Výběr mikrokomba
Pravidla fóra
- killer000sp
Výběr mikrokomba
Četl jsem tu spoustu všelijakých rad apod., takže tu snad nic podobného neni. Sám vlastním poměrně dobré kombo od Ibaneze, ale často cestuju, takže bych si rád pořídil něco menšího do 1200,-. Původně se mi líbil Marshall MS-2, ale dost lidí ho tu shodilo, takže teda nevím, zda-li se jedná o dobrou věcičku či ne. Takže jsem se začal dívat dál a zaujal mě Fender MD20 Mini Deluxe, který má v podstatě to samé, ale co jsem se díval na videa, tak má zdá se o něco lepší zvuk. Co se mi líbilo dál je Vox AC1 RhythmVox, který už je jistě velmi dobrý, ale zase je dražší než já chci. Samozřejmě jsem se díval i na sluchátkové zesilovače, ale to není to co chci.
Zkoušeli jste některý z těchto tří aparátků? Který by jste mi doporučily? A nenavrhujte zde prosím MicroCube apod., protože ty jsou už mimo cenovou hranici. Zajímaly by mě vaše názory na tato minikomba.
Děkuju za všechny odpovědi.
Zkoušeli jste některý z těchto tří aparátků? Který by jste mi doporučily? A nenavrhujte zde prosím MicroCube apod., protože ty jsou už mimo cenovou hranici. Zajímaly by mě vaše názory na tato minikomba.
Děkuju za všechny odpovědi.
Gibson SG Standard HC 2012
-
woro90-1
Re: Výběr mikrokomba
Pokud je MicroCube drahý, asi už jen domabastl - menší než MicroCube nemá totiž moc smysl. Chytni si nějakého elektrobastliče, řekni mu, že chceš pětiwattový koncák z integráče a před něj chceš předřadit se společným napájením nějaký zkreslovací efekt. Vřele doporučuji JFETové věci simulující aparáty, dost jich najdeš na runoffgroove.com. Pak někde schrastíš nějaký fullrange reprák nejlépe ze starého lampového rádia, vyrobíš k tomu bedýnku a budeš mít parádní jednokanál.
- killer000sp
Domobastl nechci. Nejenom proto, že se mi nechce všude možně shánět součástky, že tomu nerozumim, ale taky proto, že si rovnou aparátek koupit je pro mě rychlejší. Jinak díky za radu, ani jsem nevěděl že se něco takovýho dá vyrobit, elektronice tohoto typu vůbec nerozumím
.
Asi se přemůžu a půjdu do Vox AC1 RhythmVox. Má vícero nastavení, takže bude výstupní zvuk ovlivnitelný. Má to cenu? Zkoušel ho někdo? Líbí se mi relativně přijatelná cena. Oproti tomu je MicroCube předražený, nadruhou stranu má v sobě všelijaké efekty, ale Vox by měl taky nějaký ukrývat. Nicméně mě o efekty nejde. Chci mít něco lehoučkýho na cesty a Vox se mi zdá srovnatelný s MicroCube... ?
Asi se přemůžu a půjdu do Vox AC1 RhythmVox. Má vícero nastavení, takže bude výstupní zvuk ovlivnitelný. Má to cenu? Zkoušel ho někdo? Líbí se mi relativně přijatelná cena. Oproti tomu je MicroCube předražený, nadruhou stranu má v sobě všelijaké efekty, ale Vox by měl taky nějaký ukrývat. Nicméně mě o efekty nejde. Chci mít něco lehoučkýho na cesty a Vox se mi zdá srovnatelný s MicroCube... ?
Dalsi moznost je sluchatkovej zesilovac od Voxe http://kytary.cz/vox-amplug-cr-classic-rock/HN097425/ ten koupis na bazaru okolo 700,- nebo je levnej na Ebay a k tomu bedynku: http://kytary.cz/vox-amplug-cr-classic-rock/HN097425/ za 590,-
Je to mrnavy a musi se to tlumit jinak vecer rusis sousedy.
Je to mrnavy a musi se to tlumit jinak vecer rusis sousedy.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
A co Orange CR3?
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
a co Fender Mini Twin už jenom ten design, a stojí tisíc korun 
http://www.music-city.cz/fender-023-481 ... 11570.html
http://www.music-city.cz/fender-023-481 ... 11570.html
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
woro90-1
Já jsem si takovou věc postavil, koncák jsem měl za večer a preamp za dva (když nepočítám první pokusy, kdy se mi nechtělo dělat plošňák a patlal jsem to na veroboardu). Součástky jsem si objednal naráz, pak jsem to jen skočil vyzvednout a vrhnul jsem se na pájení. A hraju na to doteď, teď tomu budu dodělávat tremolo. Ale každému co jeho jest.killer000sp píše:Domobastl nechci. Nejenom proto, že se mi nechce všude možně shánět součástky, že tomu nerozumim, ale taky proto, že si rovnou aparátek koupit je pro mě rychlejší. Jinak díky za radu, ani jsem nevěděl že se něco takovýho dá vyrobit, elektronice tohoto typu vůbec nerozumím
Orange tranďáky neumí, možná bych z těch levných zkusil Danelectro Honeytone nebo Hodad, to jsou stylové škatulky, ale záleží na tom, jaký zvuk se ti líbí.
Mini Twina jsem neslyšel, ale nechovám k němu velkou důvěru, volil bych za tu cenu spíš něco levněji vypadajícího, tady bych se bál, že je to zaměřené jen na vzhled.
- killer000sp
Už jsem se rozhodnul. Půjdu do Vox AC1 RhythmVox. Ohodnoťte sami, specifikace jsou zde:
Má vše co potřebuju, navíc jsou super ty patterny. Pěkné video je zde:
Zkouknul jsem všechny co jste mi doporučily a děkuju za ně. Pokud máte něco ohledně tohoto Voxu tak sem s tím, zajímá mě každý názor. Ještě jednou díky.
Kód: Vybrat vše
• kytarové mini kombo
• výkon: 1W
• reproduktor: 3“
• ovládání: Gain, Tone, Master
• 66 patternů s nastavitelným tempem
• Aux-In
• sluchátkový výstup
• napájení: adaptér (součástí) / 6x AA baterie
• rozměry: 170 x 67 x 128 mm
• váha: 508 gKód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=BuS5ohDnBNgGibson SG Standard HC 2012
Nějakou free VST simulaci a slušnější bedýnky k PC. Hotovo a bakula možností
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
S tím Voxem osobní zkušenost nemám, ale na základě toho videa co jsi posílal bych do toho nešel ani náhodou. Microcube, který nechceš, hraje podstatně líp a za 2500 není předražený ani náhodou.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- killer000sp
Z čeho tak usuzuješ? Videorecenzí je víc, ale na základě videa se asi nedá moc hodnotit. Koukal jsem se i po nějakých recenzích a tady hodnotí jak uživatelé, tak samotný recenzent velmi dobře:jastud píše:S tím Voxem osobní zkušenost nemám, ale na základě toho videa co jsi posílal bych do toho nešel ani náhodou. Microcube, který nechceš, hraje podstatně líp a za 2500 není předražený ani náhodou.
Kód: Vybrat vše
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/guitar_amplifiers/vox/ac1_mini_combo/index.htmlGibson SG Standard HC 2012
- bazmekgrat
ja mam fender minitwin ale silverface ediciu
a podla mna na to ake je to velke a ide to na baterku to hra uplne fantasticky, samozrejme na nejake skreslene zvuky to nieje uplne to najlepsie, ale na cvicenie sa to pouzit da . cisty zvuk je vynikajuci s dobrou gitarou je radost do toho hrat
na chatu alebo cestovanie uplne vynikajuce ak clovek nechce riesit nejaky pocket pod so sluchatkami
na chatu alebo cestovanie uplne vynikajuce ak clovek nechce riesit nejaky pocket pod so sluchatkami
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
No těch videií jsem si prohlídl víc a na všech to zní otřesně. Být to za pětikilo tak možná, ale za 1700 jsou to vyhozený peníze. Co třeba chvilku počkat až se objeví na bazaru za nějakou pěknou cenu Microcube nebo Vox DA-5? Tyhle kombíčka jsou úplně někde jinde a pořídíš je za zhruba stejnou cenu jako tenhle chrčák.killer000sp píše:Z čeho tak usuzuješ? Videorecenzí je víc, ale na základě videa se asi nedá moc hodnotit. Koukal jsem se i po nějakých recenzích a tady hodnotí jak uživatelé, tak samotný recenzent velmi dobře:jastud píše:S tím Voxem osobní zkušenost nemám, ale na základě toho videa co jsi posílal bych do toho nešel ani náhodou. Microcube, který nechceš, hraje podstatně líp a za 2500 není předražený ani náhodou.
Jinak kdybys chtěl tak ti za nějaký dvě stovky můžu poslat Rubyho kterýho jsem před pár lety postavil, akorát by sis k tomu musel sehnat reprák (ideálně 4 Ohm) a 9V/200mA zdroj, funguje to i na baterku.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
- killer000sp
Ne, ale díky za nabídku, to jsem nečekal
. Jinak se budu ještě poohlížet a snad si najdu něco co mi bude vyhovovat. Díky za všechny rady.
- FPC
- last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte jestli u nás nebo na slovensku ještě někde mají ten Vox DA-5 ? Kámoš ho shání a prý už se nevyrábí
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
Nevyrábí, maximálně ještě možná bude někde ve skladu. Shodou okolností jsem se o něj před pár týdny taky zajímal, zkus se poptat v Lídlu, P Musik a Harfě, možná budeš mít štěstí.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy