Dickinson Amplification

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Dickinson Amplification

Příspěvek od Radek Kysely »

Zdravím,
nedávno jsem narazil na (pro mě) novou značku kvalitních aparátů - Dickinson Amplification. Ve zkratce - kvalitní britsky znějící komba v aluminiových šasích jinak ale docela drahé (i když se píše, že za to stojí). Moc informací o tomto výrobci nenajdete, ale osobně si myslím, že to má budoucnost.

Oficiální webové stránky Dickinson Amplification

Výrobce nabízí 4 produkty:
2x12 MK2 45W Combo (jen tak pro zajímavost, stojí asi 3 500 liber :))
2x12 MK1 45W Combo
1x8 5W Combo (podle informací na webu ale mělo být už v létě nahrazeno 10W verzí)
Overdrive Pedal

Asi nejznámějším uživatelem je Matt Bellamy z Muse, který použil 2x12 MK2 ve studiu při nahrávání jejich posledního alba (The Resistance) a dále používá na aktuálním turné.

Bohužel tyto ampy nemůžeme zatím slyšet na mnoha nahrávkách, ale doufejme, že se to změní.

Tak pište své názory, postřehy, diskutujte a já nevím co všechno ještě. Nemyslím si, že se s tím někdo odsud osobně setkal, ale obrázek si o tom můžete udělat trochu z technických informací a možná i z nahrávek/koncertů Muse ;)
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Dickinson Amplification

Příspěvek od Bummer »

Tak dosud byl zvuk "jak z plechovky" spíše výsadou levných kombíček. Tohle je rozhodně revoluce.
Navíc když je to z hliníku, tak bych se to bál někde i jen na chvilku nechat - to se člověk otočí a pak už jen kouká, jak se to cestou na šroťák natřásá na cizí kárce ve společnosti dalších "nalezených" věcí. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

nj, tak je to dost eklusivni, presne jak pises - pochybuju ze to tu nekdo slysel, uspechem by bylo kdyby to nekdo videl :D (coz jsem sice videl, ale z x metru na muse), zvuk ale meli nejlepsi co jsem kdy na velkym podiu slysel, tak tezko rict cemu to prisuzovat, ale ten retezec co pouzivaji je docela top.

Co jsem koukal na youtube, tak me to nepripadalo jako nejakej zazrak uplne...ted uz tam to video nemuzu najit vubec :)

kazdopadne je to urcite pekna vec a kdyby sis to porizoval, dej vedet, rad to poslechnu :)
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

citizen.one píše:kazdopadne je to urcite pekna vec a kdyby sis to porizoval, dej vedet, rad to poslechnu :)
Zas takový fajnšmekr nejsem, ale tak za 4-5 let... kdo ví ;) :D
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Obrázek
Ten overdrive vypadá parádně steampunk-postapokalypticky :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Zahlédl jsem to na webu již dříve. Původně jsem si myslel, že tyhle produkty byly navrženy "přímo" pro Bellamyho, ať už designem, tak i charakterem. Když už má kytary také přímo na míru. Ten overdrive bych rád vyzkoušel. Prý stojí +/- 500 dolarů. Nemůžu se však zbavit dojmu, že v cenách hraje více vzhled.
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Trochu to tady oživím, dnes jsem procházel YT a našel jsem nějaká nová dema MK1:

S '59 Historic Les Paulem

Se Stratocasterem

Popravdě mě to teda moc nezaujalo. Se stratem se mi to líbí více, ale i tak... Ono to bude do jisté míry i "kvalitou" nahrávky a kompresí videa na YT (ano, i když jde pustit v 720p). Mám z toho dost smíšené pocity :?
citizen.one

no tady to snad ani neni kvalitou nahravky jako takove, jako blbou mistnosti, to jsou taky napady natacet v takovymhle prostoru...je to trochu modernejsi a musim rict, ze by mi to prislo super k necemu co by bylo na clean nebo vic boutique ton...napr kombinace matchless/vox a tohle na zkresleni....parada...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

kolik asi musi vazit takovy dick-in-son ..
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

pigdestroyer píše:kolik asi musi vazit takovy dick-in-son ..
MK2 45kg; MK1 37kg to váží celý, ale samotný dick a son nevím... :D :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

citizen.one píše:no tady to snad ani neni kvalitou nahravky jako takove, jako blbou mistnosti, to jsou taky napady natacet v takovymhle prostoru...je to trochu modernejsi a musim rict, ze by mi to prislo super k necemu co by bylo na clean nebo vic boutique ton...napr kombinace matchless/vox a tohle na zkresleni....parada...
přesně to mě napadlo, když jsem to zapnul... akustika místnosti to naprosto sráží

Obrázek
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Přijde mi, že to hraje na chlup stejně, jako to vytavený 15W klávesový kombo, na který jsem odehrál několik zkoušek. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
citizen.one

v tom pripade jsi mel veeeliky stesti na aparat :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“