Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
woro90-1

Re: Homemade kytara

Příspěvek od woro90-1 »

R&D fáze obvykle trvá déle než pár minut :wink: Svůj návrh kytary jsem sice ještě nerealizoval, nebyl čas a peníze, ale spotřeboval jsem na to půl tlustého skicáku, spoustu pauzáku, nějaké papíry s propočty a náčrtky zapojení, a nějakou tu vlnitou lepenku na modely v životní velikosti, abych mohl posoudit pohodlí při hraní, pak jsem ještě počítal čtverečky aby se to nepřevažovalo :D
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Tak do těch detailů s čtverečkama asi vážně nepůjdu :D...nicméně elektroniku mi zapojí kamarád a k tělu: Pohodlí hraní by mělo být stejné jako u klasického stratu, protože jinak jsou jen rohy a ty dopiluju podle pocitu až to uvidím naživo. Tolik k tomu nechtěl jsem ten návrh nijak komplikovat prostě vycházím ze strata a na papíře to taky vypadá jinak než bude v reálu, takže rohy můžou bejt uplně jinak :) mezi tím než bude na světě si stejnak ještě pár věcí ujasním :wink: ...
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tak mě napadá, než ti to děda vyřízne, Squier 51 znáš?
Obrázek
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Už jsem to párkrát viděl, proč? :)
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jen tak - pokud bych já chtěl páchat něco ve stylu strata, asi bych zkusil kopii téhle nádhery. Navíc to m dost z telete, jehož prototyp byl právě z borovice. Na jasan se přešlo kvůli odolnosti a snazšímu lakování, olše se začala používat kvůli tomu, že se sháněla lépe než jasan. Leo Fender nevěřil na true vintage mojo a vybírané fošny z rezonančního dřeva kácené postříbřenou sekyrou za prvního úplňku po pohanském svátku pálení veverčích ohonů, dělal to tak, aby to hrálo a nebylo drahé.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ten ASmithův návrh mi docela připomíná Framus Diablo...

Obrázek
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ASmith

Příspěvek od ASmith »

To je přesně něco co chci :twisted: ...nádhera..Tak kdyby mě tohle napadlo před pár lety ještě jsem na tom mohl zbohatnout :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No jo, škoda že tě ti Teutónci předběhli :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ASmith

Příspěvek od ASmith »

:) Měl jsem se narodit o něco dřív no..ale když mi woro řekl názor ta ten můj "výtvor" tak ještě přehodnotím jak to udělat - asi udělám klasickej strat a zbytek už udělám jak jsem chtěl... jen by mě zajímalo kdybych chtěl skusit uděat 2 tone sunburst jak se to dělá(za domácích podmínek) ?...rád bych měl totiž tělo, aby byla vidět kresba dřeva ale zas aby asi nebylo jen to prostě to ještě něčim přikořenit..takže kdyby měl někdo nejakej nápad tak šup sem s nim ;)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

ASmith píše::) Měl jsem se narodit o něco dřív no..ale když mi woro řekl názor ta ten můj "výtvor" tak ještě přehodnotím jak to udělat - asi udělám klasickej strat a zbytek už udělám jak jsem chtěl... jen by mě zajímalo kdybych chtěl skusit uděat 2 tone sunburst jak se to dělá(za domácích podmínek) ?...rád bych měl totiž tělo, aby byla vidět kresba dřeva ale zas aby asi nebylo jen to prostě to ještě něčim přikořenit..takže kdyby měl někdo nejakej nápad tak šup sem s nim ;)
Pokud se ti líbí Framus Diablo, udělej to podle něj - u něj jsou ty rohy tak akorát. A pickguard kdyžtak trochu upravíš.

Sunburst chudého muže se stříká přes šablonu obrysu těla postavenou nad kytarou na nějakých nožkách, stříká se šikmo. Tak se to částečně vykryje a částečně projde okolo, čímž vznikne žádaný efekt.

Jiná možnost je koupit mořidlo a houbičkou to postupně mořit, tím vznikne průsvitný burst.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

ASmith: Tomu tvaru se prosím věnuj pečlivěji, jinak z toho bude další amatérská napodobenina. Chce to cit pro křivku. Aspoň si vytiskni výkres skutečného strata, a do toho dělej úpravy, ze začátku klidně od ruky tlustou pastelkou, nakonec pokud možno přesně, ať to nějak vypadá. Podle toho tvého obrázku by to nedopadlo dobře. Ale určitě do toho jdi, a pochlub se dalším vývojem.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Tak dneska přišel javor. krk, akorát má bíle lakovanej předek hlavy tak to z toho musim nějak dostat- nejspíš to vemu smirkem nebo tak něco... a obkreslïl jsem klasickej strat a odnes dědovi takže teď už budu jen čekat až to vyřízne a zatim budu přemejšlet o vyzdobení :)
Přílohy
IMG_6334.JPG
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Řekl bych, že ten bílej lak (pokud je ten krk novej) je něco jako "převozní" lak, takže pokud chceš hlavu přírodní tak to sešmirgluj. Doporučuju fak jemný šmirgly, já používal na odškrábutí 150 pak jsem to bral 320,800 a pak 1200. Protože když ten lak odbrousíš, tak narušíš i to odřevo, takže kdybys na to hodil lak mohlo by to být nerovný.

Já brousil celou kytaru a odvědčilo se mi to tak dělat, s tím, že pak si navlhčíš kus houbičky nebo hadru a přejedeš po tom dřeve, ono ti vstoupí ty leta a chlupy a zas to vezmeš tím jemným. Párkrát zopakuješ a hlava je rovná ;)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Od pohledu je použitá, na dírách je vidět, že v nich byly mechaniky. Nejspíš přestříkaný Squier. Podle toho bych to tipoval na obyčejný sprej, ta vrstva nebude tlustá. Nejdřív bych to ale zkusil smýt, pak teprve brousit. Tyhle spreje houby vydrží, co se týče rozpouštědel.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

:D hned zítra se na to vrhnu, ano je to bazar ale co to je to zjistím asi až ten bílej hnus sundám :)
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Tak bílá barva už je dole - byla tam nechutná asi 3mm vrstva tý barvy a ještě to bylo laklý bezbarvym sprejem, takže jsem to musel nejdřív vzít smirkem a až pak ředidlem. Pod tim všim byl hnědou barvou přetřenej nápis BaCH, ale je mi to divný protože tohle je 21 a BaCH teď dělá krky 22...no to je okrajem.. dneska jsem to jakš takš obrousil a nalakoval :) až to bude suchý hodim fotky ;) ale neni to žádnej zázrak..ale zase si řikám napoprvý... :lol:
djumil
Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)

Příspěvek od djumil »

ASmith píše:Tak bílá barva už je dole - byla tam nechutná asi 3mm vrstva tý barvy a ještě to bylo laklý bezbarvym sprejem, takže jsem to musel nejdřív vzít smirkem a až pak ředidlem. Pod tim všim byl hnědou barvou přetřenej nápis BaCH, ale je mi to divný protože tohle je 21 a BaCH teď dělá krky 22...no to je okrajem.. dneska jsem to jakš takš obrousil a nalakoval :) až to bude suchý hodim fotky ;) ale neni to žádnej zázrak..ale zase si řikám napoprvý... :lol:
no vidiš :-)
to mas jedno hlavne ze se tobe bude libit..o to jde pri stavbe vlastni kejtry hlavne 8) at se dari upni pak nake fota ;-)
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
ASmith

Příspěvek od ASmith »

tak takhle to vypadá :roll: , žádnej zázrak ale beru to... :)
Přílohy
IMG_6339.JPG
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Už z tý fotky jse poznat, že ten lak je slabej, samá čárka a drážka...možná by stačilo to vyleštit kotoučem, což bys měl i tak, ale podklad jsi dělal poctivě ? ( třeba tak jak jsem psal ) ?

A ten nápis tomu taky moc nepřidává, asi bych si s tím víc vyhrál, jak se samotnou grafikou tak provedením.
Ale když ti to vyhovuje, nemá cenu něco předělávat :twisted:
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

ASmith píše:tak takhle to vypadá :roll: , žádnej zázrak ale beru to... :)
Ten nápis je dost zrůdnej, abych řekl pravdu:) Přijde mi, že to děláš hrozně zbrkle. Proč jsi nešel třeba do klasickýho vodního obtisku? Trvalo by to dýl, ale to je přece jedno, spíš by to bylo i ku prospěchu věci. Když děláš kytaru sám pro sebe, neměl bys jí dělat tak, aby byla udělaná co nejrychleji, ale tak, aby byla udělaná co nejlíp, aby skvěle vypadala a skvěle hrála.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“