Blackheart BH5H - jak na zkreslený zvuk v domácím prostředí

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Lachim

Příspěvek od Lachim »

To co psal Tonda o impedancích a ždímání výkonu platí u tranzistorů (čím víc Ohmů,tím míň z toho pude výkonu = větší odpor). U lamp nee. Ty jedou přez trafo a to musí být na ty Ohmy nastavený.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Tonda

Příspěvek od Tonda »

No, to si nemyslím:

Ten BH Ant má 3 výstupy, 4,8 a 16 ohm. A trafa fakt tři nemá :lol:

To samý mám na hifi lamp.zesíku, samostatný výstupy 4 i 8 Ohm, taky jen jedno trafo. Prostě si to to trafo přebere (nemluvě o tom že impedance repro se mění podle kmitočtu, takže žádný pevný nastavení se nekoná -protože to ani není možný.

Asi různý vinutí, ne ?
I´m wheels... movin´wheels
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

A o tom jak funguje trafo jste někdy slyšeli ? Prostě jsou na tom trafu udělané odbočky.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tonda

Příspěvek od Tonda »

dyť píšu - různý vinutí, tím myslím samostatný výstupy

.. akorát že mi to došlo až když jsem to celý napsal :D
Lachim

Příspěvek od Lachim »

To nic Toníku 8)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
Tonda

Příspěvek od Tonda »

To víš, že nic :wink: protože pro ty odbočky platí, co jsem psal na začátku. V podstatě slovíčkaříš ..
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Napsal jsem 3 slova. To jsem ale mluvka.
- krabiček a efektů kýbl
sverdanek

Re: Blackheart BH5H - jak na zkreslený zvuk v domácím prostředí

Příspěvek od sverdanek »

no zpátky k tomu, na co se ptal zdenek_p na začátku..
Opravdu hezké, lampově "teplé a vyhřáté" zkreslení z BH5H s BH 112 bednou dostaneš opravdu až na koci volume potenciometru...(a i tak to nebude hi-gain)
Hlasitost je pak obludná ve vztahu k vlastním uším a hlavně sousedům...:)... fakt to nejde. Bedna i při stažených basech i výškách znatelně "tlačí"...až cinkají skleničky o 2 zdi a 2 pokoj dál...(poctivá cihla, ne panel..)
Používám proto Metal Muff nastavený distortion tak na 12 hod, volume na cca 11, volume na hlavě cca 11 hod..
Výsledný zvuk je skvělý a celková hlasitost je "snesitelná"....nicméně v paneláku bych to asi doporučil ještě stáhnout..
THE SIMPSONS and METALLICA ROCK !!!
Jurkovič Superstrat HB-HB, původní Kent Armstrong vyměněny za EMG, Engl Screamer 50W , FS Engl Z4, na doma Roland Cube 20 XL, Dowina DCE 555, struny Martin, stařičká 3/4 španělka úúúplně po smrti :)
Nessino

Příspěvek od Nessino »

sverdanek píše: Používám proto Metal Muff nastavený distortion tak na 12 hod, volume na cca 11, volume na hlavě cca 11 hod..
Výsledný zvuk je skvělý a celková hlasitost je "snesitelná"....nicméně v paneláku bych to asi doporučil ještě stáhnout..
Moje 5W kombíčko a MM se stejným nastavením cítím v podlaze, je sice prkenná, ale i tak je to celkem nahlas, do paneláku podle mě moc. Když se ale volume stáhne pořád to má dobrý zvuk :)

Je to krasný pocit, když kombo položíte vedle sebe a vibrace cítíte i tělem :twisted:
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
sverdanek

Příspěvek od sverdanek »

...to jsem nikdy nezkoušel...položit kombo / speaker kabinet na zem....
Ale je pravda, že i tak to cítit je....je to takový ten subjektivní těžko popsatelný pocit, kdy výstup není úplně mega hlasitý, ale projev té bedny oživuje okolí...prostě ho lze vnímat jakoby mimosluchově...podlaha, vlnění kolem těla...
Mimochodem včera večer jsem se bavil se sousedem a ten drobek naboural výše popsané nastavení....prý to je slyšet dokonce v bytě, který nekopíruje náš půdorys a ještě k tomu je níž....takže budu muset přehodnotit jak volume na MM tak na hlavě...
THE SIMPSONS and METALLICA ROCK !!!
Jurkovič Superstrat HB-HB, původní Kent Armstrong vyměněny za EMG, Engl Screamer 50W , FS Engl Z4, na doma Roland Cube 20 XL, Dowina DCE 555, struny Martin, stařičká 3/4 španělka úúúplně po smrti :)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

sverdanek píše: znatelně "tlačí"...až cinkají skleničky o 2 zdi a 2 pokoj dál...(poctivá cihla, ne panel..)
WTF? Ještě si tu budem povídat, že nějaká příčka ať už z CP nebo z duťáků má větší útlum, než beton?

Jinak k tématu: nevím, jestli má BH5 taky 2x12AX7 nebo jen jednu, ale ani u BH15 s Drive na plno není zvuk nijak brutální. Možná je zkreslený, ale je prostě gumový a rozhodující je Level.
K těm snímačům: když jsem zkoušel na BH svou Jolanu (S-S-S), tak jsem zkreslený zvuk nedostal vůbec a nezáleželo na Drive nebo Volume, prostě clean.

Takže OD nebo dist je prostě nutnost. Pominu-li silné snímače a pořádný záběr rukou.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Omlouvám se, že jsem nečetl celé téma, možná to tu už bylo. Ale já s mojim BH5 + celestion G12M harritage (nízká citlivost) a silnějšíma snímačema jsem si mohl dovolit točit aj poměrně silný zkreslneý zvuk (velké volume na zesilovači, relativně malá hlasitost.). Kdybych měl větší byt, klidně ho točím i naplno a mám zkreslení kupu.
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

Takže dneska mi přišel BH5. Moje první lampa a musím říct, že lampa je lampa. Jsem sice na ty tvrší styly ale tady ten clean je fascinující. Když tomu člověk přihulí, pošteluje, tak to celkem kreslí. Ale vidím to na DS1 a trošku to dorkmím. Jinak opravdu skvělé. Jak zvukově tak vzhledově je kouzelný.

Ale taková drobnost, když to tomu přihulím tak se třepe všechno, kombo, já, dům a mám takový pocit, že z té rezonance tak nějak nepatrně piští nebo bzučí něco uvnitř. Může to být lampa nebo zbytečně stresuju? :D Díky za radu.

tady na foru jsem se dočetl, že až mi to poleze na nervy (to drnčení), tak mám skusit vyměnit lampy... takže uvidíme
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Drnčení mohou být i jen ty pružinky, co přidržují lampy v paticích (jestli tam něco takového máš).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

Jo jo... Ono to podle mě je tou rezonancí :) díky.
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Pružinka je myslím jen u ECC83... u koncové lampy je jen takový drátek, který se přetáhne přes vršek elektronky... alespoň si to tak nějak pamatuji...
A taky se přikláním k tomu, že je to rezonancí :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Zdar, co k tomu používáte za ovedrive? Já jsem celkem spokojený s maxonem 808 ale při nízké hlasitosti z toho furt nevyždímám solidnejš zkreslení. S mxr to zní mizerně. Tak přemýšlím, že mxr boost/ovedrive vyměním za nějaký boost/distortion efekt. Chtěl bych to na zvuk metalu z 80. let, ale nejen to. Prostě drive jako z mého jmp s maxonem:)
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Já kytaru do blackhearta tahám přes tonelab ST, a zkreslení jde z toho vytáhnou pěkné :mrgreen:
Ale jinak mám tuhle hlavu krátce a s žádným jiným efektem nemohu žel porovnat.
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

aaasdfggg píše:Ale vidím to na DS1 a trošku to dorkmím.
DS1? To je trochu škoda... Co třeba SD-1? Nebo nějaký TS-klon typu Digitech Bad Monkey?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Já před to cpal Fulltone OCD V4 a byl jsem velmi spokojen... Takovej malej Marshall se z toho stal :) ...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“