Jak tlumíte struny ve figuře...

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Janekzz

Re: Jak tlumíte struny ve figuře...

Příspěvek od Janekzz »

e-------15--19-p-15-------15--19-p-15--
h--17------------------17------------------

Tak mi to nedalo a kouknul jsem zpátky na tu uvedenou tabulaturu. V tomhle případě ta rychlost fakt nic nevyřeší (to musím přiznat) To H tam pořád zní... :-D

G--------------12--14--12-------------------------------------
D----12--14-----------------14--------------------------------

V tomto, to ale třeba jde. Asi to je prasárna, ale jde si to tím příjemně ulehčit... Ukazovákem chytnout G i D... Správně to nejspíš asi není, no ale co... :-D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pochop ale, že tempo skladby je prostě nějak dané. A když to nezahraješ čistě pomalu, nemůžeš jen tak z ničeho nic přodat 50 BPM navíc...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lei

Příspěvek od lei »

No ono je pravda, že třeba v té druhé figuře (12-14) se drží malé barré, protože ve vysoké rychlosti by se to nestíhalo, ale přesto si myslím, že musí být nějaká snaha to řešit - já to dělám nepříliš ideálně palcem pravé ruky, ale nejlepší by asi bylo kolíbat tím ukazováčkem.

Jinak pro mě je na tom - na tlumení zvedáním prstů - asi nejtěžší nezvedat je moc, aby se pokud možno pořád dotýkaly té struny (přestože to myslím není úplně nutné, ale je to jistější).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak u té druhé figury by se to rozhodně nemělo hrát pomocí malého barré, ale pomocí prohýbání ukazováku. Prostě není dobře, pokud člověk mačká strunu, která nemá znít.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lei

Příspěvek od lei »

Jasně, to jsem právě myslel tím ideálním případem - tím barré míním to, že ukazováček přesahuje obě struny, byť je nedrží obě najednou, a že člověk nepřeskakuje jeho špičkou ze struny na strunu. Je to tedy, unzávám, barré ne-barré.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Přeskakovat z jedné struny na druhou v okamžiku, kdy se hraje na stejném pražci, to je samozřejmě nesmysl. Tady jde jen o to být terminologicky přesný - barré je držení všech tónu :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“