Ibanez RG1550M nebo RG2550E ???
Pravidla fóra
Ibanez RG1550M nebo RG2550E ???
Chci si koupit novou kytaru, ale nevím která je lepší, jestli ibanez RG1550M nebo RG2550E... jedna ma tremolo egde zero a druha edge pro, první má hmatník z javoru a druhá z pelisandru a druhá ma lepsi snímace... co je lepší za tremolo a hmatník??? co byste mi poradili???
- bazmekgrat
Re: Ibanez RG1550M nebo RG2550E ???
treba to hlavne vyskusat ze co ti bude viac sediet, neda sa povedat ci je lepsi palisander alebo javor.
to tremolo
edge pro je klasicke "floating" tremolo a aj sa tak sprava tazsie sa to ladi a nastavuje ale prijemnejsie sa pakuje a ciastocne lepsie menia struny pretoze netreba strihat tie gulicky na konci
edge zero ma oproti tomu pruziny ktore tahaju proti tym hlavny pruzinam tym padom je to stabilnejsie lahsie sa to ladi, ale zas ten pocit pri pakovani je iny. tie nema az taky nizky profil ako edge pro. co sa tyka stability ladenia tak je na tom mozno o chlp lepsie
mam gitary kde mam aj zero edge a aj edg pro a asi by som zobral dalsiu stym zero-edge. ta 2xxx seria ma krajsie detaily co sa tyka inlay a bindingu a myslim ze uz tam davaju aj lepsie snimace. v 1550 ich budes "musiet" vymenit
ja osobne by som skor nasiel tu 2550z kde uz je to novsie tremolo
to tremolo
edge pro je klasicke "floating" tremolo a aj sa tak sprava tazsie sa to ladi a nastavuje ale prijemnejsie sa pakuje a ciastocne lepsie menia struny pretoze netreba strihat tie gulicky na konci
edge zero ma oproti tomu pruziny ktore tahaju proti tym hlavny pruzinam tym padom je to stabilnejsie lahsie sa to ladi, ale zas ten pocit pri pakovani je iny. tie nema az taky nizky profil ako edge pro. co sa tyka stability ladenia tak je na tom mozno o chlp lepsie
mam gitary kde mam aj zero edge a aj edg pro a asi by som zobral dalsiu stym zero-edge. ta 2xxx seria ma krajsie detaily co sa tyka inlay a bindingu a myslim ze uz tam davaju aj lepsie snimace. v 1550 ich budes "musiet" vymenit
ja osobne by som skor nasiel tu 2550z kde uz je to novsie tremolo
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Souhlas s výše řečeným - ta 2550 mi přijde jako zajímavější a lepší nástroj.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se právě mezi 2550 a svým Skem rozhodoval. Ty snímače mi nepřijdou jako nějaký zázrak. Ladění drželo a celkově byla v pohodě. Doporučuju. Je to dobrá kytara.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- bazmekgrat
jasne niesu uplne super ale lepsie ako tie v7 v8 co sa davaju do tych nizsichFade píše:Já jsem se právě mezi 2550 a svým Skem rozhodoval. Ty snímače mi nepřijdou jako nějaký zázrak. Ladění drželo a celkově byla v pohodě. Doporučuju. Je to dobrá kytara.
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Náhodou právě ty V8 atd jsou ještě v pohodě. Takové Powersoundy atd jsou dobrý fekál.
-
woro90-1
PSND sem snad ani netahej, to je nejhorší, co na ibanezky dávají, mají to i setové GRX.Fade píše:Náhodou právě ty V8 atd jsou ještě v pohodě. Takové Powersoundy atd jsou dobrý fekál.
To je fujtjabl, už se mi asi půl roku válí v šuplíku a druhá kytara je tím pádem pořád bez snímačů...ale pořád lepší to jak s nimiworo90-1 píše:PSND sem snad ani netahej, to je nejhorší, co na ibanezky dávají, mají to i setové GRX.Fade píše:Náhodou právě ty V8 atd jsou ještě v pohodě. Takové Powersoundy atd jsou dobrý fekál.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jakákoliv 550 už je dobrá kytara, ale ta 2550 je řemeslněji líp zpracovaná jak psal bazmekgrat. Za ty peníze bych už ale čekal nějaké DiMarzia
Do S-kových řad dávaly snímače QM1, QM2, QMS1 což jsou podle mě nejpovedenější ibanez stock snímače, ale nevím, proř je přestali osazovat 
http://ibanez.wikia.com/wiki/DiMarzio_IBZ_pickups
jinak cca pred 2 tydny jsem se stal majitelem bile rg2550e a musim rict, ze naprosta parada. Pokud srovnam remeslne zpracovani tak je to o rad lepsi nez jackson dk2m, ktery je taky vyrobenej v japonsku - je pravda, ze me ten jackosn vysel na $330 a ta ibanez na $670 ... za sebe +1 pro rg2550DiMarzio IBZ pickups (also known as DiMarzio/IBZ) are specially designed an manufactured for Ibanez by DiMarzio in the US. DiMarzio created special pickups for RG, SA and S models.
Humbucking pickup used for RG Prestige models in bridge and neck position. According to DiMarzio, the neck pickup is fairly bright-sounding, similar to a DiMarzio Super 2 (DP104). The bridge pickup is a little louder and warmer-sounding, and resembles a cross between the DiMarzio Steve Morse Bridge Model (DP200) and the DiMarzio Super Distortion (DP100).
a kde ji si kupoval? 670dolaru je luxus... mam ji vyhlidlou na ebay za 760... tak uz mam jasno, rg2550lunchie píše:http://ibanez.wikia.com/wiki/DiMarzio_IBZ_pickups
jinak cca pred 2 tydny jsem se stal majitelem bile rg2550e a musim rict, ze naprosta parada. Pokud srovnam remeslne zpracovani tak je to o rad lepsi nez jackson dk2m, ktery je taky vyrobenej v japonsku - je pravda, ze me ten jackosn vysel na $330 a ta ibanez na $670 ... za sebe +1 pro rg2550DiMarzio IBZ pickups (also known as DiMarzio/IBZ) are specially designed an manufactured for Ibanez by DiMarzio in the US. DiMarzio created special pickups for RG, SA and S models.
Humbucking pickup used for RG Prestige models in bridge and neck position. According to DiMarzio, the neck pickup is fairly bright-sounding, similar to a DiMarzio Super 2 (DP104). The bridge pickup is a little louder and warmer-sounding, and resembles a cross between the DiMarzio Steve Morse Bridge Model (DP200) and the DiMarzio Super Distortion (DP100).
kupoval jsem ji na musician's friend
ja objednaval pouzitou za 620 ... ale nejak dodrbali objednavku a tak me nakonec poslali novou
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=514210
ja objednaval pouzitou za 620 ... ale nejak dodrbali objednavku a tak me nakonec poslali novou
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=514210
Já sem ty prestige řady zkoušel. Strašně se mi líbí ty RGčka s pickguardem. 2550 by měla být lepší papírově ale co sem zkoušel v shopu, tak mi to přišlo na jedno brdo. 1550 rozhodně není špatná a Já osobně bych bral raděj 1550 protože mám rád světlé hmatníky
a taky mám rás zvuk V8 snímačů- Zdá se mi že to má na tvrdou muziku větší drive a tlak. Ty dimarzio/ibanez jsou takové uhlazenější.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
-
Martinfender
Zdravím, taktéž se rozhoduji mezi Ibanez, ale mezi RG 1550MZ a RG 2550Z. Nebo pak ještě 1570Z. Chtěl bych se proto zeptat, zda-li je nějaký rozdíl, mezi tou jedničkovou a dvojkovou řadou? Když pominu snímače, které si chci dát tak jako tak své. Žraločí zuby, které ani moc nemusím. A barvu. Tak myslíte, že je tam nějaký jiný rozdíl, hlavně v tom dřevě? Tremola mají všechny Edge Zero...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
RG2550 se dělá ještě ve verzi 2550Z, která má ZR tremolo.
- Nero
- Rádce
Mám dojem, že ty non-Z 2550 už ani nedělají, jsou nahrazeny verzí 2550Z.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ani se nedivím. Nevím totiž co by mohlo být na škodu na ZR tremolu. Oproti ostatním tremolům od Ibanez tam jsou jen vylepšení.
ja mam pocit, ze uz se rg2550 generally prestaly delat ... teda aspon v US se doprodavaji posledni kousky co sem byly dovezeny. Dokonce i na ibanez.com uz je nemaji v nabidce (mluvim zase o US regionu)
- Nero
- Rádce
Ono to bude platit globálně, nejen pro USA. Prostě nahrazení novým, lepším modelem.
PetrPeter 1975 - 2008
-
Martinfender
Je to tak, už to sleduji delší dobu jak u nás, tak v zahraničí a je to doprodej... Ale k mé otázce. Myslíte, že ten rozdíl ceny mezi 1550 and 2550 je za barvu, klasická černá u 1550 a GW, GB u 2550 - jednoduše ty třpytivý barvy, snímače V7, V8 vs. DiMarzio/Ibz a tečky oproti žraločím zubům na hmatníku? Nebo je to ještě v něčem jiném? Protože tyto věci jsou pro mne naprosto nevýznamné a přijde mi zbytečné za ně připlácet, pokud to nepotřebuji...