Zacházení s lampovým aparátem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Zacházení s lampovým aparátem

Příspěvek od Stanley06 »

Bummer, tak ted nevim, jestli to tam správně slyším (omluv mne, mám tu jen starý chrchláky od pc), ale slyšim tam hučení a pak lehce nějakou vysokou frekvenci, ok?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak to hučení je jen vedlejší efekt velkého zesílení. Špatně je tam ta vysoká frekvence. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

omlouvam se, my fail :oops:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Napsal jsem do Blackstaru, tak jsem zvědav, s čím se vytasí. Snad to budou ten ty lampy.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

darth vader

Příspěvek od darth vader »

tak ja mam mesu rectifier a koupil jsem si novej silovej kabel (planet wave) no a tlakem povyjel z bedny. Když jsem ho vratil, tak to hralo slaběji a když jsem to zapl podruhe (znovu to vylitlo), tak už vubec.. Jediny co se děje tak slabounky hrani při zkreslenych kanalech (jakoby jel jenom předzesilovač).

anketa: co se mi vysralo?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jak ti může tlakem vyletět kabel z bedny? :shock:

Mohlo se ti podělat ledacos. První bych vsázel na lampy nebo trafo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

2 Vader: buď rád, že jsi do toho nehrábl moc a tím vystřeleným kabelem někoho nezabil :D
Ale teď vážně, recto jsem měl i PW silový kabel a vždycky dobře seděl, ale náhoda je blbec. Co sem si tak zjišťoval, tak mesy by měli mít ochranu proti nezatíženému zesilovači. Určitě bych do toho moc nevrtal a zrovna to zanesl nějakému odborníkovi, ale můj skromný tip je, že to nebude žádná prkokotina :(
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jestli mu vylítl ten kabel z bedny a ne ze zesilovače, tak ta ochrana nepomůže. Teda aspoň pokud je řešená stejně jako u Blackstarů.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Teorge píše:Jestli mu vylítl ten kabel z bedny a ne ze zesilovače, tak ta ochrana nepomůže. Teda aspoň pokud je řešená stejně jako u Blackstarů.
Mám dojem, že ano.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak. V Blackstaru se na mě vydlábli. Ten maník, co jsem si s ním psal, si ani neposlechl tu nahrávku a pořád mlel dokola, ať to dám do autorizovaného servisu Blackstar, že to prý po mailu nevyřešíme. :evil:
Pak jsem psal panu Hockemu a ten bohužel také neví, co by to mohlo být.

:arrow: Tak jsem se chtěl zeptat, jestli tu není někdo od Plzně, kdo by mi byl za pivko či dvě ochotný na pár minut půjčit pár EL34 jen, abych ozkoušel, jestli to bude ten zvuk dělat i s nimi.

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak jsem tam dneska vyzkoušel pár cca 40 let starých (velmi zachovalých) tesláckých EL34 a ten zvuk se ani po delší době od zapnutí neukázal, takže chybka je zřejmě skutečně (a naštěsí) v továrních lampách. Jsem si oddech'. :D

dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

nevie mi niekto poradit?ked stiahnem na gitare potenc.na nulu začne to brumet jak krava.a to na oboch gitarach takže tym to nebude.kym som mal tranzistorovy preamp rocktron do koncaku 9100 tak to nerobilo len teraz jak som tam dal lampovú mesu preamp.navyše sa mi tam občas mieša nejaká nemecká vysielačka tak ako dakedy na muzic 130.čím to je čím to je..?
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Klidně to může být i mizernejma kabelama.

PetrPeter 1975 - 2008
dr.MENGELE

[quote="Nero"]Klidně to může být i mizernejma kabelamamám planet wawes od aparatu po wah aj od neho ku gitare.prepojky som skúšal menit.a ostatne midi a prepinanie kanalov sú mimo cesty a tiež je monster.
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

Prodám EHX Germanium OD->pm
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

WhiteKeys píše:Bummer to sice uz vyresil, ale treba se tohle nekomu bude hodit...
http://www.youtube.com/watch?v=QM2qWZYb ... er&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=NAF42EwL ... er&list=UL
Jo, neboj. Mikrofonické nebyly. :)

dr.MENGELE

Szarpydrut píše:Pololampy žhavit za mně ano, ale déle jak půl minuty to už nemá zamák smyslu, protože (je to psáno i v tomto vlákně) preamové lampy se žhaví velmi krátce a někdy se nažhaví, nepotřebujou totiž aby jimi tekl velký proud a taky jsou mnohem menší než poweramp lampy, rychleji než se zvedneš od komba a otočíš volume poťákem (asi 3 vteřiny)

A a co se týče mého Randalla a chytání středních rádiových vln, podařilo se mi tento rušivý jev asi z 95% odstranit. Jednoduše jsem potřeboval propoj k efektu a tak jsem dupnul svůj kabel (původně 8,9m) asi o metr. Tím pádem jsem zkrátil "anténu" a je to v cajku ;)
zaujimavé ale logicky celkom možné.vyskušam
Szarpydrut

Příspěvek od Szarpydrut »

mr.MENGELE:
To žhavení, či chytání středních vln? Ať tak či tak, jsem rád, že jsem přispěl svou troškou do mlýna ;)
darth vader

Re:

Příspěvek od darth vader »

Maples píše:zátěž musí mít jen po zapnutí ON ze standby...žhavit můžeš klidně samotnou nezapojenou hlavu...
jinak nejšetrnější je asi vytáhnout přímo kabel ze zapnutýho zesíku, když na ani ne minutu dáváš stand by, rozhodně to škodí víc, lampám vadí častý zapínání/vypínání a to se vztahuje i na odpojování anodovýho napětí. Dřív standby ani nebylo, jelo to pořád na plný pecky a lampy kupodivu vydržely dýl...ale musí se to žhavit s vypojenym kabelem, class A zesíky s celolampovym usměrnovačem je dokonce lepší žhavit takle.

...tak s tím začátkem silně nesouhlasím. mít zaplou hlavu (byť jen na stand-by) je podle mě dost nešetrný. Při hraní mi vypadl kabel a odsraly to koncový lampy. Ale i v návodu myslim je že se to musí žhavit zapojený.

btw - chtěl jsem se zeptat jakej máte názor na změny zvuku aparátu. Každej to určitě zná - jednou to hraje jako prase, na nic se nesáhne a za týden to hraje zprdele. Métě nějaký zkušenosti čím to? Já mám teorií hodně - od různýho proudu v síti (někdo má strčenou ve stejné prodlužce varnou konvici že:)), různá vlhkost, teplota, jak mám odpočatý uši, nebo prostě jak se ten aparát vyspí. Fakt nevim čím to a rád bych to měl vždycky stejné. Jinak pry existuje něco jako vyrovnávač proudu - jednak chrání proti výpadku - stihnete to šetrně vypnout, a pak hlavně že dodává do aparátu pokaždé stejnej proud. Máte s tím někdo zkušenosti nebo nějaké postřehy? :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Vader: psychoakustika...taky obcas ucuravam ze zvuku a druhy den je to nejvic nako.ot co to jde
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“