Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk
Pravidla fóra
Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk
co neco od toho Lepoua? (viz dva prispevky vejs)
zkousels? nelibilo?
zkousels? nelibilo?
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
LeCto jsem zkoušel, je to takovej nekonktrétní zvuk, u AmpliTube jsem byl dlouho, ale nedávno jsem zjistil, že ta zkreslovací křivka (jako u všech mnou testovacích PC ampů) je ostrá téměř jako limiter, kdežto na mých "samohrajkách" Yamaha PSR300 (kde je mimo jiné i mikrofonní/linkový vstup s DSP) je to zkreslení postupný, zakulacený, jenomže nemá ten požadovanej výslednej zvuk. Všechny ty PC zkreslovače jsou spíš na hi-gain, já ale hledám něco na malý/střední zkreslení typu AC/DC, a to jsem fakt ještě nenašel
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
GR by tohle zrovna mel umet dobre ... jenze to trochu trva, nez to nastavis. nic neni hned, musis ho nejdriv dobre znat a vedet presne co delas.
(jo ... bez (aspon relativne) dobryho nastroje a dobryho rozhrani (nebo zvukovky) udelas prd tak jako tak....)
(jo ... bez (aspon relativne) dobryho nastroje a dobryho rozhrani (nebo zvukovky) udelas prd tak jako tak....)
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
GR jsem nedokázal nastavit ať jsem dělal, co jsem dělal. Když už jsem se blížil k uspokojujícímu výsledku, provnal jsem to s mým starým presetem z AT a AT bylo lepší, takže bych řek, že je i celkově lepší než GR
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
otazka ktomu dual tracking - rikate ze je potreba nahrat dvakrat to same presne (kdyz chem treba jakysi ten doprovod zhutnit..) nestaci nahrat jednu stopu a pak ji hodit jen duplicate? zahrane to bude se stejnyma chybama ;D a pak si muzem hrat s kazdou stopou hodit trosku jiny sound narvat je do leva do prava a je nie? nebo je tam jakysik zadrhel
neni asi nic jednodussiho, nez si to vyzkouset.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ty drobné nepřesnosti, co vzniknout, tomo dodají právě tu "plasticitu", což ti pouhé zkopírování nenabídne. Ale nemusí být marné nahrávat současně dvě stopy různou cestou, což dá ve výsledku různou barvu; pak je to také použitelné (ale prostě dvakrát zahraná věc pak v mixu nabídne cosi navíc).
P.
P.
Zdvojeni stopy bude mit naprosto identicky efekt jako zvyseni hlasitosti te jedne stopy o 3dB. Prostorovejsi zvuk ani hutnost tomu fakt nedoda
Da se to pouze pomoci jiz zminovaneho posunu o par ms, ale tohle reseni zacinajicim nahravacum nedoporucuju - muze s tim byt vic problemu, nez uzitku.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen dodám, že efekt zvýšení hlasitosti bude patrný (tento konkrétní případ by Wohma) pouze jen při nastaveném Stereo Panning Law na -3 dB
pak tu bývají ještě i možnosti -6 dB nebo Off; v případě té poslední by ke znatelné změně v hlasitosti nemělo vůbec dojít.
P.
P.
-
pitrsnoaco
Zkoušel jsem plno možností jak upravit zvuk v PC, krom tohodle návodu(kterej ale hodně chválim) jsem si dlouhý dny hrál s Amplitube, Guitar Rig atd...nakonec se mi nejvíc osvědčilo použít mulťák i se simulací boxu. Mam Digitech RP50...povedlo se mi tam najít jedno zkreslení, který na živo zní hrozně, ale při nahrávání to je celkem OK high gain, resp. s žádnym softwarem se mi nepovedlo vykouzlit lepší.
Výsledek je tady www.bandzone.cz/signaldrive
Výsledek je tady www.bandzone.cz/signaldrive
ja treba zabrousil na fora guitarampmodeling, kde se zabyvaji primo tvorenim presetu pro programky jako je guitar rig nebo amplitube, jeden dobrodinec tam postnul hodne slusny hi-gain na moderni metalcore, enjoy
amplitube 3 parkway drive preset
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
software taky neni to jediny, co ovlivnuje zvuk...pitrsnoaco píše:s žádnym softwarem se mi nepovedlo vykouzlit lepší.
Ty puvodni ukazky myslim uz nefunguji, ale treba zrovna pisnicka, kterou ted mame v hitparade, tak tam jsou kytary kompletne simulovany. vase-skupiny-a-projekty-f74/hitparada-1 ... 25010.html
A rozhodne by z toho slo vytahnout lip, on hlavne ten zvuk dost kazi spatne nahrana basa.
A rozhodne by z toho slo vytahnout lip, on hlavne ten zvuk dost kazi spatne nahrana basa.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Na lo/mid gain je hodně dobrý Polulin HyBrit - mě se líbí i na (podle mě) velké zkreslení : http://www.kvraudio.com/db/poulin_hybri ... ou_pluginsDJ Murano píše:LeCto jsem zkoušel, je to takovej nekonktrétní zvuk, u AmpliTube jsem byl dlouho, ale nedávno jsem zjistil, že ta zkreslovací křivka (jako u všech mnou testovacích PC ampů) je ostrá téměř jako limiter, kdežto na mých "samohrajkách" Yamaha PSR300 (kde je mimo jiné i mikrofonní/linkový vstup s DSP) je to zkreslení postupný, zakulacený, jenomže nemá ten požadovanej výslednej zvuk. Všechny ty PC zkreslovače jsou spíš na hi-gain, já ale hledám něco na malý/střední zkreslení typu AC/DC, a to jsem fakt ještě nenašel
Na malý a střední zkreslení občas ve studiu používám od Softube Vintage Amp Room a na high-gain Metal Amp Room. Dá se s tím udělat velmi dobrý zvuk. Ale nejsou nejlevnější. V každém případě doporučuji stáhnout demo a vyzkoušet.
Když je to *.at2p , tak to běhá i v AT3 ? Mě se to nějak nepodařilo najít v tom...Nahranej ho mám v kořenový složce, jako je preset resetKosak píše:ja treba zabrousil na fora guitarampmodeling, kde se zabyvaji primo tvorenim presetu pro programky jako je guitar rig nebo amplitube, jeden dobrodinec tam postnul hodne slusny hi-gain na moderni metalcore, enjoy
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
on funguje i u at2, jinak normalne ho staci najit pres kliknuti na aktualni preset, a tam si projit slozky /IK multimedia/Amplitube3/presets/slozkawtf/tvujpreset.at2p
a jeste doplnim, kvuli tomuhle jsem prodal domaci trandak, protoze i kdyz to zni jednoduseji s mensi namahou, s mojim domacim reprem se dvema 60W subacema to vytvari daleko lepsi zvuk nez ten chrchlok
a jeste doplnim, kvuli tomuhle jsem prodal domaci trandak, protoze i kdyz to zni jednoduseji s mensi namahou, s mojim domacim reprem se dvema 60W subacema to vytvari daleko lepsi zvuk nez ten chrchlok
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
no je primárně určen pro AT2 .. Tam mi jede, ale ve trojce ho to nenašlo..
kažopádně zvuk pěkný, ale při podladění do toho jejich A# to hrozně basovalo na můj vkus. + Na cvičení nechci reverb a pak už to je jen řadová simulace, když ty neduhy zlikviduju... ALe věřím, že do nahrávek to asi sedne
kažopádně zvuk pěkný, ale při podladění do toho jejich A# to hrozně basovalo na můj vkus. + Na cvičení nechci reverb a pak už to je jen řadová simulace, když ty neduhy zlikviduju... ALe věřím, že do nahrávek to asi sedne
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
Ahoj, pokud o něm ještě nevíte, náš nový přírůstek do rodiny hudebních efektů ampLion Pro by se vám mohl líbit, je orientovaný na tvrdší styly hudby.
To podstatné ale je, že máme i volně šiřitelnou verzi ampLion Free, která taky není žádné ořezávátko a dokáže i s jedním modelem kytarové hlavy a reproboxu produkovat celou škálu kytarových zvuků, HiGain nevyjímaje.
K dispozici je ve formátech VST a RTAS/AS, a to jak pro Windows, tak i pro Mac.
Určitě vás taky bude zájímat soutěž, která právě probíhá, a ve které můžete za nahrátí dema s ampLionem Free vyhrát doživotní licenci na verzi Pro. Podrobnosti jsou tady.
To podstatné ale je, že máme i volně šiřitelnou verzi ampLion Free, která taky není žádné ořezávátko a dokáže i s jedním modelem kytarové hlavy a reproboxu produkovat celou škálu kytarových zvuků, HiGain nevyjímaje.
K dispozici je ve formátech VST a RTAS/AS, a to jak pro Windows, tak i pro Mac.
Určitě vás taky bude zájímat soutěž, která právě probíhá, a ve které můžete za nahrátí dema s ampLionem Free vyhrát doživotní licenci na verzi Pro. Podrobnosti jsou tady.
Jde simulace boxu vypnout?
Stahovat to nebudu, protoze nesnasim, kdyz nekde musim vyplnovat e-mail.
Stahovat to nebudu, protoze nesnasim, kdyz nekde musim vyplnovat e-mail.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus