to je pohoda, jestli to bezi bez problemu. (a tem konkretnim hodnotam uplne never, muzou bejt zkresleny ruznym pristupem k vypoctum...)martycz01 píše:jasně.. celkovou latenci mám 8ms s asio4all a s ovladačem asio dodávanym výrobcem mám 10,612ms
M-Audio FastTrack Pro versus jiná zvukovka do 5000,-
Pravidla fóra
Re: M-Audio FastTrack Pro versus jiná zvukovka do 5000,-
Dal te muze limitovat pocitac a z velke casti i vyladenost systemu, pokud by ti to melo (temer s jakoukoli kartou) behat pod 5ms, tak bys tomu musel uzpusobit i system. Kazdopadne 8ms je dostatecne nizka latence na nahravani i hrani pres pocitac, takze bych to dal vubec neresil.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ja ne. ale je moc pekna ... vcera sem ti ji chtel navrhnout, ale prisla mi uz pres limit...
resp. bych tolik navic (oproti podobne vybavenejm kartam) za to nedal (ale to je tim, ze je to pro me zbytecny).
resp. bych tolik navic (oproti podobne vybavenejm kartam) za to nedal (ale to je tim, ze je to pro me zbytecny).
Naposledy upravil(a) Paris dne 3.02.2011 11:00, celkem upraveno 1 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, ta vypadá hezky. Zase by mi trochu vadila ta absence ext. napájení (kvůlivá 48V Phantom), ale toť otázka.
P.
P.
to je pravda no.. jelikož to budu napájet z notebooku.pavlii píše:Jj, ta vypadá hezky. Zase by mi trochu vadila ta absence ext. napájení (kvůlivá 48V Phantom), ale toť otázka.
je fakt, že je zase o dost dražší no, vzhledem k tomu, že její vybavenost se moc neliší od FastTrack Pro.. teda až na samplovací frekvenci.
ona pri 24/192 uz muze byt zatez procesoru notebooku pomerne neunosna ... dost zalezi na tom, co mas za hardware.
a jeste se naposled vratim k firewire: nemas tam (v notebooku) treba slot pro Expresscard? do toho by se firewire adapter dal strcit....
a jeste se naposled vratim k firewire: nemas tam (v notebooku) treba slot pro Expresscard? do toho by se firewire adapter dal strcit....
jo slot na Expres Card tam mámParis píše:a jeste se naposled vratim k firewire: nemas tam (v notebooku) treba slot pro Expresscard? do toho by se firewire adapter dal strcit....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
FW má zcela jinou systémovou správu než USB, proto není ovlivňována jinými perifériemi a tak.
P.
P.
Ja na Saffire LE bez problemu dosahnu pri 24-bit / 44.1kHz latence 3,9ms, pres ASIO4ALL by to dost mozna slo jeste niz (Athlon II X3, 2GB RAM, AMD 770 cipset). A to nemam nijak vyladenej system, mozna spis naopak
Taky jsem narozdil od Lexiconu Omega nezazil zadnej celkovej vypadek, kdy jsem musel vypnout a zapnout, dropouty nejaky asi byly, ale to spis kvuli pretizeni procesoru (plno narocnych VSTi, navic jeste na starsim pocitaci).
Novejsi ekvivalent Saffire LE je Saffire Pro 14, tu u nas novou sezenes pod 6 tisic. A rekl bych, ze zejmena kvalita mikrofonniho predzesilovace bude lepsi nez u cehokoli ze zminovanych.
Jo a mimochodem - u USB2.0 maximalni rychlosti nikdy ani zdaleka nedosahnes, kdezto u FireWire to neni prilis nadsazeny.
Novejsi ekvivalent Saffire LE je Saffire Pro 14, tu u nas novou sezenes pod 6 tisic. A rekl bych, ze zejmena kvalita mikrofonniho predzesilovace bude lepsi nez u cehokoli ze zminovanych.
Jo a mimochodem - u USB2.0 maximalni rychlosti nikdy ani zdaleka nedosahnes, kdezto u FireWire to neni prilis nadsazeny.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
rád bych se ale vešel nějak do těch 5000,-
teď mám možnost mít NATIVE INSTRUMENTS Audio Kontrol 1 za 4900,-.. ale je to USB no. co řikáte třeba na Firewire Solo od M-Audio http://kytary.cz/m-audio-firewire-solo/HN089765/
ta zase ale nemá MIDI.. bohužel.
teď mám možnost mít NATIVE INSTRUMENTS Audio Kontrol 1 za 4900,-.. ale je to USB no. co řikáte třeba na Firewire Solo od M-Audio http://kytary.cz/m-audio-firewire-solo/HN089765/
ta zase ale nemá MIDI.. bohužel.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A ty potřebuješ standardní MIDI porty?
P.
P.
momentálně ne, ale tak bylo by dobrý je mít do budoucna ne?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Není nutné se kvůli tomu omezovat na zvukovku. Tohle je minoritní záležitost; vždycky můžeš koupit (já se na to víceméně už chystám, protože počet MIDI okruhů mi nějak narostl) koupit čistě MIDI box 2/2, 4/4 apod. Takže tím, že MIDI pětikolíky nebudou na zvukovce se rozhodně nijak neochudíš
P.
P.
ještě jeden dotaz prosim..
když měřim reálnou latenci přes aplikaci Centrance, tak výsledek měření je celková latence?
když měřim reálnou latenci přes aplikaci Centrance, tak výsledek měření je celková latence?
-> anoWhat it is
The CEntrance ASIO Latency Test Utility is a Precision Windows™ tool to measure audio delay in your computer setup. It measures the true round-trip latency of your computer audio setup, from input to output via an ASIO driver.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ptám se, protože tam v tý Centrance utilitce mám u FastTrack Pro latenci od 2,6 do 5ms, při bufferu 128 samplů
je to možný? když mi to třeba v Cubase, nebo Guitar rig ukazuje odezvu kolem 8ms..
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jenže CeTrance nebude zřejmě měřit zpoždění v DAW; rozuměj, počítání SW efektů apod. latenci zvětšuje (tu její systémovou část). DAW (=např. Cubase) se může třeba "sychrovat" a pro toto zpracování má vyhrazenou nějakou časovou prodlevu, takže proto zde může být prezentována latence vyšší.
Tohle je jen domněnka, musel bys zkonfrontovat výrobce obou SW s dotazem, jak jejich SW latenci počítá
P.
Tohle je jen domněnka, musel bys zkonfrontovat výrobce obou SW s dotazem, jak jejich SW latenci počítá
P.