Nejake zkusenosti s Fender FM 210/212? Ne odhady!!

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Nejake zkusenosti s Fender FM 210/212? Ne odhady!!

Příspěvek od Jimator »

Zdravim, uvazuju o koupi FM 210 trandaka. Podle jednoho cloveka, ktery hraje na 212 je to kombo vytecny na cistej kanal ... zkresleni je mnohem horsi, jedine v pripade ze se to poradne vytavi, to zahraje poslouchatelne. Specifikace jsou takove ze 210 ma65W a 212 ma 120W. Muj odhad je takovy, ze tudiz paradoxne 65W by mohlo byt pro ten zkreslenej lepsi, pac kduz to jeden vytavi tak to prece jen nebude hrat tak neumerne nahlas pricemz to zkresleni nebude uz tak osklivy jako pri nizsi hlasitosti. Prosim, odpovidejte jen opravdu zasveceni, zadni pokustoni a zbytecny dohady OT. Dik
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Tavit tranďák o.O? To je podle mě kravina, pak se přebuzuje, vazbí, celkově dělá kraviny...
No co jsem slyšel od různých lidí, tak to zkreslení není tak hrozné, ale lepší asi bude nějaká krabka... Ostatní určitě napoví víc
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Isachs píše:Tavit tranďák o.O? To je podle mě kravina, pak se přebuzuje, vazbí, celkově dělá kraviny...
No co jsem slyšel od různých lidí, tak to zkreslení není tak hrozné, ale lepší asi bude nějaká krabka... Ostatní určitě napoví víc
Třeba můj tranďák hraje zkresleně taky líp když ho tavím na půlku než když ho dusím ve zkušebně na dvojku z deseti 8)
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Musim se taky pridat, ze trandak hraje lip pri vyssi hlasitosti. Kdyz to dam na 1 z deseti, tak tam skoro neni to zkresleni slyset, ale kdyz to dam na 4 nebo 5 z deseti, tak uz to dost tlaci a v pokoji 4x4 metry se u toho neda stat.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak jiste, ze kdyz date kombo na 1 z 10 tak to poradne hrat nebude, ten vykonovej zesilovac s tim pak skoro nic nedela. Pod pojmem 'tavit' si predstavim tak 8 z 10 a vys a tam to u trandaku fakt cenu nema...
A btw, lidsky ucho je konstruovany tak, ze vam [az do nejake hranice samozrejme] zni hlasitejsi zvuky lip, nez identicky zvuky mirne tissi. Kdybyste si to nahrali do kompu a pak normalizovali, mozna byste prisli na to, ze ten zvuk je v podstate stejnej.

No a ted k tematu - kdyz jsem hraval ve stare zkusebne, byl tam jeden starsi kousek Fendera 212FM, silene sumelo, zkreslenej kanal tak normalka, nouzove se na to dat hralo... Jinak zvukovej prednes bych hodnotil prumerne, ale to kombo uz asi neco zazilo, tak mozna to neni zrovna objektivni hodnoceni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
venca.k

Příspěvek od venca.k »

ne, ze 8 z 10 u trandaku cenu nema, ale u toho myho to ani nejde, zda se mi, ze to ma nak prebytek vykonu na ten jeden reprak, tak uvazuju, ze na to dam 2x 65 watu celestion a postavim bednu
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

To wohma, to sou ale komba necely tri roky ve vyrobe, ani ne. Nespletl sis nahodou popis? :o) Pac neverim ze by za tri roky nekdo kombo odpravil uplne ...
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
2cihly

Příspěvek od 2cihly »

Dva roky sem hrál na Fender FM 212R - 3.kanál. Čistej zvuk byl prostě čistej fender, skreslenej se mi moc nelíbil, ale když si s tim člověk trochu pohraje tak se z toho dá dostat docela solidní a hratelný skreslení. To pak záleží jakej styl člověk hraje. Já si na to kombo nemůžu absolutně stěžovat. Za dva roky velmi častého hraní a témeř denního cvičení mě ani jednou nezklamalo. 2x12 repro a 100W už dokáže pořádně zacloumat. Zvukové nedostatky se v pohodě dají řešit nějakou pastičkou nebo mulťákem. Je to velmi idndividuální záležitost, takže doporučuji pořádně si to odzkoušet - zahrát nahlas i potichu, zakroutit ekvalizérem, zkusit to s pastičkama. Čistej kanaál přes singl hraje jako víno, skreslenej je zase lepší s humbuckerem. No podle vkusu každého soudruha.
- Squier strat + R.M. Pickups
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jimator píše:To wohma, to sou ale komba necely tri roky ve vyrobe, ani ne. Nespletl sis nahodou popis? :o) Pac neverim ze by za tri roky nekdo kombo odpravil uplne ...
No nevim, jaky jiny 2x12 komba Fender dela :?: Mozna jsem to stari spatne odhadl kvuli odrbanymu pajslu ;]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

ja jsem tedy parkrat do styku s FM212 prisel a nanestesti musel odehrat i jeden koncert a musim uznat,ze je to zvukova zruda,ktera se na zkreslenym kanalu vubec nedokaze prosadit v kapele a vali se vam do zad (v mem pripade boku,predku,abych neco slysel) nehmatatelna koule buracejiciho,velkyho hluku..
UZ NIKDY VIC!
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Teď jsem se ptal po ICQ člověka co tvrdil že to měl... podle toho co říkal, tak volume nad 3/4 z toho udělá humus chrchel, zkreslenej kanál je uplně k ničemu, ale hrál na to přes krabku od BOSSe MD-2 a prý to celkem šlo... mám ti ale poradit Laney Hardcore twin (s 2x12") který není o moc dražší a hraje nesrovnatelně lépe...
Toť fše
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

jednou sem na tohle hral na koncerte, byla k tomu jeste pripojena bedna, samozrejme bez zvukare ci neceho podobnyho, mel sem to ohuleny a dva metry od toho sem ze sebe slysel jen skrceni, takovy sudlani ale lidi rikali ze z jejich strany to bylo slyset dobre, mozna to bylo tim jak se to ohulilo. nemuzu ani posoudit jaky to ma zkresleni protoze rikam - osobne sem slysel jen chrceni a sum..
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Protože nemám vlastní pořádný kombo (musim teprve našetřit), tak hraju ve zkušebně na kámošovýho Fendera FM212 a zkreslení mi přišlo rozhodně lepší, když jsem ho dělal na čistym kanálu přes mulťák než přímo na tom kombu. Osobně bych ale uvítal spíš nějakej ten lampáč. Jinak jako to kombo se dá hrát, ale je to prostě tranďák.
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Jestli můžu doporučit tak kdo rychle sháníte kombo, tak jsem našel doprodej Crate GT212. Stojí 5999 kč a nato, že nedávno stál ještě 11500 kč tak to ej docela mzec.

http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -11249.php
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Tak to je masakr, kdybych ty prachy zrovna měl, tak by mě to možná i přesvědčilo, ale přece jenom, lampa je lampa a Valveking čeká... ;)
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Sami píše:Jestli můžu doporučit tak kdo rychle sháníte kombo, tak jsem našel doprodej Crate GT212. Stojí 5999 kč a nato, že nedávno stál ještě 11500 kč tak to ej docela mzec.

http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -11249.php
coze????? to je neuveritelny.. no tyvole .. :shock:
brunpaint

Re:

Příspěvek od brunpaint »

jonas1 píše:ja jsem tedy parkrat do styku s FM212 prisel a nanestesti musel odehrat i jeden koncert a musim uznat,ze je to zvukova zruda,ktera se na zkreslenym kanalu vubec nedokaze prosadit v kapele a vali se vam do zad (v mem pripade boku,predku,abych neco slysel) nehmatatelna koule buracejiciho,velkyho hluku..
UZ NIKDY VIC!
naprosto stejnej názor... zvuk je nevýraznej divně udusaně kulatej měl sem pocit jak kdybych hrál přes nějaký synťáky bo co... nemluvě o tom že totálně při zbytku kapely zvuk absolutně zanikl...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“