Aparát pro kytaristu do 20 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Stealer

Aparát pro kytaristu do 20 000

Příspěvek od Stealer »

Takže máme tu menší změnu. Měl jsem k dispozici 10 000 a poradili jste mi Laney LC 30-II. Jenže proč koupit staré, když mužu mít raději nové se zárukou. Proto Vás nyní prosím a dobrou radu, jaké kombo, nebo hlavu a box koupit. Jo a ještě mi stejně někdo říkal, že těch 30W je málo, tak nevím no.

Děkuji za rady :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparát pro kytaristu do 20 000

Příspěvek od McKozias »

Engl thunder
mesa cal. 50 http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum sice bazar ale zase to je trosku jinde
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Na bazáči je Peavey 6505 za 17 litrů. Což je nabídka měsíce :) Jestli někdo máte neváhejte.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stealer píše: proč koupit staré, když mužu mít raději nové se zárukou.
Protože staré koupíš o několik desítek procent levněji, takže za stejnou cenu dostaneš kvalitnější použitý aparát než nový. Není to dostatečný argument :wink:

30 Wattů v lampě je dost.

Každopádně za 20 litrů se dá navrhnout 20 zajímavých aparátů. Chce to upřesnit, co vlastně hledáš, jaké máš požadavky.

Můj tip na slepo - na bazaru je asi za 18 litrů 2x10 VHT Pittbull. To je enormně výhodný kauf.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ten pittbull už tam není, sám jsem si pro něj už skoro jel, ale nakonec jsem zvolil stack. Kolem těch 20 bych volil určitě neco od mesy...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bubucci píše:Kolem těch 20 bych volil určitě neco od mesy...
nebo fenderu, blackstaru, marshallu, orange :)¨chce to upresnit jaky zvuk se hleda, do jakeho zanru etc.

ve finale dneska hraje skoro vsechno dobre (od urcity cenovy hladiny, jako treba tech 20k) - jsou vyjimky ktere jsou vylozene spatne, ale tech je nastesti malo. zbytek je vpodstate jen o vkusu.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak nějak jsem vycházel z té původní volby LC30, takže tipuju blues-hard rock. Myslím, že DC by byl dobrou volbou, kdyby se nějaké objevil na bazaru.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

bubucci píše:Tak nějak jsem vycházel z té původní volby LC30, takže tipuju blues-hard rock. Myslím, že DC by byl dobrou volbou, kdyby se nějaké objevil na bazaru.
No a stejnou logikou bych já došel k tomu, že bych Mesu nedoporučil. Spíš třeba toho Orange nebo Marshalla.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mě se právě na takové styly DC líbil a čím dál víc se ujišťuju v tom, že je to víc o stylu hry než o konkrétním aparátu...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

MB není samospásná, jde o preference kupce. Můžeme se dobabrat k tomu, že vůbec bazarový aparát nechce (IMHO chyba) a že vyžaduje od zvuku něco jiného, než DC3 může poskytnout.

20tis. je fajn základ pro výběr kvalitního aparátu, ale musíš přesně definovat co chceš, pokud si původně chtěl Lanec LC30, tak bychom mohli vycházet z toho + 1 level navíc.

Tak za mě třeba VOX

ODKAZ
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja osobne bych pockal, jestli se autor vrati a trochu upresni... Je napriklad zasadni rozdil, jestli chce kombo, pripadne jestli do tech 20K pocita i eventualni nakup boxu nebo ne. Pokud jde o tvrdsi styl a nevadi hlava a box, pak bych jednoznacne bral tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Pokud jde o mekci styly a vyhovuje vic kombo, tak tech moznosti je opravdu hodne - od kombicek Blackstaru a Hughes Kettner az po tradicnejsi VOXy, Lejna apod. Tam by to rozhodne chtelo co nejvic informaci.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Wohma píše:Pokud jde o tvrdsi styl a nevadi hlava a box
Tak pohle prvního postu vypadá, že hlava + box mu nevadí, ale pochopil jsem to tak, že bazar nechce. Což mi příjde nešťastná volba.
Stealer píše:Jenže proč koupit staré, když mužu mít raději nové se zárukou.
Já svého Engla koupil z bazaru s 2 a půl letou zárukou o skoro 8 tisíc levněji než z obchodu. To je to proč :wink:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Na bazaru Bogner Alchemist...toho bych si minimálně odkoušel být tebou...
Stealer

Příspěvek od Stealer »

Stealer píše:Jenže proč koupit staré, když mužu mít raději nové se zárukou.
Já svého Engla koupil z bazaru s 2 a půl letou zárukou o skoro 8 tisíc levněji než z obchodu. To je to proč :wink:[/quote]

Některé obchody nepříjmají reklamace od třetí osoby. Na to pozor...

Jinak od komba čekám http://www.youtube.com/watch?v=2sGmmxUQWig CCA toto...

Rozhodně ne blues nebo hard rock :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Muzes mi rict, ktere obchody neprijimaji reklamace od treti osoby? Je to totiz v rozporu se zakonem, aspon pokud se bavime o zbozi nakoupenem na fyzickou osobu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Stealer píše: Jinak od komba čekám http://www.youtube.com/watch?v=2sGmmxUQWig CCA toto...

Rozhodně ne blues nebo hard rock :D
A co to je, když ne hardrock? :lol: Jinak na tom zvuku není nic zvláštního, řekl bych. IMHO by se ho dalo dosáhnout se spoustou aparátů nebo krabiček - stejně tam má hlavní slovo spíš basa. :) Bez ní by to znělo úplně jinak.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Stealer

Příspěvek od Stealer »

To je pravda, ta basa je tam dost specifická. A taky to, že stejně tak specifický zvuk kytary dosáhnu zřejmě spojením více efektů a né kombem :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Můj názor je ten, že by ti v pohodě stačil jen jeden efekt nebo jedno kombo bez efektu - stačí, aby mělo trošku modernější zkreslení. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Pokud bys měl zájem, kámoš prodává hlavu ESH 100W, dvoukanál a dává k tomu i 4x12 A box osazený Greenbackama, cenu by viděl kolem 17-18
Stealer

Příspěvek od Stealer »

Mohl bych se vás ještě na něco zeptat?

Objednávali jsme bedny a mix z německa, stránka www.thomann.de
Dnes jsem obdržel mail, že moje zásilka překračuje hmotnost, a proto musí odeslat balík "spedičně" a né na dobírku. Tudiž i platba by byla přes účet.

Má s tím někdo zkušenosti? Rád bych o tom něco věděl.
Díky za odpověď
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“