Nová pole v uživatelském profilu
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nová pole v uživatelském profilu
Poměrně dost lidí touží po tom, aby do uživatelského profilu přibyly nové položky, což je věc poměrně snadno řešitelná. Prostřednictvím své administrace jsem schopný přidat do profilu pole typu Číselné hodnoty, Jedno textové pole, Rozsáhlé textové pole, Ano/Ne, Rolovací menu a Datum. Tyto informace by se zobrazovaly po rozkliknutí uživatelského profilu, ne na diskuzních stránkách.
V tomto threadu bych chtěl tedy probrat, jaká pole byste ocenili. Jejich vyplnění by samozřejmě nebylo povinné... Zatím mě napadlo třeba vložení prostoru pro vypsání vaší výbavičky nebo pole pro odkazy na bandzone či last.fm.
V tomto threadu bych chtěl tedy probrat, jaká pole byste ocenili. Jejich vyplnění by samozřejmě nebylo povinné... Zatím mě napadlo třeba vložení prostoru pro vypsání vaší výbavičky nebo pole pro odkazy na bandzone či last.fm.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Nová pole v uživatelském profilu
Já sice ne, ale někdo by tam mohl ocenit, kdyby se přidal Skype.
S výbavou souhlasím, aspoň by se podpisy začaly používat opravdu pro podpisy
//:
A co zatím koukám, jak je tady na fóru dost multiinstrumentalistů, tak by se možná hodila kolonka se seznamem nástrojů, které dotyčný ovládá -
a) by mě to zajímalo osobně
b) by se vědělo, zdali se na dotyčného můžu obrátit s nějakým dotazem apod
S výbavou souhlasím, aspoň by se podpisy začaly používat opravdu pro podpisy
//:
A co zatím koukám, jak je tady na fóru dost multiinstrumentalistů, tak by se možná hodila kolonka se seznamem nástrojů, které dotyčný ovládá -
a) by mě to zajímalo osobně
b) by se vědělo, zdali se na dotyčného můžu obrátit s nějakým dotazem apod
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
Předpokládal bych, že seznam ovládaných nástrojů se projeví v gear-listu, ne? Dvě velké text-area pole mi přijdou zbytečná.
Skype není špatný nápad, proč ne...
Skype není špatný nápad, proč ne...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsem za Skype!
P.
P.
-
woro90-1
Určitě Skype a nástroje, případně ještě textové pole, kterému by se nezobrazoval nadpis, a sloužilo by k poznákám typu "Jsem nadržená třináctka, kdo to rád na medvěda, ať se přihlásí" nebo Mastrovo "Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.", pokud je něco takového možné. Nebo by se to mohlo prostě jmenovat "Další informace" 
A u pole "Registrován" by se mohl zrušit čas jestli to jde protože se zobrazuje až na druhým řádku a znepřehledňuje to datum stáčí.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
- Nero
- Rádce
Teď už tam je myslím kolonka zájmy. To by mělo stačit...woro90-1 píše:Určitě Skype a nástroje, případně ještě textové pole, kterému by se nezobrazoval nadpis, a sloužilo by k poznákám typu "Jsem nadržená třináctka, kdo to rád na medvěda, ať se přihlásí" nebo Mastrovo "Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.", pokud je něco takového možné. Nebo by se to mohlo prostě jmenovat "Další informace"
To bohužel asi nemůžu - byl by to zásah do kódů, a tam se nedostanu. Kouknu se na to pro jistotu znovu, ale asi to nepůjde.Dante píše:A u pole "Registrován" by se mohl zrušit čas jestli to jde protože se zobrazuje až na druhým řádku a znepřehledňuje to datum stáčí.
PetrPeter 1975 - 2008
Format casu si nastavuje kazdy uzivatel sam, bohuzel je to globalne. V anglicke verzi User Control Panel -> Board preferences a dole My date format. Bohuzel pri odmazani G:i pak asi clovek neuvidi ani casy prispevku, coz muze byt nekdy blbe. Na druhou stranu nejaky mod pro phpBB by tohle mohl resit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
Jejda, na tohle jsem zapomněl! Nicméně je pravda, že to ovlivňuje zobrazování časi globálně, tudíž úplně všude, kde se nějaký časový údaj zobrazuje, a to není zrovna optimální.
PetrPeter 1975 - 2008
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Nechat být, tohle je diskuzní fórum, ne facebook (už jsme zase u toho
), phpbb na zobrazování takového množství informací nemá aparát, kdyby to byl komunitní web, byla by to jiná situace (mimochodem se musím pochválit za zajímavý nápad
). Snad jedině ne na úkor dosavadní funkčnosti podpisů..
mycountry: Podpisy měly novelu zákoníku docela nedávno, pochybuju, že se změní. Pouze už si budeme moci napsat vybavení do profilu, a do podpisu hodit nějaké to moudro nebo další variaci na to, jaký hudební žánr vládne světem 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
-
woro90-1
Tak komunita zase v principu jsme, jsme banda lidí se stejným zájmem, hudbou; co sem chodí pokecat, poptat se na radu, poradit, jen tak tlachat a občas se pohádat. A vzhledem k tomu, že se tu spousta lidí navzájem zná osobně, a ti, kteří se ještě neznají, se kolikrát časem sejdou třeba na nějakém jamu, nebylo by od věci tu provést nějakou tu socializaci. Ať je to tu lidštější.
- Nero
- Rádce
Jakého množství informací? Pouze se přihodí krátká pole pro skype kontakt nebo na odkaz na nějaký web + text-area pro vypsání gearu. To není nic extrémního.mycountry píše:Nechat být, tohle je diskuzní fórum, ne facebook (už jsme zase u toho), phpbb na zobrazování takového množství informací nemá aparát, kdyby to byl komunitní web, byla by to jiná situace (mimochodem se musím pochválit za zajímavý nápad
). Snad jedině ne na úkor dosavadní funkčnosti podpisů..
Jiné nápady zde stejně nepadly.
PetrPeter 1975 - 2008
Pokud vám do toho můžu trochu kecat ....
Uživatelské pole (na Sféře) používáme od uvolnění phpBB3 - a s velmi pozitivním přínosem. Prakticky kdokoliv si tam může o sobě cokoliv uvést - co uzná za vhodné. Já jsem volil od začítku variantu s co největším množstvím informací - a tím jsem se v podstatě vyhnul požadavkům typu "něco mi v profilu chybí"
V uživatelském profilu se zobrazí pouze vyplněné položky, takže pokud o sobě někdo neuvede nic, tak se tam ty prázdné pole neobjeví. V administraci se ještěš dá nastavit zobrazování polí v nicku u každého příspěvku a v seznamu uživatelů. To ale nedoporučuji - ty pole se totiž dají zapnout pouze "an bloc" - tedy všechny najednou.
Uživatelská pole také na Sféře používáme jako ochranu před spamovými registracemi - a funguje to perfektně. V praxi mám nastavené dvě pole jako povinné informace, které je nutno vyplnit - a na tom končí drtivá většina spambotů, protže tyto pole vyplnit nedokáží. Za tu dobu, co to mám nasazené mi prošlo jen 6 spamových registrací - a ty jsem okamžitě smazal, protože jsem v poli viděl vyplněný nesmyslný textový řetězec.
Osobně bych tady neztrácel čas s nějakými diskusemi jestli uživatelská pole ano, nebo ne, jaká políčka by tam měla být a k čemu - prostě bych nadefinoval základní strukturu, spustil bych to a uživatelů bych se pak zeptal, jestli jim tam něco nechybí, nebo případně by něco nechtěli doplnit. Toť vše - a ostatní bych nechal plně na nich.
V přiloženém obrázku vidíte, jak by to mohlo vypadat - podotýkám, že se tam zobrazují pouze vyplněná pole.
Uživatelské pole (na Sféře) používáme od uvolnění phpBB3 - a s velmi pozitivním přínosem. Prakticky kdokoliv si tam může o sobě cokoliv uvést - co uzná za vhodné. Já jsem volil od začítku variantu s co největším množstvím informací - a tím jsem se v podstatě vyhnul požadavkům typu "něco mi v profilu chybí"
V uživatelském profilu se zobrazí pouze vyplněné položky, takže pokud o sobě někdo neuvede nic, tak se tam ty prázdné pole neobjeví. V administraci se ještěš dá nastavit zobrazování polí v nicku u každého příspěvku a v seznamu uživatelů. To ale nedoporučuji - ty pole se totiž dají zapnout pouze "an bloc" - tedy všechny najednou.
Uživatelská pole také na Sféře používáme jako ochranu před spamovými registracemi - a funguje to perfektně. V praxi mám nastavené dvě pole jako povinné informace, které je nutno vyplnit - a na tom končí drtivá většina spambotů, protže tyto pole vyplnit nedokáží. Za tu dobu, co to mám nasazené mi prošlo jen 6 spamových registrací - a ty jsem okamžitě smazal, protože jsem v poli viděl vyplněný nesmyslný textový řetězec.
Osobně bych tady neztrácel čas s nějakými diskusemi jestli uživatelská pole ano, nebo ne, jaká políčka by tam měla být a k čemu - prostě bych nadefinoval základní strukturu, spustil bych to a uživatelů bych se pak zeptal, jestli jim tam něco nechybí, nebo případně by něco nechtěli doplnit. Toť vše - a ostatní bych nechal plně na nich.
V přiloženém obrázku vidíte, jak by to mohlo vypadat - podotýkám, že se tam zobrazují pouze vyplněná pole.
www.rstick.com - bubenické paličky
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
- Nero
- Rádce
Tak tohle je opravdu až moc. Takovou hypertrofii uživatelského profilu bych viděl opravdu nerad.
PetrPeter 1975 - 2008
To záleží všecho na tobě a na uživatelích. To, co jsem prezentoval je jen jedna z nekonečného množství možností.
www.rstick.com - bubenické paličky
- Nero
- Rádce
Takže jsem konečně přidal pole pro Skype, last.fm, bandzone a výbavičku. Kdo chce, může si je doplnit.
Pokud byste měli dojem, že by se uživilo ještě nějaké další pole, tak dejte vědět...
Pokud byste měli dojem, že by se uživilo ještě nějaké další pole, tak dejte vědět...
PetrPeter 1975 - 2008
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Možná (a teď mě nekamnujteNero píše:Takže jsem konečně přidal pole pro Skype, last.fm, bandzone a výbavičku. Kdo chce, může si je doplnit.
Ni?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
-
woro90-1
Někdo začít musí. Já ale trvám na stávajícím designu se Žlutou, snadno se podle toho dají najít moje žvásty 
- DL
- Kontaktovat uživatele:
To jo, obrázek vem čert, ale když je post (text) pak je podpist (text) pak post (nečekaně text). Kolikrát se to třeba slévá.woro90-1 píše:Někdo začít musí. Já ale trvám na stávajícím designu se Žlutou, snadno se podle toho dají najít moje žvásty
Samozřejmě, když už nic tak třeba dát povinně do podpisu drobné písmo (není-li již tak učiněno)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.