Markbass Micromark 50 W

Baskytarová aparatura ...
macantini

Markbass Micromark 50 W

Příspěvek od macantini »

Ahoj
Chci se zeptat,jestli máte někdo zkušenost s Markbass Micromark.Nějak mi nejde do hlavy,jak může lézt slušný basový zvuk z 6-ti palcového repráku.Pokud ho někdo z vás vlastní,nebo někde slyšel,ať sem hodí
nějaké postřehy.Předem děkuji.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
dalabo

Re: Markbass Micromark 50 W

Příspěvek od dalabo »

Nehrál sem na to ale myslim to bude podobné těm basscube mikrokombům. Dělá to kravál na středech attack je silnej ale hutný spodek ve větší hlasitosti neni neni a nebude: malá plocha membrány musí tlačit vzduch velkým roskmitem tak to je speciál reprák životnost kdovíjaká.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já věřím, že když je to od Marku tak bude kvalita dobrá. Oni prostě dělají dobré aparáty. Ale myslím si, že je to dobré tak na cvičení nebo hraní v malé folkové kapele. Nevěřím, že to bude mít pořádně spodky. To vlastně není podle mě možný. Ale věřím, že to bude hrát líp jak jiný 50W Kustom.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
macantini

Příspěvek od macantini »

Zdědil jsem starý překližkový kontrabas,který ani po výměně strun moc nehraje.Namontoval jsem si snímač
a chtěl bych to zkusit zesílit přes nějaké kombo.Hlavně sháním něco malého,lehkého a výkoného,protože tahat kačenu na zádech a ještě v ruce 15 kg kombo je nad moje síly.
Ten Markbass by to splňoval dokonale.Na youtube je pár videí s baskytarou a nezní to špatně.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

macantini píše:Zdědil jsem starý překližkový kontrabas,který ani po výměně strun moc nehraje.Namontoval jsem si snímač
a chtěl bych to zkusit zesílit přes nějaké kombo.Hlavně sháním něco malého,lehkého a výkoného,protože tahat kačenu na zádech a ještě v ruce 15 kg kombo je nad moje síly.
Ten Markbass by to splňoval dokonale.Na youtube je pár videí s baskytarou a nezní to špatně.

http://kytary.cz/gallien-krueger-micro- ... /HN092610/

Tohle kombo by mělo splnit Tvoje požadavky... jednou jsem to viděl hrát na nějakém festivalu... Myslím, že to měl baskytarista z Čechomoru?
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Až na to, že to stojí o 50% víc než Micromark a hlavně váží skoro 3x tolik než Micromark. 15 nebo 12 kilo už fakt nedělá zrovna rozdíl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ten Galien ale hraje to mohu potvrdit. Na metal nebo hardrock to není na blues country a softiky to je dobré.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Věřím, že hraje. Otázka je, jestli to splňuje požadavky, které macantini položil...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
garde

Příspěvek od garde »

....neodporúčal by som vôbec, moc drahé a zvuk :roll: ....ak sa ešte držíš komba tak by som ponúkol alternatívu Line6 LD110....alebo sa poobzerať po kombinácii nejakej mini hlavy a 12" bedne....hlavu šupneš do futrálu ku kačenke a bedňu do ruky....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
macantini

Příspěvek od macantini »

Ten Line 6 jsem zkoušel a přišel mi takovej hodně chemickej ten zvuk.Je tam pár simulací aparátů,ale ty jsou pro mě absolutně zbytečné.Já vlastním kombo Roland Cube 30.Mám ho na cvičení doma,zvuk výbornej,ale jednou jsem s ním šel do hospody a ta zpáteční cesta to byl fakt porod.Basa má cca 20 kg,k tomu 13kg kombo.Normálně to chodím 10 minut a šel jsem to s pěti zastávkama asi třičtvrtě hodiny.Zavolal jsem si Taxi,ale ať se chlapík snažil jak chtěl,tak jsme to tam prostě nedostali.A otravovat známé,aby mě odvezli a pak pro mě ještě přijeli,mi připadá dost neslušné.To jsou asi všechny důvody,proč hledám něco opravdu malého.
Naposledy upravil(a) macantini dne 13.12.2010 19:40, celkem upraveno 1 x.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

dalabo píše:Nehrál sem na to ale myslim to bude podobné těm basscube mikrokombům. Dělá to kravál na středech attack je silnej ale hutný spodek ve větší hlasitosti neni neni a nebude: malá plocha membrány musí tlačit vzduch velkým roskmitem tak to je speciál reprák životnost kdovíjaká.
Pokud jsem to správně pochopil (zkus psát jako člověk, vím že to umíš), myslel jsi to tak, že malý reprák musí mít velký rozkmit pro dostatečně hlasité basy. A že životnost musí být mizerná. Nemusí. Stačí vhodně navržený reprák, tzn. místo papírového závěsu bytelný gumový pro velké rozkmity. A středička s dostatečně hlubokými vlnkami. Takovým způsobem se dělají kompaktní subwoofery, duní to jako blázen a přitom to je celkem mrňous. Otázkou je, jak to bude zvládat středy a výšky. Difuzor by tomu mohl pomoci. Těžko říct, jakým způsobem je tohle stavěné, zda spíše tradičně (spíše středový zvuk) nebo spíše moderně (výrazé basy, tlumené výšky).
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Nero píše:Až na to, že to stojí o 50% víc než Micromark a hlavně váží skoro 3x tolik než Micromark. 15 nebo 12 kilo už fakt nedělá zrovna rozdíl.
Joo to stojí, ale ten Gallien je plnohodnotná mašina, akorát je menší no... Kámoš to chce kupovat právě, vždycky sem řikal že to nemůže hrát jak je to malý, ale je to vážně rachot ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
macantini

Příspěvek od macantini »

Ahoj
Tak už mám doma konečně nový přírůstek.Nakonec jsem zvolil kombíčko Phil Jones BG-100.
2x5"repro,výkon 100W,velikost krabice od bot,váha 6kg a v ceně transportní taška přes rameno.
Nevěřil jsem,že něco tak malého může mít tak silný zvuk.Přesně to jsem hledal :D :D :D
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Co ta 5 palcová repra? Stačí to na basu aspoň tak nějak v rámci možností?

PetrPeter 1975 - 2008
macantini

Příspěvek od macantini »

Byl jsem opravdu překvapenej jakej z toho leze zvuk,nato že jsou tam dva 5"reproduktory.100 wattů to sice má,ale nehraje to jako 100 wattová komba jiných výrobců.
Naposledy upravil(a) macantini dne 8.02.2011 16:10, celkem upraveno 1 x.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Jestliže je malý reprák levný, tak nehraje. V případě, že levný není, tak tehle fyzikální zákon platit nemusí :)
Já jsem se micro markovi smál do té doby, než začal hrát. Pak mi spadla čelist!!! Nevěřil jsem, že taková žabka může hrát takto. Samozřejmě že do kapely s hlasitým bubeníkem to nestíhá, ale folkaři, jazzmani, cvičení na doma ...to je neuvěřitelné. Bohužel není moc levný :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
dalabo

Příspěvek od dalabo »

macantini píše:Byl jsem opravdu překvapenej jakej z toho leze zvuk.Jsou tam neodymové reproduktory a to už je úplně jiná
liga.Udávaných 100W to asi nemá,spíš tak 60-75W,ale na tu velikost neuvěřitelné.
A to si poznal jak že to má 75W ? :-o
Durin

Příspěvek od Durin »

macantini píše:Byl jsem opravdu překvapenej jakej z toho leze zvuk.Jsou tam neodymové reproduktory a to už je úplně jiná
liga.Udávaných 100W to asi nemá,spíš tak 60-75W,ale na tu velikost neuvěřitelné.
Watt není jednotka, která by udávala, jak nahlas reprák hraje. Reprák o výkonu 10W může klidně dělat větší bordel, než reprák o výkonu 20W.
garde

Příspěvek od garde »

Durin píše:
Watt není jednotka, která by udávala, jak nahlas reprák hraje. Reprák o výkonu 10W může klidně dělat větší bordel, než reprák o výkonu 20W.
....no to pri celkovej citlivosti aparátu 91db určite spraví bordel....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
macantini

Příspěvek od macantini »

Durin píše:
Díky za poučení,že Watty nejsou jednotky hlasitosti.To jsem opravdu ani netušil :D :D :D
Spíš jsem chtěl poukázat na to,že např. Roland 100,který má 12"repro hraje asi o třetinu hlasitěji
než ten můj Phil Jones 100,který má 2x5"repro.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“