Šasi a přepínače na efekty - kde sehnat levně?

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Smaug
Kontaktovat uživatele:

Šasi a přepínače na efekty - kde sehnat levně?

Příspěvek od Smaug »

Chtěl bych si zkusit postavit efektovou krabičku, součástky jako rezistory, kuprextit apod. mám, ale zajímalo by mě, kde se dá sehnat za slušnou cenu nožní přepínač (DPDT nebo 3PDT) a taky šasi, nejlépe kovovou.

Koukal jsem na stránky GESu a tam mají např. DPDT za 200,- což mi příjde vcelku dost, krabičky mají taky kolem 100-300,- což bych ještě zkousnul. Kde je sháníte vy?
mia
Kontaktovat uživatele:

Re: Šasi a přepínače na efekty - kde sehnat levně?

Příspěvek od mia »

Smaug píše:Chtěl bych si zkusit postavit efektovou krabičku, součástky jako rezistory, kuprextit apod. mám, ale zajímalo by mě, kde se dá sehnat za slušnou cenu nožní přepínač (DPDT nebo 3PDT) a taky šasi, nejlépe kovovou.

Koukal jsem na stránky GESu a tam mají např. DPDT za 200,- což mi příjde vcelku dost, krabičky mají taky kolem 100-300,- což bych ještě zkousnul. Kde je sháníte vy?
Já jsem teď nedávno zabrousil do Elektra v Kroměříži a měli tam DPDT přepínače za 40,- Kč, bohužel jsem měl sebou jen kilo, ale dva jsem si koupil.
If ain't broken, don't fix it!
Smaug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

mia píše:
Smaug píše:Chtěl bych si zkusit postavit efektovou krabičku, součástky jako rezistory, kuprextit apod. mám, ale zajímalo by mě, kde se dá sehnat za slušnou cenu nožní přepínač (DPDT nebo 3PDT) a taky šasi, nejlépe kovovou.

Já jsem teď nedávno zabrousil do Elektra v Kroměříži a měli tam DPDT přepínače za 40,- Kč, bohužel jsem měl sebou jen kilo, ale dva jsem si koupil.
Kroměříž mám trochu z ruky, leda by měli e-shop? Ještě to tady okouknu tady v Hradci ale 200,- se mi za přepínač dávat fakt nechce.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ty nožní spínače nejsou zrovna levný (čim víc přepínacích kontaktů maj tim sou dražší )
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
koko

Příspěvek od koko »

Ano, v Gesu maj normalni trikolikovej prepinac za necelych 90,- a 6 kolikovej za 200,- To co koupil mia je hodne levné, ale nechce se mi verit ze je to stejne kvalitni. Nemohl by jsi sem dat mio fotku a jsou velikostne stejne jako ty standardní ?
Dalsi zdroj je zde: http://www.gwacoustics.com/index.php?category=Foot Switch&subcategory1=&subcategory2=&subcategory3=&page=2
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

V Music Data mají nožní přepínače Proel kolem 120,-Kč.
Smaug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

Tak tady jsem našel za 35kč ,- : http://www.rasel.cz/detail7394.101/tlac ... -prepinaci

Myslíte že bude za něco stát?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jestli chceš vermomocí ušetřit, tak občas mívá v nabídce O. Drbal ruské bakeliťáky se stříbřenými piny kolem 10,-Kč a ty přežijí snad všechno. http://www.drbal.cz/material/fotky/4688.jpg . Já tam občas kupuji páčkové a otočné a nemohu si stěžovat. Tyhle jsem ještě nikdy nebral, ale má tam více verzí. Pozor, aby to nebyl jen spínač, který když pustíš, tak se hned rozepne do původní polohy sám.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Smaug píše:Tak tady jsem našel za 35kč ,- : http://www.rasel.cz/detail7394.101/tlac ... -prepinaci

Myslíte že bude za něco stát?
Bude. Za 35 korun. :-D
To samé sem viděl někde v hudebninách za 30 koru: Soundking.
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Mám ty samý, co našel Smaug, viz: http://kocickamia.rajce.idnes.cz/DPDT_prepinac/
u nás v elektru za 40,- ale kdybych to objednával přes net, tak se mi to prodraží zase na poštovným. Netuším kolik vydrží, to se teprve uvidí, třeba příjemně překvapí :-)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Po roce se mi pokazil 4x draší switch tak to s tímto vidím na půl roku.
r_a_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r_a_s »

Ahoj, nedá mi to, abych neudělal trochu reklamu: kdo potřebuje např 3PDT switch na opravu nebo bastlení a samozřejmě spoustu dalšího materiálu (třeba krabičky), dnes jsem se obrátil na p. Wieceka z firmy audiokonektory.cz a po pár hodinách jsem měl požadované věci v ruce (3PDT, LEDka, nějaký odpor). Za bezva cenu a s nevšední ochotou. Pro brňáky: vyzvednutí zboží v Žabinách, autem až před dům. (A pro rýpaly: nemám s tou firmou nic společného, jen vím že zrovna tyhle věci dost muzikantů shání, prostě mi přišlo užitečný se o to podělit.) A jen tak mimochodem dělají i TB, AB apod. boxy... pod jménem Widaraeffects :-), to se taky hodí ne? Hezký den z Brna...
Obrázek
Squier Strat, GCB-95, LPB-1, BD-2, GDI-21, EHX Small stone, EHX #1 Echo, EHX Holy grail, >> Crate V-18 112
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

r_a_s: ty ceny jsou dost dobrý, 3PDT za 129,- je bomba.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“