Fanatic Guitars (dříve HK Guitars)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Re: HK Guitars

Příspěvek od tomaskra »

RE J.J
Díky za zhodnocení. Rámečky snímačů jsou konzultované s člověkem pro kterého je kytara stavěná.
Vkus je holt relativní věc. Hře to rozhodně nevadí. Je to i tak trochu technická nutnost. Já zase nikdy nenašel vztah k plastové podivnosti - picguardu. Když už bych ho na přání při stavbě musel použít tak jedině ze dřeva. :D Milovníci Fenderů mě za tuhle kacířskou myšlenku určitě ukamenujou.
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 8.02.2011 21:24, celkem upraveno 1 x.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

tomaskra: odkud bereš inspiraci, nepočítám-li speciální přání zákazníků? Mám na mysli vzhled tvých produktů.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

kytary jsou krasny!!
nezavazi ten vystouply kryt elektroniky? podle fotek to vypada ze je oproti telu vystouply.. /mam kytary odreny a dobity prave zezadu o pyramidak, prezky od pasku, klice v kapse.. atd./
akorat ty hlavy mi moc nesedi, prijde mi, ze ta dvojbarevnost a hlavne tvar dost rozhodi celkovou barevnou i tvarovou kompozici.. ale posuzuju jen z fotek.
samozrejme ti na to nechcu plivat :) jen vyjadruju muj os. nazor, estetika je tak trochu muj obor..
ty kresby dreva jsou ale naadherny a zpracovani vypada dokonale.
EDIT: ten nazor ohledne pickguardu sdilim, hlavne v pripade ibanezek (k tem fendrum tak nak patri..) , ty dokaze ten ohavny kus plastu dokonale zkurvit :)
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE WIKXZEN:
No inspiraci beru tím že si po různých papírcích čmárám momentální nápady. Pak to nechám vždycky nějakou dobu uležet. Pokud se mi to co jsem vymyslel líbí i po čtrnácti dnech, tak to hodím na kartonovou šablonu v měřítku 1:1. Zkontroluju pohodlnou hratelnost, dosažení nejvyšších poloh na hmatníku a tak. Pokud to je OK tak uděláme s kolegou finální šablonu. Těch mám doma vždycky kolem deseti.
No a v průběhu doděláváme další. Dám to vždycky i do počítače a udělám si virtuální kytaru z plánovaného kusu dřeva. Vidím tak dopředu kam vychází kresba. Pochopitelně se to ještě přesně dolaďuje při samotné výrobě s tím pro koho to je.
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 7.02.2011 18:51, celkem upraveno 2 x.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE PIGDESTROYER:
Máš pravdu. Kryt je vystouplý. Není to moc, ale je. Tenhle model je zvukově spíš typ Telecaster nebo tak něco, takže nepředpokládám, že by na to smažil někdo v pyramiďáku. :D Protože jsem, ale tvrdšího ražení valná většina kytar, které jsme dělali je pro všechny styly od HARDROCKU výš. Většinou jednosnímačové modely, tam zase málo kdo používá krkový snímač.Ty kytary mají kryty v rovině s tělem. Koketoval jsem pro tyhle extrémy i s kovovými díly vyrobenými na míru, které by zajistily ochranu nejexponovanějších částí i kvalitní stínění v jednom. Pokud jde o hlavu to co píšeš beru jako podnět k zamyšlení. Chtěl jsem mít jednoduchý tvar. Nemáme logo - to nahrazuje ten pruh. Pokud se někdo s naší kytarou setkal tak podle toho pruhu pozná okamžitě jakýkoli nástroj od nás. No a tím, že je ze stejného materiálu jako tělo to beru jako jednotící prvek "setu". Pochopitelně na tom, ale nijak nelpím. Změna je život. Ve skutečnosti to není tak výrazný. Když to v atelieru fotím, vždycky se snažím, aby bylo všechno co nejlíp vidět a tomu odpovídá i svícení blesky.
Co se týká kreseb dřeva - do toho jsme doslova fanatici. Na tomhle modelu je většina z Ameriky, ale mám i Tasmánii, spoustu druhů z Afriky atd. Člověk žasne co dokáže narůst. Teď jel kamarád do Austrálie, tak slíbil, že něco v kufru přiveze. Už dostal výpis druhů které jsou znělé. :D
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

tomaskra píše:Pokud jde o hlavu to co píšeš beru jako podnět k zamyšlení. Chtěl jsem mít jednoduchý tvar. Nemáme logo - to nahrazuje ten pruh. Pokud se někdo s naší kytarou setkal tak podle toho pruhu pozná okamžitě jakýkoli nástroj od nás. No a tím, že je ze stejného materiálu jako tělo to beru jako jednotící prvek "setu".
Podle mě je to přesné, ty hlavy jsou naprosto geniální a nic s něma proboha nedělejte. Funguje to opravdu jako logo.
Jinak dle mého jsou Vaše kytary opravdu krásné a dost by mě zajímalo, jestli i tak dobře hrajou, jak hezky vypadají. :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester píše: Podle mě je to přesné, ty hlavy jsou naprosto geniální a nic s něma proboha nedělejte. Funguje to opravdu jako logo.
Bohužel úplně jako logo to nefunguje. Protože pokud ten nástroj uvidí někdo, kdo HK nezná, tak rozhodně nezjistí, o jaký nástroj jde a nebude mát šanci si výrobce na netu najít. Což může být škoda pro obě strany.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše:
Jester píše: Podle mě je to přesné, ty hlavy jsou naprosto geniální a nic s něma proboha nedělejte. Funguje to opravdu jako logo.
Bohužel úplně jako logo to nefunguje. Protože pokud ten nástroj uvidí někdo, kdo HK nezná, tak rozhodně nezjistí, o jaký nástroj jde a nebude mát šanci si výrobce na netu najít. Což může být škoda pro obě strany.
Ano dokud je značka neznámá, tak máš pravdu. Pokud je známá (viz třeba fajfka Nike), tak to takhle fungovat může. Ale to už asi není na nás. :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asi je jasné, že srovnání Nike a HK nebude úplně fungovat :mrgreen:

Určitě to je dobrý rozeznávací znak a skvělý nápad, ale něco málo tomu chybí (z výše řečených důvodů) - můj osobní názor.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Líbí se mi vzhledově asi nejvíce "Model SM" z fotogalerie 3.

Minimálně všichni z nás, kteří pročetli celou diskusi a došli až sem, tak už vědí, že to je typický znak/tvar HK Guitars. A když to někdo neví a je zvědavý, tak si to stejně nějak už zjistí. Na koncertě se kytaristy klidně zeptat osobně, v diskusním foru se už určitě taky někdo najde, kdo bude znát odpověď atd. Neviděl bych to už tak zle.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Omlouvám se, ale vzhledově se mi srdce rozhodně nerozbušilo. Nepřijde mi to ničím inspirativní, ale chápu, že tohle kritérium je až na třetím nebo dalším místě... Každopádně spíš oceňuji krok jít vlatní cestou a něco vytvořit, za to velkej obdiv 8)
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE NERO a JESTER
Fakt mě pobavilo to srovnání s Nike fajfkou. :) :) Ono je pravda asi od každého trochu. Kdyby tam bylo logo výrobce, který je poměrně málo známý je otázka jestli ho na tu dálku někdo přečte. Spoléhám tak trochu na komunikativnost muzikantů, že pokud je to bude zajímat tak se poptaj.
Jester se ptal jestli to tak dobře i hraje. Osobně nemám rád velkohubé chvástání a vychvalování vlastního zboží. Obecně - kluci co na to hrajou byli vždycky spokojení. Nebo to alespoň říkali :D :D :D
Paul Sapata který má kytaru z galerie 6, má ještě asi čtyři kytary ručně vyrobené od kytarářů v Americe i Evropě. Viz. http://www.scottfrench.com/s/Gallery/Fi ... 3%20Guitar http://www.ronkirn.com/tutorial/index.htm http://www.stonetreeguitars.com/Stonetree%20T-style.htm Když jsem se ho mailem ptal tak napsal, že je velice spokojený a často na kytaru od nás hraje.To je myslím docela pochvala.
Je logický, že kytara pro jazz nebo country nebude sedět blackmetalistovi a naopak.
Poslední kytaru mám ještě do příštího týdne doma. Pokud někdo chce může o víkendu vzít aparát a zajet si zahrát.
Pochopitelně zdarma.
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 8.02.2011 12:10, celkem upraveno 5 x.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE SUBROOFER.
Myslím, že to je v pohodě. Každý má jiný vkus. Hodně fotím a v podstatě neexistuje fotograf od kterého by se mi líbily všechny fotky. S kytarama je to asi podobně...... :) Podle fotky RAT zkreslovadla ve tvém nicku usuzuji, že jsi spíš na BEAST nebo WARLOCK?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

tomaskra píše:Podle fotky RAT zkreslovadla ve tvém nicku usuzuji, že jsi spíš na BEAST nebo WARLOCK?
Člověče, ani nevíš jak jsi mě pobavil - já mám zase krysu zafixovanou jako zbraň tvrdších bluesmanů a alternativních jedinců :lol: A možná si ji budu pořizovat i já, se Žlutou je to neskutečně řízný zvuk. Na kobylkový snímač jsem provedl deratizaci celho suterénu :D
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

woro90-1 píše:
tomaskra píše:Podle fotky RAT zkreslovadla ve tvém nicku usuzuji, že jsi spíš na BEAST nebo WARLOCK?
Člověče, ani nevíš jak jsi mě pobavil - já mám zase krysu zafixovanou jako zbraň tvrdších bluesmanů a alternativních jedinců :lol: A možná si ji budu pořizovat i já, se Žlutou je to neskutečně řízný zvuk. Na kobylkový snímač jsem provedl deratizaci celho suterénu :D
OT: si jí postav ne?
btw ta nová kytara je fakt krásná. palec nahoru!!
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Kytary jsou hezky, jediny co se mi nezda jsou nektery detaily treba ty zmineny ramecky, kryty elektroniky...
mohly by byt citlivejc navrzeny. Trochu mi to rusi celistvost nastroje.
K tomu znaceni: kombinace drev je dobra poznavaci znacka, nechal bych si vsak jeste vyryt raznici ze znackou a treba zezadu hlavy nastroje bych delal odrazek.
Sam to na nekterych vecech delam.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

tomaskra píše:RE SUBROOFER.
Myslím, že to je v pohodě. Každý má jiný vkus. Hodně fotím a v podstatě neexistuje fotograf od kterého by se mi líbily všechny fotky. S kytarama je to asi podobně...... :) Podle fotky RAT zkreslovadla ve tvém nicku usuzuji, že jsi spíš na BEAST nebo WARLOCK?
V pohodě. Na 50% bych v reálu změnil názor, fotky jsou fajn, ale je třeba tu kytaru vidět, cítit i držet a hrát samozřejmě. Víš jak to je... pro mě je dokonalej Jazz Bass, Jazz Master. Jsou to pro mě kosmický tvary, inspirativní, vyzývavý... vždycky se mi to srdíčko rozbuší, když je vidím... ale tohle souvisí s pop rock kulturou a image. Je možný, že když si vezmeš do ruky HK, tak začnou vibrovat ještě úplně jiný orgány nebo muzikantský čakry. Já zatím nedospěl k tomu pořídit si prakticky neznámý na zakázku stavěný nástroj.
Jinak určitě WARLOCK :!: Hraju na Jazz Bass, Reverend Gil Parris a Squier Strat MIK91. Můj modifikovanej RAT je super :mrgreen:
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

MrB14ck píše:OT: si jí postav ne?
Jenom čip vyjde na stopade, proto se mi do toho zatím nechce...

Jinak ta nová kytara sice není můj šálek absintu, mám radši fenderovsky jednoduché designy, ale v rámci tohoto stylu je vážně pěkná :)
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE SUBROOFER
S tou Krysou. Za komančů to byl jeden z mála slušných zkreslovačů kterej byl občas k sehnání. Já to mám spojený s punkovým hnutím a heavy partama který to hodně používaly. Té asociace už se asi nezbavím. :D
Jinak se omlouvám, že jsem z kytaristy s Fendrovským klasickým vzděláním udělal metloše :D :D :D :D
Myslel jsem, že ty HK tvary jsou na tebe moc měkký. :D
Fender tvary rozhodně nezpochybňuju. Spíš se nechci stavět do role Číňana který parazituje na něčem co udělal někdo jiný bez vlastního přičinění. Naše kytary mají krky, které menzurou, rádiusem atd z Fendera vychází. Nějaký standart to mít musí. Udělat si vlastní menzuru, tak to nikomu nesedne do ruky.
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 8.02.2011 20:43, celkem upraveno 2 x.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE ARCILUCIFER
S tou raznicí. Z druhé strany hlavy případně krku vždycky probíhá autogramiáda. Takže kytary jsou signovány podpisy. O té raznici, hologramu případně sítotiskové formě jsem přemýšlel. Nikdy se mi, ale nechtělo kazit tak hezkou kresbu dřeva.
Myslíš kryty udělat ve stejném materiálu jako tělo a jakoby je zneviditelnit nebo tvarové úpravy?
Je fakt, že tohle je věc, která se dá dořešit přímo na míru kus od kusu.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“