potřeboval bych poradit s tim, jakou zvukovku do 5000,- si mám vybrat pro přímé nahrávání kytary (např.: přeš Guitar Rig 4) a vokálů... Koupil jsem FastTrack Pro od M-Audio a zvuk preampů dobrej a bez šumu, ale kvůli rozhraní USB 1.1 nedokáže pracovat se samplovací frekvencí 96Khz ve full-duplexu a nedostanu se pod latency 5 ms. Přemejšlim teda jestli jí mám ve 30 denní lhůtě vrátit a vyměnit za něco lepšího.. teda pokud v týhle cenový relaci něco lepšího je... Přemejšlel jsem třeba o Line6 POD STUDIO UX2, ale slyšel jsem, že je závislá na tom dodávanym softwaru Pod Farm, tak nevim.. Budu teda rád za každou radu a zkušenost o kterou se semnou podělíte
M-Audio FastTrack Pro versus jiná zvukovka do 5000,-
Pravidla fóra
M-Audio FastTrack Pro versus jiná zvukovka do 5000,-
Zdarec,
potřeboval bych poradit s tim, jakou zvukovku do 5000,- si mám vybrat pro přímé nahrávání kytary (např.: přeš Guitar Rig 4) a vokálů... Koupil jsem FastTrack Pro od M-Audio a zvuk preampů dobrej a bez šumu, ale kvůli rozhraní USB 1.1 nedokáže pracovat se samplovací frekvencí 96Khz ve full-duplexu a nedostanu se pod latency 5 ms. Přemejšlim teda jestli jí mám ve 30 denní lhůtě vrátit a vyměnit za něco lepšího.. teda pokud v týhle cenový relaci něco lepšího je... Přemejšlel jsem třeba o Line6 POD STUDIO UX2, ale slyšel jsem, že je závislá na tom dodávanym softwaru Pod Farm, tak nevim.. Budu teda rád za každou radu a zkušenost o kterou se semnou podělíte
Díky.
Re: M-Audio FastTrack Pro versus jiná zvukovka do 5000,-
to se asi nedostanes s zadnou usb zvukovkou (pod 5 ms) ... mas moznost kartu pripojit jinak? (Firewire, PCI)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Marty - a proč 96kHz?
P.
P.
To jsem chtěl právě napsat. Díky Pvlíku 
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pak tu je "placebo" ohledně zvuku - ale řešit 96k vs 44.1 nebo 48k na zvukovce této kategorie...mno....mno....tak já to nikdy neslyšel ani na vlastní uši a přímé srovnání teprv ne, takže nemůžu sloužit.
P.
ja bych 24/96 uplne nezatracoval ani v tehle kategorii. mate pravdu v tom, ze rozdil rozhodne nebude kriticky, ale obecne je nejlepsi mozny naber zaklad kazde prace. takze kdyz najde zarizeni, ktere mu to umozni, tak proc ne. uz treba jen pro dobry pocit (jasneze to neni stezejni vec, co ovlivni kvalitu dila jako takovou ... ale aspon prozkoumat (a zhodnotit) moznosti by sme mohli).
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale jako že proč vlastně ne
P.
P.
pavlii: jinak me zrovna napada, ze bysme klidne mohli udelat poslechovy test. nebude to sice na "zvukovce teto kategorie", ale pokud budes mit chut a cestu do mesta, muzu prepinat libovolne az na 24/192. akorat musime vzit jeste nekoho (on se tu asi nekdo najde) treba s akustickou kytarou, kdo ve studiu neco nadrnka....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Praha? Já jsem jedině pro, fakt jsem nebyl ještě konfrontován.
P.
P.
co se tyka tech 24/96, tak tam pisou nasledujici:martycz01 píše:Přemejšlel jsem třeba o Line6 POD STUDIO UX2, ale slyšel jsem, že je závislá na tom dodávanym softwaru Pod Farm, tak nevim..
Studio-standard recording. 44.1/48 kHz 16-/24-bit recording (88.2/96 kHz with sample-rate conversion)
hele mám možnost jenom USB 2.0, žádný jiný rozhraní nemám... problém je že ten FastTrack Pro je ještě USB 1.1.. to taky může mít vliv na velikost latence ne? beru na vědomí že USB rozhraní bude mít vždycky nějakou tu odezvu, ale třeba kolem 2 ms by to bylo ideální 
takže to znamená, že Line 6 UX2 neumí nahrávat v 24/96?
co si myslíte třeba o týhle zvukovce
http://kytary.cz/tascam-us-122mkii/HN108372/
takže to znamená, že Line 6 UX2 neumí nahrávat v 24/96?
co si myslíte třeba o týhle zvukovce
http://kytary.cz/tascam-us-122mkii/HN108372/
2ms jsou nerealny. nerikam, ze teoreticky nemozny, ale nerealny.
vypada to tak. pravdepodobne ve 24/96 nahravat neumi.
tascam jsem nemel. vypada pekne, ale cti tady: studio-a-recording/levna-zvukovka-na-do ... ml#p392510
vypada to tak. pravdepodobne ve 24/96 nahravat neumi.
tascam jsem nemel. vypada pekne, ale cti tady: studio-a-recording/levna-zvukovka-na-do ... ml#p392510
2ms jsou nesmysl u USB. Mozna tak u zarizeni od RME a podobne vyssi tridy, ale v tehle cenove relaci je to utopie. Teoreticky ma vetsina karet nejnizsi buffer 64 samplu, coz dela pri 44,1kHz 1,5ms, ale v realu to je v podstate vzdycky vyssi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tak co byste mi teda doporučili? mám si teda nechat M-Audio Fast Track Pro, nebo to vyměnit třeba za ten TASCAM US-122mkII, případně za Lexicon Omega, nebo uplně něco jinýho v týhle cenový kategorii? je pravda že FastTrack Pro, se po dlouhý době pořád prodává, a tak je asi úspěšnej, jak zaznělo jinde.. a stejně tak Omega.. tu samplovací frekvenci 96khz teda nebudu řešit 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tascam ne - viz link, co házel Paris.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
asi ani lexicon ... vzhledem k tomu, co mas ted. to by byla takova vymena podobny za podobny. leda, ze bys potreboval ty dva vstupy navic....
Omega rozhodne pro extremne nizkou latenci vhodna neni.
Pokud se dostanes s tim FastTrackem Pro pod 10ms, tak je zbytecny to resit, protoze nekde u 10-15ms je hranice postrehnutelnosti.
(Doufam, ze se bavime o celkove latenci, tedy souctu vstupni a vystupni...)
Pokud se dostanes s tim FastTrackem Pro pod 10ms, tak je zbytecny to resit, protoze nekde u 10-15ms je hranice postrehnutelnosti.
(Doufam, ze se bavime o celkove latenci, tedy souctu vstupni a vystupni...)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
panove - ktere parametry zvukovky nebo pripadne nastaveni nahravky ovlivnuji potom pri convertu na mp3 parametr kb/s? kdybych chtel dosahnout 192kb/s je to mozne se zvukovkama ktere se resi tu v topicu?
momentalne jedu na int. sitce a max to pusti na 128kb/s a rad bych vedel jak docilit lepsi kvalitky vtomhle smeru
jasně.. celkovou latenci mám 8ms s asio4all a s ovladačem asio dodávanym výrobcem mám 10,612ms
zadny parametr zadne zvukove karty na tohle vliv nema.bjjz píše:panove - ktere parametry zvukovky nebo pripadne nastaveni nahravky ovlivnuji potom pri convertu na mp3 parametr kb/s? kdybych chtel dosahnout 192kb/s je to mozne se zvukovkama ktere se resi tu v topicu?momentalne jedu na int. sitce a max to pusti na 128kb/s a rad bych vedel jak docilit lepsi kvalitky vtomhle smeru