Pořídil jsem nahrávku z toho 5ti Watového divočáka. Není použito žádného efektu, snímáno mikrofonem. Nahrál jsem 4 x kytary v různém nastavení zesilovače. Postupně přidávám další a další. Zvuk jsem nabarvil tak, jak ho cítím a líbí se mi. Po prvních 12 taktech, které jsou hrány na Jolanu Vikomt, kterou jsem koupil v bazaru za 600Kč, a kde byla chudinka asi rok vystavené ve výkladní skříni v létě na sluníčku a v zimě na mrazu ( seschla se tak, že vypadali skoro všechny pražce) , přidávám parodii na sólo hrané na Gibson Supreme. Podotýkám , že jsem basák, a na kytaru jsem donucen hrát tak asi rok, proto prosím o prominutí všech odchylek od ideálu.
Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Díky za radu na popis panelu, tyhle technologie mi trochu utíkají. Budu si muset trochu víc otevřít obzory. Zjistil jsem že má kamarád CNCčko a napadlo mě pro další projekt popis panelu projet skrz na skrz (profrézovat), a ze zadu to podsvítit. Nevím jestli už někdo s něčím takovým nepřišel?! Dokonce by to mohlo dělat moc pěkně i šásko včetně již zmiňovaných popisů.
Pořídil jsem nahrávku z toho 5ti Watového divočáka. Není použito žádného efektu, snímáno mikrofonem. Nahrál jsem 4 x kytary v různém nastavení zesilovače. Postupně přidávám další a další. Zvuk jsem nabarvil tak, jak ho cítím a líbí se mi. Po prvních 12 taktech, které jsou hrány na Jolanu Vikomt, kterou jsem koupil v bazaru za 600Kč, a kde byla chudinka asi rok vystavené ve výkladní skříni v létě na sluníčku a v zimě na mrazu ( seschla se tak, že vypadali skoro všechny pražce) , přidávám parodii na sólo hrané na Gibson Supreme. Podotýkám , že jsem basák, a na kytaru jsem donucen hrát tak asi rok, proto prosím o prominutí všech odchylek od ideálu.
- Přílohy
-
- 2011-01-30 17h51m30s.mp3
- (911.25 KiB) Staženo 399 x
profrézovat to skrz to ne vypadali by ti středy písmen . když by se to gravírovalo do plexiskla když by to bylo 5 desetinek hluboký tak je to oka . a pak to podsvitit LEDkama. něco takovýho dělal mia ale ručně . nebo když by si sehnal vrstvenej dvoubarevnej plast tak by ti písmenka pěkně vynikli a bude to vzhledově moc pěkný.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Basák"]Díky za radu na popis panelu, tyhle technologie mi trochu utíkají. Budu si muset trochu víc otevřít obzory. Zjistil jsem že má kamarád CNCčko a napadlo mě pro další projekt popis panelu projet skrz na skrz (profrézovat), a ze zadu to podsvítit. Nevím jestli už někdo s něčím takovým nepřišel?! Dokonce by to mohlo dělat moc pěkně i šásko včetně již zmiňovaných popisů.
Ale to víš, že se to už tímhle způsobem v minulosti dělalo. Já to měl podobně, jen jsem místo světýlek použil červeně lakovaný plech a popis byl vysekán v nerezi. Opravdu nesmrtelné popisky...
Ale to víš, že se to už tímhle způsobem v minulosti dělalo. Já to měl podobně, jen jsem místo světýlek použil červeně lakovaný plech a popis byl vysekán v nerezi. Opravdu nesmrtelné popisky...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Dobře vypadá také gravírování do eloxovaného hliníku. Což by právě na CNC Tvůj kemoš s vhodnou frezou mohl zvládnout celkem snadno. Mně to také dělá kemoš na CNC minifrézce, kterou si sám udělal.
Ten propisot... klasicky v papírnictví, nebo na to je nějakej speciální retroshop?:D
SIce bych asi doma taky nějaký starý zásoby vyhrabal, ale s mým talentem bude porod to udělat i s funkčním... a popisky na panelu nástrojů mě lákaj
(ostatní metody mi necpěte, pokud nebudou stejně jednoduchý
)
SIce bych asi doma taky nějaký starý zásoby vyhrabal, ale s mým talentem bude porod to udělat i s funkčním... a popisky na panelu nástrojů mě lákaj
(ostatní metody mi necpěte, pokud nebudou stejně jednoduchý
tady http://www.rafoshop.cz/samolepici-pisme ... -propisot/
ale asi i v jakymkoliv papírnictví by to měli mít .
ale asi i v jakymkoliv papírnictví by to měli mít .

-
woro90-1
Nevypadaly, stačí, aby visely na kousku kovu, který by tam zůstal - stejně jako se dělají šablony pro popisy např. železničních vagonů. Gravírování do plexiskla je rozhodně dobrá věc. Divím se, že jsi nenavrhl gravírování (u hliníku leptání), vyplnění barvou, přebroušení a nalakování - sice to není pro tento konkrétní kus vhodná metoda, protože už tam je barva, ale pokud by někdo dělal něco na způsob silverface fenderů, byl by to asi nejtrvanlivější popis.core88 píše:profrézovat to skrz to ne vypadali by ti středy písmen . když by se to gravírovalo do plexiskla když by to bylo 5 desetinek hluboký tak je to oka . a pak to podsvitit LEDkama. něco takovýho dělal mia ale ručně . nebo když by si sehnal vrstvenej dvoubarevnej plast tak by ti písmenka pěkně vynikli a bude to vzhledově moc pěkný.
Žehličku nevím nevím, aby to nezlikvidovalo současný nástřik.
-
arcilucifer
ten popis skrz na skrz, je nejlepsi nechat vyrezat laserem, jde to udelat i tak, ze si na papir nakreslis motiv jakej bys chtel, preskenuje se to a program si to okotuje presne podle toho co si vymyslis.mmjuz píše:Basák píše:Díky za radu na popis panelu, tyhle technologie mi trochu utíkají. Budu si muset trochu víc otevřít obzory. Zjistil jsem že má kamarád CNCčko a napadlo mě pro další projekt popis panelu projet skrz na skrz (profrézovat), a ze zadu to podsvítit. Nevím jestli už někdo s něčím takovým nepřišel?! Dokonce by to mohlo dělat moc pěkně i šásko včetně již zmiňovaných popisů.
frezovani do plechu neni nejstastnejsi volba, moznosti jsou dost omezene naproti laseru, kterej zvladne vyrezat opravdu cokoli.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom, jaké má kdo možnosti. Jeden můj kamarád ( kytarista, který věčně něco potřebuje ) dělá na vysekávačce, a druhý má doma maličkou frézku na které se dá gravírovat. Tím je to pro mne dáno. Kdyby byl laser, tak využiji ten.
Kdysi jsem si nechal udělat panel na laseru z 2 mm nerezi. Bylo to na baskytarový zesilovač, kde byl i grafický ekvalizér, tak byly potřeba úhledné štěrbiny pro fadery. Popis jsme pak řešili tak, že se na plotru vyřezal do samolepící folie negativ, přes ni se to vypískovalo a prolilo černou barvou.
No, dneska mě nejvíce baví gravírování do eloxovaného hliníku.
Kdysi jsem si nechal udělat panel na laseru z 2 mm nerezi. Bylo to na baskytarový zesilovač, kde byl i grafický ekvalizér, tak byly potřeba úhledné štěrbiny pro fadery. Popis jsme pak řešili tak, že se na plotru vyřezal do samolepící folie negativ, přes ni se to vypískovalo a prolilo černou barvou.
No, dneska mě nejvíce baví gravírování do eloxovaného hliníku.
No vidím, že možností jak tvořit popisy je dost. Ten propisot je asi nejjednodušší a nejdostupnější. Bohužel ten můj je starý 20 let a už nic moc. Vzhledem k tomu, že vyrobený zesilovač mi bude stát pouze doma a ještě mi ho bude manželka určitě schovávat někam za záclonu, tak ty popisy pouze předělám stejný způsobem.
Basák: anebo se vyprdni na propisot, vem šablonu, tenkou lihovku a napiš to tím 
If ain't broken, don't fix it!
Zdravím
Chystám se stavět lampičku na doma a potřeboval bych pár rad. Preamp by měl být z Orange OR a v konec s el84.
Teď k dotazům:
1. Kde koupit kvalitní potenciometry? Těm z Gesu a GM tak nějak nevěřím
2.Viděl jsem,že se v Gesu objevili Orange drop kondíky. Má smysl do nich investovat?
3.Jaké použít odpory? Uhlíkové?
4.Použít pájecí lištu z Gesu nebo radši jít do turret boardu?
Předem díky za odpovědi
Chystám se stavět lampičku na doma a potřeboval bych pár rad. Preamp by měl být z Orange OR a v konec s el84.
Teď k dotazům:
1. Kde koupit kvalitní potenciometry? Těm z Gesu a GM tak nějak nevěřím
2.Viděl jsem,že se v Gesu objevili Orange drop kondíky. Má smysl do nich investovat?
Předem díky za odpovědi
stanley jednou koupil potenciometry v hadexu a přišli mu alphy, sou lepsi nez ty z gesu. ale co tam mají ted za potenciometry netušim jinak ty alphy se daj sehnat tady http://www.musikding.de/index.php/cat/c ... ed505b2a50. .Luke666 píše:Zdravím![]()
Teď k dotazům:
1. Kde koupit kvalitní potenciometry? Těm z Gesu a GM tak nějak nevěřím![]()
Předem díky za odpovědi
Jestli součástky budeš dávat na lištu nebo na turret board to je celkem jedno . Turret board je spiš taková parádička, a ty pájecí kolíky se unás nedaj koupit ale na tube town je běžně maj. je to na na tobě pro co se rozhodneš.

k odporum - pokud to jde pouzivam metal-film, pokud nesezenu ty, tak metal-oxid a pokud ani ty nejsou tak cardbon film nebo co to je ...
kondiky - tak ty orange drop jsou teda jasna volba ... ale taky jdu podle toho co sezenu. Vetsinou se snazim brat ty, na maly kapacity v radu pikoF beru slidaky a pokud nejsou ty, tak jako nouzi kermamiku (dokonce i mesa dava keramiku do zesiku)
kondiky - tak ty orange drop jsou teda jasna volba ... ale taky jdu podle toho co sezenu. Vetsinou se snazim brat ty, na maly kapacity v radu pikoF beru slidaky a pokud nejsou ty, tak jako nouzi kermamiku (dokonce i mesa dava keramiku do zesiku)
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Luke666, vykašli se na reklamní žvásty a místo oranžových bombonů použij MKT polyestery z ES Ostrava - http://www.es-ostrava.cz/index.php?page ... ty&lang=cz Je to v bledě modrým a levnější a poty objednej také tam - TP280. Nejmenší hodnoty kondíků pak opravdu slídu. Asi v Gesu, ale mnohem levněji je koupíš třeba u Denkla, nebo v Pesimatu. Ovšem poštovné... Odpory které budeš dávat přímo do signálové cesty, pokud to chceš mít TOP, tak dej uhlíkové, nejlépe v plastovým pouzdře, třeba něco takovéhoto: http://www.pesimat.cz/p_info/1093-tr-221/, nebo toto: http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... -MOhm.html. U ostatních je to fuk, hlavně je výkonově dimenzuj. Nešetři na elektrolytech - nejlepší jsou patkové průmyslové s pájcími oky např.: http://www.ges.cz/-bsl-50+50500-ges05413823.html a hlavně použij kvalitní keramické patky pro elektronky. Ty z Gesu jsou jakž takž použitelné. Ovšem nejdůležitější je výstupák, na tom skutečně nešetři a pořádně si rozmysli, co tam strčíš.
-
woro90-1
Uhlík do signálové cesty spíš jen tam, kde jsou velké změny napětí, ne? Předpokládám že ho doporučuješ kvůli zkreslení, ne kvůli tradici.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hm, teď mě napadá, že jsem zapomněl připomenout, že úplně první odpor na mřížce vstupní triody ( bývá tak 10K až 68K ), by měl být raději vrstvový metalizovaný, páč úhlíkový může v tomto místě, kde je sgnál nejslabší, vnést trochu šumu.
Uhlík se k signálu chová naopak milosrdněji, než kov.
Uhlík se k signálu chová naopak milosrdněji, než kov.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Někdo tu chtěl měřák na elky, nemohu to vlákno najít, tak hodím odkaz sem:http://aukro.cz/zkousecka-elektronek-te ... 46084.html
Ahoj,
rozhodli jsme se s kamarádem postavit kopii hlavy JCM800. Začal jsem teda shánět nějaký trafa... Na jedné z předchozích stránek se psalo o možnosti objednání traf Hammond z obchodu SOS Electronic. Napsal jsem e-mail, jestli je možný je u nich objednat a přišel mi pouze mail s odkazem na stránky Hammond... Jak je to teda u nich s tím objednáváním? Máte někdo zkušenosti?
rozhodli jsme se s kamarádem postavit kopii hlavy JCM800. Začal jsem teda shánět nějaký trafa... Na jedné z předchozích stránek se psalo o možnosti objednání traf Hammond z obchodu SOS Electronic. Napsal jsem e-mail, jestli je možný je u nich objednat a přišel mi pouze mail s odkazem na stránky Hammond... Jak je to teda u nich s tím objednáváním? Máte někdo zkušenosti?
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Zdravim,
staci kdyz si na strankach hammondu vyberes urcite trafa a napises do SOS za jak dlouho je obstaraji a za jakou cenu. Vetsinou jsou to tak 3 tydny a ceny jsou trosku nizsi nez v nemecku. Preferuji osobni odber nebo posilani na dobirku, placeni pres ucet pri tehle jednorazovych odberech moc nevitaji. Jinak maximalne spolehliva firma, muzu doporucit.
staci kdyz si na strankach hammondu vyberes urcite trafa a napises do SOS za jak dlouho je obstaraji a za jakou cenu. Vetsinou jsou to tak 3 tydny a ceny jsou trosku nizsi nez v nemecku. Preferuji osobni odber nebo posilani na dobirku, placeni pres ucet pri tehle jednorazovych odberech moc nevitaji. Jinak maximalne spolehliva firma, muzu doporucit.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90