KDE KUPUJETE NOVÉ LAMPY?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Janekzz

KDE KUPUJETE NOVÉ LAMPY?

Příspěvek od Janekzz »

Ahoj.
Máte někdo zkušenost s nákupem nových lamp přes net? Sháním nové LE34, a jelikož nejsem zas až takovej odborník přes elektriku, pomohlo by mi (a určitě ne jenom mě) kdyby jste mi někdo poradil, kde se nechají levně sehnat. Nevím jak moc věřit různým shopům, aby mi neposlaly nějaký šmějdy, třeba už vyhraný, nebo tak... Kdyžtak pošlete link.
Díky moc :-)
Tuczech

Re: KDE KUPUJETE NOVÉ LAMPY?

Příspěvek od Tuczech »

Macho PRS Custom 24, Epiphone SG Custom Prophecy EX (EMG verze), Peavey Valveking 212 + Vox Satchurator, Vox TimeMachine, ProCo kabeláž a pár dalších efektů
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tady to řeším přes servismany aparátu / v mém případě p. Horký / a ti vědé nejlíp co vybrat podle tvých požadavků. Domluvíš se, jaký zvuk asi čekáš a on ti poradí co tam dát a s čím má zkušenosti. Stojí to sice nějaký bakšič, ale zase chci mít jistotu, že bude zesilovač hrát jak má, když už do něj člověk dá, kolikrát nemalý, peníz. Parafrázoval bych to na populární chiptunning u aut, mapy nahraješ do každého auta stejné, ale vylazením pro konkrétní vůz dosáhneš maximálního možného výsledku.
kubog

Příspěvek od kubog »

Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jo, o tomhle jsem taky přemejšlel, ale založit thread mi přišlo zbytečný... ale když už to je, přidám se! :D
Takže: je to tak, jak myslím - není rozdíl mezi "Elektronkou do lampových aparátu JJ Electronics EL84" za 472 Kč a "pentodou, nf zesilovačem výkonu JJ Electronics EL84" za 220 Kč v GESu? (samozřejmě myslím zvukovej ;) )
Tonda

Příspěvek od Tonda »

kubog píše:Jedine http://www.eurotubes.com
= jedině JJ :mrgreen: - nebo snad maj i něco jinýho ?

JJ podle mě není vždycky nejlepší volba, třeba jejich 6V6 jsou výkonem napůl 6L6ky, takovej hybrid
(je to i měřením ověřený) , jako preampovky mi hrajou líp Tungsoly (a jejich 5881 jsou skvělý) nebo i některý EH a TAD..
Včera jsem si od nich (JJ) přines 4x KT88 do audio zesíku - a myslel jsem že je odnesu zpátky.. naštěstí si daly za včera a dnes říct a začínaj hrát dobře. Ale maj menší výkon, musím víc kroutit Volume :twisted: a míň topí než ty originální.

prostě je potřeba hledat a asi bych všechno u jedný značky nenašel..

Běžný elektronky kupuju v GESu. V hudebních krámech jsou nehorázně předražený.
Ale musel jsem tam třeba reklamovat kvartet 6V6 TungSol, jedna nehrála vůbec (a to byly "spárovaný" :roll: by mě zajímalo kdo a jak to měřil)
I´m wheels... movin´wheels
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

mmjuz píše:...ty páry a kvadra koupené a draze placené bývají často tak kvalitně vybírané, jako bys je bral z kartonu Ty sám a měřil je krejčovským metrem proti slunku a vybíral ty nejpodobnější.
Možná na tom něco bude :D
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jo - přesně :wink:

A já je přitom nějak párovaný nebo kvartovaný ani nepotřeboval (do Champa mi stačí jedna), ale oni je neměli jinak než jako kvartet :mrgreen:
řek sem si - aspoň je nebudu muset dlouho kupovat, naštestí jsem je zkusil jednu po druhý během týdne -a nepořišel tak o možnost reklamace (90 dnů)..
I´m wheels... movin´wheels
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tonda píše: Běžný elektronky kupuju v GESu. V hudebních krámech jsou nehorázně předražený.
Ale musel jsem tam třeba reklamovat kvartet 6V6 TungSol, jedna nehrála vůbec (a to byly "spárovaný" :roll: by mě zajímalo kdo a jak to měřil)
Přesně stejná zkušenost s párovanou dvojicí Tungsol 6V6 zakoupenou v GESU (jedna sice hrála, ale každou minutu se ozval takový rachot, že jsem myslel, že se mi kombo rozsype).
Jinak s lampama Tungsol obecně velká spokojenost (jak preampovky, tak koncový lampy).
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Moc díky za rady. V gesu stojí pár přes 700,- Někdo mi říkal že se dají sehnat i levněji... Je to blbost nebo ne? Já s tímhle nákupem, nemám uplně zkušenost. Zatím jsem si je nechal měnit od odborníka, ale mám tušení, jestli to tam nevyjde dráž a nevyplatilo by se mi si nové koupit a nechat si tam je seštelovat bias...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Prosím někoho dobře informovaného o typy na nejkvalitnější 6550 nebo KT88. Sehnal sem exportní versi JCM800 Bass pro USA na 6550 lampy. Kdo má zkušenosti s rozdílem 6550 a KT88 díky teď sou tam REM KT88.
A ještě sou nějaké KT90 a KT100 mají to být spíš na hifi je to stejné kromě ceny ?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

dalabo píše:Prosím někoho dobře informovaného o typy na nejkvalitnější 6550 nebo KT88. Sehnal sem exportní versi JCM800 Bass pro USA na 6550 lampy. Kdo má zkušenosti s rozdílem 6550 a KT88 díky teď sou tam REM KT88.
A ještě sou nějaké KT90 a KT100 mají to být spíš na hifi je to stejné kromě ceny ?
http://thetubestore.com/6550c.html
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Máš s nimi osobní skušenosti porovnával si 6550 a KT88 proti sobě nebo si jenom čet co píšou u té firmy ?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Aha, neporovnaval, ale tyhle lampy maji naprosto bezkonkurencni recenze v ramci nove produkce. Jestli 6550 nebo KT88, to bohuzel neporadim.
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Recenzím jsem přestal věřit. Dobré recenze mají kytary Stagg i kabely Planet Wawes.

Byli mi doporučeny KT90 a KT100 že na bassu by mohly být ještě lepší znáte někdo ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

dalabo píše:Recenzím jsem přestal věřit. Dobré recenze mají kytary Stagg i kabely Planet Wawes
Ty proti té firmě něco máš? :)
Jeden Planet Waves mám a na to, jak dlouho už po něm jezdím židlí, je to velký držák. Mám ho víc jak dva roky a nechrastí. Měl jen jedinou závadu a to tu, že se mu urvalo stínění na jednom z konektorů, ale to jsem za pět minut napájel zpět a kabel zas bez problému funguje.
Je to tento: http://kytary.cz/planet-waves-kvalitni- ... /HN102838/

K lampám nic nemám, jen jsem se musel vyjádřit. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

První sem zlomil hned u jacku za 2 týdny :-(. Připlatil jsem na drahší: ten zas po 6 měsícich občasného !! použití chrastil uplná tamburina. Mněl sem i PW silent což je fraška pozlacený jack a v tom tlačítko za 3 koruny humus nespolehlivý.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

dalabo píše:Recenzím jsem přestal věřit. Dobré recenze mají kytary Stagg i kabely Planet Wawes.
Tvuj boj :wink:
Pak ovsem nechapu, jaky rozdil je mezi doporucenim nekoho tady na foru a nejakou recenzi.
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Rozdil je v tom že konkrétní člověk co vyskoušel pár lamp a delší dobu používá je zajímavější než recenze kterou psal někdo na druhé straně světa placený nevím od kým a za co.
Třeba my, na firmě používáme čidla na keré nejsou žádné recenze a fungujou nekazí se: ty co se tu vozí a prodávají s halasem reklamou a recenzemi stojí 2x tolik a sou horší.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“