K čemu připojit Line6 X3 live na domácí hraní

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
golden-age

K čemu připojit Line6 X3 live na domácí hraní

Příspěvek od golden-age »

Ahoj, potřeboval bych poradit, přes co mám napojit Line6 X3 live, tak aby to vyhovovalo na domácí hraní (ne moc hlučné ale pěkný zvuk), nějaké malé kombo? tranzistorové? Nebo jaké je nejlepší řešení?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: K čemu připojit Line6 X3 live na domácí hraní

Příspěvek od Nero »

Co se vykašlat na kytarovou aparaturu, použít simulaci repra a táhnout z toho zvuk přes nějaké aktivní monitory?

Pak je samozřejmě možností koupit nějakou menší lampičku s dobrým čistým zvukem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Aktivní bedny k PC. Já mám výstup z počítače zapojený do line-in mulťáku a odtud krmím malé bedýnky Génius. Mohu si tak brnkat i k muzice z počítače, nedělá to kravál a nezní to úplně blbě.
panedge

Příspěvek od panedge »

Přece X3 je i zvuková karta a nejlíp se ovládá na PC.Takže to píchni přes USB do PC a buď jeď do bedýnek nebo do sluchátek a máš to vyřešený.Oboje je poslouchatelný a navíc můžeš nahrávat,jamovat...co chceš.Problémy s latencí máš vyřešený.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
golden-age

Takže co třeba říkáte na to zapojit to do VOX Pathfinder 15R nebo FENDER Frontman F15R? To by mohlo mít dobrý zvuk? Nebo ne?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja bych si pred to akorat koupil nejake pouzitelne sluchatka kolem 2k a pouzival ty simulace, X3 by je snad mela mit pouzitelne
panedge

Příspěvek od panedge »

golden-age píše:Takže co třeba říkáte na to zapojit to do VOX Pathfinder 15R nebo FENDER Frontman F15R? To by mohlo mít dobrý zvuk? Nebo ne?
Jo to by mohlo.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
golden-age

Sluchátka už bych měl vyhlídlé, ale nechci hrát pořád jen přes sluchátka tak by mě zasjímalo jestli ta zmiňovaná komba budou OK nebo volit něco jiného?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak jde o to, co chceš. Cesta přes PC má své výhody a nevýhody, používání kytarového aparátu taky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
golden-age

Chtěl bych to používat přes kombo, ale nevím jaké, zda-li toho Fendra, Voxe, podotýkám, že bych s tím chtěl hrát i tvrdší věci. Nebo se spíše víc hodí třeba Create FW 15R. Rád bych, aby z toho lezl nějaký slušný zvuk.
panedge

Příspěvek od panedge »

No vždyť to má tisíc simulací ta X3,tak si tam nakroutíš co potřebuješ,kombo budeš mít jen jako zesilovač.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Zapoj Poda do repro se zesilovačem jestli chceš hrát nahlas. čili bud do aktivních k PC (tak to mám osobně já) nebo třeba do věže apod. Zároven mám PODa spojeného i s PC skrze USB čili co slyším, můžu nahrávat a zároven je POD výborná zvuková karta na místo interních...

Jestli chceš cpát PODa do reálného komba, nepoužívej simulace aparátů, zní to "divně" protože cpát zvuk aparátu do dalšího aparátu divné je 8) zrovna Patfindera osobně mám, a s POdem používám, bez simulace a naprostá spokojenost, ale "tvrdší" věci nehraju, čili neporeferuju.

Ale tak měl by ses rozhodnout, jestli chceš využívat aparáty z PODa nebo ne, na tom leží rozhodnutí co dál :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“