Nová pole v uživatelském profilu

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Nová pole v uživatelském profilu

Příspěvek od Nero »

Poměrně dost lidí touží po tom, aby do uživatelského profilu přibyly nové položky, což je věc poměrně snadno řešitelná. Prostřednictvím své administrace jsem schopný přidat do profilu pole typu Číselné hodnoty, Jedno textové pole, Rozsáhlé textové pole, Ano/Ne, Rolovací menu a Datum. Tyto informace by se zobrazovaly po rozkliknutí uživatelského profilu, ne na diskuzních stránkách.

V tomto threadu bych chtěl tedy probrat, jaká pole byste ocenili. Jejich vyplnění by samozřejmě nebylo povinné... Zatím mě napadlo třeba vložení prostoru pro vypsání vaší výbavičky nebo pole pro odkazy na bandzone či last.fm.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová pole v uživatelském profilu

Příspěvek od mtmccox »

Já sice ne, ale někdo by tam mohl ocenit, kdyby se přidal Skype.

S výbavou souhlasím, aspoň by se podpisy začaly používat opravdu pro podpisy :)

//:
A co zatím koukám, jak je tady na fóru dost multiinstrumentalistů, tak by se možná hodila kolonka se seznamem nástrojů, které dotyčný ovládá -
a) by mě to zajímalo osobně
b) by se vědělo, zdali se na dotyčného můžu obrátit s nějakým dotazem apod
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Předpokládal bych, že seznam ovládaných nástrojů se projeví v gear-listu, ne? Dvě velké text-area pole mi přijdou zbytečná.

Skype není špatný nápad, proč ne...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jsem za Skype!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Určitě Skype a nástroje, případně ještě textové pole, kterému by se nezobrazoval nadpis, a sloužilo by k poznákám typu "Jsem nadržená třináctka, kdo to rád na medvěda, ať se přihlásí" nebo Mastrovo "Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.", pokud je něco takového možné. Nebo by se to mohlo prostě jmenovat "Další informace" :D
Dante

Příspěvek od Dante »

A u pole "Registrován" by se mohl zrušit čas jestli to jde protože se zobrazuje až na druhým řádku a znepřehledňuje to datum stáčí.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:Určitě Skype a nástroje, případně ještě textové pole, kterému by se nezobrazoval nadpis, a sloužilo by k poznákám typu "Jsem nadržená třináctka, kdo to rád na medvěda, ať se přihlásí" nebo Mastrovo "Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.", pokud je něco takového možné. Nebo by se to mohlo prostě jmenovat "Další informace" :D
Teď už tam je myslím kolonka zájmy. To by mělo stačit...
Dante píše:A u pole "Registrován" by se mohl zrušit čas jestli to jde protože se zobrazuje až na druhým řádku a znepřehledňuje to datum stáčí.
To bohužel asi nemůžu - byl by to zásah do kódů, a tam se nedostanu. Kouknu se na to pro jistotu znovu, ale asi to nepůjde.

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Format casu si nastavuje kazdy uzivatel sam, bohuzel je to globalne. V anglicke verzi User Control Panel -> Board preferences a dole My date format. Bohuzel pri odmazani G:i pak asi clovek neuvidi ani casy prispevku, coz muze byt nekdy blbe. Na druhou stranu nejaky mod pro phpBB by tohle mohl resit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jejda, na tohle jsem zapomněl! Nicméně je pravda, že to ovlivňuje zobrazování časi globálně, tudíž úplně všude, kde se nějaký časový údaj zobrazuje, a to není zrovna optimální.

PetrPeter 1975 - 2008
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Nechat být, tohle je diskuzní fórum, ne facebook (už jsme zase u toho :mrgreen: ), phpbb na zobrazování takového množství informací nemá aparát, kdyby to byl komunitní web, byla by to jiná situace (mimochodem se musím pochválit za zajímavý nápad :twisted: ). Snad jedině ne na úkor dosavadní funkčnosti podpisů..
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

mycountry: Podpisy měly novelu zákoníku docela nedávno, pochybuju, že se změní. Pouze už si budeme moci napsat vybavení do profilu, a do podpisu hodit nějaké to moudro nebo další variaci na to, jaký hudební žánr vládne světem :lol:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tak komunita zase v principu jsme, jsme banda lidí se stejným zájmem, hudbou; co sem chodí pokecat, poptat se na radu, poradit, jen tak tlachat a občas se pohádat. A vzhledem k tomu, že se tu spousta lidí navzájem zná osobně, a ti, kteří se ještě neznají, se kolikrát časem sejdou třeba na nějakém jamu, nebylo by od věci tu provést nějakou tu socializaci. Ať je to tu lidštější.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

mycountry píše:Nechat být, tohle je diskuzní fórum, ne facebook (už jsme zase u toho :mrgreen: ), phpbb na zobrazování takového množství informací nemá aparát, kdyby to byl komunitní web, byla by to jiná situace (mimochodem se musím pochválit za zajímavý nápad :twisted: ). Snad jedině ne na úkor dosavadní funkčnosti podpisů..
Jakého množství informací? Pouze se přihodí krátká pole pro skype kontakt nebo na odkaz na nějaký web + text-area pro vypsání gearu. To není nic extrémního.

Jiné nápady zde stejně nepadly.

PetrPeter 1975 - 2008
R - stick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R - stick »

Pokud vám do toho můžu trochu kecat ....

Uživatelské pole (na Sféře) používáme od uvolnění phpBB3 - a s velmi pozitivním přínosem. Prakticky kdokoliv si tam může o sobě cokoliv uvést - co uzná za vhodné. Já jsem volil od začítku variantu s co největším množstvím informací - a tím jsem se v podstatě vyhnul požadavkům typu "něco mi v profilu chybí"

V uživatelském profilu se zobrazí pouze vyplněné položky, takže pokud o sobě někdo neuvede nic, tak se tam ty prázdné pole neobjeví. V administraci se ještěš dá nastavit zobrazování polí v nicku u každého příspěvku a v seznamu uživatelů. To ale nedoporučuji - ty pole se totiž dají zapnout pouze "an bloc" - tedy všechny najednou.

Uživatelská pole také na Sféře používáme jako ochranu před spamovými registracemi - a funguje to perfektně. V praxi mám nastavené dvě pole jako povinné informace, které je nutno vyplnit - a na tom končí drtivá většina spambotů, protže tyto pole vyplnit nedokáží. Za tu dobu, co to mám nasazené mi prošlo jen 6 spamových registrací - a ty jsem okamžitě smazal, protože jsem v poli viděl vyplněný nesmyslný textový řetězec.

Osobně bych tady neztrácel čas s nějakými diskusemi jestli uživatelská pole ano, nebo ne, jaká políčka by tam měla být a k čemu - prostě bych nadefinoval základní strukturu, spustil bych to a uživatelů bych se pak zeptal, jestli jim tam něco nechybí, nebo případně by něco nechtěli doplnit. Toť vše - a ostatní bych nechal plně na nich.

V přiloženém obrázku vidíte, jak by to mohlo vypadat - podotýkám, že se tam zobrazují pouze vyplněná pole.
Přílohy
uzivatelská pole.jpg
www.rstick.com - bubenické paličky
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak tohle je opravdu až moc. Takovou hypertrofii uživatelského profilu bych viděl opravdu nerad.

PetrPeter 1975 - 2008
R - stick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R - stick »

To záleží všecho na tobě a na uživatelích. To, co jsem prezentoval je jen jedna z nekonečného množství možností.
www.rstick.com - bubenické paličky
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Takže jsem konečně přidal pole pro Skype, last.fm, bandzone a výbavičku. Kdo chce, může si je doplnit.

Pokud byste měli dojem, že by se uživilo ještě nějaké další pole, tak dejte vědět...

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nero píše:Takže jsem konečně přidal pole pro Skype, last.fm, bandzone a výbavičku. Kdo chce, může si je doplnit.

Pokud byste měli dojem, že by se uživilo ještě nějaké další pole, tak dejte vědět...
Možná (a teď mě nekamnujte :) ) by nebylo od věci přesunout tu část podpisů obsahující výbavu právě do zmíněného pole. Myslím tak nějak všichni. Forum by se zpřehlednilo a koho to zajímá, ten si klikne na nick.
Ni?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Někdo začít musí. Já ale trvám na stávajícím designu se Žlutou, snadno se podle toho dají najít moje žvásty :D
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

woro90-1 píše:Někdo začít musí. Já ale trvám na stávajícím designu se Žlutou, snadno se podle toho dají najít moje žvásty :D
To jo, obrázek vem čert, ale když je post (text) pak je podpist (text) pak post (nečekaně text). Kolikrát se to třeba slévá.
Samozřejmě, když už nic tak třeba dát povinně do podpisu drobné písmo (není-li již tak učiněno)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“