Ladeni s ET-68C Chromatic

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
CIbleskBI
Kontaktovat uživatele:

Re: Ladeni s ET-68C Chromatic

Příspěvek od CIbleskBI »

Tak teď sem pěkně nas...ej! Došel sem si hezky pro nový struny DR .010-.046. Celej natěšenej dojdu domu, že si je nainstaluju a hele! hned e PRD! ale to beru, omylem sem kroutil jinym kolíčkem, tak sem to přešponoval. Takže 240,- víte kde. nonic, chci naladit Hčko ale to prostě zaboha nemůžu najít, mám tu samou ladičku. Tak se ptám, čim tohle může bejt? Stejnej problém sem měl i předtim, takž tam mám naladěný Bčko a hraje to normálně, i ladička ho najde. Jinač mám Epi SG g-400. Fakt sem tak naštvanej! a zejtra zase abych šel pro nový.
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

CIbleskBI píše:Tak teď sem pěkně nas...ej! Došel sem si hezky pro nový struny DR .010-.046. Celej natěšenej dojdu domu, že si je nainstaluju a hele! hned e PRD! ale to beru, omylem sem kroutil jinym kolíčkem, tak sem to přešponoval. Takže 240,- víte kde. nonic, chci naladit Hčko ale to prostě zaboha nemůžu najít, mám tu samou ladičku. Tak se ptám, čim tohle může bejt? Stejnej problém sem měl i předtim, takž tam mám naladěný Bčko a hraje to normálně, i ladička ho najde. Jinač mám Epi SG g-400. Fakt sem tak naštvanej! a zejtra zase abych šel pro nový.
Neni to tam pod A. U vsech ladicek co mam je to spravny anglicky A. Jeste doted nechapu proc mame H.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
CIbleskBI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CIbleskBI »

simonwalker píše:
CIbleskBI píše:Tak teď sem pěkně nas...ej! Došel sem si hezky pro nový struny DR .010-.046. Celej natěšenej dojdu domu, že si je nainstaluju a hele! hned e PRD! ale to beru, omylem sem kroutil jinym kolíčkem, tak sem to přešponoval. Takže 240,- víte kde. nonic, chci naladit Hčko ale to prostě zaboha nemůžu najít, mám tu samou ladičku. Tak se ptám, čim tohle může bejt? Stejnej problém sem měl i předtim, takž tam mám naladěný Bčko a hraje to normálně, i ladička ho najde. Jinač mám Epi SG g-400. Fakt sem tak naštvanej! a zejtra zase abych šel pro nový.
Neni to tam pod A. U vsech ladicek co mam je to spravny anglicky A. Jeste doted nechapu proc mame H.
Tak to je masakr! to by me ani nenapadlo, že je taky rozdil v označení tonů. Dík, že si zareagoval, máš pravdu. Počkat, a jak teda ty tony sou jmenovany na těch tvejch ladičkách? Pač mi to pořád neladí. =>E,A,D,G,H(A),E?
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

CIbleskBI píše:
simonwalker píše:
Tak to je masakr! to by me ani nenapadlo, že je taky rozdil v označení tonů. Dík, že si zareagoval, máš pravdu. Počkat, a jak teda ty tony sou jmenovany na těch tvejch ladičkách? Pač mi to pořád neladí. =>E,A,D,G,H(A),E?
EADGBE od spodni struny.
Naposledy upravil(a) simonwalker dne 11.06.2009 21:56, celkem upraveno 1 x.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Jester
Rádce

Re: ladenie z ladičkou - frekvencia

Příspěvek od Jester »

simonwalker píše: Jinak ty jsem psal male protoze jsou to pul tony ve stupnicy.
Eh? To neni cely tón a půl tón ve stupnicy, ale povzdech ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

jj H a A je vlastně to stejný. prostě to máme jinak označený. CDEFGAH zavedli v minulosti němci. A používá se toto označení v CR, Polsku, Maďarsku a v zemích bývalé Jugoslávie.

Zatímco Angličani, Američani a Holanďani používají CDEFGAB. Písmeno B použili kvůli tomu, aby využili všech 7 počátečních písmen abecedy.
Illy píše:Jj, presne tam. Vlastne nejsem si uplne jistej jestli presne tam ale nekde v tech mistech
A sakra takovy problemy jsem necekal =/ A cim doporucis to "zahladit" ? Pilnikem asi ne co? xD
jinak ano ten kamen zapiluj maličkým, jemným, kulatým pilníkem. A mělo by to pomoct. Prostě to prohlídni a s největší pravděpodobností tam někde bude ostrá hranka.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
CIbleskBI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CIbleskBI »

No jinač, včera sem taky ty kameny zabrušoval. Neměl sem ale po ruce žádnej jemnej pilníček, s takovejma rozměrama, tak mě napadlo vzít starou strunu s vinutím.(Jinač jsou všechny struny s vinutím basové, nebo se mýlim?). Projel sem tou strunou kameny a výsledek v pohodě. Sice to nejni nijak moc ale to je nadruhou stranu dobře, nemáte s tim někdo podobnou zkušenost?
Illy

Příspěvek od Illy »

aivn86 píše:
Illy píše:Jj, presne tam. Vlastne nejsem si uplne jistej jestli presne tam ale nekde v tech mistech
A sakra takovy problemy jsem necekal =/ A cim doporucis to "zahladit" ? Pilnikem asi ne co? xD
jinak ano ten kamen zapiluj maličkým, jemným, kulatým pilníkem. A mělo by to pomoct. Prostě to prohlídni a s největší pravděpodobností tam někde bude ostrá hranka.

ok diky moc, zkusím a poladím :)
miroussm

Příspěvek od miroussm »

Dobrý večer, mohu se zeptat, zda-li je tato ladička určena pro klasické akustycké kytary? při koupi me bylo řečeno že ano, ale zatim jsem podle toho kytaru nedokázal naladit...díky
woro90

Příspěvek od woro90 »

miroussm píše:Dobrý večer, mohu se zeptat, zda-li je tato ladička určena pro klasické akustycké kytary? při koupi me bylo řečeno že ano, ale zatim jsem podle toho kytaru nedokázal naladit...díky
Španělky se ladí úplně stejně jako westernovky, jumba a a elektriky, jen u elektrik většinou využíváš signál ze snímačů a ne zvuk z kytary - tedy ano, je určena i pro klasické kytary. Není v tvém okolí někdo kdo hraje na kytaru? Po určité době se totiž naučíš ladit podle sluchu, takže ladička slouží jen k přesnému doladění. A stačilo by někoho poprosit jestli by ti kytaru poprvé nenaladil, stejně se ti pak sama nikdy nerozladí tolik, abys ji podle ladičky nedokázal naladit - o půltón maximálně. A až budeš potřebovat vyměnit struny, už si budeš pamatovat jak to má znít. Pokud máš učitele, řekni si jemu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
miroussm

Příspěvek od miroussm »

Kdysi sem hrával dost na kytaru ale už sem to zapomnel a ted se k tomu chci vrátit...slyšim sám že to zní hrozně ale nejak ne a ne to trefit, ale to už snad nekoho najdu...ale spíš me jde o to, že když ladim tak me to ukazuje jinej název strun..díky moc za odpoved
Illy

Příspěvek od Illy »

Tak diky moc hlavne 2aivn86 :) Konecne sem naladil kytaru :) taky sem zjistil ze byl problem v tom u jedny struny ze sem tam ladil H ktery tam vubec nebylo :) ale uz vim ze mam misto toho ladit A no :) A zadna struna nepraskla :)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

miroussm píše:Kdysi sem hrával dost na kytaru ale už sem to zapomnel a ted se k tomu chci vrátit...slyšim sám že to zní hrozně ale nejak ne a ne to trefit, ale to už snad nekoho najdu...ale spíš me jde o to, že když ladim tak me to ukazuje jinej název strun..díky moc za odpoved
Kytara se podle ladičky prostě musí dát naladit. natáhni nejtenčí strunu a natahuj pomalu postupně tak dlouho než se tam objeví písmeno E. Poté natahuj druhou strunu do doby než se tam ukáže písmeno H stejně tak třetí strunu až tam G , čtvrtou až tam bude D, pátou písmeno A a šestou zase E.

Poté co se ti toto poradaří tak struny překontroluj. Trochu se určitě ještě rozladí. Teď už kytara MUSÍ být naladěná. Jediné co se může stát, že jsi to naladil o oktávu níž. Poznáš to podle toho, že struny budou hodně volné. Kdyby jsi to naladil o oktávu níž tak už by jsi slyšel, že je to hodně vysoko a s největší pravděpodobností by ti nějaká struna praskla.

Předpokládám, že máš ladičku nastavenou tak jak jsem tu psal. Přečti si tento topic celý pokud si nejsi jistý tím, zda je ladička správně nastavená.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
McQwak

Příspěvek od McQwak »

Ahoj, trochu ukradnu tohle téma a zeptám se na podobnou věc. Mám ladičku Blond ET-68GB (http://kytary.cz/blond-tune-standard/HN099777/) a nějak mě nejde ladit přes MIC. Myslím tím vestavěný mikrofon, bez použití jacku. Nevíte někdo jak se toho docílí? Nějak se to přepíná? V návodu k tomu nic není. Tak nevím, jestl ji nemám reklamovat. Několikrát už se mi podařilo ji donutit, aby přes MIC reagovala, ale není na to spolehnutí a nevím, na čem závisí to, jestli zareaguje nebo ne. Teď jsem ve stavu, že už přes MIC vůbec nereaguje (vlastně nevím ani jestli reaguje přes ten jack). :cry: Je zapnutá a můžu okolo ní dělat jakékoliv zvuky a ani se nehne. :D
Díky!
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to bude mozna chybka v tom jacku ... kdyz tam neni strceny kabel, mel by sepnout obvod mikrofonu. takze to asi reklamuj (opravit se to mozna da jednoduse, ale ztratis zaruku, jak se v tom budes vrtat. a neni uplne jisty, kde ta chybka je. muze byt i kolem mikrofonku).
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“