Squier Fender do 5.000 +- 500

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
woro90-1

Re: Squier Fender do 5.000 +- 500

Příspěvek od woro90-1 »

šimpansky píše:prosim tě a jěště jedna otázečka, když porovnáš tuhle kytaru s tou bílou co jsem sem dal odkaz na první stránku, která se ti zdá lepší.
Těžko říct, záleží na tom, jak se který kus vydaří. Ale lepší je ta ibanezka.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

simpanzi,moc te prosim, procti si tema: jak vybrat a koupit kytaru. :!:
je to, kdyz rozkliknes el. kytary hned nahore.
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

arcilucifer píše:simpanzi,moc te prosim, procti si tema: jak vybrat a koupit kytaru. :!:
je to, kdyz rozkliknes el. kytary hned nahore.
mám to pročtený tak, že se mi z toho už motá makovice a vím, že chci Squier stratocaster, ale nemůžu si ujasnit jakou přesně.
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

a furt do mě budou ládovat tu ibanezku
J.Page

Příspěvek od J.Page »

Jasně kup si co chceš, ale neni prostě lepší koupit si tu kvalitnější kytaru?Ta Ibanez je jěště k tomu z bazaru tzn. až budeš kupovat jinou, tuhle prodáš za stejnou ne-li lepší cenu.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Ale on má pravdu, řiká že chce Squiera a vy mu toho Ibaneze stejně budete pořád vnucovat :lol:
Nehledě na to jestli je to o něco lepší nebo horší volba, pak by si to třeba ani tak nevychutnal, řikal by si že to hraje špatně, ale že to stejně neni to po čem toužil...

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum

Třeba tady máš za tyhle peníze Standarta...

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum

A tady ještě jednoho, to určitě chyba nebude...

P.S. Woro, ty to určitě víš, rozdíl mezi tím klasickým tremolem a těmihle se dvěma šrouby je jaký? Pouze v počtu těch šroubů?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
J.Page

Příspěvek od J.Page »

No tak drapni toho, co bude líp hrát a máš to :wink:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

jakub.kubaaa píše:P.S. Woro, ty to určitě víš, rozdíl mezi tím klasickým tremolem a těmihle se dvěma šrouby je jaký? Pouze v počtu těch šroubů?
Tření.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

jakub.kubaa: nezlob se, že jsem takovej hajzl, že mu chcu dobře poradit :?

K singlům a zkreslení, ikdyž jsem to předtím měl v hlavě, tak mi vypadlo, že to chce na U2...to by se singlama problém asi nebyl. Ale psal taky, že to chce na rock a tam ten singl fakt není to pravý vořechový, jestli máš kytaru se singlem, nebo aspoň rozepínatelnej humbucker tak asi víš o čem mluvím. Ale je fakt, že i tak to jde...navíc s humbem u kobyly, kterej jde rozepínat nadělá víc muziky jak se singlem.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

To bych se hádal že na rock není single to pravý ořechový... Na Straty hraje strašně moc kytaristů v rockový muzice a se zkreslením jakbysmet ... Na Metal to není, ale na rock určitě jo...Ale samozřejmě že na špatný singl, ještě nějaký s tónovkou naplno a s velkým zkreslením to bude hrozivě šumět... Stačí to umět dobře nastavit..
Obrázek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

U singlů dělá nastavení fakt hodně, ale že plno kytaristů hraje na straty neznamená, že hrají na singly. Zvuk singlu na zkreslení mě příjde takovej tupej, neprůraznej...prostě to nemá ty správný gule.

A když nad tím tak přemýšlím, tak si vybavuju hodně slavných rockových kapel a kytaristů se stratama, a vybavuju si u nich humbuckery ;) Abych se do toho moc nezamotal: nezavrhuju singly, jen mi připadá humbucker vhodnější a s rozepínaním i variabilnější. :)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Já se taky zamyslel nad těma kytaristama a HB si u žádnýho nevybavuju na stratovi :lol: Asi každý máme na mysli kytaristy z trochu jiné doby a odvětví...

Každopádně co člověk to názor, hlavně ozkoušet všechno a co sedne, to je jasná volba...
Obrázek
Fořt

Příspěvek od Fořt »

U obou vybraných variant s-s-s nebo s-s-h může jednoduchou úpravou získat oboje. U s-s-s vymění jeden poťák za push-pull a může přepínat kobylkový a střední snímač do série, takže má prakticky HB (téměř, úplně stejně to samozřejmě nehraje, cívky jsou dál od sebe). U h-s-s je to možná ještě jednodušší, pokud má ten HB vyvedeny obě cívky, může ho zapojit tak, aby v mezipoloze kobylka-střed hrála jen 1 cívka paralelně s prostředním S. Takže bude mít kombinace jako na klasickém Stratu, jen v poloze u kobylky HB místo S. Není to náhodou už takhle zapojené z továrny? Jinak před pár dni jsme to tady někde na fóru radili "novicovi" s odkazem na schéma zapojení na R.M.Pickups.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Na singly se dá s velmi slušným zvukem hrát i hodně tvrdý metal. Nevěřil jsem vlastním uším, ale je to tak. Jedna kapela od nás tu hraje cosi mezi heavy metalem a hardcorem a frontman má strata SSS MIM, za sebou apec by Fidek a jakej má sound. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jinak k těmhle levným Squierům kolem 5k - počítej s tím, že na ní bude spousta práce. Koukal jsem na ně na prodejnách, stačilo si přejet lehce bříškem prstu po hraně pražců, a málem jsem potřeboval leukoplast. Hrůza, některé pražce trčely do stran snad o 0,5 mm, o nějakém zabroušení či sand dokonce zaleštění nemůže být řeč. Některé byly i špatně zatlučené, tj. vyčnívaly nad povrch. Kupoval jsem před časem klukovi dětskou kytaru - strata Harley Benton asi za 2500, a ta kvalita u pražců byla desetkrát lepší. Rozhodně si tu kytaru nejdřív ošahej, a radši si vezmi sebou někoho, kdo tomu trochu rozumí.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Zkus šáhnout do kapsy ještě pro další 3k a kup si tohle:
http://kytary.cz/squier-fender-squier-c ... /HN101235/
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

CV jsou rozhodně dobré, ale docela mě překvapilo, že se dají najít dobře znějící kusy v sérii Affinity. Pozor na odchylky ve výrobě a výraznou kusovost. V pozitivním i negativním slova smyslu. Měl jsem v ruce i mizerný CV, ale byl to jen jeden kus široko daleko. Dá se na tom ale vydělat hledáním výjimečně dobrého kusu v nižších sériích. Ale chce to cvičené ucho a spoustu času.
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

nezlobte se pánové , ale už jsem z toho fakt magor, čím víc mi radíte tím mín vim....za chvíli bych se mohl taky dostat na 10 000k

ještě jsem našel tuhle tak kdyby ji mohli taky odepsat at mám klid :wink: ...hlavně jsem se rozhodl, že jako začátečník nechci tremolo. http://kytary.cz/squier-standard-stratocaster/HN071749/
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

No tak tuhle zrovna mám, říkal sem si, když sem to pročítal, že mezi Classic Vibe a Affinity si mohl přemýšlet o Standardu. Cenově ještě dosažitelný, hraje mi to hezky, vady zpracování ten můj kus nemá, jsem spokojenej, nejsem ale žádnej závratnej kytarista. A dvojzvratko můžeš zablokovat, já ho taky nepoužívám.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

šimpansky píše:nezlobte se pánové , ale už jsem z toho fakt magor, čím víc mi radíte tím mín vim....za chvíli bych se mohl taky dostat na 10 000k

ještě jsem našel tuhle tak kdyby ji mohli taky odepsat at mám klid :wink: ...hlavně jsem se rozhodl, že jako začátečník nechci tremolo. http://kytary.cz/squier-standard-stratocaster/HN071749/
Jo, standardy bývají slušné, jinak tremolo to pochopitelně má, jako skoro každý strat. To, co dělá strata stratem, jsou tři snímače, horní výkroj a seříznutí po břicho a předloktí, a tremolo. Jinak by to bylo tele. Radši ještě pouvažuj, co vlastně chceš.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“