Lexicon Alpha - problém

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Lexicon Alpha - problém

Příspěvek od Nero »

Zkusit jiný USB port?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
anhead

Příspěvek od anhead »

doc1.doc
(257.5 KiB) Staženo 232 x
anhead

Příspěvek od anhead »

zkusím tonoucí se stébla chytá
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

spis bych kouknul na nastaveni Alphy.
daf666

Příspěvek od daf666 »

Zdarec, nemám ani tak problém jako spíše dotaz,
mám Alphu a v celku spokojenost, ale zajímalo by mě jestli je někde problém nebo to zvukovka nezvládá a po případě nějaké řešení tohoto problému:
Když mám zaplý projekt v Sonaru tak nespustím např. Winamp, nějaký problém se zvukovkou, někde jsem tedkom dočetl, že ten problém by mohlo způsobovat ASIO, ale ještě jsem to nezkoušel.
Hlavní problém mám stím, že přes zvukovku nemůžu v sonaru do jedné stopy nahrávat to co v druhé stopě přehrávám (leda když káblem propojím line in a out, ale to není to pravé. Jako bici používam ezdrumer a když to chci vyexportovat tak všechny stopy musím mět jako audio, tak proto to nahrávání mezi stopamy), nevím už kde něco nastavit, ale spíše to nezvládá karta, tak to by bylo zřejmě nutno pořídit ještě jednu extérní kartu nebo novou která to zvládne?

Díky za nějaké rady, či doporučení.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ty zvukovky nejsou stavěný na to, aby se najednou pouštěl winamp a sonor. Multi-clienta v téhle kategorii karet nepodporuje snad žádná.

To druhý není problém karty jakož spíš problém v tom, jak pracuješ s nahrávacím software. Tohle přehrávání z jedné stopy do druhé není zrovna smysluplné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
daf666

Příspěvek od daf666 »

smyslu plné to sice není, ale když tam mám udělané bicí v ezdrumeru v jedné stopě a pak třeba v dalších stopě nahrátou kytaru a pak to chci vyexportovat jako celek třeba do waw, tak to vyexportuje pouze audio stopy, tak proto to dělám tímto způsobem jako že pustím přehrávání pouze stopy bicích v ezdrumru a do druhé stopy to nahraji a pak mám tedy bicí ve waw a můžu to vyexportovat všechno dohromady do waw (dříve jsem to dělal v Cakewalku9 a bicí v midi), možná to jde vyexportovat dohromady audio+ezdrumer bez těch mojích nesmyslů, ale do dnes jsem nato v tom Sonaru ani tenkrát v CKW nepřišel
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nahravani jedne stopy do druhe je zalezitosti vnitrniho routigu sonaru. staci nahlednout do manualu,tam se to urcite popisuje. neni k tomu potreba zadna extra karta.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Krom toho je EZD virtuální nástroj (VSTi) a jako takový je tím pádem (byť řízen MIDI stopou) zahrnut do mixdownu spolu s audio stopami (čili Export Audio). Nepochybuji o tom, že by to Sonar měl zvládat; pokud ne, navrhoval bych změnit DAW :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
daf666

Příspěvek od daf666 »

Jo kdysi dávno ještě přes SBlive v CKW9 mě to šlo, v stopě nastavení výchozí zařízení a v nahrávací stopě nahrávací zařízení a na SBlive jsem nastavil jako nahrávání z midi a tu stopu jsem mahrál, ale tedkom mám Sonar6 a EZdrumer a Lexicon Alpha, no a nic z toho jako dříve se mě nedaří.
Ale když na tom tak přemýšlím tak by měl ten export jít dohromady i bez toho mojeho přehrávání stop?
daf666

Příspěvek od daf666 »

Zřejmě budu tedy potřebovat radu od nějakého uživatele sonaru, který má nějakou zkušenost nebo ví, mě se to nedaří vše exportovat dohromady, ale určitě by to mělo jít i v sonaru
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zkus se podivat na Edit - Bounce to Track(s)... (tim by se mela dat v pohode vyexportovat stopa do stopy)
daf666

Příspěvek od daf666 »

Díky, už to jde předělat na audio v pohodě, já jsem vždy označoval jen midi stopu, ale když jsem teď označil midi + audio stopu tak to jdou ty bicí vyexportovat v do audio stopy pohodě. :D
jakub0120

Příspěvek od jakub0120 »

Zdravím,

potřeboval bych poradit se zvukovou kartou Lexicon Alpha. Při načítání VST nástroje slyším v monitorech nepříjemné lupání. Stejně tak při otevření většího samplu ve VST sampleru začne nehorázně šumět. Dělá mi to jen jedno PC (DELL 3,2 GHz, 4Gb) nevím si s tím rady. Jo Alpha je připojená do USB, které jsou na desce, myslíte že by mohla PCI karta s dalšími USB vstupy?? Jinak se mi zdá, že to nepříjemné lupání zapřičiňuje zvyšená činnost procesoru. Díky
harry16

Re: Který mikrofón na growling/screaming?

Příspěvek od harry16 »

Tak už mám oboje doma. Pavlii bejváš občas na icq? Mám problém s ovladačema, jsou normálně nainstalovány(aktuální z of. stránek), ale v Cubase mi nejde nastavit Alpha Asio, nevím z jakého důvodu.
Když zkusim nahrávat v Audacity, tak to bud nahrává jen na jednu stranu(chápu to tak, že mikrofon má mono nahrávání), ale když to přepnu na mono, tak to nenahrává vůbec.
Díky

Edit: Oddělen OT z mikrofony-a-snimani/ktery-mikrofon-na-g ... ml#p628946
Hendrek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Na ICQ/Skype jsem skoro pořád (mám tam kolegy z práce i dodavatelských společností, tak si místo telefonování většinou píšem), ale teď v úterý a čtvrtek sice budu "online", ale povětšinou mimo comp, protože školím. Nicméně napiš a jakmile se k tomu posadím, tak odepíšu.

P.

Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

harry16 píše:Tak už mám oboje doma. Pavlii bejváš občas na icq? Mám problém s ovladačema, jsou normálně nainstalovány(aktuální z of. stránek), ale v Cubase mi nejde nastavit Alpha Asio, nevím z jakého důvodu.
Když zkusim nahrávat v Audacity, tak to bud nahrává jen na jednu stranu(chápu to tak, že mikrofon má mono nahrávání), ale když to přepnu na mono, tak to nenahrává vůbec.
Díky
Mikrofon nahrává mono. Jediné, co mě napadá je, že jsi ho strčil do stereo vstupu na zvukovce. Co máš za zvukovku? Pokud používáš interní, pak je to jasné. Interní zvukovky bývají tuším stereo - v tom případě musíš u vstupního zařízení zvolit jen jeden kanál L nebo P.
Každý program to má jinak, ale vždycky je to podobné. V cubase asi půjde input nastavit pro každý track zvlášť a v audacity bych řekl, že spíš musíš nastavit input globálně v nastavení.
ať to šlape!
harry16

Příspěvek od harry16 »

Mám lexicon alpha a je tam jen jeden vstup na mic. A v cubase by mělo jít nastavit Alpha Asio, ale když to chci nastavit tak to napíše, že to neobsahuje driver, přitom ho mam nainstalovanej... -_-
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm...totok je nějaké divné - ovladač je z CD od Lambdy nebo nejnovější z netu? Pokud platí první možnost, doporučuji aktualizovat.

EDIT: aha už čtu...takže spíš zkusit ne-nejnovější 8)

Lambda jinak není žádná extra karta, tudíž bych se nebál použít případně freeware ASIO4ALL ovladač.

Ve všech případech je třeba nahrávat do MONO stopy, jak už zmínil kolega (a jak tu pořád všude píšem) a tudíž volit příslušný vstup (L nebo R - záleží na nastavené konfiguraci v rámci Cubase).

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Mikrofon je u Lexicon Alpha druhý kanál, tedy pravý (R). Je nutno nastavit v Cubase vstup mono stopy na R.
Ohledně driverů, zkus to celé nainstalovat znovu. Včetně aktualizace Cubase a Elicenseru.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“