Chtěl bych se zeptat, zda-li vlastníte, či jste alespoň hráli na kytary této značky, které u nás od loňska prodává Audiotek. Proto tak trošku uvažuji o posílení elektroakustické divize, i tato značka spadla do širšího výběru.
Díky
Kytary Breedlove
Pravidla fóra
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kytary Breedlove
Před Vánocemi jsem byl v Audioteku v Praze, kde jich měli dost. Zkusil jsem tak 8-10 modelů. Zpracování nádherné, v ruce seděly také dobře. Zvuk (zkoušel jsem jen akusticky - bez aparátu), co se týká barevnosti a vyváženosti mi přišel také hodně fajn.
Co mne zarazilo, že to je asi první značka (zas tolik zkušeností nemám
), kde skutečně je už při konstrukci pamatováno na to, zda se jedná o akustiku, nebo elektroakustiku (bavíme se o modelech do max. 20 tis.). Většinou jsem byl zvyklý, že elektroakustiky jsou "jen" akustiky se snímačem... U těch Breedlovů je to tak, že všechny ty kytary měly o poznání menší akustický výkon než kytary běžných značek. Běžný polomasiv Cort, Washburn atd. by akusticky jakýkoli z těch Breedlovů, a to i celomasiv, převálcoval... Na stránkách výrobce jsem se pak dočetl, že jejich kytary jsou určeny primárně na pódium, tedy hraní přes aparát, čemuž odpovídá konstrukce... Čistě akusticky jsou poměrně tiché, ale přes aparát to může být paráda - to jsem nezkoušel, tak nevím...
Tolik tedy asi za mne
Co mne zarazilo, že to je asi první značka (zas tolik zkušeností nemám
Tolik tedy asi za mne
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Docela by mě zajímaly ty jejich vyšší řady s tímhle patentovaným bazmekem

pro odlehčení desky, umožnuje to lehčí žebrování - tah strun na kobylku se přenáší "pákou" do lubu

pro odlehčení desky, umožnuje to lehčí žebrování - tah strun na kobylku se přenáší "pákou" do lubu
I´m wheels... movin´wheels
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna tuhle vychytávku mají na jedné kytaře v brněnském Audioteku. Nahoře na lubu je díra tvaru kapky, asi aby se dovnitř lépe prášilo... Fotil jsem to mobilem.
Z celé řady se mi asi nejvíc líbí klasický dreadnought RETRO http://www.audiotek.cz/product-39280-br ... sm-natural, ta naštěstí tuhle díru nemá.

Z celé řady se mi asi nejvíc líbí klasický dreadnought RETRO http://www.audiotek.cz/product-39280-br ... sm-natural, ta naštěstí tuhle díru nemá.

No vidíš...a já bych zorvna docela rád kytaru s druhým ozvučným otvorem v lubu měl...CzechJoker píše:ta naštěstí tuhle díru nemá.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Jak již bylo podoknuto, je to naopak parádní vychytávka, která konečně umožňuje kytaristovi aby slysel realitu. Nektere spickove handmade custom US kytary (znacka uz mi vypadla) ji maji dokonce zaviratelnou posuvnym krytem (zrejme kvuli tomu prachuCzechJoker píše:Nahoře na lubu je díra tvaru kapky, asi aby se dovnitř lépe prášilo...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Jenom jestli to není slepá ulička...
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Tak trochu to tady oživím: hrál jsem na Breedlove Retro D Natural SM, svoje zážitky jsem vložil do tohoto threadu: post403665.html#p403665. Nebudu to zde duplikovat, můj závěr je asi jasný (alespoň u tohoto modelu). Být cena o pár tisíc nižší, asi bych neváhal, ale v této ceně se dají najít i lepší nástroje.