Hraní jednou rukou!!!

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Hraní jednou rukou!!!

Příspěvek od MacaFCB »

Prosímvas potřeboval bych helfnout! Nevím jak hrat jednou rukou například v AC/DC Thunderstruck se hrat jednou rukou musií protože se to jinak neda rychlostně stíhat prosím pokuď to de tak tu napište jak se tak hraje díky za odpovědi :D :D :D
Rommy

Příspěvek od Rommy »

Třeba ten Thunderstruck se hraje technikou hammering-rychle po sobě jdoucí hammer on(příklep)+pull of(odtah)...pravačku k tomu v podstatě nepotřebuješ, fakt to děláš jen levačkou, ale musí se to nějaký čas cvičit, musí ti nejdříve zesílit šlachy, ze začátku to bude znít slaboučce, ale časem to půjde :wink:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

přesně tak :-) doporučuju začít pomalu a na čistém zvuku...sice ze začátku fakt nic neuslyšíš, ale budeš si plně uvědomovat to zlepšení a chyby...se zkreslením bys to měl pomalu zadarmo :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Budu lehce OT, ale tohle ma dokonale namasterovane kytarista z Orphaned Land, videl jsem je nazivo na lonskem Brutalu (ale neni to zadna prasarna, spis bych je zaradil na Mastery) a furt mi neco prislo divny, jak jsem na nej ziral... Az pak jsem si vsiml, ze hraje solo, pravou rukou se skrabe na hlave a vsecko jede levacka :twisted:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Mig_all

Příspěvek od Mig_all »

Abych nezakladal nove tema, vim ze uz to tady bylo ale stejne jsem se nedostal ke kloudnemu vysledku, prosim jak vyloudim zvuk aspon trosicku pripominajici angusovo SG? Moji sestavu mam v podpise, tak poradte jak to nastavit a vylepsit prosim? (snimace, kombo)... Nebo jsem tady jediny AC/DC maniak? :-)))
Epiphone SG G400 Cherry Left Hand, Marshall MG 15W, D´Addario 9-42, Dunlop Tortex 1mm
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No jeslti kreslis jenom tim kombem, tak pak je odpoved nasnade...
Somnus Aeternus
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

ja mam taky EPI SG a toho Marshall v 10 wattovym provedeni a Angusuv zvuk celkem davam (nejaky Angusofil by asi rekl, ze je to mimo, ale me to celkem vyhovuje) s Digitech Distortion Factory s nastavenim na ProCo Rat.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Rommy píše:Třeba ten Thunderstruck se hraje technikou hammering-rychle po sobě jdoucí hammer on(příklep)+pull of(odtah)...pravačku k tomu v podstatě nepotřebuješ, fakt to děláš jen levačkou, ale musí se to nějaký čas cvičit, musí ti nejdříve zesílit šlachy, ze začátku to bude znít slaboučce, ale časem to půjde :wink:
Mno to je sice hezky ale angus to hraje trsatkem a mezi to haze hammer on...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tak tím bych si tak jistý nebyl :wink:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Přesunuto z kytar.

Mám pocit, že jsem viděl záznam z koncertu na youtube, kde to právě hrál jednou rukou. Stál, jel to intro a pravou rukou povzpuzoval dav :twisted:.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

Dark Axel píše:Tak tím bych si tak jistý nebyl :wink:
no tím si jistý budˇje to víc než slyšet a tady i vidět http://www.youtube.com/watch?v=ZQAmIooA ... ed&search=
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak jak kdy, taky jsem už viděl videa kde to hraje jen pullofama a hammerama (osobně to tak hraju taky a myslím, že to zní líp)
Mig_all

Příspěvek od Mig_all »

framikoin píše:ja mam taky EPI SG a toho Marshall v 10 wattovym provedeni a Angusuv zvuk celkem davam (nejaky Angusofil by asi rekl, ze je to mimo, ale me to celkem vyhovuje) s Digitech Distortion Factory s nastavenim na ProCo Rat.
Jrajes na krkovy snimac? Struny mam devitky jako Angus... Jenom trsatko trosku mekci... Jinak jak mas nastavene to kombo? Bassy, stredy, vysky, zkresleni??? Priblizne aspon, jasne ze lampa z toho nikdy nebude:-) diky za odpoved!
Epiphone SG G400 Cherry Left Hand, Marshall MG 15W, D´Addario 9-42, Dunlop Tortex 1mm
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Smrťokvítek píše:Přesunuto z kytar.

Mám pocit, že jsem viděl záznam z koncertu na youtube, kde to právě hrál jednou rukou. Stál, jel to intro a pravou rukou povzpuzoval dav :twisted:.
Jo jenomze to byl udelanej videoklip na tu pisnicku... :wink:
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Mig_all píše:
framikoin píše:ja mam taky EPI SG a toho Marshall v 10 wattovym provedeni a Angusuv zvuk celkem davam (nejaky Angusofil by asi rekl, ze je to mimo, ale me to celkem vyhovuje) s Digitech Distortion Factory s nastavenim na ProCo Rat.
Jrajes na krkovy snimac? Struny mam devitky jako Angus... Jenom trsatko trosku mekci... Jinak jak mas nastavene to kombo? Bassy, stredy, vysky, zkresleni??? Priblizne aspon, jasne ze lampa z toho nikdy nebude:-) diky za odpoved!
hraju na kobylkovy. struny mam tez devitky (zatim). trsatko nevim, jaky mel Angus. na kombu toho moc nenastavim. na efeku k 3/4 basy a stredy, vysky malinko pod polovinu, gain na polovinu. je to takovy moje standartni nastaveni a ten zvuk se na AC/DC celkem hodi, ale nejsem nejaky Angusofil a ani velky guru pres zvuky...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
666frost

Příspěvek od 666frost »

nechcem vrtat ale ako sa tu tak pozeram po fore,dost ludi nevie zaklady a ucia sa hrat aj tazsie pesnicky...ako to potom musi vyzerat ked to zahra?? :?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

666frost píše:nechcem vrtat ale ako sa tu tak pozeram po fore,dost ludi nevie zaklady a ucia sa hrat aj tazsie pesnicky...ako to potom musi vyzerat ked to zahra?? :?
Co si predstavujes pod 'nevie zaklady'? Spousta lidi akorat neumi spravne pouzivat terminy, coz je pro jejich hru celkem nepodstatna zalezitost...
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“