no ono tiez nieje kazdy 4x12 box vyhra niektore proste hraju naprd, tak isto aj s hlavami. ale zas niektory ludia si tam nastavuju k**** tak potom tazkoMartol píše:Hrál sem na boxy 4x12 A i B stejné značky a slyšel sem se pořád stejně. Nikdy sem neměl problém, že bych se neslyšel, spíš naopak sem slyšel jen sebe a zbytek kapely skoro vůbec což je potom průser a výsledek pak stojí za prd..bohužel asi jako 95% tady z vás nehrajeme s 10-ti odposlechama, takže je to jen o kompromisu. Osobně mám rád když slyšim víc ostatní než sebe, to ovšem v některých situacích nende třeba na malým podiu kdy kytara jede z podia. Zastávám názoru, že člověk když CHCE tak se slyší, chce to jen se naučit sebe odposlouchat. Nevim přide mi to jako blbost, že kytarista kterej má 4x12B box s 50/100w lampou za zadkem se neslyší, a to i klidně několik metrů od aparátu...spíš bych hledal chybu jinde než v aparátu. U 4x12 boxu bych vůbec neřešil směrovost, zvuk z takovýho boxu prostě proleze vším. Jo u 2x12 boxu to je už jiná, tam bych to chtělo trocha zvednout.
2x12 vs 4x12
Pravidla fóra
- bazmekgrat
Re: 2x12 vs 4x12
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bych vytesal do kamene a uzavřel naší malou diskusi o engl boxechbazmekgrat píše:no ono tiez nieje kazdy 4x12 box vyhra niektore proste hraju naprd, tak isto aj s hlavami. ale zas niektory ludia si tam nastavuju k**** tak potom tazko
S ekvalizérem na Thunderu do véčka, gainem na 3/4 a 4xv60 B boxem, to celý krmený SD SH-4 nemůžu obecně hodnotit vlastnosti boxů. Prostě pro mě funguje jít dál nebo zvednout box. Tečka.
Die Hard or Die Home
To ale vubec neni o boxu, ale o tom, jak se clovek muze na podiu osolit. Samozrejme je to o zvukari, ale vetsina tech lepsich se snazi muzikanty krotit, aby meli pak vic pod kontrolou to, co jde z PA - pokud totiz aparaty na podiu jedu na plny koule, tak uz pak se zvukem nic neudela... Kdyz byly odposlechy, tak jsem se budto slysel spatne (kdyz jsem treba sdilel odposlech s klavesama - blbej tah), anebo mi kytara jela i z odposlechu (ale to je BTW dost osidny).Martol píše:Hrál sem na boxy 4x12 A i B stejné značky a slyšel sem se pořád stejně. Nikdy sem neměl problém, že bych se neslyšel, spíš naopak sem slyšel jen sebe a zbytek kapely skoro vůbec což je potom průser a výsledek pak stojí za prd..bohužel asi jako 95% tady z vás nehrajeme s 10-ti odposlechama, takže je to jen o kompromisu. Osobně mám rád když slyšim víc ostatní než sebe, to ovšem v některých situacích nende třeba na malým podiu kdy kytara jede z podia. Zastávám názoru, že člověk když CHCE tak se slyší, chce to jen se naučit sebe odposlouchat. Nevim přide mi to jako blbost, že kytarista kterej má 4x12B box s 50/100w lampou za zadkem se neslyší, a to i klidně několik metrů od aparátu...spíš bych hledal chybu jinde než v aparátu. U 4x12 boxu bych vůbec neřešil směrovost, zvuk z takovýho boxu prostě proleze vším. Jo u 2x12 boxu to je už jiná, tam bych to chtělo trocha zvednout.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
podle me je uplne jedno jestli mate 2x12 nebo 4x12 kdyz jsou dobry, teda ne nejaky uplny smejdy. Musi bejt presne jak nekdo pise, ten zvuk trochu k necemu, a to nejen u kytary, ale i u zbytku kapely, pak nevidim duvod, proc by se nekdo nemel slyset. Ne ze bych vystupoval casto, ale minimalne pro cechy si myslim ze je lepsi mit mensi vybavu, takhle kdyz si vezmu 2x12 vertical nebo 2x12 kombo, tak si to nasteluju tak,aby to z podia nelezlo, nebo se na zvukare vyseru.
Stejne pouzivam svuj mikrofon a vim jak si to mam nastelovat, aby mi do toho nikdo pak nekecal. Dobre se to pozna kdyz si ve zkusebne udelate nahravku na jeden mikrofon a je vsechno slyset dobre a ma to slusnej zvuk (v ramci moznosti toho mikrofonu samozrejme). Nebo zkouset si to zvucit ve zkusebne pres PA.
Stejne pouzivam svuj mikrofon a vim jak si to mam nastelovat, aby mi do toho nikdo pak nekecal. Dobre se to pozna kdyz si ve zkusebne udelate nahravku na jeden mikrofon a je vsechno slyset dobre a ma to slusnej zvuk (v ramci moznosti toho mikrofonu samozrejme). Nebo zkouset si to zvucit ve zkusebne pres PA.
- bazmekgrat
ja neviem aky je problem so zvukarmi
ved ta 2x12 sa tiez zvuci jeden mikrofon tak ten hra minimalne tak isto nahlas ako reproduktor v 4x12, ja ked mam fullstack tak mam dokonca pocit ze mozem hrat tichsie lebo ten zvuk je proste vsade a nemusim tomu tolko ujebat.
a ked uz ma niekto neviem aky problem so zvukarmi da sa kupit palmer speaker simulator a posielat zvukarovi signal takto .... ale ked je k**** dojebe aj ten
ved ta 2x12 sa tiez zvuci jeden mikrofon tak ten hra minimalne tak isto nahlas ako reproduktor v 4x12, ja ked mam fullstack tak mam dokonca pocit ze mozem hrat tichsie lebo ten zvuk je proste vsade a nemusim tomu tolko ujebat.
a ked uz ma niekto neviem aky problem so zvukarmi da sa kupit palmer speaker simulator a posielat zvukarovi signal takto .... ale ked je k**** dojebe aj ten
Naposledy upravil(a) bazmekgrat dne 8.02.2011 10:13, celkem upraveno 1 x.
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Problem je ten, ze nekteri zvukari chteji, aby clovek byl na podiu tak potichu, ze se zkratka z bedny spatne slysi. A je pak celkem jedno, jestli ma 2x12 nebo 4x12.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
musim to davat tak, aby bubenik slysel (stejne to nikdy neslysi) a zaroven aby to moc nervalo. nevim jesi sem nekdy hral na 2x12, to si nepomatuju, ale je fakt ten, co kdosi rikal, ze blizko bedny to slyset neni, ale deset metru od nezvucene bedny to rve jak fena. takze ja sam sebe obcas neslysim, a ven leze silenej kraval. zvuceni v malych klubech asi ani nema smysl, kdyz sme na malym podiu a bubenik zacne mrdat do ciny, stejne neslysim vubec nic nez jen pcha pcha ššššššššššš (to jako ty ostatni cinely, navic za to utraci otresny prachy a je to strasne a protivne hlasity) kdyz se mi podari na zvucene akci zachytit sluchem aspon kopak a rachotak, su vdecnej.
ale tady se vlastne resi 4x12 vs 2x12 - ted jsem si vzpomnel! v jedne zkusebne jsem hral na 2x12 s hlavou marshall 8100, a hlasitostne to nestacilo,basak proti me mel lednicku 6x10, (bici lowend) a vubec se ta 1936ka nechytala.. bylo to smerovy, roztrepeny a potichu, proste nee. velka zkusebna -> tim padem usuzju, ze by to nejakej bordel se cti neuhralo..
ale tady se vlastne resi 4x12 vs 2x12 - ted jsem si vzpomnel! v jedne zkusebne jsem hral na 2x12 s hlavou marshall 8100, a hlasitostne to nestacilo,basak proti me mel lednicku 6x10, (bici lowend) a vubec se ta 1936ka nechytala.. bylo to smerovy, roztrepeny a potichu, proste nee. velka zkusebna -> tim padem usuzju, ze by to nejakej bordel se cti neuhralo..
- citizen.one
garantuju ze kdyz orostuju orange s 2x12, tak ve zkusebne o rozmerech cca 3,5 x 5m nebo tak nejak zahlusim bici, basu i PAcko
Marshall 8100 nepatri zrovna mezi aparat k porovnavani...
proste ty nastroje se musi doplnovat, ne prervavat...
nevim jestli se to zda jen me, ale casto je to presne tak
jinak jak rika dodo dolezal - dobry box je slyset vsude, i za nim...
zase je to styl od stylu, chapu ze na tvrdsi styly je potreba mit zvuk co nejpevnejsi ton...
jestli znate nekdo kapelu Bahrainn, ta je prikladem jednoho z nejlepsich podladenejch zvuku, co jsem kdy slysel, maji to proste odladeny...
Marshall 8100 nepatri zrovna mezi aparat k porovnavani...
jinak jak rika dodo dolezal - dobry box je slyset vsude, i za nim...
zase je to styl od stylu, chapu ze na tvrdsi styly je potreba mit zvuk co nejpevnejsi ton...
jestli znate nekdo kapelu Bahrainn, ta je prikladem jednoho z nejlepsich podladenejch zvuku, co jsem kdy slysel, maji to proste odladeny...
- bazmekgrat
presne ako pises vsetko ma hrat vo svojom pasme, a vacsinou je to prave tak ze tie horsie veci kym nemas v kapele ani nemas sancu posudit ci hraju prave tak ako maju. samotne sa ti to zda ok ale pritom to hra tolko bordelu co akurat v kapele spravi jednu velku zvukovu gulucitizen.one píše:garantuju ze kdyz orostuju orange s 2x12, tak ve zkusebne o rozmerech cca 3,5 x 5m
u nas v kapele ked mal basak nejaku lacnu 4x10nu a GK hlavu tak sa to furt s nicim bilo, stale som mu picoval nech sa da tichsie. odkedy ma fender 8x10 a nejaky sialeny fender preamp s koncakom hra to presne tam kde to ma hrat a nestazoval som sa ani nepametam
rovnako ked som raz pozical mesa box a musel hrat na nejaku crate 4x12 no skoro som to rozjebal tak to hralo napicu zatial co s mesou hned jak som prepojil na svoj box uz samostatne to hralo menej bordelu ale hlavne konkretne a v kapele to sedelo uplne super nebije sa to ani s basou ani s cinelami ani so spevom.
teraz ked ma basak 8x10 a ja 2x 4x12 v skusobni, niekto si povie ze mi jebe ze naco ale ono to hra presne kde ma, vobec to nieje nejake sialene hlasne a zvuk je popici nic sa s nicim nebije
btw presne to iste podla mna plati aj pri gitarach, ze tie poriadne hraju konkretne tam kde maju a nerobia kopec bordelu
- citizen.one
jasne, zvuk se musi brat jako celek, ne jako souhrn nekolika solovych nastroju...
No a proto je dobrý, když bedna nefouká kytaristovi pod nohy, ale v případě potřeby si to zvedne. Je jasný, že z principu je 2x12 nižší, ale není problém ji posadit na přepravku, aby to lezlo víc do ucha. Když bude foukat pod nohy, tak to skutečně v žádným případě kytarista do ucha nedostane, ale zvukař o 30m dál ano. 100W tranzistorák není moc měřítko, to zpívala už Lucie Bílá před lety: "Lááámpa je lampa!", ale čím větší randál, tím obtížněji se to bude zvučit. Taky se mi líbí třeba Triple Rectifier s volume hodně doprava, ale jak to říká Radim Hladík, na český pódia stačí lampa 30 až 50W, protože se dá trochu pustit...pigdestroyer píše:... blizko bedny to slyset neni, ale deset metru od nezvucene bedny to rve jak fena. takze ja sam sebe obcas neslysim, a ven leze silenej kraval. zvuceni v malych klubech asi ani nema smysl,
hral na 2x12 s hlavou marshall 8100, a hlasitostne to nestacilo,basak proti me mel lednicku 6x10, (bici lowend) a vubec se ta 1936ka nechytala.. bylo to smerovy, roztrepeny a potichu, proste nee. velka zkusebna -> tim padem usuzuju, ze by to nejakej bordel se cti neuhralo..
Teda někteří bicmeni jsou pekelně hlasití, tam je to pak těžký. S postupem let si myslím, že často kontraproduktivně.
Btw. jedna z výhod často proklínaných V30 je fakt, že v hlučný kapele dobře prolejzaj. Pokud ta 1936 měla T75, tak by to taky mohlo sehrát svojí roli... No a jak píše bazmekgrat, podstatný jsou i pásma nástrojů přidělený jednak v aranži a jednak že si je nastavěj lidi tak, aby se neprali mezi sebou a zakusovalo se to do sebe.
Velmi hezky je ta charakteristika repráků slyšet tady - to sem dávám kvůli tomu, co jsem psal o průchodnosti V30 kapelou:
Wow, ta H30ka je IMHO naprosto otresna 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
mozna to bude tim, ze pomer Royera a SM57 je silne ve prospech Royera a tim padem ty repraky co nemaji skelny vejsky, tady nezni uplne idealne, jinac si to nedovedu vysvetlit...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ta H30 nehraje špatně, je to takový Greenback styl. Spíš by mě zajímala ta K100, tuším, že ji dávají do Diezel boxů a je prý vhodná na metál, podlazené kytary atp., box jsem ale zatím nikde nepotkal. Já už se 3 dny kochám naprosto výborným zvukem oldschool VHT boxu s V30 dolů a Greenbackama nahoře 
- bazmekgrat
no ja som nedavano hral na diezel boxe dost ale predpokladam ze to bola verzia s v30kami ale neviem presne, a ta podladenia zvlada uplne super
"obvinit" mikrofon, ktery se stal dalším factory standardem pro nahrávání kytar, že nesnímá ideálně, tomu říkám věru pěkná teoriecitizen.one píše:mozna to bude tim, ze pomer Royera a SM57 je silne ve prospech Royera a tim padem ty repraky co nemaji skelny vejsky, tady nezni uplne idealne, jinac si to nedovedu vysvetlit...
Tohle je snad nejlepší test reproduktorů, který existuje. Pečlivě připravený, stejné podmínky, stejný signál, .... takže ten "problém" bych v tomto případě hledal někde jinde. Krásně to ukazuje jak se (samozřejmě orientančně, jinak to ani nejde) liší repráky od sebe projevem.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
No jsou stejne podminky a stejne podminky. Ten zvuk tam mohl byt natoceny schvalne tak, aby nejprirozeneji znel s V30 a dal uz s tim nehybali. Takze bych to nepovazoval za bernou minci ve smyslu "tento reprak je lepsi", ale spis ciste jako porovnani charakteru. Mimochodem rozdily mezi vsema reprakama s vyjimkou H30ky by podle me sly z velke casti vykompenzovat pomoci jednoducheho ekvalizeru + presence, klidne i na aparatu. Ale vime, jak je to v praxi, ze
I kdyby tam mel clovek 15-pasmovy ekvalizer, tak stejne prednes nevyrobi.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
presne tak jsem to myslel, proti tem mikrofonum nic nemam, ale vsimni si, jak daleko je SM57 od stredu a Royer snima celkove min vejsky, zase je fakt prijemnej uchu.
To co oni porovnali, je jak by ruzny repraky znely na stejny nastaveni.
Jediny co bych bral za jaks taks objektivni, by bylo kdyby vzali kazdej a dostali z nej to nejlepsi, pak urcite...
podle tohohle testu by vyhorela spousta dalsich super repraku...
vsechny tyhle a dalsi jsem mel a z celestionu mam nejradsi prave Hcka nebo Greenbacky, ale spis stary H...pominu-li AlNiCa ve Voxech.
To co oni porovnali, je jak by ruzny repraky znely na stejny nastaveni.
Jediny co bych bral za jaks taks objektivni, by bylo kdyby vzali kazdej a dostali z nej to nejlepsi, pak urcite...
podle tohohle testu by vyhorela spousta dalsich super repraku...
vsechny tyhle a dalsi jsem mel a z celestionu mam nejradsi prave Hcka nebo Greenbacky, ale spis stary H...pominu-li AlNiCa ve Voxech.
A co je zajímavý, pro určitý typy aparátů a zvuků je H30 z nich nejlepší. Ovšem jakmile do ní člověk pustí tohle, tak je to všechno jinak. H30 mj. mám, takže můžu říct, že v řadě sestav hraje úplně super.Wohma píše:Wow, ta H30ka je IMHO naprosto otresna