Multiefekt s USB (nebo bez něj)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Který multiefekt je lepší

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

tom.rossi

Multiefekt s USB (nebo bez něj)

Příspěvek od tom.rossi »

Dobrý den přeji všem,
jelikož jsem prodal svůj starý multiefekt, tak se poohlížím po něčem na takové to domácí žvýkání. A mám v 'zorném poli zaměřovače' tyto dva kousky. Jenže nevím, nevím, tápu a tonu v slzách bezradnosti. Poradí někdo zkušenější? Ev. doporučte cokoliv z vlastní zkušenosti, ale pouze v této cenové relaci (2000,- +/- 800,-)
Zoom G1.u
DIGITECH RP155

Do ankety jsem umístil i kousek bez USB, protože jsem četl, že není úplně k zahození, ale primárně chci s USB kvůli nahrávání svého snažení do PC.

Prosím opravdu jen o konstruktivní příspěvky a rady typu na multiefekt notabene v této ceně se v...r, kup si něco takového ...'klik' a sestavička nad rámec rozpočtu vyčleněného pro tuhle transakci.

Takže děkuji moc!
lunchie

Re: Multiefekt s USB (nebo bez něj)

Příspěvek od lunchie »

no zoom neznam, digitech mam doma (rp250) a za sebe, pokud kouknes na bazar a nasel bys tam nejaky s expression pedalem za prijatelnou cenu, tak doporucuju (ma USB ...), na to brnkani do sluchatek to neni uplne spatny.
ta rp155 se od te rp250 moc zvukove nelisi.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Já mám tohle

http://kytary.cz/muza-gp-120/HN110031/

A neni to špatný, i když sem to dostal, takže sem neměl možnost srovnat to s těma digitechama...

Akorát mi přijde že moc nefunguje když si nastavím třeba jenom nějakou krabičku v tom a šoupnu to do inputu do komba, tak to hraje strašně potichu a musim to kombo i ten multiefekt vyhulit na maximum a pak to i dost šumí... Ale nevím jestli je to běžné, nebo jen u tohohle.

A když už jsme u toho tak by mi někdo mohl objasnit jak ten mulťák používá.. Když ho připojim do inputu s nějakým presetem tak to všelijak vazbí, tak to dávám do aux in... Ale nějaké efekty jako flangery a podobně z toho bych chtěl použít i ke kombu, ale to bych to musel vrazit spíš do smyčky než před kombo, ne?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tom.rossi píše:Dobrý den přeji všem,
jelikož jsem prodal svůj starý multiefekt, tak se poohlížím po něčem na takové to domácí žvýkání. A mám v 'zorném poli zaměřovače' tyto dva kousky. Jenže nevím, nevím, tápu a tonu v slzách bezradnosti. Poradí někdo zkušenější? Ev. doporučte cokoliv z vlastní zkušenosti, ale pouze v této cenové relaci (2000,- +/- 800,-)
Zoom G1.u
DIGITECH RP155

Do ankety jsem umístil i kousek bez USB, protože jsem četl, že není úplně k zahození, ale primárně chci s USB kvůli nahrávání svého snažení do PC.

Prosím opravdu jen o konstruktivní příspěvky a rady typu na multiefekt notabene v této ceně se v...r, kup si něco takového ...'klik' a sestavička nad rámec rozpočtu vyčleněného pro tuhle transakci.

Takže děkuji moc!
Za mě rozhodně Korg, ale jen v případě že pro tebe to USB nebude úplná priorita. Jinak z těch dvou (zoom, digitech) je to defacto jedno... ber co ti je sympatičtější, kvalita je obdobná a odpovídá ceně. Mohl bys aspon napsat, jak a s čím to chceš používat (aparát? potřebuješ simulace? atd)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
tom.rossi

Příspěvek od tom.rossi »

pupack píše: Za mě rozhodně Korg, ale jen v případě že pro tebe to USB nebude úplná priorita. Jinak z těch dvou (zoom, digitech) je to defacto jedno... ber co ti je sympatičtější, kvalita je obdobná a odpovídá ceně. Mohl bys aspon napsat, jak a s čím to chceš používat (aparát? potřebuješ simulace? atd)
No já měl za to, že z mého dotazu přímo čiší gejzír informací o mém téměř začátečnictví tudíž se omlouvám za případnou neúplnost dotazu :-) Teda jak píšu, potřebuji USB abych si to mohl nahrávat do počítače a případně mohl výsledky svého snažení dávat všanc široké veřejnosti řekněme na youtube (Cílem není sebestředná prezentace sebe sama, ale snaha o začlenění se do komunity jejíž názory mi v oblasti hry na kejtru k něčemu budou) ev. výměna "demáčků" s kamarády. Jinak aktuálně zvuk z kytary pouštím během společensky akceptovatelného času do BetaAivin M8 (není třeba komentovat, děkuji) mimo uvedený čas do sluchátek ač značky neznámé, tak kvality dobré. Ještě mě napadá, že jsem opomenul napsat, že je pro mě důležitý provoz na baterie. Můžeš případně doporučit nějaký Korg s USB a podložit své přesvědčení argumenty (nikoliv případným výpisem technických parametrů). Díky moc.
jastud

Příspěvek od jastud »

Já hrál na RP 255 a docela to šlo. Na bazaru je teď za 2500: http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum . Je to lepší než ten Zoom, mám doma G1x - obdoba G1u akorát nemá USB, ale zas má expression pedál. Ten Zoom má docela pěkný modulace (reverb, delay), ale simulace aparátů jsou docela slabota. Digitech RP255 mi přišel o dost lepší.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tom.rossi píše:
pupack píše: Za mě rozhodně Korg, ale jen v případě že pro tebe to USB nebude úplná priorita. Jinak z těch dvou (zoom, digitech) je to defacto jedno... ber co ti je sympatičtější, kvalita je obdobná a odpovídá ceně. Mohl bys aspon napsat, jak a s čím to chceš používat (aparát? potřebuješ simulace? atd)
No já měl za to, že z mého dotazu přímo čiší gejzír informací o mém téměř začátečnictví tudíž se omlouvám za případnou neúplnost dotazu :-) Teda jak píšu, potřebuji USB abych si to mohl nahrávat do počítače a případně mohl výsledky svého snažení dávat všanc široké veřejnosti řekněme na youtube (Cílem není sebestředná prezentace sebe sama, ale snaha o začlenění se do komunity jejíž názory mi v oblasti hry na kejtru k něčemu budou) ev. výměna "demáčků" s kamarády. Jinak aktuálně zvuk z kytary pouštím během společensky akceptovatelného času do BetaAivin M8 (není třeba komentovat, děkuji) mimo uvedený čas do sluchátek ač značky neznámé, tak kvality dobré. Ještě mě napadá, že jsem opomenul napsat, že je pro mě důležitý provoz na baterie. Můžeš případně doporučit nějaký Korg s USB a podložit své přesvědčení argumenty (nikoliv případným výpisem technických parametrů). Díky moc.

Tak pak je to jednoduché, jestli USB chceš, kup ten Digitech. Jak říkám, kvalitou jsou všechny defacto stejné, až o pár tisícovek víc se dá třídit podle zvuku :arrow: vybírej čistě podle toho co potřebuješ aby to mělo....
Já sem doporučoval Korg z jednoduchých důvodů sympatie a historie značky co se efektů týká.
Jenže, zase ten digitech se nedá napájet bateriema - Korg ano... čili se rozhodni sám.. but baterie, nebo usb ;) holt v ceně kolem 2000 si člověk nevybere uplně podle gusta
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím chlapi. Na domáce hranie v súčasnosti požívam multiefekt Zoom G2.1u, ktorý mi slúži taktiež aj ako externá zvuková karta. Chcel by som sa spýtať, či by ste nevedeli poradiť nejakú inú alternatívu multiefektu, ktorý by mal slúchadlový výstup a pripojenie cez USB do PC s relkatíve slušným zvukom. Chcem totiž vyskúšať niečo iné. Ďakujem za prípadné rady...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Ivan.ps píše:Zdravím chlapi. Na domáce hranie v súčasnosti požívam multiefekt Zoom G2.1u, ktorý mi slúži taktiež aj ako externá zvuková karta. Chcel by som sa spýtať, či by ste nevedeli poradiť nejakú inú alternatívu multiefektu, ktorý by mal slúchadlový výstup a pripojenie cez USB do PC s relkatíve slušným zvukom. Chcem totiž vyskúšať niečo iné. Ďakujem za prípadné rady...
možná tedy postoupit o level výše něco ve smyslu Line6 PODxt, PODx3 /x3live, nové HD500...nebo něco do racku... těžko posoudit, po pravdě, záleží čistě na financích podle toho se dá vybírat. čili rozpočet? a čekávání
v cenové kategorii zoomu jsou ostatní multaky defacto obdobné, tu je lepší to, tu zase támhleto...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“