AXL - Obchodní trik?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Lishaack
Kontaktovat uživatele:

Re: AXL - Obchodní trik?

Příspěvek od Lishaack »

Ano ano. Tím sem nemyslel, že má člověk kupovat ty sady nové - já to udělal proto, protože sem se v tom nevyznal, nevěděl sem, jestli se dá na bazaru lidem věřit atp. Jen sem chtěl říct, že ne každý na to má a právě proto raději šáhne po levným kusu o kterým ví, že mu nevydrží dlouho, protože z něj vyroste a koupí lepší.
Já osobně sem fakt měl strop 3,5k (možná to bude dáno tím, že žádný koníček který mě chytil, mi nevydržel déle než půl roku :lol: tak už byli naši opatrní) a za ten lůzr set sem byl rád. Teď už vím, že se mohl koupit raděj třeba Corta na bazáči a za půl litru na bazaru Stagg 10w. :roll:
Yamaha FG700MS --- Dowina D555
Harley Benton HB-35PLus Lemon --- Squier Affinity Telecaster
HUGHES & KETTNER TubeMeister Deluxe 20

"Jsem gentleman, ale pokud se jedná o ženy, je třeba přiložit ruku díru."
Lishaack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lishaack »

jakub.kubaaa píše:http://www.youtube.com/watch?v=RG7mhJbGFUI
A když nejsou peníze tak stačí trocha práce :lol:

Ty kráso :D To je video na dobrů noc :D mám o čem přemýšlat :D
Yamaha FG700MS --- Dowina D555
Harley Benton HB-35PLus Lemon --- Squier Affinity Telecaster
HUGHES & KETTNER TubeMeister Deluxe 20

"Jsem gentleman, ale pokud se jedná o ženy, je třeba přiložit ruku díru."
Newbie

Příspěvek od Newbie »

Věříte tomu že ty axly sou vyráběné v USA? Jestli to neni dalsi trik :D

AXL Music je americká společnost zabývající se výrobou elektrických i akustických kytar, baskytar, aparatur, dalších nástrojů a základního hudebního příslušenství. Spadá pod ni několik firem, přičemž centrální je AXL Guitars. Dále sem patří například Recording King, The Loar, Dell’Arte, Palatino, Lucina, Koloa, Savannah a Guardian.

AXL Guitars je zejména v USA etablovaná a dynamicky se vyvíjející firma. AXL kytary, baskytary a aparatury se těší oblibě hráčů různých hudebních stylů. V posledních letech získaly některé modely nástrojů AXL prestižních ocenění magazínů Guitar World a Guitar Player, například Guitar World Gold Award For Overall Value.

Filosofií tohoto výrobce je krom výroby maximálně kvalitních modelů za cenu dostupnou širokému okruhu zájemců zejména kombinace tradičního a maximálně inovativního přístupu ve všech fázích výroby všech produktů. To se promítá například ve velmi kladně hodnocených tvarech těl kytar, ať už modelů vycházejících z tradičních designů, či tvarů zcela nových.

Veškeré nástroje a aparáty se designují v USA, na vývoji se podílí mnoho zkušených techniků a profesionálních hudebníků a během výroby podstupují mnoho různých testů. To je jediný způsob, jak vyrobit nástroj, jenž zcela uspokojí hráče. Vyzkoušejte a uvidíte, jak všestranné, kvalitně zpracované a skvěle hrající tyto nástroje jsou.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Tak mam takovy pocit, ze ten tvuj prispevek je celkem cileny pokus o flame.
Nebo druha moznost, ze ses manazer firmy AXL.
Ci snad do tretice?... jses majitelem bile hole a naslouchadla.
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 7.02.2011 19:34, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

... a tam se někde píše o tom, že je to vyrobené v USA?
Newbie

Příspěvek od Newbie »

AXL Music je americká společnost zabývající se výrobou elektrických i akustických kytar
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Newbie píše:AXL Music je americká společnost zabývající se výrobou elektrických i akustických kytar
Že je to americká společnost neznamená, že se tam vyrábí... Apple je taky americká společnost a iPody vyrábí v Číně... Hromada společností je americká ale vyrábějí v Číně a podobných zemích...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Axly se vyrábí v číně podle wikipedie :D jednoho dokonce mám... toho nejlevnějšího :-(

Dokonce i moje kombo má ze zadu nápis made in china, i moje korgy :D.. Dnes už je z číny snad všechno
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

AXL vyrábí v Číně a v Americe se myslím montuje hardware, natloukají pražce a tak... Nedávno tu bylo jedno video, kde to někdo z AXL povídal.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

mozna nektery modely. z tech levnejch se asi ani nikdo neobtezuje sloupnout nebo vystrihnout igelit, nez tam naperou srouby.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Vždyť nikdo nikde a nikdy netvrdil a netvrdí, že se Axly vyrábí v Americe. A kdo nevěří, že Axl Music Corp. je americká firma, tak ať si o ní něco zjistí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

To znamená že amíci vyrábí ty kytary v číně ? :oops: :lol:

Hloupý dotaz :D:D
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

novic píše:To znamená že amíci vyrábí ty kytary v číně ? :oops: :lol:

Jestli to myslíš tak, že američani pošlou svoje zaměstnance do továrny v číně, aby tam stavěli kytary, tak je to vážně hloupý dotaz...
Určitě se jich tam pár najde, nějaký ředitel, kontrolor, ale určitě to budou vyrábět lidi z toho státu, jinak by se to tam neposílalo kvůli levné pracovní síle...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

:lol: no teda, řešit otázku jestli je lepší kytara za 5 tis než za 2-3 tis je stejně tak idiotský jako řešit, jestli je lepší vojet holku (nebo kluka :P ) zepředu nebo zezadu. V kategorii do cca 10 tis, tedy veškeré šikmovoké imitace kytar podle mě vyjdou co se týče kvality dřeva i osazení nastejno, doporučuju zvolit jediný kriterium - vzhled. Prostě si kupte tvar a barvu co se vám líbí, bez kompromisu. V dalším kroku hodně můžete ušetřit tím, že nebudete tuto imitaci nijak upgradovat - žádné 'profi' snímače ani drahé a přesné ladící mechaniky absolutně nijak nepomůžou - pořád to bude stejnej sh*t, ale pokud si vždy hotovost ušetřenou na nějaký ten původně zamýšlený upgrade schováte, po čase si za to ti, co u hraní chtějí zůstat, můžou pořídit skutečně použitelný nástroj, třeba nějaký starší Washburn, Ibanez, Kramer apod (třeba starý USA Washburn se dá sehnat do 10 tis a je to profi nástroj zpracováním i zvukem!!! nebo Japan) nebo nějaký Fender (Mex, Japan) a 100% se nad řešením 'správného' výběru a upgrade těchto levných imitací zasmějete stejně jako teď já :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

countrymetalman: S tvým názorem vůbec nesouhlasím. Od začátku až do konce :wink:
novic píše:To znamená že amíci vyrábí ty kytary v číně ? :oops: :lol:

Ne, to znamená, že si bohatý buržoazní Američan otevře výrobní linku na východě, kde mu místní děsivě vykořisťovaní dělníci budou za pár šušňů a misku rýže vyrábět kytary, které pak bude prodávat za odpovídající obnos všude na světě :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mastr

Příspěvek od Mastr »

U countrymetalmana souhlasím s tím, že 10000 je +- linie do které mají kytary často dost podobnou kvalitu. Tzn koupíš jedno lp za 5000 a jiné za 9000, přitom se to dělalo ve stejné fabrice, ze stejných materiálů akorát si to nechaly postavit různé firmy. První firma si řekla dáme na to svou značku a budem za to chtít 5000 a ta druhá si řekla dáme na to svou zančku a budem za to chtít 9000. Takhle to bohužel často v praxi je... Ale rozhodně nesouhlasím s názorem, že kytary do 10000 jsou na prd, a že dokud si nekoupíš originál tak jsi vlastně úplný looser :-D to je absolutní hovadina. Mluvil jsem se spoustou muzikantů co originály mají a sami mi říkali, že ve svém životě narazili na spoustu nádherně hrajících čín za zlomek ceny originálu.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Mluvil jsem se spoustou muzikantů co originály mají a sami mi říkali, že ve svém životě narazili na spoustu nádherně hrajících čín za zlomek ceny originálu.
Taky jsem narazil, myslim ze doprovodny kytarista z Hyporidus blazmertus, mi nedavno rikal ze zadny rozdily
mezi kytarami stejne nejsou, kdyz to prozene pres ten hnuj co ma pred a za sebou.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

natloukají pražce a tak..
Faaakt? Tak to jsou pěkný prasáci, zrovna minulý týden jsem jedno dítě poslal s AXL zpátky do kšeftu, ať mu dají něco normálního s nekřivými a nevylézajícími pražci.
Jinak vsadím novou obuv na to, že na kytary AXL občan USA ani nesáhne.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Prazce jsou pruser, to podtvrdim.Ale i ten krk je takovej "zajimavej" obcas docela ehm, krupe. :roll: Ale telo je v pohode a hraje docela pekne.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Atkins píše: Jinak vsadím novou obuv na to, že na kytary AXL občan USA ani nesáhne.
To snad ani nikdo netvrdí. A jestli ano, tak kecá.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“