasledovniky
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
ॐ
ॐ
Díky za tip, neměl bys na to titulky?
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
- luckyduck
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bohuzel.. titulky jsem nenasel ani anglicke (podle me nejsou ani na DVD vydani toho dokumentu).
Ale nasel jsem, ze je to cele na google video
tak neni ani potreba stahovat..
http://video.google.com/videoplay?docid ... 8231715695#
Ale nasel jsem, ze je to cele na google video
http://video.google.com/videoplay?docid ... 8231715695#
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
ॐ
ॐ
Tak to je docela nenáročný, ono obecně dokument BBC + rozhovory, tam nemůžou bejt žádný velký chytáky, takže je potřebovat nebudu, ale každopádně dík 
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Neznal jsem, díky.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- luckyduck
- Kontaktovat uživatele:
Diky Woro
dobrej song..
Me ted dostali dve veci na te nove Jimiho Antologii:
All God's Children
http://listen.grooveshark.com/s/All+God ... dxbf?src=5
Calling All the Devil's Children
http://listen.grooveshark.com/s/Calling ... cTc4?src=5
Jimi jako vzdy totalne nadcasovy revolucionar hudby
Me ted dostali dve veci na te nove Jimiho Antologii:
All God's Children
http://listen.grooveshark.com/s/All+God ... dxbf?src=5
Calling All the Devil's Children
http://listen.grooveshark.com/s/Calling ... cTc4?src=5
Jimi jako vzdy totalne nadcasovy revolucionar hudby
ॐ
ॐ
Tak i ja uz jsem propadl tehle kytarove modle
Vzdycky jsem o nem mel poneti, ale nijak jsem ho neposlouchal. Tedka jsem si stahl pro zacatek tu bestovku (Experience Hednrix: The BEst of Jimi Hendrix) a proste me to dostalo.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
"To je moc dobře vole."
BTW, kdesi jsem zaslechl strašně pomalou verzi Red House, asi 3x delší než originál, nevíte z jakého vytoupení/roku/místa to mohlo být?
BTW, kdesi jsem zaslechl strašně pomalou verzi Red House, asi 3x delší než originál, nevíte z jakého vytoupení/roku/místa to mohlo být?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Možná ta verze, co je na Valleys of Neptune..
To by mohlo být ono.. 
v jakým tuningu hrát voodoo child ? nachazím většinou E mol a taky jsem našel D dur (1 a pul tonu dolu o proti E standart)
bude to hodně blbý když to začnu hrát v klasickým e standart ?
bude to hodně blbý když to začnu hrát v klasickým e standart ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Ta klasická albová verze z Electric Ladyland je o půlton podladěná, tzn. Eb (ne Emol btw)