Vyvařujete struny když jsou hluché?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Vyvařujete struny když jsou hluché?

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Zdravím,

tak jsem se doslechl že nějací lidé vyvařují struny když už nehrají, že prý to pomáhá... Teda já to slyšel o strunách na basovku, o kytaře né, ale tak jestli už někdo povařil tak třeba řekne jak to dopadlo :lol:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Flajtr

Re: Vyvařujete struny když jsou hluché?

Příspěvek od Flajtr »

Tohle dělají basáci, basový struny jsou drahý, proto to asi vyváří...na kytaře to nemá podle mě smysl, navíc to nemusí ty struny vydržet...když si vezmu, že novy ernieho kulky stojí 140Kč tak bych to nehrotil ;)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Na kytaře se to nevyplatí, daleko efektivnější je trochu se o ty struny starat - ostatně vždyť jsi i u mě na polici mohl vidět ten dunlopácký sajrajt na struny. Kamahl to třeba řeší tak, že do toho tříská, a ty struny se hluchoty nedožijí - a kupuje nejlevnější Arkaye :lol:
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

A však se o ně starám, ten dunlopáckej sajrajt mám taky, dobrá to věc mimochodem...
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Víc toho potřeba není, sundání a nasazení ty struny kolikrát nepřežijí, a i pak jim vyvaření život o moc neprodlouží. Pokud mám na Žluté nějaké dražší struny a je potřeba na ní něco předělat, řeším to povolením strun a pružin a sundáním kobylky, struny nechávám.
panedge

Příspěvek od panedge »

jakub.kubaaa píše:Zdravím,

tak jsem se doslechl že nějací lidé vyvařují struny když už nehrají, že prý to pomáhá... Teda já to slyšel o strunách na basovku, o kytaře né, ale tak jestli už někdo povařil tak třeba řekne jak to dopadlo :lol:
A taky si někdo nechá pro korunu vrtat koleno :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Basáci tu o tom mají dost dlouhý thread - baskytarovy-hardware-prislusenstvi-udrz ... AD%20strun

Můj názor - blbost, radši si koupím nové struny a ušetřím za elektřinu / plyn, kterým bych tu vodu ohříval :wink: A hrát to pak bude líp.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

woro90-1 píše:Na kytaře se to nevyplatí, daleko efektivnější je trochu se o ty struny starat - ostatně vždyť jsi i u mě na polici mohl vidět ten dunlopácký sajrajt na struny. Kamahl to třeba řeší tak, že do toho tříská, a ty struny se hluchoty nedožijí - a kupuje nejlevnější Arkaye :lol:
Arkay není nejlevnější. Ale díky za nápad - Staggy stojej sedm pětek, tak je zkusim. :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kamahl píše:
woro90-1 píše:Na kytaře se to nevyplatí, daleko efektivnější je trochu se o ty struny starat - ostatně vždyť jsi i u mě na polici mohl vidět ten dunlopácký sajrajt na struny. Kamahl to třeba řeší tak, že do toho tříská, a ty struny se hluchoty nedožijí - a kupuje nejlevnější Arkaye :lol:
Arkay není nejlevnější. Ale díky za nápad - Staggy stojej sedm pětek, tak je zkusim. :D
Pak napiš jaké jsou, trsátka se Staggu docela daří :D
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:Basáci tu o tom mají dost dlouhý thread - baskytarovy-hardware-prislusenstvi-udrz ... AD%20strun

Můj názor - blbost, radši si koupím nové struny a ušetřím za elektřinu / plyn, kterým bych tu vodu ohříval :wink: A hrát to pak bude líp.
To máte doma vysokou pec že u vás uvaření vody stojí 600 ? :lol:
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kvalitní struny koupím za 130 kaček (zmíněné Arkaye) a hlavně mám dostatečný cit pro to, abych vycítil nadsázku :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pikus

Příspěvek od Pikus »

woro90-1 píše: napiš jaké jsou, trsátka se Staggu docela daří :D
souhlas... jeden čas je u nás měli za 1Kč kus a byly fakt super. Prodávali to v podstatě po "bednách". Škoda, že jsem v tý době nehrál na elektrickou kytaru... bych jich taky pár set koupil (měl jsem jich asi jenom deset)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kurnikšopa škoda že jsem u toho nebyl...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:Kvalitní struny koupím za 130 kaček (zmíněné Arkaye) a hlavně mám dostatečný cit pro to, abych vycítil nadsázku :P
Jo takhle, já myslel že mluvíš těch strunách na basovku, ty bys za 130 asi nesehnal :lol:
Pikus píše:
woro90-1 píše: napiš jaké jsou, trsátka se Staggu docela daří :D
souhlas... jeden čas je u nás měli za 1Kč kus a byly fakt super. Prodávali to v podstatě po "bednách". Škoda, že jsem v tý době nehrál na elektrickou kytaru... bych jich taky pár set koupil (měl jsem jich asi jenom deset)
Nakoupit jich tunu a dělat z toho třeba náramky, to by šlo na odbyt :D
Obrázek
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

-----
Pardon, jsem úplně slepej, a to jsem nic nepil...Btw, kam se podělo smazání příspěvku?
-----
Naposledy upravil(a) Trao dne 1.02.2011 22:04, celkem upraveno 3 x.
Die Hard or Die Home
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

jakub.kubaaa píše:Nakoupit jich tunu a dělat z toho třeba náramky, to by šlo na odbyt :D
No nevíl leda tak s trsátek fender, gibson, ibanez bo kdyby nějaký muzicíra viděl na nějaké babě trsátko stagg, tak by ji spíš zabil než ojel :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Mjkl píše:
jakub.kubaaa píše:Nakoupit jich tunu a dělat z toho třeba náramky, to by šlo na odbyt :D
No nevíl leda tak s trsátek fender, gibson, ibanez bo kdyby nějaký muzicíra viděl na nějaké babě trsátko stagg, tak by ji spíš zabil než ojel :D
Nevím nevím - myslím že značka trsátek by byla asi poslední věc, na kterou bych u holky koukal :lol: A zabil bych jenom jednu konkrétní, která byla hrozně hustá, ať vypadneme když neumíme hrát nic jinýho než covery (lidi si je na výjezdu vyžádali, tak se békalo) a že jsme na h***o kytáristi a že to ty lidi hrozně otravuje (skoro všichni zpívali :D ). Pak začala mlít něco o tom, že taky hraje na kytaru, že hraje líp než my (byli jsme tři) dohromady, ale že to je pořád h***o proti tomu, co umí její přítel, že hraje v hrozně slavný kapele (jméno nechtěla prozradit), tak jí na klíně přistála moje stamarka. Samozřejmě že se vykrucovala tak dlouho, až jsme se ožrali :D Ožrala se i ona, takže jsme tam chcípali smíchy. Ta měla v uších tortexy :mrgreen: Což o to, ojet by se dala, ale to by musela nejdřív sklapnout...
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

woro: ty dneska perlíš :D
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Woro: měl jsi tu babu vyvařit, aby nebyla hluchá :-) Aha ono je to o strunách :-)

Mě osobně vyvařování za to nestojí, už jenom proto, že nevím jak bych ty struna dostal zpátky na kytaru.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... %9Bn%C3%AD
Duplicita, je tam toho o vaření dost. Nicméně Worův příspěvek tady za to stojí...
OT: z vinutých strun je fakt pěkná bižuterie, od náhrdelníku po prstýnek. Prosím zkuste někdo piercing.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“