Vox VT15 nebo Roland Cube 20
Pravidla fóra
Vox VT15 nebo Roland Cube 20
Kterej z nich bude lepší? Chtěl bych hlavně zkreslenej zvuk dobrej, kvalita efektů mi je celkem jedno.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Vox VT15 nebo Roland Cube 20
O týhle dvojce je tu toho napsáno opravdu hodně... Zkus hledat.
Pokud ti nejde tolik o efekty, moje osobní volba by byla Roland. Přijde mi sympatičtější. Ale kvalitativně je to na stejné úrovni.
Pokud ti nejde tolik o efekty, moje osobní volba by byla Roland. Přijde mi sympatičtější. Ale kvalitativně je to na stejné úrovni.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zaujala mě ta lampa v tom Voxi, takže půjdu asi do něj. Ale četl sem, že Voxy maj spíš vintage zkreslení. Já bych chtěl kvalitní a hlavně živý zkreslení. Něco jako metallica nebo slipknoti z toho myslíš půjdou vytáhnout?
- Nero
- Rádce
T lampa tam v podstatě nehraje roli. VT s lampou nebude hrát o jic víc věrněji než Roland s COSM modelingem. Navíc na ty tvrdší zvuky bych fakt preferoval Cube.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ok, díky za radu.
"Vintage" a "kvalitni a zivy" si ani zdaleka neodporujeGrenar píše:Ale četl sem, že Voxy maj spíš vintage zkreslení. Já bych chtěl kvalitní a hlavně živý zkreslení.
Rolanda jsem zkousel jednou, takze o nem bohuzel moc rict nemuzu, kazdopadne asi bude dost blizko...
Edit: koukam ze na bazaru je jedno z ty stary serie, myslim ze by se to vyplatilo... Ale nema tolik modulaci jako to novejsi, coz nevim jestli by ti nejak extremne vadilo
taky mám toho voxe, jenom třicetivatovou verzi a naprostá spokojenost. Jak píše farrell, nakroutíš na tom prakticky cokoliv. Ta lampa tam trošku cejtit je, už jenom tim že chvilku trvá než se zahřeje (i když je to fakt hlavně pro ten pocit
).
A vy mysíte, že AD15VT(tedy ta starší verze) bude lepší než VT15(ta novější)?
- Nero
- Rádce
Zvuková kvalita je podle mě cca stejná, rozdíly jsou jen věcí osobních preferencí. Spíš si porovnej technické možnosti.
PetrPeter 1975 - 2008
hral jsem na voxe AD30 a kombo fakt paradni, povedene simulace, v efektech se tolik nevyzivam ale reverb a delay pekny. Otazka je jak je na tom patnactka.
Rolanda jsem zkousel cube 15x ale clean takovy necisty a ty simulace byly horsi nez u toho voxe, celkove takove chrcitko, ackoli hlasite bylo dost. Mozna protoze nejsem priznivce zadnych hi-gainu
Pote co jsem doma par dni po rolandovi rozbalil sveho crate fw15r s 12" mi pripadal vazne jako chrcak 
Rolanda jsem zkousel cube 15x ale clean takovy necisty a ty simulace byly horsi nez u toho voxe, celkove takove chrcitko, ackoli hlasite bylo dost. Mozna protoze nejsem priznivce zadnych hi-gainu
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Tak to není divu... 8" krabička proti 12" kombu... 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Budou na tom podle me tak nastejno, z myho uhlu pohledu ma ta novejsi vyhodu v tom, ze ma zvlast reverb (stara ma jen jednu volbu efektu kde jsou zvlast a jejich kombinace, tzn. je tam [jako priklad] treba reverb, tremolo, ale ne zaroven reverb s tremolem, v ty novy verzi mas reverb uplne bokem a k tomu dalsi efekty) a taky ma vice modulaci aparatu... Tzn. pokud ti nevadi, ze tohle u stary verze chybi, tak bych se nebal do ni jit...Grenar píše:A vy mysíte, že AD15VT(tedy ta starší verze) bude lepší než VT15(ta novější)?
Ok, díky moc za rady.
Ale Roland Cube 30 bude lepší ne (díky tý simulaci messiny)?
Nejlepsi by bylo kdyby sis je sel vsechny vyzkouset a na zaklade toho se rozhodnul... Tezko to vic resit tady na foru 
Roland 30X je hodne doporucovany model, aspon uz ma 10" repro.
Ono asi zalezi co hledas za zvuk, za stene penize bys uz mozna sehnal malou lampicku
Ono asi zalezi co hledas za zvuk, za stene penize bys uz mozna sehnal malou lampicku
A bude jednokanálová lampa za 5 tisíc plus nějaká zkreslovací krabička hrát dobře? (Metallica, Slipknoti?)
- ...EDGE...
Jednu takovou malou lampicku jsem si ted nedavno koupil, vcera jsem ji poprve zkusil s krabickou kytaroveho kolegy Kamahla (RAT), a znelo to dost dobre, urcite lip nez zkresleni z tranzistoru . Nicmene je porad slyset ze to je aparat delany hlavne na clean a na lehke zkresleni, ktere na tom proste zni nejlip.Grenar píše:A bude jednokanálová lampa za 5 tisíc plus nějaká zkreslovací krabička hrát dobře? (Metallica, Slipknoti?)
Ale jsou i male lampove aparaty delane na silne zkresleni, napriklad Ibanez Valbee, ale ten ma 6.5" reprak..Pak jeste Peavey Royal 8 (8" repro, 5W), ten se mi sice moc nelibil, ale dovedu si predstavit, ze najde sve uplatneni.
Je pravda ze na tvrdsi veci to asi tolik nebude no, ale kdyz pred to das zkresleni tak myslim ze parada, akorat to asi bude cenove jinde nez puvodni roland 20x