Levné stage piáno - Thomann, Hemingway

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
the_miracle

Levné stage piáno - Thomann, Hemingway

Příspěvek od the_miracle »

Dobrý den,
chtěl bych si koupit elektrické piáno jako alternativu k pianinu, protože jej nemám kam dát. Před pár lety jsem hrával, ale na amatérské úrovni. Nyní bych se k hraní alespoň částečně rád vrátil. Rozpočet začínal na 5000,-, kde jsem zjistil, že nic neseženu. Pak se přesunul na 8000,- a koukal jsem na Yamahu NP30. Když jsem si ale vyzkoušel klaviaturu, byl jsem hodně zklamaný, takže teď už mám podmínku kladívkovou mechaniku a plný rozsah. Nebráním se ani staršímu nástroji, ale bohužel těchto moc v nabídce není. Zkoušel jsem Casio CDP-200R, které mě neuchvátilo, ale ani nezklamalo. Starší se dá sehnat okolo 10000,- (tam bych byl rád, kdyby se rozpočet zastavil), pak Thomana SP-5500, který se dá nový z Němec sehnat za částku okolo 10000,-, ale nic moc se o něm nepíše. Nejvíce mě uchvátila asi Yamaha P-95, jenže ta starší k sehnání není a nová stojí 16490,- (já bych ji mohl mít za 15000,-). Jako další alternativy, které mi připadaly vcelku rozumné je Casio PX-130, případně Korg 170 s cenou okolo 12-13000,- za nové kusy. Nejlepší by asi bylo sehnat starší Yamahu P-85 - ta se sem tam vyskytne, ale je to spíše zázrak. Co byste radili? Máte někdo zkušenosti s tím Thomannem a Hemingwayem? Thomanna mají v prodejně na Opatově, kde jsem jej cca 5 minut testoval a přišel mi podobný tomu Casiu CDP-200R. Finančně jsem ochotný dát max těch 13000,- za nový, nebo za tu P95. Za starší samozřejmě méně.

Díky všem za doporučení!
the_miracle

Re: Levné stage piáno - Thomann, Hemingway

Příspěvek od the_miracle »

A ještě se zeptám, co starší Korg sp200? V ceně 10000,-? Neměl bych ale možnost si ho osahat, páč ten člověk je zdaleka.

Díky!
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“