Kytara nehraje :-(( pomoooooc
Pravidla fóra
- AngusYoung
- Bandzone: www.bandzone.cz1088
Kytara nehraje :-(( pomoooooc
Mám týden na to bych to opravil,neb jedeme do studia
Prostě mi přestala hrát kytara,strčím do ní kabel a žádná odezva,rozšrouboval jsem tedy tu zdířku pro připojení ale zdá se,že je vše v pořádku,jen ten kabílek co má bejt napojenej k tomu inputu je trošku na trženej,co s tím?
Prostě mi přestala hrát kytara,strčím do ní kabel a žádná odezva,rozšrouboval jsem tedy tu zdířku pro připojení ale zdá se,že je vše v pořádku,jen ten kabílek co má bejt napojenej k tomu inputu je trošku na trženej,co s tím?
Punk už umřel...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Kytara nehraje :-(( pomoooooc
Rozebrat celou elektroniku a napájet to vše pořádně znovu. Případně eliminovat vyřazením z okruhu potenciální vadné komponenty - poťáky, přepínač.
A až budeš moc zoufalej, hoď to kytaráři.
A až budeš moc zoufalej, hoď to kytaráři.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kabel i kombo je OK? Když ano, tak pak zkus to, co povídal Nero... rozebrat komplet elektroniku, kouknout, jestli někde není něco uvolněnýho a popř. všechno přepájet znova
- blind boy of Alabama
Z ničeho nic mám podobný problém....když kytaru strčím do komba tak to nehorázně bzučí. Sleduju to i přes ladičku, která bzukot vyhodnotila jako vyšší G....tak jsem to rozebral, samice vypadá v pohodě, master volume(což jediný pot ke kterému se dostanu) je připojený na modrý a šedý drát, od modrého jde zemnění na kryt potenciometru, od šedého nikoliv(nevím jestli to je dobře). A teď pár zajímavostí:
1. Když master ztlumím tak na 6, ladička ukazuje ticho.
2. Když chytnu master i samici do ruky ladička ukazuje ticho
3.Píchl jsem to do počítače, páč jsem měl toho bzukotu dost ze zkušebny, chtěl jsem otestovat jestli to hraje, protože ve zkušebně jsem žádný tón neslyšel a v počítači to hraje v pohodě, dokonce jsem to nahrál na loop station a v klidu..
Snažně prosím o radu, protože to vážně nechápu.
1. Když master ztlumím tak na 6, ladička ukazuje ticho.
2. Když chytnu master i samici do ruky ladička ukazuje ticho
3.Píchl jsem to do počítače, páč jsem měl toho bzukotu dost ze zkušebny, chtěl jsem otestovat jestli to hraje, protože ve zkušebně jsem žádný tón neslyšel a v počítači to hraje v pohodě, dokonce jsem to nahrál na loop station a v klidu..
Snažně prosím o radu, protože to vážně nechápu.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Špatné uzěmění, v kytaře máš někde přerušený zemnící kabel.
- blind boy of Alabama
Kabel?? já myslel že zemnění je opředení těch vodičů. Jestli ano, je to tak, že od každého vodiče mám připájet opředení na kovovou část, nebo jen vodič nějaký barvy??
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Uzemnění je opředení přívodního kabelu, které ale neslouží jenom pro odstínění kabelu, ale také je potřeba v elektronice kytary, aby třeba potenciometry mohly tu živou část uzemnit (ztlumit), na snímačích je zem... Takže si myslím, že u tebe bude problém někde na konektoru kytary... Jak píšeš, že jde ten šedý kabel, který je ten zemnící na kryt potenciometru, to je správně, ale z toho krytu by měl vést dál... Určitě na jednu nožičku toho potenciometru, pravděpodobně na kryty dalších potenciometrů a na snímače. Jestli máš doma nějaký měřák, tak to zkus propípat jestli je tam vždy kontakt na obou koncích kabelu, tím zjistíš kde je problém a zapájíš to.blind boy of Alabama píše:Kabel?? já myslel že zemnění je opředení těch vodičů. Jestli ano, je to tak, že od každého vodiče mám připájet opředení na kovovou část, nebo jen vodič nějaký barvy??
- blind boy of Alabama
Zdravím....tak jsem to rozložil důkladněji, ale problém vidím v té samici...nevíte k čemu může být uzemněná?? Vím že se říká ke kobylce, nevím jestli to platí i v mém případě, jestli ano , tak jak se tam dostanu?? Přepájel jsem totiž to zemnění, a teď to vynechává jen někdy, tak chyba bude asi na druhém konci...
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
No neuzemněná kobylka by nedělala takovéhle problémy. Jak myslíš k čemu může být uzemněná? Živá část ( to o co se tam zasekne konec konektoru) je signál a ta druhá část (tělo toho konektoru v podstatě) se dotýká uzemněné části kabelu a z toho konektoru ta zem jde dál do kytary...blind boy of Alabama píše:Zdravím....tak jsem to rozložil důkladněji, ale problém vidím v té samici...nevíte k čemu může být uzemněná?? Vím že se říká ke kobylce, nevím jestli to platí i v mém případě, jestli ano , tak jak se tam dostanu?? Přepájel jsem totiž to zemnění, a teď to vynechává jen někdy, tak chyba bude asi na druhém konci...
- blind boy of Alabama
no já nevím, ale jak jsem říkal samici jsem přepájel a teď už stačí chytit jen samici aby to přestalo bzučet, tak mě zajímá, kde končí to stínění toho šedýho vodiče, na který je připojená... 
-
adamkocvara
- Nový uživatel
FENDER SQUIER Affinity
Dobrý den,
Dostal jsem od svého otce kytarový set (FENDER SQUIER Affinity + Fender Frontman http://kytary.cz/fender-squier-affinity ... /HN146979/ ) ,ale po správném zapojením kytara nehraje ... nevíte co bych měl dělat (vše co jsem udělal bylo to ,že jsem strčil kytaru do komba a kombo do zásuvky, zapnul, otočil na kytaře a kombu kolečkem volume). Nemělo by to mít někde nějakou baterii nebo něco?
Děkuji
Dostal jsem od svého otce kytarový set (FENDER SQUIER Affinity + Fender Frontman http://kytary.cz/fender-squier-affinity ... /HN146979/ ) ,ale po správném zapojením kytara nehraje ... nevíte co bych měl dělat (vše co jsem udělal bylo to ,že jsem strčil kytaru do komba a kombo do zásuvky, zapnul, otočil na kytaře a kombu kolečkem volume). Nemělo by to mít někde nějakou baterii nebo něco?
Děkuji
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 25.12.2014 21:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím obecným threadem.
Důvod: Sloučeno s existujícím obecným threadem.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkontroluj si jednotlivé prvky řetězce. Pokud máš v zapnutém kombu zapojen kabel a dotkneš se prstem špičky konektoru, ozve se něco? Pokud ne, je chyba buď v kabelu, nebo kombu. Pokud se něco ozve (šum, brum), pak je nejspíš chyba v kytaře. Rovněž samotné kombo, i když do něj není nic zapojeno a hlasitost se dá na maximum, by mělo trochu šumět.
Možných příčin, proč to nehraje může být spousta. Pokud je to způsobeno závadou některého prvku setu, reklamuj. Pokud příčinu nenajdeš, v obchodě ti určitě poradí.
Možných příčin, proč to nehraje může být spousta. Pokud je to způsobeno závadou některého prvku setu, reklamuj. Pokud příčinu nenajdeš, v obchodě ti určitě poradí.
-
David Vaněk
- Nový uživatel
Z ničeho nic mám stejný problém, kytara nehraje jen bzučí a šumí, je slišet jen když ťuknu do struny ale když brnknu tak nic. Moc se v tý elektronice nevyznám, kabel je v pořádku a kombo taky je to v kytaře a to ještě před chvilkou hrála a pak jsem šel domů ze studia a najednou zapojím kytaru a nehraje jen bzučí prosím pomozte.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Platí to, co psal Hendrek v předchozím příspěvku.
Zkusit jiný kabel, kytaru zapojit do něčeho jiného, zkusit jinou kytaru, pokud máš k dispozici, atp.
Možná nahrát na mobil ten zvuk - jaký zvuk to dělá při "ťuknutí" do struny.
Zkusit jiný kabel, kytaru zapojit do něčeho jiného, zkusit jinou kytaru, pokud máš k dispozici, atp.
Možná nahrát na mobil ten zvuk - jaký zvuk to dělá při "ťuknutí" do struny.
slyšet!
Hraju na kytary a mašinky
A jak? Mame ji rozebrat a zkontrolovat kabel, jack a zapojení, nebo to zkusíš sám, popřípadě nafotiš?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Trevor:Prosím Tě, čemu se divíš? To je dnes normální. Místo zapojení vlastní hlavy zapojit počítač.Trevor píše: 3.12.2020 8:25 A jak? Mame ji rozebrat a zkontrolovat kabel, jack a zapojení, nebo to zkusíš sám, popřípadě nafotiš?
David: Nenapsal jsi, co je to za kytaru. Aktivní snímače? Gibson? Stratocaster? Někde je něco přerušeno!!! Nebo zkrat!!
Kontakt přepínače, drátek, co my víme. Bez jednoduchého měřáku a pájky to možná nepůjde. Sundej deklík nebo kontrolplate a koukni na potenciometry, jestli něco neupadlo. Jestli je to jednoduchá kytara typu Telecaster, určitě pomůže soused elektrikář.
P.S. Nejporuchovější část elektriky v kytaře bývá samice Jack
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.